Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfky čínské skupiny bude protipirátská ochrana her do dvou let neprolomitelná
7.1.2016 | Aleš Smutný
202 příspěvků
-
Witcher 3 například žádnou ochranu nemá, už od vydání. A na slabší prodeje si nikdo nestěžoval, právě naopak.
-
-
A ted si polož otázku. Proč by měl někdo, kdo stahuje hry kupovat zrovna witchera bez jakýkoliv ochrany? V praxi v těch vertích není vůbec žádný rozdíl. Automaticky se ti stahují updaty a dostává se ti stejné podpory, jako u originálu. Ani nechce vědět kolik CDPR na tom ztratil peněz. Neexistuje netoda, kde by jsi uspokojil všechny.
-
-
Proc by mel nekdo, kdo stahuje hry, kupovat jakoukoli hru jen proto, ze mu zrovna tahle nejde stahnout? I kdyby uz nikdy nevysla ani jedna jedina hra, muze hrat 24/7 pristich 100let.
-
1) hra bez DRM - přijdu o část zisku kvůli pirátům
2) hra s DRM - musím platit licenci na DRM, ochrana mi nejspíš sežere část výkonu (což mi může odlákat některé potenciální zákazníky, až se v recenzích ukážou skutečné HW nároky). Na druhou stranu získám nějaké zákazníky z řad těch, co by hru v případě 1 stáhli.
A teď je otázkou, ve kterém z těch případů ztratím víc a jestli velká vydavatelství necpou DRM do her spíš ze zvyku (i když v případě, že hra za nic nestojí a vydavatel se to snaží zachránit marketingem, to DRM smysl mít asi bude). -
Svědomí.
-
-
Witcher 3 je ale hra desaťročia, od štúdia ktoré malo "underdog" reputáciu, niečo také samozrejme podporí každý hráč. Myslím že čakať od každej hry rovnaký úspech je utópia, no napriek tomu by mali developeri 7-čkový a 8-čkových hier dostať zaplatené.
-
-
hra desetiroci to je mozna v tvoji hlave..8/10 a vic ani prd..
-
-
Uff, už jsem se začínal bát, že žádný Witchhater nepřijde.
-
-
hater by tomu nedal 8/10
-
-
-
-
-
ja keď som bol decko tak som si žiadne hry dovoliť nemohol a tak som ich mal od kamarátov na CD pekne upirátené a počas študentských čias som si ich sťahoval ale vďaka tomu sa so mňa stal hráč a teraz keď zarábam si hry kupujem, áno teraz je u nás lepšia ekonomická situácia a už aj decká kľudne tých 20-40 eur na (čo keď to teraz počítam v detstve bolo moje ročné vreckové) v pohode za hru zaplatia ale ťažko si predstavím dajaké decko s rozvojovej krajiny ako si tie hry kupuje a keď sa nebudú dať ukradnúť tak aspoň nebude závislák a nebude ich podporovať ani až vyrastie :D
-
-
A konečně se pořádně naučí s tim kalachem a půjde konat "dobro" vr svém okolí *1*
-
Tohle jsem ještě nikde snad nečetl, dobrá pointa *1*
-
-
Zisky z prodeje nejsou jen o hi-tech DRM. Zaklínač 3 byl bestseller i bez ochrany *1*
-
-
Bestseller je gta. Otazne je ci by sa zaklinac v pripade vyvoja za morom vobec zaplatil.
-
-
Řešením je jednoduše bojkot her vydávaných s DRM a služeb - nechci být trestán za to, že si kupuji originál. GOG ukazuje, že jsou tyhle snahy jednoduše donebevolající blbost.
-
-
GoG nemá vetsinove zadne AAA novinky, jen starsi kousky, takze neukazuje vůbec nic..
-
-
Ukazuje že to jde jinak a dokonce i mnohem lépe, navíc s férovým přístupem..
-
-
kdyby to bylo pro vydavatele tak uzasne jak tady tvrdite tak by tam byly novinky, jenze to bude asi jinak ze? Samozrejme ze pro hrace to je fajn, ale na to jaksi vydavatele kaslou. model gogu se v době kdy internet pripomina kopii divokého zapadu nemůže prosadit pro AAA novinky, mozna az se 99% lidi prestane chovat na internetu jako Buffalo Bill tak pak mozna..jake jsou na to sance můžete sami pozorovat na svém internetovem chovani:)
-
-
novinky tam nejsou, protože a) vývojáři jsou podělaný strachy, nebo b) vývojáři věděj, že je jejich hra sh*t
-
Leda na tvém, Buffalo Kide.
Jen tak na okraj, hru s DRM ochranou už jen z principu v životě nekoupím, kdežto hru bez DRM ochrany rád koupím za plnou cenu a nečekám na slevu; když je hra dobrá a vývojáři jdou vstříc konzumentům prodkutu, PROČ TAKY KU*VA NE?
-
-
-
-
-
Kvalitni hry nijak zvlast neprolomitelnou ochranu nepotrebuji, prodavaji se i bez ni. protipiratske ochrany her jsou spis opruz pro legalni uzivatele, jako třeba v pripade win 10 které si ze staršími ochranami moc nerozumi. Koupite hru co ma Denuvo a za par let ji nespustite prave kvůli ochrane, a nakonec vam nezbude nic jiného nez si k ni poridit prave ten crack. On takovy crack nemusi nezbytne znamenat ze jste zlodeji. vyrobci a vydavatele her si tim chrani sve investice, ale skutecne nechapu proc bych mel mit ja, jako hrac z nejake neprolomitelne ochrany radost, jako třeba autor clanku..nechapu.
-
-
s tou prodejností to bohužel není pravda. některé kvalitní hry se samozřejmě prodávají dobře, ale jiné rovněž kvalitní hry už se tak dobře prodávat nemusí. je v tom mnoho faktorů. samozřejmě ochrana ty prodeje zase tolik neovlivňuje.
-
přesně... vzpomínám na jedné výstavě jsme měli předvádět herní PC a nové windows Vista, dostaly jsme od sponzora cca 10 originálek večer den před akcí vyzkoušet to nebyl čas a fungovala jen JEDNA! byl to fail vše jsme nakonec vyřešili instalací pirátských verzí těch samých her ty originálky nefungovali jen díky "ochraně" *11*
-
A jen tak mimochodem - redakci, která odsuzuje pirátství, není zatěžko citovat pirátsky-pozitivní sever TorrentFreak? Budete nám odteď přinášet častější zprávy ze světa pirátění her?
-
-
To jako měli čekat, až to ocituje nějaký jiný web a přebrat to teprve z něj? *4*
-
-
Já to beru tak, že přebráním jeho článku vyjádřili v mých očích takovému serveru podporu a jsem na ně za to hrdý.
-
-
-
GfWL je zářný příklad kdy je crack doslova nutností..
Po prvním spuštěním legálně nabytého(rozuměj koupeného, tehdy ještě v krabici) Bioshocku 2 jsem upaloval do Zátoky stáhnout si crack..
-
-
Jsem si myslel že na cracknutí hry pracují v těchto skupinách desítky lidí a on na tom chudák Jun dře sám... *4*
-
-
Na to nepotřebuješ desítky lidí, stačí jeden chytrý človíček... Který ovšem potřebuje kruťácké železo a podporu (nejlépe insidera, který vynese klíče, devkit), protože 256bit šifru bez zázemí, opory, nerozlouskneš...
-
-
Ale ty nelouskas zadnou sifru ... ta hra se ti musi chte nechte lokalne desifrovat, jinak by jaksi nemohla fungovat., takze louskas algoritmus, coz je proste jen pracny, a da se to ruzne zneprijemnit, ale ne znemoznit. Zadnej uberHW na to nepotrebujes.
-
-
-
Haha, první měsíc je možná doba, která je pro vývojáře nejdůležitější, ale zároveň je to doba, která je pro kupující nejrizikovější.
Existují tuny úspěšných her bez protipirástkých ochran, stejně jako tuny her, kterým svět bez pirátů k ziskům nepomůže.
Lidi si rádi počkaj i čtvrt roku, než aby si kupovali předražený, zabugovaný a nedoladěný produkt s crackem, který je*e spíš poctivé, než piráty (což se dnes na PC stává zvykem, že, Batmane).
A pokud jde o čekání- ano, čekat na cracknuté DAI mě opravdu přestalo bavit. Až pár týdnů zpět jsem narazil na cracklou verzi se všemi DLC (které po vydání hry ještě neexistovaly), takže se čekání vyplatilo *1* -
-
je fajn, že popíšeš, jak k tomu přistupuješ ty, ale těžko můžeš mluvit za všechny, navíc když prodejní čísla jasně ukazují, že nemáš pravdu. je prostě skupina lidí, která hru kupuje hned po vydání. a ta skupina je pro prodeje většiny her velmi důležitá, protože po vydání tvůrci her potřebují často peníze. a z těch prodejů na začátku lze pak vyvodit další prodeje. prostě prodej her je zdlouhavý proces. někdo koupí v předprodeji, někdo koupí hned po vyjití, někdo počká na slevu.
uvědom si, že existuje i tuna kvalitních her, která autorům vydělala prd, ale za zahrání rozhodně stojí. -
-
Pokud si někdo chce koupit hru při vydání, tak to taky udělá bez ohledu na to, jestli je na ni crack nebo ne.
Tyhle DRM existují spolu s blokováním recenzí jen a pouze proto aby nalákaly nic netušící zákazníky na průměrně kvalitní produkt, který ten měsíc po vydání už nikdo nekoupí (viz Watch_Dogs)
Další věcí je, že velkou spoustu peněz ve "vývoji" her spolkne marketing a budování (či koupení) té oné DRM ochrany. A to je hodně peněz na něco bez čeho by se obešly, kdyby to za něco stálo.
Pak tu máš cenu, 60€ za něco co hraješ 20 hodin a pak to zahodíš, jasně, že za to ty prachy lidi nechcou dát ;-) -
Samozřejmě tohle je náš pohled, v zahraničí (USA, Něměcko, Japonsko, UK...) je 50 dolaru za hru prd a vetšina lidí si tam koupí hru hned a na nic nečeká.
-
-
Jistě, ale pak je otázka, jestli takoví lidé pirátí stejně jako my. Já s Německým platem koupím hru hned už jen proto, abych nemusel čekat na torrentu. Ono i když hra vyjde hned ten den, bez seederů se rychlost stahování nevyrovná tomu, když to taháte třeba ze steamu, kde jste limitováni jen rychlostí sítě a disku.
-
-
Jsou i privátní torrenty, ze kterých to letí mnohdy lépe, než z toho steamu. Já už jsem starší hráč a tak koupi hry beru spíš jako poděkování autorům, pokud je hra kvalitní a těch je čím dál méně. Vždycky je to ale až po shlédnutí videí na yt a přečtení mnoha recenzí, naslepo žádnou hru nikdy nekoupím.
-
-
Není nad vyzkoušení. Až při něm zjistíš co všechno osekali oproti předchozímu dílu a s klidem to letí za pár minut z disku
-
-
-
-
Tak to nemůže nikdo. Ale v mojí situaci bude spousta hráčů ve věku 0-18, kteří jiné než pirátské hry hrát nemůžou (maximálně nějaké F2P). To není skupina lidí, která si hry nekupuje, protože nemusí, ale spíš proto, že nemůže. Od takových peníze první měsíc nikdo nedostane, maximálně zpětně, jako já, když jsem si po X letech koupil Skyrim za 3€.
-
-
-
Zábavný fakt: náklady na Denuvo jsou vyšší než realná ztráta způsobena piráty. Do dvou let po něm neštěkne pes :)
-
to řikali o každý, že je neprolomitelná *4*
-
Ja se vylozene tesim az konecne vyhladi piratstvi a zjisti ze kvuli masivnim vydajum za drm vydelavaji jeste min nez predtim. PC hraci o ty jejich podradne hry proste nestoji a zadne zazracne denuvo to nezmeni.
Activision,EA,ubisoft,warnerbross budou sve nekvalitni hry schovavat za ochranu. Tim se jenom otevre vic moznosti pro slusne vyvojare/vydavatele a pro kvalitni tituly ktere takovou berlicku nepotrebuji.