Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfa Cryteku konzole brzdí vývoj her
25.11.2010 | Aleš Smutný
109 příspěvků
-
Stačí se podívat co vykouzlily Epic s UT 3 enginem jestli tohle pojede plynule na konzolích tak mi to bude na další tři roky stačit pak už doufám že vyjde next gen konzole :) a já si pro ni pudu mezi prvníma
-
Ja bych to trochu preformuloval, vyvoj her brzdi casual hraci kteri se z 90% vyskytuji na konzolich
-
To je ale trošku mimo debatu ja neřikal nic o tom kdo si to muze dovolit ale o tom že v HW to není ta technologie by byla rozhodně možná
-
critek na hrad, konecne to někdo řek oficialně :-D :-D :-D
-
Vývoj her brzdí jen lidská chamtivost... A to, že dnešní vývoj her dělaj kravaťáci za stolem, co ani nikdy hru nehráli. Jejich cílem je zisk. Hry už se dostali skoro na úroveň filmů a hudby co se výdělků týče. (U hudby je tenhle trend "hvězdy", snad vidět nejvíce. Někdo si někoho vybere a média z něho udělají hvězdu. Trend doby, a všichni ho kupují, ale pak zapadne. Už to není jak dřív kdy hudbu dělali lidé co to fakt chtěli. Filmy naštěstí tímhle nejsou tak moc postiženy. Hry začínají pomalu být jako hudba.) Bohužel my hráči jim jdeme na ruku. Tak se nedivme.
-
Podle šéfa Cryteku konzole brzdí vývoj her..
Hah když jsem přesně tohle napsal o pár článků níže, tak mi nějaký trotl odpověděl že mi je 15 *1*
jo zlepšuje se grafika ale je to furt to samé 4 tlacitkama jdi zabij prines smontuj dostanes nejakou blbost zabij dalsi atd až je za par hodin konec -
-
Na stejným principu funguje i mario, a jak je tu už dlouho *3*
-
-
pokud je rec jen o grafice. par let stara hra vypada se zapnutym AA, AF mnohdy daleko lepe jak novejsi kousky se super efekty.
nehlede na to, ze hry nejsou o grafice, ale hratelnosti a tam jde vyvoj ukrutne dolu a nebrzdiho podle me konzole, ale samotni vyvojari, kdy nam prekladaji hry v lepsim pripade s nulovou inovaci v tom horsim s chabou obtiznosti pokud mozno dohratelne za jedno odpoledne -
-
JJ, grafika je ošemetná věc, nové PC hry jsou dělány pro opravdu silné počítače, což mnoho hráčů nechce respektovat, a nelze se pak divit, že mají konzoloví hráči pocit, že je jejich grafika super - pokud mají srovnání jen s dýchavičným x let starým domácím PC, nebo dokonce notebookem.
S těmi starými hrami máš naprostou pravdu, Gothic 2 s nastavením "na max" vypadá lépe než Gothic 3 na střední nebo nízké, a ten zase pokud si jeden pohraje se soubory ini. vypadá líp než ArcaniA, čehož si všimne málo kdo, protože každý chce hrát novinky, a přitom na to nemá pořádné železo, a pak hra za 13 stovek s "rozumným nastavením" vypadá jak 2 roky starý budget.
Nicméně souhlasím, že vzhled her není na prvním místě, a mnohem víc mě mrzí snižující se hratelnost.
-
-
Podla mna osobne konzole nebrzdia napady ako take ale samotne herne mechanizmy urcite a taktiiez kvalitu hry, napriklad som raz videl BiA pre Wii tusim a ked som videl to ovladanie tak som mal chut plakat vecsina hier ktore prechadzaju od pc k konzolam, prichadza o mnoho prvkov z ovladania az po narocnost hry. Preto by podla mna mali pre konzole vyrabat hry ktore niesu az tak narocne pre ovladanie. Cisty priklad toho ako jedno krasne RPG moze vdaka konzolam prist o hlavne prvky je napriklad Mass Effect2, osobne sa mi hra pacila ale jej vekym minusom bolo obmedzenie buildov, brneni a zmensenie poctu zbrani - touto cestou vedu konzole ktore vdaka svojim limitom taktiez limituju ba brzdia vyvoj pre PC.
Okrem toho ako uz vieme konzole sa zacinaju podobat niektorymi prvkami PC a to napriklad x360 ktore su celkom dobre zabezpecene proti piratskym kopiam co znamena ze ak nemate pekelne dobry crack tak si musite kupovat hry z obchodu to preto maju koznole vecsi prijem z predaja.
Na dalsiu stranu chvalim snahu tvorcov Zaklinaca ktory si chcu ochranit svoju hru vdaka sudom ale osobne si myslim ze ak k tomuto kroku zacnu pristupovat aj ostatne firmy tak by mali trocha zauvazovat nad cenou produktu, lebo nehnevajte sa ale v poslednej dobe mi pride ze mnohe z tytulov sa nehorazne predrazuju a to nehovoriac o niekedy dost slabej kvalite za tak velke peniaze snad najvecsi priklad toho bol Force Unleashed 2 :P -
-
Za zmeny v konceptu Mass Effect 2 oproti jednicce rozhodne nemohou konzole, ale snaha autoru o co nejvetsi prodeje. Diky tomu, ze ho zjednodusili si tu hru poridilo mnohem vice lidi (i ti co by jinak o RPG ani nezavadili), coz spolu s portem na PS3 maximalizuje prodejni potencial tretiho dilu.
Zmeny v konceptu se u hardcore hracu nesetkali s dobrym prijetim at jiz to bylo v radach PC, tak xbox hracu. Koho to ale zajima, kdyz to prineslo dalsi miliony dolaru do kapes vydavatele. I tak je ale ME2 jedna z nejlepsich pribehovych her na trhu.
-
-
Hry jsou o hratelnosti a nikoliv o grafice. S dnešníma konzolema by si tvůrci mohli klidně vystačit ještě 10 let, aspoň by museli začít inovovat hratelnost, což jim nyní moc nejde.
-
-
Spíš jim jde o peníze je levnější držet se zajetých kolejích než vymýšlet nové věci.
-
-
Když nebudou vymejšlet nové věci tak se hry nebudou prodávát, a tak nebudou mít zmiňovaný zisk. *3*
-
-
Vážně?????? Fakt tomu věříš? Hele jeden příklad za všechny CoD pořád to samé s minimem vylepšení ale prodeje jsou min. 10 mil. kusů u každého dílu.
-
-
Ano věřím tomu...ono do vojenský střílečky jako takový, těch novejch a fungujících nápadů moc nevymyslíš. Ale přesto po dohrání si myslím že má Black Ops docela dost novinek...nic zásadního, ale přece.
-
-
Mohly by tam udělat stovky nových věcí na to má střílečka potenciál dost velký jenže to stojí peníze a proč by to dělali když se vždy najde dost lidí co si to koupí. Mohly by se taky trochu namáhat a přemýšlet když počítají kolik tam bude nepřátel. Tímhle tempem v CoD 10 bude nepřátel jako je lidí na zemi. No a to jak blbě využívají skripty že je to doslova přeplácaný o tom už radši ani nemluvit. Některé firmy dokáží dělat kvalitní hry ale jiné na to kašlou a drží se jen toho co je moc nestojí.
-
-
-
-
-
-
Hrál jsem jako zarytý PCčkář Red Deads Redemption na Xboxu a je to graficky velmi hezká hra s výbornou fyzikou a hlavně hratelností, kterou může Crytek pouze závidět. Kdyby místo grafiky šrouboval Crytek raději hratelnost, bylo by to super. Je fajn, že 5 let staré Xko zvládá i dnes docela luxusní podívanou s ještě luxusnější hratelností. Njn, hoši z Cryteku asi ještě nehráli Gears Of War 2:) Howgh