Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě to přijde jako totální sračka...sorry za hrubší výraz, ale jiným slovem to nemohu vyjádřit. Přece ve hře by mělo jít především o obsah. Hra může mít sebelepší grafiku a fyziku, ale když je obsahově nudná, nezajímavá nebo je zkrátka o ničem, tak se to vžádném případě nevyváží. A to je problém dnešní herní scény. Výrobci hardwaru nám pořád servírujou nové mašiny a všichni jsou ochromeni tím co to všechno dokáže a ze hry se stává jen hloupá prezentace grafických, popř. fyzikálních efektů...
    • Bohužel velkou část trhu tvoří hráči kteří chtějí hru ovladatelnou jedním tlačítkem fire a dechberoucí grafikou, aby mohl ukázat kamarádům, jaké mu rodiče koupili nadupané PC.
  • critek na hrad, konecne to někdo řek oficialně :-D :-D :-D
  • Ja bych to trochu preformuloval, vyvoj her brzdi casual hraci kteri se z 90% vyskytuji na konzolich
  • Vývoj her brzdí jen lidská chamtivost... A to, že dnešní vývoj her dělaj kravaťáci za stolem, co ani nikdy hru nehráli. Jejich cílem je zisk. Hry už se dostali skoro na úroveň filmů a hudby co se výdělků týče. (U hudby je tenhle trend "hvězdy", snad vidět nejvíce. Někdo si někoho vybere a média z něho udělají hvězdu. Trend doby, a všichni ho kupují, ale pak zapadne. Už to není jak dřív kdy hudbu dělali lidé co to fakt chtěli. Filmy naštěstí tímhle nejsou tak moc postiženy. Hry začínají pomalu být jako hudba.) Bohužel my hráči jim jdeme na ruku. Tak se nedivme.
  • Konzole brzdí možná tak rozvoj her, jaké by chtěl dělat Crytek. Wii s nejslabším hardwarem, ukázalo mainstreemu jak se inovuje.
  • Amylee.Anderson
    "Spousta z nich dnes nevidí PC jako nějaký významný prvek" A proč? Protoža amíci ani neví, co to je hra na PC, ty maj jenom topinkovače.
    • Ne každý se nechá buzerovat DRM. S AC2 na X360 jsem neměl problém, zatím co na pc byl nehratelný kvůli ochraně (kámoš málem dostal infarkt, když sem mu řekl, že už to mám dohrané a on se plácal někde na začátku kvůli nefunkčním serverům). Flatout mi konzoli nezasral starforcem, jak je tomu u pc verze. Nemusel jsem řešit počet instalací Bioshocku a doufat, že na to bude patch. Mám pokračovat?
      • přesně tak, jeden z důvodů proč jsem začal hrát na konzoli jsou ochrany her na PCčku, které jsou ad absurdum, navíc jsem si koupil několik originálek na mé herní PC, které mělo dostatečný HW a hra přesto padala, takové GTA4 mě úplně rozhodilo a donutilo koupit konzoli, navíc zajímavé tituly vychází výhradně mnohdy jen na konzole, takže o důvod víc na ně přejít
        pro mě je konzole mnohem lepší řešení než PCčko, které bych spíš viděl na ten internet, filmy, práci, možná některé strategické a indie hry, ale co se týká her, konzole je pohodlnější, jenže to si mnoho hráčů v ČR ještě neuvědomuje, proto je trh s konzolema tak omezen
        • Vidím to stejně. Na pc si zahraju starší pecky, rpg a strategie, mrknu na film, pokoumam mail, domluvím se s kámošema a na ostatní mám X360. Hry kupuju z bazaru nebo z UK, kde jsou o polovinu levnější než u nás, takže za novinku plácnu zhruba stejně nebo i míň, než na pc
          • Smutné, že v UK jsou o polovinu levnější hry, když si tam lidé x krát více vydělají.
            • Kdyby lidi nebyli blbí a nekupovali to u nás, tak by si ty nenažrané prasata možná uvědomily, že tyhle ceny se nedají. Jenom blbec dá za hru 1200, když jí může mít za 600-800 i s poštovným na dobírku
    • Jací amící ježíš. Na konzolích se hraje jen v USA? Tyhle srajdy o američanech mě vždy rozesmějou.
  • Ten chlap je fakt bystrej, to se musí nechat xD...lol...tohle už ví všichni víc než rok a nepotřebovali k tomu být zrovna šéfem vývoje graficky nejlepšího enginu dneška. Problém neni v tom, že konzole brzděj PC, problém je v tom, že hry na konzole brzděj PC. Od doby co se masově rozšířil Xbox 360 a PS3 je ve hrách čim dál míň funkcí a možností a všechno je čim dál tim jednoduší. Teď už se to trochu zlepšuje, nejradikálněji to bylo vidět v roce 2008 a 2009 (vyjma několika her). Část věnovaná optimalizaci je asi vtip anebo ironie autora. Logicky vzato, vždycky když byla nějaká hra, která by svými nároky překračovala možnosti tehdejší technologie, musela být optimalizována tak, aby alespoň jakž-takž na tehdejší generaci HW jela (Crysis byl zrovna trochu extrémní případ, přesto se i v době vydání na high-end PC hrát dal a taky ani po 3 telech nebyl dosud překonán!). Ovšem dnes je to vývojářům buřt, jelikož to co by mohla utáhnout GF8800GT bez sebemenšího problému, jede zadýchaně na GTX275 *9* Teorie vývojářů se nese zhruba v duchu: "Když tu je GTX480 SLi, tak proč to nevyužít, uděláme hru na UE3, jenomže sme prasácký hovada a krom toho, že neumíme udělat pěknou grafiku, kterou by tenhle engine uměl (viz první hry na tomhle enginu jako Bioshock apod. a nebo z poslední doby Batman nebo MOH vypadal taky slušně), tak se taky vy*ereme na optimalizaci. Aspoň budou na tom PC mít pocit, že ten HW využijou!"
    • Staci se podivat na velehit Black Ops,engine na kterem se vali vrstva prachu a clovek by rekl ze s nim uz umi delat i jednim prstem v nose a realita ? Skoda mluvit. *11*
  • Hry jsou o hratelnosti a nikoliv o grafice. S dnešníma konzolema by si tvůrci mohli klidně vystačit ještě 10 let, aspoň by museli začít inovovat hratelnost, což jim nyní moc nejde.
    • Spíš jim jde o peníze je levnější držet se zajetých kolejích než vymýšlet nové věci.
      • Když nebudou vymejšlet nové věci tak se hry nebudou prodávát, a tak nebudou mít zmiňovaný zisk. *3*
        • Vážně?????? Fakt tomu věříš? Hele jeden příklad za všechny CoD pořád to samé s minimem vylepšení ale prodeje jsou min. 10 mil. kusů u každého dílu.
          • Ano věřím tomu...ono do vojenský střílečky jako takový, těch novejch a fungujících nápadů moc nevymyslíš. Ale přesto po dohrání si myslím že má Black Ops docela dost novinek...nic zásadního, ale přece.
            • Mohly by tam udělat stovky nových věcí na to má střílečka potenciál dost velký jenže to stojí peníze a proč by to dělali když se vždy najde dost lidí co si to koupí. Mohly by se taky trochu namáhat a přemýšlet když počítají kolik tam bude nepřátel. Tímhle tempem v CoD 10 bude nepřátel jako je lidí na zemi. No a to jak blbě využívají skripty že je to doslova přeplácaný o tom už radši ani nemluvit. Některé firmy dokáží dělat kvalitní hry ale jiné na to kašlou a drží se jen toho co je moc nestojí.
  • pokud je rec jen o grafice. par let stara hra vypada se zapnutym AA, AF mnohdy daleko lepe jak novejsi kousky se super efekty.
    nehlede na to, ze hry nejsou o grafice, ale hratelnosti a tam jde vyvoj ukrutne dolu a nebrzdiho podle me konzole, ale samotni vyvojari, kdy nam prekladaji hry v lepsim pripade s nulovou inovaci v tom horsim s chabou obtiznosti pokud mozno dohratelne za jedno odpoledne
    • JJ, grafika je ošemetná věc, nové PC hry jsou dělány pro opravdu silné počítače, což mnoho hráčů nechce respektovat, a nelze se pak divit, že mají konzoloví hráči pocit, že je jejich grafika super - pokud mají srovnání jen s dýchavičným x let starým domácím PC, nebo dokonce notebookem.
      S těmi starými hrami máš naprostou pravdu, Gothic 2 s nastavením "na max" vypadá lépe než Gothic 3 na střední nebo nízké, a ten zase pokud si jeden pohraje se soubory ini. vypadá líp než ArcaniA, čehož si všimne málo kdo, protože každý chce hrát novinky, a přitom na to nemá pořádné železo, a pak hra za 13 stovek s "rozumným nastavením" vypadá jak 2 roky starý budget.
      Nicméně souhlasím, že vzhled her není na prvním místě, a mnohem víc mě mrzí snižující se hratelnost.
  • Proto asi nikdy nebude ARMA na xbox ani na PS3 protoze s tou optimalizaci by byl asi hodne velky problem *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit