Přejít na výpis diskuzí
Plíživé zabíjení s foukačkou v Assassin's Creed IV: Black Flag
14.8.2013 | Aleš Smutný
80 příspěvků
-
mě přijdou vtipný ty stráže všude na střechách
"Jose Migueli, právě jsi byl jmenován do nově vytvořené jednotky střešní hlídky, teď potřebuji abys vylezl támhle na tu šikmou střechu, stál tam a hlídal jestli se něco nebude dít, víš že nám tu v Havaně řádí ten gang komínových lupičů" -
-
No kdyby gank komínových lupičů, ale ten divný týpek v bílé kapuci je nějak neochotný používat chodník jako ostatní lidi.
-
Na střechy lezli lučištníci, aby měli lepší pozici ke střelbě. Je to čistě taktická věc. Nebo alespoň byla v reálu. Ze shora zamíříš cokoliv na zemi daleko lépe, než kdybys chodil někde dole.
-
-
Lze polemizovat o tom jakou by měl lučišník šanci na úspěch na střeše nebo kdekoli jinde vezmeme-li v úvahu, že v této době se už hojně používali střelné zbraně :))
-
-
V této době to samozřejmě mohli být vojáci se střelnými zbraněmi. Já jsem to bral jako AC2. Tam to smysl dávalo.
-
-
Jo, takhle normálně hlídkovali vojáci po střechách, aby "lučištníci" někoho nezabili. *1* *1*
-
-
ale treba tohle by me celkem zajimalo, jakym zpusobem fungovali stredoveky hlidky a jestli to lozeni po strechach je naprostej nesmysl
-
-
Je. *3*
-
-
-
já tam třeba žádný lučišníky ale nevidim...
-
-
-
Na téhle sérii mi vadí tři věci:
1.Jednoduchý soubojoví systém-člověka to pak vůbec nenutí hrát stealth.
2.Vychází to každý rok-už mě to zkrátka po 6. nebaví.
3.kápě-vadí mi, že hlavní hrdina nosí kápi pořád.Ta kápě by mu měla schovávat jeho identitu.Lupič si taky po vykradení banky nevezme druhej den do práce kuklu. -
-
Blbost,
1. proč by měla hra KUR*A někoho nutit do stealth? To na hrách nesnáším nejvíc, kdy prozrazení znamená konec. Posledního hitmana jsem od začátku do konce prokosil a stejně tak poslední splinter cell ( a plánuji tak hrát i pokračování). V AC sérii jsem se (pokud to nebyla podmínka ke splnění mise a takové úkoly byly zdaleka nejhorší) neplížil NIKDY.
2. kvalitní hra ať klidně vychází každý měsíc
3. Tvl. a proč by asi nenosil kápy, když je assassin, to se jako má pořád převlíkat? -
s prvnim a druhym souhlasim, ale to řetí je asi to samý jako, že Sama Fishera taky, ve stínu, neprozraděj ty jeho 3 ledky na čele.. nic bych v tom nehledal
-
Ta kapuce je hlavně mimo v těch soubojích...
Už vidím jakej by měl přehled když mu brání v periferním vidění... může se dívat akorát před sebe, což by v reálným souboji byla v 95% pro něj tutová smrt... -
Dival si se na to cele? V case 4:50 si po sve "akci" sudna ve meste tu kapuci a prochazi se mestem.
-
Ad1. Máš pravdu. Ale hlavní problém je, že to není stealth hra, masakrujou se tam desítky vojáků
2. Taky chápu. Ale nic tě nenutí hrát to každej rok...
3. Copak kápě/kapuce, vždyť je to hra, kde vrazi nosej stejnokroj, aby je každej poznal, kápě je úplná marginálie... -
1. To je dobře, že tě to nenutí. Aspoň si můžeš vybrat ne?
2. Však je nemusíš hrát všechny, můžeš občas nějakej slabší díl vynechat. Třeba já hrála zatím jen ten první.
3. Myslím, že lupič po vykradení banky nepůjde na druhej den do práce... *15* -
Myslíš asi kapuci? Protože pokud vím, kápi měl jen Ezio.
-
-
Kápě a kapuca jsou synonyma, tak o co jde?
-
Fajn, kapuci.Jde o to, že to má být něco díky čemu by ho strážníci druhej den neměli poznat a ne, že si ho díky tomu budou pamatovat.
-
-
Chápu tě. Ale právě ta kapuce a hidden blade dělají assassin´s creed assassin´s creedem. Nehledej v té hře velkou logiku. Plakáty na druhém patře baráku taky nebyly nějak chytré.
-
Žádnej si ho pamatovat nebude, pochybuju že maj postavy ve hře nějakou paměť. A navíc už budou všichni po smrti... *6*
-
-
-
-
Za toto dostanu hódně mínusů, ale musím některé z Vás nakrmit. Trochu fouknout do uhlíků diskuse.
1. Někteří netolerují fakt, že je to videohra a ještě taková, která se má zalíbit strašně širokému spektru zákazníků.
2. Jak už tady bylo psáno stejnokroj ti tvoří značku, jinak u toho to dílu (AC4) to můžete brát, že mu jde o image, aby ho odlišovali od jiných pirátů, jako to dělali jiní třeba John Rackham, Edward Teach...., v té době určitě nebyl Interpol, CIA, FBI, MI6, KGB....atd. Takže celostátní pátrání být nemuselo a určitě stráže si nepamatovali každého jen podle popisu.
3.Nechápu, proč by mě měla hra nutit, když mi nabízí možnosti, tak je využiji podle mého stylu hraní, chci jít potichoučku, půjdu, chci si hrát na boha války, tak tam naběhnu a vykonám své..
4. Ano rychlost lodí je pozoruhodná, na druhou stranu, vezmemeli v potaz, že parníky byly rychlejší než plachetnice a pluly rychlostí 25uzlů(46,3km/h) v pokročilé době. To by jeden
umřel nudou než by se někam dopracoval, pokud byste to chtěli jako simulátor
Už jsem toho napsal až moc, omlouvám se za dlóuhý příspěvek *1* -
-
...úplne s Tebou súhlasím...a vôbec nechápem, na čo Assassina hrajú ľudia, čo ich hra nebaví. Ja tiež nehrám a ani nebudem FIFA 13 alebo Footbal Manager...ani keby mal hodnotenie 10/10. Nie je to môj obľúbený šport a ani obľúbený herný žáner. Mňa séria Assassin baví...bavila ma aj trojka...a teším sa aj na štvorku. Jedine, čo by som sérii vytkol, a to už od jednotky...bola nasilu vsunutá moderná doba. Desmond Miles bol hrozný ...teda možno práve v treťom diely mi už tak nevadil. Ja neviem...ale fakt mi ta budúcnosť kazila hranie. Čo sa týka prostredia...najviac sa mi páčilo v jednotke...škoda že sa nesnažili zachovať práve toto obdobie. Križiaci...templári a hašašíni.
V histórii najznámejším vodcom hašašínov bol Rašíd ad Dín Sinan, taktiež známy ako Starec z hôr. Bol veľkým nepriateľom Saladina, ktorého nakoniec donútil k uznaniu asasínov a ich území. Legendy tvrdia, že vraj ovládal aj akýsi druh mágie....telepatiu, telekinézu, prekogníciu atď...Viete si predstaviť ako mohli ďalej vystavať príbeh Altaira? Škoda -
Tak od mě máš to mínus a přemýšlím, že si udělám další účet a dám ti další *3*
-
-
Rhulad ...nehanbíš sa *2*
-
-
Svatá pravda. Konečně jim to tu někdo napsal. Pořád je to AC, tak ať nikdo nebrečí, že to není pirátský simulátor.
-
vzdycky bude nekdo kdo si bude stezovat i kdyby se to libilo 99% populace, ale 2 hlavni problemi podle me jsou: 1. ta hra je hodne nerealisticka, ale netvari se tak na prvni pohled (vypada zhruba historicky, spousta detailu, grafika), proste u bulletstromu nebo treba unrealu si (skoro) nikdo nestezuje na nerealisticnost protoze je to proste primacara silena sci-fi strilecka,
2. hra ma/mela velky ambice, mohlo z ni byt neco lepsiho, prvni dil byl skvelej(jasne spousta veci spatne, ale celkove zabava), druhy spoustu veci opravil, vylepsil, posunul pribeh atd a treti dil? pribeh sel do haje, souboje se stali jeste vic k smichu a behem chvilky tu je dalsi dil, u ktereho to nevypada ze to bude lepsi -
-
no vidis, ty si myslis,ze bol prvy diel skvely a ja si myslim,ze to bol najhorsi diel zo vsetkych, zabavne boli tak prve tri hodiny, potom si robil tri veci stale dokola, len aby si sa dostal na zaver a vedel ako to skonci, to mi nepride ako zabava a ppravde si myslim,ze prvy diel sa niektorym paci najviac len preto, pretoze tu bol ako prvy a bolo to nieco nove, teraz ked uz to kazdy videl, tak hlada mensie chybky na dalsich dieloch. Trojka ma ale bavi asi najviac, plnim kde ake kraviny, len aby som mal dovod sa v tom svete pohybovat co najdlhsie, Amerika je spracovana uzasne.
-
Příběh byl ve trojce mnohem zajímavější než v jedničce (která byla dost těžkopádná) AC2 byl nejlepší pokud šlo o boje.
Pořád ale nechápu co někteří lidi furt kafraj do bojovýho systému. Jednou hraju za zabijáka tak chci mít pocit že jsem skutečný killer a né nějaký sr*č co ani neporazí 6 vojáků. -
-
jenže ty se 6 vojáky nikdy nebojuješ, bojuješ s jedním a dalších 5 stojí za ním ve frontě :)
-
-
je zaujimave,ze malokedy sa mi podari zabit v kombe siestich naraz, vzdy ked to schytava jeden, tak ma dalsi pichne odzadu, pripadne ked niekoho brutalne dorezem, tak ten vedla odskoci, odlozi zbran a chvilu ako by premyslal, ci ma utiect, to mi pride ako fer, urcite enstoja tak, ako vsetci pisu.
-
-
hov*o, assassin by měl být řezník který vejde hlavním vchodem. ještě z této skvělé serie udělejte thiefa (mimochodem strašná nuda) a rovnou to můžete zabalit.
Jinak nevím proč rubeš jednoho panáka půl hodiny, to si asi trochu lamka. Když je zabíjíš rychle a efektivně tak ti ani nepříjde že by nějak čekali ve frontě. -
no, úplně nejlepší je když tam přidají stealth mechaniky aby se jim šlo vyhnout (trailer v tomhle vypadal nadějně).. assasin by podle mě měl být tichý zabiják, efektivní ale křehký, ne tank s 10.000 hp co kosí nepřatelé po desítkách
-
no dobre, tak na teba pojde vsetkych sest a z Assassina sa stane Devil may cry, to uz bude lepsie,ze?
-
takže tě při "boji" se 6 protivníky jednou za 5 minut píchnul do zad zatímco jsi rubal toho prvního za jásotu těch dalších 4? V tom připadě odovlávám co jsem napsal o retardované AI, HAL 9000 se může jít zahrabat *1*
-
-
-
-
-
Sam by som to lepsie nenapisal, takze ti vlastne dakujem za vyjadrenie aj svojich myslienok ;)
-
-
Vypadá to hodně slušně. Podmořský svět zpracovali úžasně. Stealthové možnosti vypadají, že tam nějaké budou(prosím, nesrovnávejte to zase s Hitmanem a Splinter Cellem). Město vypadá hodně podobně jako v AC2. Soundtrack je klasicky špička. Nevím, zatím vidím jen samé pozitiva.
-
Žeralt of Caribic: less swords, more rum.
-
Bezva, nejsem fanouskem Asa Creed serie ale tenhle dil si zahraju. Beru to jako hru na piraty se soubojovym systemem propracovanejsim nez v lecktere indie hre. Libi se mi, ze mysleli na vodni tornada, poskozovani lodi v bouri a ztratu posadky, rybolov, ponorny zvon atd. ktera hra tohleto ma?
-
-
1. Kolik indie her, kde byl potřeba soubojový systém, jsi hrál?
2. Jestli bude soubojový systém podobný jak v AC2, tak to žádné terno nebude (klikej, dokud ho v animačce nepropíchneš).
-
-
Assassins creed je co se přístupu ke stealthu poměrně bizardní série. V podstatě všechny AC hry se tváří tak, jako že by se měli hrát především plíživým způsobem a akční složka je zde jen jako něco navíc (podobně jako například u hitmana), problém ale je, že systém plížení ve všech zatím vydaných AC hrách absolutně nefungoval nebo tam v podstatě ani nebyl. Jediná AC hra která se tímto způsobem trochu dala hrát byl (díky po mapě rozmístěným křoviskám v níž se mohla postava schovat) AC III, a i zde žádná sláva a valná většina misí se (alespoň v mém případě) chtě nechtě zvrhla v poměrně absurdní akční řežbu při níž jsem byl nucen s Connorem pozabíjet pár tuctů nepřátel (počet enemáků byl naprosto absurdní,kdyby jich tam dali méně s tím že by byly krapet tužší udělali by lépe). Z nového gameplay videa soudím že AC IV v tomto ohledu nebude jinný a evoluce stealthu bude (jestli vůbec nějaká) minimální.
-
stealth je tam ako možnosť kto chce môže...
-
-
Já chcit od prvního dílu a nejde to. Buď dělám něco špatně nebo to mechaniky hry zkrátka dovolí. Protože hra je v tomto blbá. Není to Splinter Cell.
-
-
Ta hra je stealthová pouze v některých případech. Například proplížit se přes davy a nenápadně zabít někoho, pokud vám to mise dovolí. To bylo časté v AC 2. V AC 3 jste mohli zkoušet stealthovat jak chcete, ale stejně vás vždycky viděli, i když to skoro nebylo možné. V AC IV to vypadá, že budeme konečně moct využít stealth i v nepovinných misích. Sám vývojář při hraní říkal, že za stealth zabití budou peníze navíc.
-
-
-
jen jestli to neměl spíš být Assassin's Creed IV: White Fag *1*
-
Je patrne ze, to bude byt za pirata , prakticky to same coz neni na skodu a proc si nedat v jinem prostredi podobnou hru ze, Assassin jako Assassin byt snad lepsi a nejaka ta mensi evoluce by taky nebyla od veci. ( Spokojim se s malem takze - hlavni kdyz to nebude takove repete jako v loni ).