Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Crytek vydela predevsim na licencovani Enginu pro armadu (konkretne Socom), energeticke koncerny a tezebni corporace (vyvoj simulatoru) tam sou takovy marze o kterych se s prodavanim her masam pro konzole muze jenom znat. Kdyby crytek mel byt ziven z toho co vydelal z PC nebo s toho co vydela na konzolich s Cryengine 3 tak by stezi mohl vlastnit kolem 7 studii ve svete a vyvijet jeden z nejdrazsich enginu...

To jen pro upresneni a pro lidi co nechapaly kde crytek porad bere penize i kdyz nebylo moc hernich licenci enginu a snad jen 2 hry v pribehu 7 let coz by bylo pro jina studia smrtici vzhledem na naklady crysis/cryenginu 2 a vyvoje cryengine 3 a o tom poctu koupenych studii ani nemluvim...

Co se tyce tve konzolove lasky, nedokazu si predstavyt ze vrchol veskereho hrani bude linearni hra pro masy rozhodne me osobne nemadnou konzolove navrzene hry ne kvuli ovladani ne kvuli grafice ale kvuli tomu jak ta hra je navrzena sama o sobe...
  • Planet space torment = Planescape Torment
  • odkaz pre debilkov z cryteku - utrite si sople z nosa a urobte AAA fps hru IBA pre PC .. DirectX 48, Shader Model 99 .. vrazte do toho 35M USD, a do mesiaca vasa firma klakne, herne PC je DEAD, je to vsiva warez diera, kde blbeckovia zivia PC HW firmy s ich 400w GPU v dvoch slotoch.
    • Tak ted si konzolistum udelal fakt vybornou reklamu, je videt ze intelekt z tebe primo pristi. *5*
  • svata pravda, nebyt konzoli vela veci by sa na pc zmenilo k lepsiemu
  • No tohle nebylo spíše o tom, že nechtějí vyrábět na konzole, ale o tom, že verze XBoX a PS3 už je v prodeji celkem dlouho a nová technologie kvůli tomu stagnuje. Chápu to spíše jako apelování na vývojáře konzolí. Za dobu působení XBOXU na PC už prošlo zase několik řad lepších grafických karet a CPU které mají potenciál zvládnout daleko komplexnější prostředí a grafiku. Je škoda držet již už ohraný standart konzolí, když už může herní svět vypadat zase úplně jinak. Neříkám, že Xko nebo 5 let staré PC je špatné, ale každá technologie má svoji dobu. Také bych nechtěl jezdit v 15 let starém autě jenom proto že jezdí, když mohu řídit luxusní limuzínu. Dnes už není standart jenom zábava, ale i pořádná grafika a ozvučení. A nároky na kvalitu budou neustále stoupat s dobou. Tohle žádná konzole nezastaví. *3*
    • To jsem nevěděl že konzole dokáže mluvit s lidma a přikazovat jim co mají nebo nemají dělat. Ano na PC už je grafika někde jinde ale nikdo přeci vývojářům nezakazuje aby toho nevyužili. Problém nejsou konzole ale peníze přístup a myšlení vývojářů a hráčů se za posledních 10 let dost změnil. Jde tu jen o peníze nedivte se že se většina nesnaží dělat špičkově vypadající hry na PC když nemusí a vždy se najde pár milionů lidí co si koupí hru co má grafiku jen o malinko lepší než jaká je na konzoli. Sice si zanadávají ale stejně to koupí.
      • První větě nerozumím *8*
        No a jsme zase na začátku. Kdyby byla nová konzole, nebyl by nikde problém. Jenomže není a je dostupný jenom starý model zaprašené krabice. Také bych si postěžoval, kdybych musel vyrábět na " staré krámy "
        • Ale problém neni s konzolí ale s lidma. To lidi rozhodnou co bude nebo nebude konzole tak jako PC je jen nástroj. Je hloupé říct že konzole brzdí vývoj pravda je že pouze lidé a jejich špatná rozhodnutí brzdí vývoj.
  • Nesuhlasim s poslednou od autora staci sa len pozriet na posledne novinky a predajne hity na konzole a odpoved je jednoznacna NIE!!! Tato otazka bola sice pekna ale uplne naivna!!
  • Proto asi nikdy nebude ARMA na xbox ani na PS3 protoze s tou optimalizaci by byl asi hodne velky problem *3*
  • osobne mam oboje,mam rad perfektni grafiku,ktera je na PC urcite detajlnejsi nez na konzolich ale hry stojej cim dal tim vic zaprd.navic to je porad same pokracovani medalu,CoD,NFS.Konzole je dobra v tom ze na ni vychazi zanr her ktere na PC nejsou,napr,GoW3,Castlevania lord of shadow atd.Az to bude na PC taky,konzole me nebude zajimat.A nazor ze konzole brzdi vyvoj,je to jen o tom ze crytek chce penize a tak to vytvari i na konzole,nikdo ho k tomu nenuti.
  • Ja nevim asi se tu vyskytuje vic konzolistu ale co si vlastne pod tim slovem hratelnost predstavujete.. je to znovuhratelnost nebo komplexita systemu ve hre nebo co tim vlastne myslite. pokud mate namysli neco jako ze se to da rezat porad dokola, tak tady narazite na limit u nekterych zanru her u kterych to proste takhle nepujde.

Grafika je proste dulezita predevsim kvuli atmosfere a moznosti vziti se do hry (i kdyz nerikam ze pro nekoho tento prvek nemusi byt dulezity) ja osobne ale nechci hrat hru ja se do ni chci spise vzit a to me bez neustale zlepsujici grafiky moc nejde. je samozdrejme rozdil mezi tim kdyz hraju hry ktere jsou navrzene na znovuhratelnost a zabavnost ty tu grafiku nepotrebuji nicmene pokud nechci pouze hrat ale vzit se do toho tak ji vetsinou potrebuji (vice ci mene).

Snad me zdejsi publikum pochopi jak to myslim.

Co se tyce Unreal Enginu to se samozdrejme neda srovnat, zaprvi nevite jestli ten trailer nebyl z UDK PC verze a zadruhy jelikoz s Unreal Technologii pracuji tak vim ze tyhle prvky ktere UE nabizi v nejnovejsich verzich maj hromadu kompromisu a v zadnem pripade se nejedna o plne realtime renderovani jako v pripade x let stareho cryengine 2.

Za dobu co jsem tvoril pro Unreal Tournamet 3 a nyni do UDK je pravda ze to vyzname poposkocilo a za starych casu by se to klidne uz mohlo nazvat UE4.0 nicmene UDK nebo nejnovejsi verze UE teprve maji efekty ktere treba Cryengine uz mel davno navic implementovano tak aby to bylo co nejlacinejsi (horsi verze efektu, vypoctu atd) aby to na konzolich dobre behalo. to co vidite je proste demo uzpusobeny tak aby to tomu enginu vyhovovalo.
    • Řeknu to stručně - nejsem ani PCčkář, ani konzolista, hraji na všem, co se mi dostane/dostalo pod ruku (momentálně PC,PSX,PS2,PSP,x360,N-Gage,iPod Touch + díky emulátorům i starší herní platformy; a příští rok Wii a 3DS) a mělo kvalitní a zábavné hry. To jenom pro upřesnění, abych nebyl škatulkován.

Grafika důležitá není, důležitá je její stylizace. Například slavný CryEngine nemá žádný styl, díky čemuž pro mě hra klesla. WoW a podobné sračky od Blizzardu také nemají styl, vše vypadá strašně divně. Ale podívej se například na sérii Final Fantasy, kde každý díl má svůj styl.

Pro mnoho hráčů je tímto tahounem příběh, zakterý jsou ochotni obětovat grafickou stránku (v tomto případě mluvím o polygonech, ne o stylu), která jim nemá narozdíl od příběhu co nabídnout.

A ne každý se do hry potřebuje vžít, někdo si ji chce pouze užít, jako výpravný příběh určitého hrdiny, za kterého rozhoduje hráč, co se bude dít dál.

K té hratelnosti: Pro mě osobně je hratelnost důležitá a pod tím pojmem si nepředstavuji znovuhratelnost, protože nehraji hry obvykle dvakrát za kratší dobu, protože na to není čas ani nálada. Aby byla hra skvěle hratelná, musí mít zajímavý příběh, dobré charaktery (u obojího jsou vyjímkou různé hříčky + sportovní hry), nesmí se snažit zaujmout primárně grafickou stránkou, neměla by si celou dobu hrát na diskotéku - spousta efektů a nic víc - a měla by umět zaujmout nenásilnou formou tak, aby si člověk pamatoval některé momenty...
      • Tim se ale dostavas do dosti zanrove tisne a take moznosti pribehu nejsou nevycerpatelne a pokud se objevy nejaky novy twist nebo styl pribehu kudy je vedeny tak do par let se z toho stane klise to same hloubka charakteru nejde zkratka do nekonecna tvorit, od nekterych filmu nebo knih je jeste co dohanet nicmene to jsou media na to urcena. Celkove nevim co ti na to poradne v tento moment rict protoze co zadas toho nikdy hodne nebude a predevsim to vzdy bude mit nejake mantinely tak aby vysledek se povedl a tim ze nove napady rychle upadaji v klise nicmene nove napady se objevuji x krat pomaleji nez se jich lide nabazi a uz to nepovazuji za nic vyjimecneho, hloubka postav se take nehodi do vsech zanru a tim rozhodne nemam namysli jen sportovni hry a jine ale treba cisty FPS. Otazka je co hram zkutecne chybi obecne tak abysme vzali moznosti zanru v potaz a nevyzdvyhovaly personalni preference zanru ktere nam muzou nabidnou to co chceme jako jednotlivci induvidualne protoze kazdy ma ty pozadavky jiny treba takovy MP hrac ma zase jine specifika a znam hromadu lidi ktery za hry typu dragon age, mass effect nebo i treba Planet space torment by neutratily ani cent protoze se to proste nehraje online jako UT, Quake a jiny hry ktery treba jim osobne sednou.

Ja vicemene s tebou souhlasim nicmene je problem ze vetsinou bereme v potaz svoje zanry a mame takove pozadavky ktere nejsou nazbyt, nicmene ja si nepamatuju vylozene nejakou cirkusackou hru ktera by neumela nabydou nic nez grafiku (naposledy Serious Sam2?) nicmene i ten se me libil ne jen kvuli grafice ale kvuli tomu cim SS2 treba byl a take sme prozily s kamaradama hromadu srandy pres Co-Multiplayer.

Zkratka kazda hra zajimava a hluboka byt nemuze protoze a taky kazdy si pod tim predstavuje neco jineho myslim ze to je ten problem a dalsi je omenezi zanru hry a sub-zanru

mozna knihy by slouzily lepe tam na to je vicemene vetsi prostor.
        • Špatně jsi mě pochopil. Já od každé hry nepožaduji epický příběh plný filozofických otázek... Jde mi o to, aby hra měla alespoň zajímavou příběhovou linku (i to klišé zkousnu, protože zase tak moc nových her nehraji) a nemělá nezajímavý charakter. V RPG chci, abych o hlavní postavě (postavách) věděl co nejvíce, ale u FPS chci, aby to nebyl suchar.
          S MP hráči to znám, takových také mám pár v okolí... Ale teď tu řešíme spíše SP, nežli MP.

Pro mě osobně je tou "cirkusáckou hrou, která neumí nabídnou nic než grafiku" Crysis. Ta hra je naprosto bezduchá, jednoduchá a postavená právě na grafice a fyzice, až mě to nebavilo. Serious Sam 2 (stejně jako First a Second Encounter, Next Encounter jsem nezkoušel) má jednu skvělou vlastnost - je vtipný. Je to jedna z mála akcí, u které jsem se opravdu smál s chutí, protože to co občas Sam vyplodil bylo... neuvěřitelné. Navíc coop je nezapomenutelný. Navíc Sam je pro mě srdcovní záležitost, dodnes nezapomenu když jsem poprvé pustil First Encounter, otočim se a na poušti v dálce něco vidím... po pár krocích na mě vyskočili čtyři mechové s raketomety, když já měl v ruce kolt.

Největší problém je v jedné věci - hry které se dobře prodávají jsou obvykle pro náročnějšího hráče naprosto nedostačující, protože nedokáží nabídnou nic. Druhou věcí jsou PR řeči vývojářů, kteří toho nakecají pomalu více, nežli naši politici. Sliby, jak bude Dragon Age "duchovní nástupce Baldurs Gate" nebo "jak bude Gran Turismo 5 úžasné, všechna auta budou mít interiér, tratě budou reálně udělané..." obě jsou obrovské lži. Dragon Age je postaven čistě na akci (druhý díl to dokazuje více a více), žádné zajímavé vedlejší questy, plytké charaktery, příběh naprosto nezajímavý... GT5 je skvělá hra, ale nesplnila ani polovinu slibů, což za ty roky vývoje nestálo...

Abych to zakončil: Nechci, aby byla každá hra originální, klišé mi nevadí (pokud to autoři nepřehání) a alespoň trochu zajímavou zápletku by měli umět dát dohromady. Když budu chtít něco opravdu s velkolepým příběhem, zahraji si RPG nebo si ještě lépe vezmu knihu. Ale pro mě osobně je například srdcovka série BioHazard (Resident Evil, o filmech s Millou raději nemluvme), jelikož v každém dílu se člověk dozví něco zajímavého o pozadí celého problému, o postavách a to série obsahuje mnoho druhů her - survival horor, survival akce, FPS, on-rails shooter, coop akce a různé míchanice žánrů a sub-žánrů... Metal Geary to samé nebo vynikající série Final Fantasy, kde je obrovské množství narážek na všemožné světové mytologie, náboženství či legendy. Například tyto série mají ducha, autoři se snaží něco hráčům skrze to dané medium říci, což se v dnešní době nachází ve hrách méně a méně.

Ještě s těmi omezeními žándu a sub-žánru, samozřejmě se každého žánru očekáváš něco jiného - od FPS opravdu nebudu očekávat neuvěřitelně ukecanou hru se spoustou vedlejších úkolů... Dokonce i beru, že některé firmy kopírují "natvrdo", jako to udělalo EA u Dead Space - naprosto převzalo nápad Capcomu, kreslený (CGI) film jako prelude hře (RE Degeneration + RE5 = DS Downfall + DS, gameplay hry totožná s RE4, RE Umbrella Chronicles (on-rails shooter na Wii) = DS Extraction, komiks jako prelude hře to samé... přijde mi to již hodně vyhrocené, ale beru to. Jenže problém druhý není přebírání nápadů, ale přebírání sérií. Příklady bych uvedl 3. Fallout 3, který je prostě špatný. Jagged Alliance, který chce nabídnout remake, ale přitom to s původní hrou přestává mít cokoli společného. A třetí je X-Com, který se mně osobně líbí, je to zajímavá změna oproti původním tahovkám, ale stále by se to mohlo držet původního námětu. No je na každém, aby usoudil, jaké hry jsou pro něj dobré a jaké naopak špatné a jak si sám psal, každý hráč má jiné preference a je více než možné, že kdybychom si měli prohodit oblíbené hry, tak bychom se oba mohli značně nudit, jelikož by nám nemusely hry toho druhého absolutně nic říkat, ačkolu můžou být kvalitní...
          • ja jen dodam ze treba takovy crysis me neprijde bezduchy, me treba konkretne vcelku bavil prave diky sve pomalejsi gameplay, myslim ze crysis bylo vcelku nepochopeno nerikam ze je to perfektni hra ale radil bych ji do lepsich hybridnich FPS je pravda ze pribeh byl suchy ale libilo se mi se mi proste toulat se tou jungly nebo si nekam vlezt a pozorovat nepritele z dalky atd coz pak bohuzel zrujnovaly mimozemstane (libila se mi ta pomala gameplay) a co se tyce MP kdyz clovek pochopi jak mod obleku a vybava zbrane ovlivnuje parametry vasi postavy tak jde o zajimavy hybrid ktery kombinuje UT3 s battlefield2 nicmene uznavam ze je tam dost problemu jak na strane sitoveho kodu spatneho balancovani map, pomalosti projektilu a v neposledni rade horsi podpora i pro nejnovejsi Crysis Wars kde bych rekl ze zustaly kdesi v Beta fazi a comunita take neni schopna vyplodit nejakou poradnou solidni mapu nebo mod.

Co se tyce Fallout 3 ja nejsem hracem ani fanouckem FO1&2 takze me hra nevadila nicmene asi chapu ze fanousci byli asi vcelku nasr*ni tak jako jsem byl nasrany v pripade Supreme Commander 2 nicmene musim rict ze treba u FO3 me pohltila atmosfera toho sveta melo to takovy styl ktery me treba v NV chybi a celkove i vyber hudby se me zdal lepsi (ackoliv nepochazely z te doby) nicmene me u her bethesdy vadi ze maj docela dobry zaklad ale jsou prilis povrchni, nejdou do hloubky, nenabidnou vic (ze by konzolove obecenstvo nebo celkove zamereni na takovou tridu lidi aby to nejvic vynaselo?)

Fallout 3 nebo Fallout new vegas mam je rad oboje nicmene bych rekl ze Fallout 3 sel vic do atmosfery, stylizaci sveta a zabavy kdezto Fallout new Vegas me prijde realnejsi, propracovanejsi ale zaroven nudnejsi nebo ne nudnejsi ale bylo tezsi se do toho sveta dostat nez v pripade FO3 nicmene si myslim ze ta hra klidne mohla jit vic dohloubky a moznosti a opet zustala nekde napovrchu coz trosku zklamalo vzhledem k tomu co se okolo NV nakecalo (nevim jestli to byli vymysli hernich zurnalistu, comunity nebo samotnych tvurcu). nicmene tomu take odpovida ty flamewars mezi na bethesda forech FO3 vs NV :D
            • Tak u toho Crysis souhlasím s těmi mimozemšťany, stejně jako mi hodně vadili mutanti ve Far Cry - díky tomu a naprosto hloupé AI, která díky schopnostem obleku naprosto nefungovala (zdravím Invisibility). MP byl ještě horší, u něj jsem se naprosto nudil.

Já například nejsem velký fanoušek starých Falloutů, ale ty hry mám rád. F3 je ale hrozně plytký, stejně jako Oblivion oproti Morrowindu - není to z důvodu konzolového obecenstva, ale do masového publika. Rozdíl mezi F3 a NV je obrovský - F3 má příšerné a nudné rozhovory X NV má naopak hloubku a humor zpátky... NV se původním Falloutům přibližuje mnohem více, nežli F3. Přijde mi, že poslední dobou Bethesda neumí udělat nic pořádně, vše se ořezává, zjednodušuji, ubírá se tomu atmosféra... NV jde oproti F3 dost do hloubky, pouze není tak jednoduché se k tomu dostat, což se opět těm původním Falloutům.
        • eh Planet space torment = Planescape Torment
  • Hm, za dob PS2 je zajímavé,každá ta konzole,xbox,ps2, a výkonné PC.Nikdo si nestěžoval , každá ta krabice co uměla , tak ukázala svou grafiku atd a nikdo nekecal o brždění , to je zajímavé co melou. Je to dnes o penězích a penězích ! Už jen to , že na pc jsou nejvíc pirátů a vy se pak divíte proč vlastně nedostanete lepší grafiku nebo reálnější hru?! pak se svádí na konzole , dost ubohý ! Zamyslete se hoši i celej Crytek !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit