Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfky čínské skupiny bude protipirátská ochrana her do dvou let neprolomitelná
7.1.2016 | Aleš Smutný
202 příspěvků
-
Zlatá doba, kdy většina kolem nevěděla jak cracknout hru pokud nefungovalo nakopírovat .exe soubor a potřebovali s tím pomoct *1* Dneska to mají děcka jednoduché, stačí omeknout návod na youtub *9*
(to měl byt novy přispěvek ne odpověd, ale co :/ ) -
Z globalneho hladiska stupnu prijmy ale o kolko a komu to je tazko povedat. A tak isto je dost tazke odhadnut o kolko tie prijmy stupnu. Kludne sa moze stat ze zasa z toho globalneho hladiska to skor budu jednotky percent, teda miziva suma, pretoze proste ty co doteraz piratili nebudu aj tak kupovat. Ostatne okrem crakovania stale tu bude cast piratenia okolo ukradnutych alebo inak ziskanych klucov ktora funguje aj teraz a pravdepodobne by tato cast este po uspesnej drm viac narastla. To by ostatne mohlo byt este horsie lebo zatial co torrenty si niekto taha tak v predavani klucov na steam, origin a podobne ktore su bohvie kde ziskane, sa tocia realne peniaze. Tak isto si nemyslim ze by 100% drm automaticky pomohla vsetky vyvojarom co hlasia straty koli piratenu. Urcite by niektori mozno prestali zivorit alebo by sa dostali z hranice ledva zarobenia na mozno fungujuce studio, ale tak isto by sa mohlo stat ze ty co dnes ako tak prezivaju a nadavaju na piratenie, by museli kompletne zavriet lebo by sa ukazalo ze niesu uspesny. Proste z hladiska nas zakaznikov by sa nic mimoriadne asi neudialo. Mozno casom by mohol byt ten dopad vyditelnejsi
-
Denuvo zaplatilo 3 dm aby se na to už vys*ali, Denuvo získá monopol na ochranu her a bude bohatší než jakákoliv herní značka.
-
80% pirátů jsou děti a mladiství bez stálého příjmu (pokud se nejedná o rozmazlené haranty, kteří mají bohaté rodiče), kteří si tu hru stejně nekoupí a jen budou brblat, nebo škemrat u rodičů... takže to toho moc stejně nevyřeší ... ale proč ne ... klidně ... *5*
-
"stahování kopií u nás naštěsí neni krádež, pouze jejich šíření a distribuce"
Omyl. Princip "když to pouze stáhnu a nešířím, tak to není krádež" platí v ČR pouze pro audiovizuální díla ( = hudba + filmy), u jakéhokoli software (když samozřejmě nepočítám freeware atd) už i to samotné stáhnutí je považováno za krádež. -
"Podle šéfky čínské skupiny bude protipirátská ochrana her do dvou let neprolomitelná."
A podle mě se zároveň do dvou let producenti tak zaměří na neprolomitelné DRM, že bude samotná hra po vydání nehratelná.
Nechcete DRM? Podporujte distribuce bez DRM. Já třeba nakupuji primárně u GOG. -
Presne a jasne vystihnuté
-
setlers 7 je na G2A za 1 euro
-
zabúdaš ale na to, že decká chú hrať to čo ich kamošiv škole aby mali o čom kecať a pre nich tá hra bude o pol roka absolútne nezaujímavá, lebo ich prachatejší kamoši čo si môžu dovoliť kúpiť tú hru v dobe vydania už budú dávno hrať niečo iné.
-
To bych chtěl vidět toho hlupáka, který tě platí když neumíš ani gramatiku *1*
-
Myslíš, že někdo vyzrálejší by měl za vzor homosexuálního puberťáka? *1*
-
Hmm piráti zachraňují PC scénu, co já se tady nedočtu za komedie *15* Tady spousta lidí podporuje pirátství, čím porušují nejen pravidla diskuse, ale i zákony ČR, ale hlavně že cenzor smaže muj prispevek protože vydelávam víc než on *1* *7*
-
To by byl konec PC scény...
-
Když nebyl ještě internet tak rozšířený, chtěli za to 1800,- normálně a pár kopírovaných her neřešili po síti to nikdo nepřetáhl.
Takže jo zdražili by to, akorát by se nebáli že tolik dat nikdo nepřenese, jen že nikdo neprojde orchranou. Podobný problém jen jiný pocit bezpečí. -
Ono to neni tak jednoduche. Spousta tech her, ikdyz jsou spatne, by se prodala, ale ne za 60euro co za to chtej. Krom toho, ze ono tech 60 ecek je docela drahy pro vetsinu sveta. Vem si, ze u nas hry stoji stejne jako v sousednim nemecku, kde je minimalni plat 4x vetsi. Levnejsi region je snad jen rusko, ale kvuli region locku si je mimo to rusko nezahrajes.
-
Ten clanek uz je par let stary, bylo presne zmena UBI, kdy nejakou dobu nepouzivali zadnou ochranu a pak presli na ty svy always online servery a dusledek je popsany v clanku.
-
Tvé reakce jsou hodné dvanáctiletého dítěte. Ať už máš na toto téma jakýkoliv názor, měl bys být schopný vyjádřit se na určité úrovni. To, co jsem teď přečetl, vypadá spíš jako od někoho na druhém stupni ZŠ.
-
Ja se vylozene tesim az konecne vyhladi piratstvi a zjisti ze kvuli masivnim vydajum za drm vydelavaji jeste min nez predtim. PC hraci o ty jejich podradne hry proste nestoji a zadne zazracne denuvo to nezmeni.
Activision,EA,ubisoft,warnerbross budou sve nekvalitni hry schovavat za ochranu. Tim se jenom otevre vic moznosti pro slusne vyvojare/vydavatele a pro kvalitni tituly ktere takovou berlicku nepotrebuji. -
ano, mě to přejde, ale v tvém případě je to trvalé a nezvratné...
jinak pán asi vášnivý člen pczlodějské komunity... už aby vám byl konec... -
Na druhou stranu bych řekl, že většina hráčů využívá systém Windows a pokud vim, MS tvrdí, že Win 10 jsou poslední Win, které vydají a budou už udržovat jen tento systém (zda to je pravda, to samozřejmě nevim), takže pokud by ta ochrana běžela na W10 tak by teoreticky už neměla "zastarat" protože W10 budou pořád stejný systém, na kterém to běží i po 10 letech.
Ale jak to bude ve skutečností asi nikdo neví.
Samozřejmě já sám jsem naštvaný, když si koupím originál hru (buď v předprodeji nebo i zpětně poté, co jsem dřív hrál warez) a pak zjistim, že ta warez verze byla za pár minut nainstalovaná a po celou dobu příběhu hratelná, zatímco s instalací originálu se peru několik hodin, protože registrace tam a tam a čekání na mail odtud a tamtud a jinamtud tud tud tud... a pak mi během hraní spadne net, hra se vypne a můžu jít maximálně ven točit káčou...