Přejít na výpis diskuzí
Po instalaci Skyrim patche 1.2 létají draci pozpátku
30.11.2011 | levis
282 příspěvků
-
Je zajímavé sledovat folklór zdejších diskuzí (no vlastně i kdekoli jinde). lidé mají potřebu neustále na něco nadávat. neberu ostatním názor, že je ta hra nebaví a že by to nikdy nehráli, jejich věc a každého baví něco jiného, ale ta neustálá snaha těchto lidí se v diskuzích zviditelňovat a snažit se ostatním vnutit svůj názor, jak je ta hra špatná a jak to nikdo hrát nemá.
je to jako kdyby měl někdo rád sport, například hokej, ale nesnášel fotbal, protože by mu přišel nudný. a pak by tito lidé chodili na utkání, postávali před vchodem (někteří by byli i v hledišti) a nadávali na fotbal... takoví lidé to nemůžou mít v hlavě v pořádku... :) na druhou stranu je takové chování úsměvné. -
-
No z toho vseho mam nutkani reagovat pouze na tohle. A co je tedy potom smyslem diskuze? V diskuzi ma kazdy dostatecny prostor vyjadrit svuj nazor. Kdyz stoji proti sobe dva odlisne nazory, clovek automaticky zacne argumentovat, proc je prave ten jeho nazor spravny (samozrejme pojem spravny je velmi subjektivni), a to je tedy smyslem jakekoliv polemiky. Lide se snazi, co nejlepe upevnit svuj nazor co nejvice argumenty. Uz si nevzpominam jmeno toho filosofa,ale smyslem bylo, ze debata by nemela smysl a byla by nudna, kdyby se lide nehadali a jednoduse by se shodli. Samozrejme je hloupy prosazovat svoji pravdu jako jedinou moznou bez pripusteni moznosti, ze bude rozvracena nebo ze se debata dostane do body, kdy jediny co se na to da rict je: "proti gustu zadny disputat"
-
-
je velký rozdíl mezi diskuzí a zbytečný haterským flamem, kdy se ani neargumentuje... obecně se špatně argumentuje na to, když ti někdo řekne: "mě ta hra baví, pro mě je to hra roku" a pak přijde někdo, který se mu to snaží rozmluvit, že to hra roku není. tak to prosím není diskuze ;)
-
-
a proc by to nemohla byt diskuze?tematem je, zda skyrim je hrou roku nebo neni, a lide nasledne podporuji tu ci onu stranu jednotlivymi argumenty. Samozrejme je mi jasne ze ve vetsine pripadech je skutecnost zcela jina a lide misto argumentu napisou: " ty jsi debil, nerozumis tomu atd." Ale nadruhou stranu se najdou i taci, kteri argumentuji zcela spravne a mluvi k veci.
-
-
-
Hmm, já osobně jsem třeba jeden z těch, co nejsou ze Skyrimu udělanej, ale nikomu nenutím, že je hra špatná a že by ji neměli hrát.
Chci aby se věci nazývaly pravým jmény... a Skyrim prostě není 10/10 nejlepší hra roku.
Ti kteří napíší něco ve stylu "uvědomuju si bugy, ale hra mě stejně baví" mi nevadí a ze srdce jim to přeju. A takových je naštěstí většína.
Jsou to ti "Skyrim je nejlepší, herp derp, draci, ooooooo, cák, cák, 10/10, hra roku", kteří mi vadí. -
-
10/10 je jen číslo. každý vnímá hry nějak jinak. některé hry, co mají v průměru i 7/10 jsou u mě 10/10 a některé hry 9/10 nejsem schopen hrát, protože mě nebaví nebo mi přijdou špatné. to číslo neznamená, že je to nejlepší hra na světě, která má každého bavit... někoho nebaví ani hry stylu portal...
a proč ti vadí lidé, kterým se ta hra líbí a pro které je to hra roku? :) je to jejich názor na hru, někdo ho bude mít pozitivní, někdo negativní, někomu chyby vadit nebudou, pro někoho to bude další polínko na oheň nenávisti... -
-
Tito lide mohou nekomu vadit z naprosto logickeho duvodu. Pokud jich bude pribyvat, tak jen tezko muzeme doufat, ze se vyvoj her bude zlepsovat.
Masa lidi nadsena z nedodelku tezko muze motivovat vyvojare k nejakemu pokroku. Tak to proste je a me to nebavi... *7* -
Mam takovy pocit, ze o to cislo slo Mikimu opravdu nejmin ... Tady jde o lidi, kteri jsou ke Skyrimu totalne nekriticti a nedokazou si priznat ze to proste neni takove terno ... A jsou to prave takovi lide, kteri zaplavuji diskuse i o ostatnich hrach.
-
-
Pravda.
-
-
Asi jo, ale nikdy jsem nezjišťoval jak se tam přihlásit a kontrolovat tam maily.
Pokud by jsi mi chtěl napsat mail, tak můžeš třeba na ZaWa@email.cz -
-
Reakce na příspěvek:
Vidis, a ja zrovna premyslel jak nejak rozumne zazadat o kontakt, aby nebylo nutne postovat na internetove diskusi. Hlavne kvuli botikum ...
