Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A nejlepší rpg historie je samozřejmě Gothic 1, stějně jako je nejlepší tahovka spellcross a nejlepší FPS Half-ife, to je přeci jasné ;)
  • Cahir
    Šlo to u nového Falloutu... Příčina je spíš v lidech - Bethesda tohle prostě neumí.
  • cas 02:12 - tohoto videa
    ta figurina napravo ma v zadku zarazeny naky zviratko..cili tam delaj stejni prasaci jako vsude :D to je spravny :)))
  • já jsem na tom stejně, jako ultra gothic fan jsem rád za každou hru, která je podobná gothicu - otevřenej svět, opravdová možnost volby, intenzivnější pocit z boje díky většímu zapojení hráče do ovládání boje - ne žádnej klick and wait. Ale i přes to mi prostě Oblivion nesed a po pár hodinách šel z disku a to jsem zkoušel i módy, který z toho dělaly víc hc záležitost. Asi nejvíc mi tam nesedlo, že ta myšlenka zlepšování v tom co děláš byl v oblivionu dovedenej ad absurdum - prostě nemáš máchání mečem na 1000 nikoho lepšího pořádně nezraníš.. A přitom, je to podle mě asi nej způsob jak to v rpg udělat - Trochu to umírnit a zkombinovat se systéem učitelů z Gothicu byla by to pecka. A celkově mi prostě přišel oblivion takovej mdlejší než hutnej atmosferickej Gothic;) (1 a 2 samo:)
  • Co si pamatuju, tak vývojáři si stýskali, že díky už tehdy malé paměti konzolí, se musel nechat systém z Morrowindu, tzn. nahrávání při přechodu do jakékoliv boudy, domu, dungeonu....
  • Core
    Já nevím, no. Je to asi čistě subjektivní, protože mě neskutečně baví prozkoumávat svět forgotten realms, stejně jako třeba koridorovějšího Zaklínače, ale i otevřenější Gothic. Já nevím čím to je, že mě prostě The Elder Scrolls nebere. A to jsem si onehdy nadšeně koupil Morrowind i s datadisky, Oblivion... A nic. Přitom ani proti FPS pohledu (ačkoliv 100% upřednostňuji iso) nic nemám, Deus Ex 1 a 3 mě baví moc. No nic, jen takový myšlenkový pochod...
  • To jsou zase zvasty. Oblivion byl v dobe vydani nejkrasnejsim rpg na pc. Kdo chce psa biti....
  • Hairy_Ass
    Te je jednoduchý, ty hry, o kterých mluvíš, jsou vlastně koridorovky, takže si ten detail mohli dovolit, u sandbox rpg, jako je Skyrim, tohle dost dobře nejde. TES je spíš o tom prozkoumávání.
  • Hairy_Ass
    Tomas a Bouben: Takže třeba obdivovatelé klasické hudby jsou také "konzumenti bez kreativního genu", "konzervy z komunity průměrných konzumních ovcí"? Hmm... Když se Vám ta skladba tak moc nelíbí, tak si udělejte mod, kam si přidáte co se líbí Vám. *6*
  • Core
    He.... he. *12*
  • Core
    Co se týče titulu 'Rpg historie' (jak se ohání spousta lidí u konkurence), tak zůstávám naprosto klidnej a z mého pomyslného trůnu ani Skyrim Planescape: Torment nesetřese *2* Stejně jako se to nepovedlo jiným. Skyrim mi po shlédnutí zatím připomíná vylepšený Oblivion. Pokud bych se měl rozepsat o atmosféře, tak 24 hodinový režim NPC tu byl už dávno předtím, taktéž žádná na zadek posazující novinka.

Co se mi hodně líbí, tak to je směr konceptu, kterým se nový TES ubírá. Zdrsnění, odlesky severské mytologie, báje a jakýsi keltský look. Lze vidět, že se concept artisti Bethesdy skutečně zaměřili na vikinskou tematiku, výjevy Franka Frazzety apod. Pěkné. Zahrnutí draků super.

I přesto na mě opět další díl ságy TES působí jako sice obří hřiště, ale jaksi trochu sterilně a hlavně na úkor detailu. Tak nějak si nemohu v této sáze vybudovat pevný vztah k NPC postavám, soulmates žádný(á). Např. oproti naprosto unikátním spolubojovníkům a partám v klasických RPG typu Baldur's Gate či zmíněný Planescape: Torment... nebo z nových Zaklínač 2. V těchto hrách byl absolutní důraz na detail a vztahy. Tak nějak mě každé RPG úplně pohltilo a dovolilo mi vypěstovat si nenávist či lásku k NPC, ne tak u TES. Nevím čím to je...
  • dohráno, byl to nářez
  • Cahir
    Zajdi na Hlavák přeblafnout pár Helmutů.
  • jo, díky dost špatné optimalizaci *1*
  • Mechwarrior_bw
    zatial si sa ako "Konzument bez kreatívneho genu" prejavil hlavne ty.
  • Co? Tehdy to bylo technicky omezené? Já jsem teda měl spíš dojem, že ve svý době to byl technologickej benchmark i pro pc.
  • Další gameplay za Khajiita...
    http://www.gametrailers.com/video/tgs-11-elder-scrolls/720773
    http://www.gametrailers.com/video/tgs-11-elder-scrolls/720774
  • Ataker
    To bude rachot! Doufám, že to příjde ještě v pátek...
  • to je pitomost... k TES sérii prostě taková hudba patří a bude patřit. Je to hra, která zapadá do nějaké série a není nic horšího, než tu hru udělat úplně jinak včetně hudby. Na to totiž nejsou fanoušci zvědaví - ti chtějí prostě další díl série. Kdo chce dělat zcela nové hry se vším všudy, musí si založit vlastné herní sérii. Autoři tohle dost dobře chápou a to je důvod, proč bude Skyrim přesně takový, jaký ho hráči čekají: epický, se skvělou hudbou, nedodělaný ale jinak díky komunitě skvělý. Mimochodem, ne náhodou mají úspěch především ty hry ze série, které se od své série příliš neodklání - viz GTA, Starcraft, Sims, COD, HoMaM apod.
  • Ani nehra, nema kde a ako...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit