Přejít na výpis diskuzí
Podle Stardocku může za “vymření” strategií Microsoft
12.4.2013 | Adam Homola
66 příspěvků
-
Ja bych MS vycital spis zariznusti mechwarriora, coz je zanr sam o sobe.
Kdo pamatuje tohle? http://www.youtube.com/watch?v=-X3GD0UnBCk -
-
To je mi taky lito. Rad bych si jeste zahral slusne udelanej single mechwarriora ale zase na druhou stranu musim uznat ze az na nektery otravny bugy je MWO pro mp docela dobrej zazitek.
-
jo, na to jsme tenkrát s bráchama čuměli s otevřenou hubou...
-
-
To je zase megablabol ... a ostatni gamesky nepotrebujou chodit na XP => v DX9? lol ... Dtto na konzolich, ktere taky umi jen DX9 ...
Gamesy vzdy chodily v modnich vlnach - viz trebas RPG, ktery nejakou dobu temer nevychazely, protoze vydavatele meli pocit, ze o ne hraci nestoji ... a ze to stoji moc penez ... a pak najedno prisla jedna, byla mega uspesna a tak zase zacli vsichni chrlit kopie kopii ... A takhle to ve svete her funguje uz roky. Kdyz se prodavaj FPS, tak delaj vsichni FPS ...
Vubec nemluve o tom, ze vizual nema s Dx9/10 prakticky vubec nic spolecnyho, protoze na obou API lze udelat naprosto totez, DX10 jen programatorsky nektery prvky zjednodusuje. -
-
Xbox 360 neni ciste DX9, je tam par funkci z DX10 ale neni to plna implementace
-
ani nie. Uvedom si ze keby maju na vyber aspon 4-5GB na hru tak tam mozu na*rat tolko veci do tej strategie ze az. A ked sa museli zmestit do 2GB tak to o dost prichadzali. Taktiez to graficky DX10+ je omnoho lepsie a menej narocne na HW
-
A taky nejde vydávat tolik RTS jako stříleček a jiných populárních her, protože strategie nejsou úplně zájem mainstreamu a taky se v RTS nedá tolik vymýšlet a nejde vydávat stále ty samé hry, takže trh s RTS je omezen už podstatou toho žánru. Buďto jsou strategie postavené na stavění základny, ty jsou vyloženě na jedno brdo a nebo na zdrojích a tam je to volnější, ale taky se tam nedá vymýšlet, co už by tu nebylo 100x. RTS vychází přesně tolik, kolik ten trh unese a kolik se prodá. S tim nemá Microsoft a DirectX vůbec nic společného.
-
-
Strategie jsou na vymření? Možná se už nebudou dělat tak velké projekty, ale strategie pořád budou. Stačí se podívat, kolik toho je na Steamu nebo Kickstarteru. Okrajově. Vyjde EU IV, RTW 2, třetí díl SC, a spousta menších... tak ať mi žádný analytik neříká, že je to v tomhle segmentu o ničem...
-
-
Tak pro firmu jako třeba EA je ten segment o ničem ... stejně jako vesmírné simulátory.
-
-
EA by nedokázala vytěžit prachy ani ze zlatého prasete, kdyby jej měla před nosem :).
-
-
Tak ono se dá říct, že to zlaté prase měly v podobě Bioware... Jenže začali tvořit hry jako Mass Effect tak to šlo do háje( pro mě)
-
-
oni už těch zlatých prasat měli víc :-( RIP. Weswood, Bullfrog
-
-
Jo to jak zabili Westwood mě pekně na*ralo *16*
-
-
-
-
-
-
Celý herný svet sa ženie do jednej veľkej konzolovej prd..e!
-
-
znas to, obcas se musi klesnout na dno, aby se bylo z ceho odrazit :)
-
-
To je maglajz myšlenkovej. až se mi tomu ani nechce oponovat.
-
jako by lidi co hrajou strategie tolik trvali na grafice a detailnosti. osobne jsme například v total war hrách nikdy nehrál bitvy a nechaval sem je na na počítači a mě zajímala jen ta tahová část.. a ta zmínka o rpg ... podle mě plácá kraviny
-
-
tak ja si zahral i bitvu, ale pravda vetsinu casu jsem travil na mape
walltar: me to neprislo zase tak jednoduchy(nemyslim obtiznost, ale propracovanost), taky je to hodne zamereny primo na bitvy -
Vidis, tahova strategicka cast je pro me nutne zlo, me nejvic bavi prave ta takticka cast. Ale o grafiku nejde, to mas pravdu.
-
Mě ta tahová část v TW hrách příde šíleně plítká ... chtělo by to komplexnější sistémy a víc funkcí. Bitvy sem hrál vždycky jak kdy ... podle toho jaká bitva bude, jakou mám šanci vyhrát, a před jakou dobou sem měl bitvu.
-
to ja zas hral kazdou bitvu a snazil se z ni efektivne vymacknout maximum, neni nad to kdyz na 100 padlych vojaku pripadne 1000 nepratelskych :)
-
-
nemam pocit že by strategie vymírali, je z čeho si vybrat a taky vycházejí nove tituly. Koneckoncu strategie není hra kterou vymenite za mesic ale hrajete ji delší dobu, alespon co se týče multiplayeru.
-
-
Jo to možná bude za menším počtem startegií, plus taky u startegií musí člověk poušívat mozek takže ta popularita taky není tak velká jak třeba u FPS.
-
-
Bože, co je tohle za megablábol? Takovou snůšku nesmyslů už jsem dlouho nečetl.
-
-
vidíš ja ušetril par minut života a precetl jen nadpis :)
-
-
Spíš Blizzard ... z tama vždycky vycházeli jenom přehypované klikačky.
-
-
Jasne, to by nebyla diskuse na games aby si nekdo neotiral nohy o Blizzardy. Dobre D3 posrali, ale Starcraft 2 s Hots je jedina poradna RTS, ktera za posledni roky vysla. Jestli si myslis ze ne, tak to bude asi tim ze o SC2 vis prt.
-
-
Jo tak za poslední roky asi jo ... ale to že ostatní dobré startegie sou staré nedělá ze starcraft dobrou hru.
-
-
Jake ostatni RTS myslis? C&C Tiberian sun a Red Alert1,2 od Westwoodu nebo Total Anni, Dark Reign? RTS v 90 letech bylo mraky ale 95% stalo za vylizpr**l. Za me bych urcil hlavniho hrobnika RTS spise EA.
-
-
RTS je blbej žánr v tom, že už tu bylo pár skvělých her, a když tam někdo začně něco vymýšlet, jen aby to bylo jiný, už je to jen horší. RTS typu C&C je moc jasnej a provařenej žánr, kterej se v principu nemá moc kam posouvat. A graficky taky ne, protože 2D grafika je u takových her stejně hezká a přehledná, nebo jednodušší 3D. RTS žánr pohřbil sám sebe, protože ty ikony RTS nejde moc překonávat.
-
-
Tak v posledních letech byly kvalitní snad jen Battle for middle- earth 1,2 tiberium wars a právě StarCraft 2 jiank mě nic nechytlo
-
-
-
-
ne
-
-
Blizzard se zacal kazit az spojenim s Activision, cim to asi bude
-
-
No jasně Blizzard může za vymření RTS a hlavně tím, že občas jako jeden z mála nějakou tu RTS dokonce vydá...
-