Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sirWallace
    Pravda je, ze o Macu vim velky kulovy, takze se rad necham poucit.. nicneme to, co rekli o nove verzi OS ( Nevim uz kolik ) Ve filmu Tron.. absolutne sedi na posledni Wndows :))
    Co je na novem systemu jineho vuci predchozimu ?? -- Nic.. prodavame ho v jiny krabici :D
  • Robotron3
    To neni uplně pravda. OpenGL je standard pro 3D grafiku pocházející ze silicon graphics. Kdežto Microsoft přišel s knihovnou, která poskytuje kompletní api pro tvorbu her. K OpenGL se vždy muselo připojovat celá řada jiných api, aby se z toho dala udělat hra, ale s DirectX sis vystačil jen s ním. Jestli si někdo pamatuje začátky 3D akcelerace her, tak OpenGL jako čistě grafická knihovna se nikdy moc nechytala na konkurenční řešení dělané pouze na hry, jako bylo vynikající Glide. Proto taky přišel Microsoft DirectX, a to byla dobrá věc a pro hry na PC to znamenalo hodně. Nechápu, proč se dnes DirectX vnímá negativně. Ano dnes je i OpenGL vhodné prostředí pro tvorbu her, ale řekl bych, že DirectX je pořád pohodlnější, protože je čistě vyvíjené pro tvorbu her.
  • Veskoslav
    To já pro změnu mám Intel, protože srovnatelné AMD vyšlo cca jenom o 500 méně.
  • Jejda mi tu chyběl. To by nebyl článek o Steramu, kde by ty jsi nenapsal své dokola opakující kecy. Jinak už jsi se konečně naučil spustit Steam offline? *1*
  • Robotron3
    To si taky nemyslim. Stačí se podívat na konkurenci. Mac OS X se vydává v nových verzích, řadách, které jsou častější než ze sedmiček na osmičky třeba a i tady má Mac OS X větší problémy s kompatibilitou než Windows (konkrétní zkušenost). Na osmičkách klidně spustíš i nějaké programy z Widnows 95, kdežto pár řad do historie Mac OS X a už nespustíš nic.
  • sirWallace
    Vis, kde je hlavni problem ?? Tady vubec nejde o OS.. ale o to, ze Microsoft kdysi prisel a jen, aby byl svuj, vymyslel si neco zavrenyho, cemu se rika DirectX... I kdyz uz ve sve dobe tu bylo OpenGL, ktere umelo uz tenkrat to, co umi direct az od verze 10... Vubec bych neresil OS v souvislosti s vyvojem her.. tady jde vazne hlavne o Directx versus openGL
  • Steam je pro linux hloupost, steam je instalace drm do svobodneho prostredi. To nadela dlouhodobe vic skody nez uzitku. GOG je mnohem lepsi volba, ale zase ma mnohem omezenejsi nabidku. Takze to jeste porad neni ono.
  • sirWallace
    Zase na druhou stranu, nikdy se neprodaval jeden system tolikrat pod jinym jmenem, jako Windows, takze kdyby mezi 7 a 8 byl jeste problem s kompatibilitou, to uz by byl opravdu vrchol ! :D rikam to po ste.. kdyby Microsoft byla trochu serioznejsi firma, Win 8 by jsem jmenoval : Windows 7 Touch .)
  • sirWallace
    Tak AMD vzdycky vyleze lip v pomeru cena vykon :) Proto ho taky cpu vsude.. Nechce se mi platit za pekny napis intel na procesoru treba :D
  • sirWallace
    Proto rikam, ze kdyz budes chtit hrat na linuxu hry, bylo by dobry, kdyby se standardizoval nejakej balickovaci system a udelal se v tom poradek :D O nicem jinym tu od zacatku nemelu :)) Chapu plus Linuxu.. ale na me pouziti, pro MNE ! je to zaroven jeho nejvetsi minus..
    Mam hrozne rad predstavu svobodnyho softwaru a vse kolem Linuxu.. bohuzel.. proste kompatibilita je k placi.. ne jen dister mezi sebou.. ale i jednoho distra na dvou ruznych pocitacich.. A ja potrebuju na PC neco delat, ne si pul dne hrat s tim, jestli to budu moct delat..
  • Co jsem pochopil, hodně lidí mělo problémy třeba se starýmy Fallouty, tam to naštěstí zachránili fanouškovské patche. ALe u vanilla je zdá se i linux lepší, než nové windows.
  • Robotron3
    Nesouhlasim. Nikdy v historii tu nebyl tak kompatibilní systém jak Windows. Jestli něco třeba ze sedmiček na osmičky nefunguje, tak jsou to minoritní případy, které se opraví ještě než je nová verze na trhu. S linuxem mohou být problémy s kompatibilitou od verze k verzi a Mac OS X je známý tím, že s přechodem na vyšší verzi spousta programů nefunguje, nebo ne pořádně a musí se zase updatovat. Jestli je na Windows něco dobrý, tak právě kompatibilita.
  • Robotron3
    Ale on ani neni jednotnej balíčkovací systém. Linux je super a je to operační systém, který nejvíc používám pracovně, ale nevěřim, že je tu cesta nějakého standardu. Standardy jsou, ale je jich několik a je na výběr a člověk si může postavit OS jak potřebuje, nebo si vybrat distribuci. Může z toho vylézt nakonec nějaký standardní OS, ale už to nebude linux.
  • Coffin.Corner
    S tím Androidem to bylo myšleno tak, že k němu přešla spousta vývojářů, kteří už nemají potřebu se vracet na Windows, protože si na Androidu jednoduše vydělají víc, ne že to je nějaká náhrada Win.
  • Veskoslav
    No co jsem měl možnost číst a bavit se v práci, tak Dx 12 by měla být mnohem přívětivější a méně naročnější než poslední Dx 11.1. Ale sami asi uvidíme, co a jak až to vyjde. Slibem totiž nezarmoutíš....Jinak AMD grafiku mám proto, že v poměru cena/výkon vycházela mnohem lépe než konkurence. Žádný jiný důvod nebyl.
  • Veskoslav
    No nevím, ale třeba to chápu u Millenium nebo Vista. Ale na Windows 8 potažmo 7 jsem prakticky rozjel všechno od Warcraftu 1 až po Titanfall. Což se o Linuxové distribuci říct nedá.

A Android jako systém neohrozí Windows jako stolní platformu. Jenom blázen by na tom v současné podobě dělal. V mobilech a tabletech to postačuje, ale to je tak všechno.
  • Coffin.Corner
    Dovolím si nesouhlasit. Zkušenosti ukazují, že investice do nového operačního systému Windows znamená téměř vždy nekonečně mnoho problémů se zpětnou kompatibilitou starších her, nebo programů. Takže se tato investice ještě násobí nákupem nových, nebo upravených verzí, v lepším případě pomůže nadšená komunita, ale to už vyžaduje určitou znalost a není pro každého.
    Ideálním řešením by byla nějaká otevřená virtuální platforma, podobná DosBoxu, nebo Wine, kterou by podporovala většina OS a vývojáři se tak nemuseli omezovat jejich specifiky.

Osobně si také myslím že Windows směřují k nějaké free formě, ale to měl Microsoft udělat už dávno, když se masívně začal prosazovat Android. Teď už je pro něj možná pozdě....
  • sirWallace
    To prece neni pravda.. to, ze je standard pro neco, neznamena hned omezeni a uzavreni.. to jen spatne chapes, co po Linuxu chci.. Nechci z nej delat Windows.. jen udelat poradek v necem, v cem je silenej bordel.. Nechci nic zavirat.. Chci jen rict.. pokud chcete pouzivat tenhle typ balicku, nainstalujte si toho a tohle.. a pujde Vam to..
  • Robotron3
    Tohle je podle mě ale uplně chybná představa, která dělá z linuxu něco co neni. Linux je open source a modularita systému. Jakmile se udělá jedna jedina unifikovaná distribuce, tak to přestává být Linux, ale je už to něco jiného. Jako android na mobilech. Kdo chce fungující Unix na kliknutí, pro toho je Mac.
  • Stačí jednou za x let investovat pár tisíc do profesionálního operačního systému a člověk nemusí jakékoli problémy OS vs hry řešit. Já jsem naopak velmi rád, že tu stále existuje monopol jediného OS. Jak náročný by asi byl vývoj her, kdyby tu bylo třeba 10 OS zcela rovnocenných, no ne? Nevýhody jsou jasně zřetelné u konzolí vs PC - špatné konverze nebo vůbec žádné hry na jednu z platform, což je škoda.

Osobně si myslím, že Windows budou jednou zcela zdarma a bude se na nich vydělávat jinak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit