Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfa Cryteku konzole brzdí vývoj her
25.11.2010 | Aleš Smutný
109 příspěvků
-
Mě to přijde jako totální sračka...sorry za hrubší výraz, ale jiným slovem to nemohu vyjádřit. Přece ve hře by mělo jít především o obsah. Hra může mít sebelepší grafiku a fyziku, ale když je obsahově nudná, nezajímavá nebo je zkrátka o ničem, tak se to vžádném případě nevyváží. A to je problém dnešní herní scény. Výrobci hardwaru nám pořád servírujou nové mašiny a všichni jsou ochromeni tím co to všechno dokáže a ze hry se stává jen hloupá prezentace grafických, popř. fyzikálních efektů...
-
-
Bohužel velkou část trhu tvoří hráči kteří chtějí hru ovladatelnou jedním tlačítkem fire a dechberoucí grafikou, aby mohl ukázat kamarádům, jaké mu rodiče koupili nadupané PC.
-
-
Radšej keby sa zamerali na obsah a nie na formu... to je dnes najväčší problém herného byznisu, nie nejaká "technická zaostalosť" konzolí.
-
-
obsah jde ruku v ruce s technickým vybavením konzole (to jest např. i ovládací prvek).
-
-
hmm, řekl bych že s nástupem takového Playstation Move se dnes fps můžou na konzoli hrát mnohem lépe
ovládací prvek jako je gamepad není špatný -
-
časová prodleva pohybových ovladačů není nic co by nahradilo bleskové reakce drátu.
-
-
...muzes my tu tvojim mysleku o spojitosti obsahu her s vybavenim konzole nejak rozepsat?
vazne s chuti bych si to precetl :) -
-
Obsah beru jako možnosti ve hře, tak s hrou spojené (nemožné ovládání, neohrabané ovládání např. inventáře. viz. Resident Evil 5, Two Worlds 2, tak i mimo např. modováním.) Jistě jde o um vývojářů, ale před poslední generací konzolí s tím takový problém nebyl, a že se i vývojové prostředí vývýjí poměrně rychle, nevím na co jiného bych hodil vinu, než na samotné konzole.
-
-
A co takhle že by to byla vina vývojářů??????? co ty na to? Když nevíš na koho hodit vinu začni třeba u těch kdo ty hry dělají kteří se nechtějí příliš namáhat protože to stojí peníze.
-
-
A co těch několik milionů tupých PChráčů na ty jsi zapoměl? Kupují to všichni bez rozdílu na čem hrají tak buď objektivní a nenavážej se jen do jedné strany když to neni pravda.
-
no ano, ale proč by se namáhali když si to koupí tak či onak miliony tupých konzolistů (viz. CoD). A o tom to je.
-
-
-
-
-
-
Je to pravda - je jen skoda, ze graficky je treba PS3 postavena na GF7800GTX a ne na 8mickove rade to by bylo vyrazne lepsi... Presto se HRY jako medium bez konzoli neobejdou - komercne to je proste nutnost. PS: Mam topinkovac PS3 a hard core herni PC take (zejmena ovsem na grafiku :-) ale obcas zahraju rad. A Tajnej - Cloud computing konzole prijdou to je skoro jistota * jde o to jestli za 2 nebo 3 generace - nebo uz priste. Uvidime...
-
-
No to je sice pěkný, ale k čemu mi jako jedinci budou cloud computing console ? To si mám jako koupit víc konzolí a doma si je sesíťovat? Už vidím ty parametry na obalech... 4xPS4 na rozjetí GT6 *1* To už by byly schůdnější ty měnitelný komponenty (třeba jen časem boostovanej výkon).
-
-
Nie, on myslel výkonný server vonku a doma iba tenký klient - hra sa bude streamovať po rýchlej inet lajne.
-
-
-
"Spousta z nich dnes nevidí PC jako nějaký významný prvek" A proč? Protoža amíci ani neví, co to je hra na PC, ty maj jenom topinkovače.
-
-
Ne každý se nechá buzerovat DRM. S AC2 na X360 jsem neměl problém, zatím co na pc byl nehratelný kvůli ochraně (kámoš málem dostal infarkt, když sem mu řekl, že už to mám dohrané a on se plácal někde na začátku kvůli nefunkčním serverům). Flatout mi konzoli nezasral starforcem, jak je tomu u pc verze. Nemusel jsem řešit počet instalací Bioshocku a doufat, že na to bude patch. Mám pokračovat?
-
-
přesně tak, jeden z důvodů proč jsem začal hrát na konzoli jsou ochrany her na PCčku, které jsou ad absurdum, navíc jsem si koupil několik originálek na mé herní PC, které mělo dostatečný HW a hra přesto padala, takové GTA4 mě úplně rozhodilo a donutilo koupit konzoli, navíc zajímavé tituly vychází výhradně mnohdy jen na konzole, takže o důvod víc na ně přejít
pro mě je konzole mnohem lepší řešení než PCčko, které bych spíš viděl na ten internet, filmy, práci, možná některé strategické a indie hry, ale co se týká her, konzole je pohodlnější, jenže to si mnoho hráčů v ČR ještě neuvědomuje, proto je trh s konzolema tak omezen -
-
Vidím to stejně. Na pc si zahraju starší pecky, rpg a strategie, mrknu na film, pokoumam mail, domluvím se s kámošema a na ostatní mám X360. Hry kupuju z bazaru nebo z UK, kde jsou o polovinu levnější než u nás, takže za novinku plácnu zhruba stejně nebo i míň, než na pc
-
-
Smutné, že v UK jsou o polovinu levnější hry, když si tam lidé x krát více vydělají.
-
-
Kdyby lidi nebyli blbí a nekupovali to u nás, tak by si ty nenažrané prasata možná uvědomily, že tyhle ceny se nedají. Jenom blbec dá za hru 1200, když jí může mít za 600-800 i s poštovným na dobírku
-
-
-
-
-
Jací amící ježíš. Na konzolích se hraje jen v USA? Tyhle srajdy o američanech mě vždy rozesmějou.
-
-
Něco, co má pevně nastavený mantinely, je vždy zpomalující. A je jedno, jestli je to XB,PS či PC(i když to to ze své podstaty asi nebude nikdy(leda by vymysleli modulární konzole *1* )).