-
-
Jinak, Miki, ten tvuj originalni (Ringwraight) tiscali ucet funguje i jako mail?
-
-
-
-
-
-
odporucam po patchi zmenit hodnotenie hry na tiscali, na 11/10 *12*
-
-
to je tak originalni a vtipne...
-
-
smutny?
obhajujes svoju investiciu, pravdepodobne -
-
ne, muj komentar nebyl cilen na hru, ale pouze na tvoji demenci. uspesne jsi vytvoril komentar, ktery je na poslednich 5 strankach 15x
-
-
tak sorry, vcera som sa ozral z tequily, a dnes nemam stav ze by som dokazal skontrolovat 250 komentov...a toto ma po clanku jedine napadlo, moze byt? :)
-
-
-
-
-
zaklínač 2 je daleko stabilnější a hezčí a to rozdíl mezi malym polskym studiem proti miliardové mega společnosti sakra je to trapný bethesda je trapná.
-
-
Oni jsou taky hlavně mnohem poctivější. Třeba ještě k jedničce Zaklínače jsi si mohl stáhnout rozšířenou verzi, která hru obohatila o mnoho funkcí a misí. Lidi z Bethesdy ani nejsou schopní vydat pořádný patch, který by aspoň opravil základní hru. Jo, tak se dneska vydělávají velký peníze. *1*
-
Zaklínač nabízí takový rozlehlý otevřený svět? V čem je trapná? Já myslel, že už jsme si na tu nedodělanost u dnešních her zvykli :-) Patche vycházely na hry od dob, co pamatuju.
Mně se třeba vůbec nelíbil soubojový systém Zaklínače 1 ani 2. A jako velký knižní fanda jsem se nedokázal stotožnit ani s jedním zpracováním herního světa. Naopak s porovnání s knihami mi přišel trapný Zaklínač herní. Ale do světa jsem to neroztruboval. -
-
A soubojový systém Skyrimu se ti líbí, jo?
-
A to zase já taky četl několikrát kompletně ságu Zaklínače a všechny povídky a jsem z adaptace CD Projektu nadšený.
Jak první, tak druhý díl mě neskonale bavil (jinak bych u nich nestrávil tolik času..první díl mám projetý 4x, druhý 3x...zatím) a nemůžu se dočkat dílu třetího.
Pro mě osobně je Zaklínač 2 nejlepší hrou tohoto roku (a ano, Skyrim mám "dohraný" - strávil jsem s ním cca 50hodin a teď čekám až opraví tu tunu bugů a nebo konečně vydají editor s jehož pomocí fanouškovská základna hru výrazně vylepší a vyladí).
Nicméně chápu, že někdo může být ze Skyrimu totálně nadšený..já byl prvních pár hodin taky..pak jsem si ale začínal více všímat chyb, z nichž velká část se opakuje přinejmenším už od dob Morrowindu, což už je trochu otravné. Připadá mi, že pánům z Bethesdy jaksi chybí motivace posunout TES někam dál (co se kvality a vlastně i následné kontroly kvality týče)..a ani se není moc co divit, když se recenzenti předhánějí v desítkových hodnoceních a hra se prodává jako o život (a chyby si postupem času opraví sami hráči). Proč se pak snažit, že. -
-
Se ti pod to podepíšů *3*
-
-
No... ale teď roztrubuješ jako člen národního orchestru. *7*
-
Zaklínač (prvni díl) měl tak hutnou atmosféru.. přesně tak jsem si to představoval, když jsem před několika lety četl Poslední přání. Osobně jsi myslím,že jsi to nečetl.
-
-
-
Damy a panove, a toto ma byt kandidat na hru roku ... *7*
-
-
Stříky, stříky střík!
-
-
"Ivaaanku, Ivane tady jsem... cililink... nechytil, nechytil!" *1*
-
Tady je krasne videt nenazranost vydavatelu distributoru a vsechnu tu havet kolem, kteri misto toho, aby hru vysperkovali a v pozlacenem obalu predali zakaznikovi, tak vydaji polotovar ...a co vsak ono si to hraci modifikacemi opravi sami ne ? Proc bychom udelali neco nac muzeme byt pysni ? Hlavne at je to na pultech 11.11.11 !!!
Je to uplne stejny jako kdyz si koupite auto a vyrobce vam rekne, ze zadni dvere a celni sklo vam bude dodano pozdeji , vsak co auto je pojizdne a muzete ho pouzivat ?
Opravdu zvracena doba, kde prim hraji pouze prachy a spotrebitel tedy my si nechame nakydat na hlavu ze vsech stran.
A pri tom bethesda neni zadne garazove studio, ktere si nemuze dovolit platit poradne vyvojare.
Apropo pani redaktori a recenzenti nezapomente zaseit SKYRIM hodnoceni 10/10 vzdyt je to klenot -
-
NJ tady nejsi v Japonsku panáčku, tady to není irasshaimase okyaku-san , ale Co je?! draci tam sou né, to že lítaj pozpátku je bonus *1*
-
Jo,jo.... ve svých "vývojářských deníčcích" se vždycky tvářej, jak jsou celý štěstím bez sebe, že nám můžou poskytnout tak skvělou a zábavnou hru, ale ve skutečnosti je to všechno hlavně velkej byznys.... *13*
-
Skyrim je dobra hra, ale po vystrizliveni a prvotniho opojeni ze hry, bych teto hre za ty miliardy bugu nedal vice nez 7/10 a kriticky bych se tvrde postavil proti laxnimu pristupu vyvojaru a neschopnosti udelat hru bez "megachyb" zadne recenzovani 10/10 na to hezky zapomente, protoze priste se muze stat ,ze nam hru dodaji treba jen s polovicni hlavni Q linii a zbytek si dodelejte sami, mate preci modifikaci ne ?
-
-
i těch 7/10 je moc, nechápu jak si tohle může někdo dovolit, vydat patch kterej ti tu hru rozes*re ještě víc než byla x_X
-
-
evidentne nehrajes MMORPG
-
-
-
Ale ale, nějaký vážný po ránu ..
-
-
Takze mozme ocakavat dalsich 100+ od "dveresaotvarajulennajednustranu" Vavry?
-
Nechápu jak to takhle může fungovat u firmy která má tolik prostředků... Být Tedem Howardem tak se stydím za to jak moje dílo vypadá..
-
-
Maji zhruba stejne prostredku jako treba Activision. Activision vyrabi tunely, ktera mas za pul dne probehnute. Bethesda vyrabi hry s hratelnosti, pocitanou na desitky, s mody klidne i stovky hodin.
Todd Howard opravdu nema za co se stydet - narozdil od jinych se alespon v Bethesde pokouseji o neco velkeho. Kdyby jim slo o rychly zisk, davno se na otevrene svety vykaslou. -
1) Každá jejich hra byla takhle zabugovaná, některé předešlé díly dokonce i více *11*
2)Každá jejich hra je oslavovaná jako nejlepší hra všech dob. *11*
1 + 2 = odpověď na tvojí otázku. -
-
Přesně! Všechno špatně *9* Tady je krásně vidět jak práce herních novinářů dokáže ovlivnit masy a co potom stačí splácat dohromady s vidinou jistého výdělku...
-
-
Ty ses taky masa. Tak to nehraj, když tě to nebaví a furt tady netlachej jak je to blbá hra. Nechápu proč mají některý živočichové furt tendenci přesvědčovat vostatní, aby něco nehráli nebo nedělali, když je samotný nebaví. Mluvíš jak moje matka ... která má 3 ... zkušeností.
Mě to baví s recenzí, která tu byla publikovaná se zcela shoduju. A taky tu furt někomu necpu, který hry mi přijdou nudný nebo pitomý, a aby je prostě radši nikdo nehrál, protože já je nehraju.
A svýho intelektuála Dana Vávru si strč za klobouk. Nakydat na všechno ... umí každej pablb. -
No jasne v 1994 vsichni byli strasne ovlivneni kdyz vysla Arena. Ve skutecnosti to byl urcite propadak a vsechno bylo podplaceny. Protoze hodne z vas asi nebylo ani na svete, tak si uvedomte, ze tahle hra bez patche nesla ani dohrat, protoze se na konci hry nenaspawnovalo posledni NPC.
-
-
-
Přesně!!! Jenže když máš X mega na prd***, tak tě tohle asi moc netrápí... Škoda.
-
-
Je smutné, že ani po tolika letech kritiky Bethesda nedokázala přizpůsobit svůj vývojový proces tak, aby se takovéto excesy nestávali. Jistě nelze udělat hru bez bugů, ale pro jejich zredukování už lze udělat poměrně hodně. U xboxové verze se navíc prostě nelze vymlouvat na variabilitu hráčských systémů tak, jako u PC verze.
Je to přinejmenším ostuda, ale pokud k tomu přidáme i problémy v minulých hrách, připadá mi, že v Bethesdě na testování asi moc nevěří, nebo mu minimálně nepřikládají dostatečnou váhu. -
-
a nebo na ně tlačí vydavatel? Přeci jenom, je před vánoci, tak aby lidi měli co kupovat....
-
-
Pokud se nepletu, tak Bethesda je sama sobě vydavatelem. O to mi to přijde horší.
-
-
No jo, dali si to cool datum vydání a přitom by hra potřebovala aspoň půl roku testování, holt bethesda je bethesda a nikdy asi nebude jiná. Alespoň že to fanoušci v průběhu těch několika dalších let dodělají. Kolikrát stačí přepsat jediné číslo a všechno běží jak má, těžce placení testeři a programátoři zkrátka nemají na poctivou práci cvoků co to dělají po večerech zadarmo. Je to jen otázka času. Stačí vytrvat.
-
-
-
-
Možná kdyby dali volnou ruku fanouškům tak by to zvládli lépe.Často ty modifikace jsou lepší,stabilnější než ty "patche".Hlavně rychle řeší podstatu problémů.
Chtělo by to přidat na krabici nápis "Dodělej si sám".Kdyby pak byla i cena snížena tak proč ne,že? :)