Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cože? Já myslel, že PC je mrtvé.
    • Zjevně jsou mrtvé konzole *1*
    • Jo je stejně jako jazz a punk
      • U mrtvém jazzu jsem teda ještě neslyšel. *1*
  • přilejme trošku oleje do ohně... ja zastávám názor že každý konzolista je buď lempl nebo lenoch. Dnešní PC dokáže složit každej, krom lemplů, ale i těm nekdo může poradit a ti co říkají ze je to drahý to je ta druha sorta lidí... bežte sakra do práce misto brečeni ze HW je drahej!!
    • Draken69CZ
      Tak zase jsou lidi kteří dají 60 papírů za kolo a konzole jim na hraní stačí, nemusí to být jen o penězích a pokud máš víc koníčků ne každý má na to všechny provozovat na (nej)vyšší úrovni.
      • 60 není moc za nový - za to máš tak Ninju, který praská zadní stavba a je často osazenej Suntourem (ač jde za posledních pár let nahoru) dobrej sjezdák se pořad drží alespoň na 90 papírech a to buď skládáš, nebo využiješ služeb třeba od Canyonu, který má vcelku slušný ceny za komplet osazenej bike. A zase to zachrání bazar, kdy seženeš za 30-40 slušný Demo, M6, 720, V-10 atd.
        Koníčky tu máme asi většina, co se vyjadřuje.....a od mala :) jen má většina z nás trochu rozumu a nepořídí jednoúčelovou srajdu :-P
        • Jako vyrobci PC grafickych karet si za to mužou sami. Drahy je to, treba ty novy GTX 1070-80 a naco bych si to kupoval !! Jo pred 5 rokama sem měl všechny rady radeonu protože grafickej vyvoj šel kupredu, tak sem do toho vražel penize, proč vyrobci grafickych karet nedotujou vyvoj her, nebo se neohradi priti downgradu grafiky kvuji konzolim, protože vyrobci konzol to tak chteji, aby nahodou nebyla grafika na PC lepši jako na konzoli, to by pak nevypadalo hezky, a kto nevi že se tohle deje patri do jinyho stoleti tvl...naco kupovat ty novy prodraženy grafiky ??!! 4k to neutahne a na FHD mi bohate stači moje AMD HD 7970.
      • Jo a nekteri lidi maj tolik koničku, že nechtej vyhazovat penize ani za konzoli, a hraji na mobilu, nebo na tabletu že...ale srovnavat to muže leda MAGOR *1*
        • Ale ono to tak prostě je. Kupříkladu mě je 36, zažil jsem tedy herní "zlatá devadesátá" spolu s kamarády. Ještě před pár lety nikdo z kamarádů nedal na PC dopustit, ale jak postupně zakládají rodiny, tak přecházejí na konzole, protože nechtějí do PC investovat tolik peněz. Vyšší ceny her jim nevadí, protože nejsou zpovykaní puberťáci, kteří by musel hrát novinku v den kdy vyjde a za pár měsíců je novinka za pár šupů v bazarech. A protože nemají na hraní tolik času, jako když byli svobodní študáci, tak těch her ani nekupují tolik.
          Já a ještě jeden kamarád jsem zůstali u PC, ale jen z toho důvodu, že k práci potřebujeme výkonné PC (vývoj v Javě a .NET¨) a koupit si jednou za 2 roky mainstreamovou grafiku za 5000 bez DPH není tak zásadní investice navíc, když už kupuju co 3 roky nové PC za cca 40K bez DPH. Kdybych to tak neměl, tak už si dávno na práci vystačím s nějakým business laptopem s dokovací stanicí a hrál bych jen na konzoli. I tak si tu konzoli koupím, i když ne hned. PS3 jsem si kupoval těsně před vydaním PS4, zahral na ní par her a poslal ji dal v rodiěe a PS4 si koupim, až bude dost exkluzivek, které mě zaujmou. Ale chápu, že ne každý měl to štěstí, že si před 18 lety vybral Informatiku ze které se stal lukrativní obor.
  • Lidi vezmou konzoly uz proto, ze to je malicky, pichnou to do TV, hraje to. Nemusej resit kupu kravin kolem. Hru muzou koupit z bazaru nebo nekde na ebay za par korun kor pokud maj nak konzoly odemcenou a jdou tam i hry z USA.
    Navic konzole stoji 8-10 000. PC je fajn vec, ale poradne draha a za 5-6 let je to sunka do popelnice.
    Ne toto nepisu ze jsem konzolista, je to nazor od lidi, hracu z fora. Ze proste za PC treba dam 27 000czk to urcite jo a i dnes aby to hralo nak slusne, vydzelo vubec tech 5 let.
    Levnejsi toho moc nerozbeha. To me rikaj ze aby to jelo treba slusne na 60fps a nekleslo tak jen grafika stoji dnes 8000czk! a pokud lepsi do new pc tak 13 000czk!
    Lepsi procak aby daval i vic na jadro to mame hned 7000czk!
    Deska naka normal 4000czk
    chladic pro nejaky to navic oc to mame taky cca 2000czk
    a zbytek? Dobra ten ani nepocitam, budu predpokladat ze to clovek doma ma nekde ze starsi sestavy jeste pouzitelny.
    Alespon me to vyslo kdybych ted chtel delat upgrade PC.
    Takze zde konzole je i vyhodna, pokud clovek nespecha, koupi sem tam hru a neresi zda mu to jede 30fps v 1080p.
    • A myslis ze co, PS je za 10 tisic? =D navic s tema cenama meles nesmysly, vzdelej se na http://www.logicalincrements.com . A zda se, ze nejak opomijis fakt, ze PC za 12 tisic je vykonnejsi a univerzalnejsi, nez konzole za 8-10. O televizi, aby to nevypadalo jak rozmazly ho*no ani nemluvim, to jses v tom za 22 tisic a za to uz mas komplet sestavu i s reprakama, stolem a kreslem, ze kteryho te narozdil od gauce nebudou bolet zada. =D
      • za 12 nic nesložíš a to ještě beru, že to máš s nelegalní win. PS4 Pro nabízí za ty prachy slušný výkon, který nikdy nesložíš v PC podobě...
        • 2 lolo
          Synku plácáš z nevědomosti páté přes deváté. To že nerozumíš HW není nic špatného, to že neznáš
          cesty, jak si za slušné peníze postavit funkční PC také ne. Né každého to baví a né každý to umí
          a proto mají konzole tak širokou hráčskou základnu.

Jen pro malou ilustraci: jistě že bude stát za pendrek kancelářské PC od Dellu, kde je vcelku nelogicky silný procesor, ale už chybí grafická karta a paměti pracující na rozumné frekvenci - i takový počítač může stát klidně 15 000kč, což je dost, ale pro práci sekretářky bohatě stačí.

No a pak máš v kapse 10 000kč, co s nimi? je to vlastně žalostně málo, ale i s nimi můžeš zahrát
          docela parádu, když rozumíš HW. Není zas tak těžké poskládat velmi slušné PC (netahejte mě za slovo - PC blázni co nehrají pod 120 fps, vy jste další extrém :) ssd disk, procesor i5, 8 GB RAM, 7890 + nebo GTX 770+ a máte doma funkční PC. Investice? asi 6 až 8 tisíc v bazaru.Výkon a možnosti? na úrovni stávajícího Playstationu 4. Přitom je to 6 let stará sestava. Kdo chce pohodlně hrát a nepřemýšlet - koupí konzoli a je to super. Kdo chce hrát i pracovat a neposere se a nevyskočí z okna, když mu náhodou spadnou Windows - koupí PC. Je to jednuduché. Docela by mě zajímalo, na čem tu píšou příspěvky uživatelé konzolí??? Při představě že freneticky klikají analogem na joypadu, nebo syslí textík na 4,7 displeji telefonu, jdu smíchy do kolen :-DD
          • Cenově je PS4 Pro výhodnější, ale PC má zase výkonový strop někde jinde, když si připlatíš. Otázka je taky, jak dlouho ta cenová výhodnost vydrží. Vzhledem k vývoji hardwaru na PC bych tipoval, že moc dlouho ne.
          • Uživatelé konzolí píší příspěvky na nějakém svém počítači nebo notebooku jako každý jiný, konzole jim slouží potom na hraní jejich oblíbených her. Nepochybuji o tom, že pro vás pracovité a chytré a respektující majitele vlastních mašinek, co nemají zjevně problém ani se zácpou, je to nepochybně revoluční a překvapivá myšlenka...
          • mohl bys mi tedy nalinkovat ty součástky z těch bazarů, abych si složil kompl za 8 tisíc s i5. Víš o tom, že k PC je potřeba i zdroj a MB, že ano?
          • GTX 770 :D

PS4 pro má Radeon 470 a to je trošku jinde. Na práci deskop je úplně na pikaču, normální člověk prauje na laptopu :D

Deskop je přežitek.
          • Draken69CZ
            Takže nová PS4 Pro vs. bazarová vykopávka s neznámou historií a stavu hmm hmm no fakt nevím nevím co bych si vzal :D
            • Draken69CZ
              Co? Aha, tak určitě :D
            • Už jen to, že se bazarová vykopávka PC a nová PS4 potkávaj na stejnym hřišti neni pro Sony nic moc reklama *7* *2* *1*
        • PS4 nabízí za ty prachy podprůměrný výkon, ale pokud si někdo neni schopen připlatit, musí se holt spokojit s herním trabantem - konzole, to je takové PC pro chudé *4*
    • a aby tu nekdo zas nerikal ze to lze na nakym stroji za 15 000kc jako nic... tak uvedu mam PC starej 6 let z roku 2010.
      Core i5 4jadro 750 3,2Ghz (novej chladic, oc by dalo tak 3,8Ghz), grafiku Ati 5770 1GB, 16GB DDR3....
      chtel jsem k tomu kartu Nvidia GTX 1070, ale nema to uz smysl jelikoz ten procak a tento PC uz stejne vse brzdi. A davat kazdy 4-5 let znova 30 000czk to kazdej nechce.
      Ackoliv jsem s PC spokojen, hraje me, ale lidi rikaj ze to tezko da 60fps.
  • Proč si lidé kupují konzole? Tak to opravdu netuším ale ja si je kupují kvůli exkluzivním hrám a dlc . Co se týče ps pro tak za mě jasná volba Horizon a Final Fantasy si chci prostě užít na 100%
  • PC Virgin Race to tu rozjela v plné parádě *3*
    • Toohle mě na PCčkářích vadí nejvíc. Na jednu stranu se chovaj jako totální hova*a k lidem, co nehrajou na stejný krabičce a na stranu druhou se pak bijí v hruď a hromadně o*anují nad tím, jak je jejich krabička určená pro dospělejší publikum.
      Tohle pokrytectví je pro mě právě důvod, proč odmítám kupovat hry na PC.Nechci podporovat platformu s takovýmhle publikem. Ne, že bych hrál na konzolích (s gamepadem jsem levej), ale prostě na PC zwarezím vše, co jde (už přes rok) a koupím místo toho konzolovou verzi, abych měl legální verzi a vývojáři dostali svoje zasloužený prachy.
      • No a potom su tu normalny hraci na PC, ktorym je jedno, ci mas radsej hranie na konzolach, alebo na PC, len maju potrebu reagovat, ked sa zrazu Sony prezentuje tym, co v minulosti tlacila hracom do hlav, ako nemzysel pre lepsi herny zazitok. Teraz uz vidite, ze tot aky nemzysel zrejme nebol, ze ano?

A len tak mimochodom, neznasam dementkov, ktori na jednej platforme kupuju a na druhej, aby ju nejak poskodzovali, len kradnu. V mojich ociach si na jednejs trane hrac, stojaci na opacnej strane henrej sceny, co je ale stale v poriadku a ja ti to neberiem. Pre mna ma PC vyhody, ktore proste vyhravaju a tak mam PC, to je vsekto. No na druhej strane ta zaroven beriem, ako uplneho vychanca a idi*ta v jednej osobe. Neurazaj sa nato, ale to co si napisal, je hodne takehoto oslovenia.

A toto su presne ti warezaci z PC, Opat su to len hraci konzoli, ako vzdy. Skutocny hrac PC, to na PC vo vyslekdu nekradne. Keby amte tu moznost na PS4, tak Sony uz davno zavrie kram, vy hrdinovia.
        • Mysli si co chceš, mě je to jedno. Prostě na PCčko hru nekoupím a basta. PC komunita mě velmi zklamala a já osobně nehodlám být součástí něčeho takového. Samozřejmě, mohu na fórech se snažit udělat jakousi změnu sám (amíci říkaj: "Be the change you want to see in the world"), ale tohle mi přijde, že je lepší možnost, která přecijen dělá víc.
        • "Skutocny hrac PC, to na PC vo vyslekdu nekradne"

tobě už z toho pc dobře hrabe
          • No ja na nom nekradnem, Kolega konzolista vyssie, ale ano a este sa tym chvali, tka komu to tu hrabe?
    • Klasika, ale nehrotil bych to. Diskuse a zajímavé názory na danou věc opět pro cílovou skupinu sice v čoudu, ale esa typu frajera dole, kterýho konzole vůbec ale vůbec nezajímají, až se teda vůbec k nim rád vyjadří, nebo borce níže, který přišel na to, že konzole je systém primárně k hraní, i tak baví...
    • PC je lepší. PS4 jsem si koupil jenom kvůli exkluzivitám. Navíc nemusím si dvakrát kupovat přístup k online. :P
  • Jasne, takze mechanika neni potreba :D A kde tu hru pak vezmu? Stahnu z netu i zaplacenou? *1*
    To je vtip dne? Pri dnesnim internet pripojeni typu domacnosti VDSL asi tezko *1*
    Jednak pri vic hrach to bude x GB dat coz nedovoli operator, zavolam vam a rekne ze uplatni silnou agregaci a net vam spomali *1*
    A to pozor jen u blu-ray, treba kde film ma 20-40GB. U 4K to asi nekdo ze Sony upad na hlavu *1*
    4K film ma jeden treba 150GB, takova slusna hra bude mit pomerne dost pokud by byla skutecne 4K.
    Tudiz po streamovani par her, muze clovek cekat rovnou snizeni rychlosti a nebo odpojeni. Jsme v CR *14* Sam reditel O2 se vyjadril ze prumernej vovcan projede 30-50GB dat *3*
    • mechaniku jsem uz od dob PS3 nikdy nepouzil, doba je preci jen uz nekde jinde......
    • Paulcz
      Nikdo ale nestreamuje Blu-ray v plné kvalitě, možná tak 2 GB komprimovaný cosi. A u 4k to pak bude třeba 6 GB rip nebo nějaký upscale :) S tím, že si divák počká až se to stáhne.

A co se týče internetu u nás, není problém mít 100 Mbit/s za 300 - 500 Kč nebo u rodinnýho domu 25 Mbit/s za podobnou cenu pokud nebydlíte na samotě.
      • Pokud je tam optika je to jina trida... pokud je to ale VDSL nebo nejakej mistni wi-fi i treba se 100Mb/s tak uz to problem bude. Vsak to staci zkusit, nechat neco jet at se projede za mesic 600GB a cekat na telefon. Pripadne staci zmena majitele.
      • Tak on je venkov a "venkov". Na tom opravdovém venkově jsou lide mnohdy rádi za 10 Mbps od místního poskytovatele, bez možnosti pořídit něco rychlejšího, i kdyby dražšího. Z pohledu obyvatele většího města, kde je UPC, Netbox nebo podobný poskytovatel se do dobře říká, ale realita je mnohdy jinde. On totiž "satelit" u Prahy, nebo Brna, není venkov :)
        • Tady na venkove v Praze *1*
      • No, asi jak kde
    • Ja projedu tak 1tb mesicne pri nejmensim ale nemam o2 nemuzu soudit
      • Tak ja ti neco povim, at si to tu nekdo precte jeste. DOBA JINDE NENI! Treba takovej net prave od O2 konkretne VDSL2 rychlost 41MB/s a up 4Mb/s kolik mysli kdo ze s tim se da projet za mesic? Klidne 500GB dat. Ja to delal par let, zavolala me operator, ze bud A) pridas 500czk to jest budes platit mesicne 1050czk nebo B) bude uplatnena silna agregace... nesouhlasil jsem. Tak uz jdu rychlosti dolu a jsem momentalne na 32Mb/s *1*
        Predstava ze budu denne koukat nebo mit pustenou TV jak to bejva v rodinach, treba celej den jen tak a tam se bude stremovat video i zminenych s kompresi 8GB tak nevim nevim...a nebo dokonce 4K.
        A pokud to je tak brutalni komprese, nelze pak prilis mluvit o blu-ray nebo 4K ale jen degradaci. Na film blu-ray koukam proto, ze chci skutecnou, poradnou kvalitu! Ne proto abych pak koukal kompresi film /3GB *9*

Tudiz vyuzivat internet pro cloud, predstava ze tam uzivatel da vse a jeho PC je jen terminal je absolutne mimo. Uz vidim jak nahravam x TB uploadem *8* By me driv operator vypovedel a vypnul net. Jo a jen dodatek, ta vesnice se jmenuje Praha - centrum *1*
        • Proto musi clovek odpovedet ze to rusi a ze jde k upc zrovna v centru prahy by to nemel byt problem kdyz mam optiku i v nasem mensim mestecku :D kazdopadne kdyby mi vyhrozovali z o2 tak hned ukoncit
  • Lol, pc rasisti jsou z ps4 pro pekne vydeseni, vsude se snazi zaplevelit diskuze o ps4, nechapajice, co desitky milionu hracu vidi na konzolich, presvedceni, ze puvodem kancelarsky stroj je na hrani to nejlepsi :-).
    • ano kancelářský stroj - ale s nekonečnými možnostmi. V předchozím příspěvku jsem se sekl s tou cenou "i za 10 000kč se dá sehnat slušný case", to jsem napsal blbě - case s SSD diskem, kartou alespoň 7890, 8GB RAM a starší verzi i5 seženeš za 6 000 kč - a zahraješ si soudobé tituly a když potřebuješ zeditovat video z GoPro, fotky a milion jiných věcí, tak ti to to PC umožní.

Fakt se budu opakovat, přestaňte vřískat nesmyslné cimty o tom, jak má konzole ubber geniální grafiku a přestanou se oprávněně vyjadřovat uživatelé PC. Nic proti konzolím nemám, má svoje klady - ale nadčasová grafika to opravdu není, nikdy nebyla a při současném vývoji HW a jeho implementace do herních platforem ani nevěřím, že někdy bude.
      • Vyvoj pc sleduju uz od dob XT, takze ty nekonecne moznosti nemuzu brat jinak, nez s veselym nadhledem. Co dnes vypada jako super stroj je za chvili nepouzitelna bedna. Nekdy v roce 2008 jsem koupil svuj posledni herni desktop za 40 litru, dnes je k nicemu. V te dobe vysla i PS3, kterou jjem si koupil nekdy o dva roky pozdeji za mene nez ctvrtinovou cenu jako levny kvalitni bd player a ucarovala mi. A na rozdil od toho desktopu mi slouzi dobre a prakticky denne dodnes, a nejen jako bd player.

Hrani na tv neni tak narocne na kvalitu obrazu jako na monitoru. Co na tv vypada fantasticky, vypada na monitoru hnusne. Aby ne kdyz bezny 720p obraz na tv je stejne jemny, jako 4K obraz na monitoru. Hraci na konzoli to maji uz davno, bezni pc hraci o tom stale jen sni.

Vykon je jen otazka casu, tedy naprosto nezajimava vec. Pred 5 lety by pc hraci z vykonu ps4proπadali do mdlob. Dneska by se chteli posmivat. Nechapou, ze hrani her je o zabave a zabava je o dobrem napadu, nikoliv vykonu. A takovy Patapon nebo Jagged Alianci si dodnes rad zahraju, prestoze ke svemu provozu potrebuji na dnesni pomery nicotny vykon (PSP ma treba jen 32 MB ram). A dobrych zabavnych her mam na PS4 i PS3 mraky. Mnohem vic, nez kdy budu mit cas si zahrat. Tak kmcemu nepohodlne pc? Ne kazdy pc hrac je trotl, ale pc rasisti, tojsou zakompoexívani chudaci, kteri si jeho vykonem kompenzuji nizke sebevedomi. Proto jsou taky vsichni nalezli do diskusi o konzolich a jejich hrach :-).
        • Aby ne kdyz bezny 720p obraz na tv je stejne jemny, jako 4K obraz na monitoru.

Tenhle troll je legenda.
      • Zatím cimtáš na toto téma sám a zřejmě je třeba se fakt opakovat v té věci, aby si jiným přestal lozit do snu, protože sám nerozumím, o co vlastně v tomto jakože má jít. O dosažení nějakýho zadostiučinění? Snad ti přidá na tvém tak oprávněném klidu, že pořídí-li si někdo jinou platformu než jak to vidíš ty, dělá tak zcela vědomě a dobrovolně a za svoje s tím, že ji bude prostě mít na hry, aniž by musel stejně tak pást po ubber geniální grafice a rvát si vlasy za nemožnosti. Jestli ti na tom všem vadí, že někdo prohlásí o nějaké hře na konzoli, že může mít pěknou grafiku nebo že se mu na tom hraje líp, a ty si to intepretuješ tak že ti někdo ochvává ten tvůj píseček, potom si jen obyčejnej trotl a ne uvážlivej člověk, co proti něčemu něco nemá.
        • Chyba lávky, asi po čtvrté píšu, že proti konzolim nic nemám a chápu jejich význam na trhu. Jen nemusím to přisuzování nereálných vlatností konzoli, což spoustu nadšených uživatelů činí. Netvrdím, že to píšeš ty a v téhle diskuzi. Tvrdím, že je to ale po těch letech standardní v diskuzích pc x konzole.

Zbytek tvýho textu bych už radši nekomentoval ale musím. Jsi trotl, co mi vkládá do úst něco, co jsem nenapsal. Ať si Fanda z Horní dolní klidně hraje na plechu, ať si klidně řekne, že to má hezkou grafiku, ale ať nepíše, že PC je kancelářskej šrot, kterej nesahá konzoli po kotníky. Díky
          • Dobrý a ten Fanda z Horní dolní si potom má naopak nechat tedy kadit na hlavu od ostatních za co vlastně? Že hraje dobrovolně na plechu a nějací pomatenci, kterých se někde doktnul výrok mu touží do úst vkládat to, aby jim to pokorně nějak odkejval společně s nějakou jejích platformní nadřazeností k potěše nebo co že to je cílem vlastně? Já jen nedávám ten kontext to tu jakože nějak udávat na pravou míru nebo co se má jakože dokázat? Jakože přesvědčovat někoho o takový věci, jestli PC je víc než konzole a konzole je míň než PC. A ještě to potřebuje mít nějak akceptovaný v textu jinak se mu to nelíbí. Jak u blbých a pokud o tom někdo takto přesto uvažuje a ještě se za to bije, tak není nic jinýho než opravdu trotl.

Nebo co čekáš? Že když si někdo myslí, že je konzole lepší a ty ho nepřesvědčíš milostivě o opaku a nestrávíš, že se zastaví svět nebo co? Nespustíš kvůli tomu tu svou pro tebe vyhovující mašinu? Jestli máš alespoň z části mozek z rozumu, tak ti musí bejt jasný, že je to z tvý strany a ze strany tvých kolegů padlý na hlavu.
  • moc peknej bot na klikaní, PC Virgin Race jede!
    • Tusim to tu nakoniec dobre hrabe len tebe *1*
      • sry ale ze 4 mínusu na 29 během pár minut. Buď mi hrabe a mám vidiny nebo tady PC Virgin Race rozpoutala mega trolling
        • ja ti na nejake minusy seriem clovece *1* Sa pozri, co pises a skus porozmyslat, ci to neni kvoli niecomu inemu, ako PC master neviem co, uz ma tie detske kraviny unavuju....
  • MickeyMutant
    „PlayStation 4 se pohyboval někde kolem čtrnácti milionů kusů prodaných kusů.“

To není fér statistika, když se ty prodané kusy ještě trhaj na menší kusy, aby jich bylo víc.
    • Navic to ani neni cesky
  • PC asi ne.

Však to je univerzální stroj oproti hernímu zařízení.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit