Policejní akce Unrecord vypadá možná až příliš realisticky na to, aby to byla pravda
-
Asi tak. On ne že by se ti přímo pohled netřepal, ale mozek to z očí dokáže prostě hodně dobře "odfiltrovat" a stabilizovat. Pokud chtějí udělat "pohled z kamery", protože je cool, tak si myslím, že by mohem víc zajímavé mohlo být renderovat dva výstupy, jen pro hráče (normální) a druhej pro streaming. Pak by to z pohledu sledování herních streamů mohla být docela zajímavá záležitost, která by pořád byla hratelná.
-
Vypadá to moc hezky (hlavně nasvícení). Z kamery se mi špatně nedělá, ale video není to samé, jako u toho několik hodin sedět.
Každopádně kdyby v příběhu figurovalo i něco "tajemného", tak by si mě získali na první dobrou. Strašně mi tu chybí něco jako Condemned, hlavně první polovina hry (druhá část už byla přitažená za vlasy) a tahle hra mi to připomíná.
-
Tohle se hrozně těším, až se bude prodávat masově, ale trochu se bojím, že budu na tyhle věci moc velkej :D
Ale přesně jsem si říkal, že by to bylo super ve VR, akorát by si to teda zahrálo tak 5 % hráčů s tím nejnabušenějším HW.
-
Souhlasím, nějaký pocit z pohybu je potřeba, jinak to působí uměle. V záběrech je to samozřejmě extrém ekvivalentní obrazu z kamery na hlavě nebo toho, co je vidět, když se obraz z VR přenese na obrazovku. Pokud by do nastavení dali aspoň tři možnosti vyhlazení pohybu (žádné - jako teď, částečné - jak by to vnímal člověk, úplné - HL2), tak to může být fajn.
-
V článku je odkaz. 😐
-
tak pak uz jedine tohle :)
https://www.virtuix.com/
-
To, ze je to pravda, a je to hra, dokazali sami tvorcovia na Twitteri. https://twitter.com/esankiy/status/1649104852704690178?s=20
-
Takže shrnutí článku:
Je to sice nejrealističtěji vypadající hra, co jsme viděli, ale určitě to bude sra*ka a blbě se to bude ovládat a možná to nevydají a je to malý studio a je mi z toho blbě... Stop having fun! -
Obecně máš pravdu, ale zrovna tahle hra se snaží simulovat záběry z kamery na těle, jak ji policisté obvykle nosí.
V ostatních hrách to určitě realistické není, ale je to podle mě způsob, jakým se autoři snaží nahradit to, že tam chybí pohyb a tělo ve skutečnosti. Dá se tím předvést hrozně moc z charakteru tvojí postavy - když třeba vlezeš do nějakého mecha - jsou to "bum, bum, bum", těžké dopady a otřesy, co se prudce zastaví s každým dopadnutím nohy a "cítíš" tu váhu. Naopak třeba v mirrors edge, ladné pohyby, lehké cupitání mrštný holčiny - všechno je to samozřejmě spojený se sound designem. Ten to ale všechno nezachrání.
A jo, jde to i bez toho, ale osobně mi to třeba v Half-life 2 hrozně chybí. Mám z toho pocit, že se jen tak vznáším.
-
Mně je nevalno už jenom u toho videa:)
-
Nejak nechapu tu blbost, kdyz herni vyvojari pri pohybu neustale tresou s celym obrazem. Copak kdyz jdete po ulici, tak se kolem vas trese cely svet ? To co je na monitoru je pohled z vlastnich oci...ne pohled z kamery na hlave. Tak co u tech her porad dela to nesmyslne pohupovani obrazu to nechapu.