Přejít na výpis diskuzí
Polský horor Kholat se vrátí k záhadné smrti sovětské výpravy
3.2.2014 | Aleš Smutný
42 příspěvků
-
O tomhle je i film, myslím že se to jmenuje Mrtvé hory nebo Hory smrti nebo něco takového.
Je to found footage (Záhada Blair witch, Paranormal activityy nebo REC). -
http://www.csfd.cz/film/265160-vetrelci-davnoveku/
Kriste tam "hraje" i ten pan Deniken... *12* -
Už když jsem o té expedici četl nedávno v jednom časopisu, říkal jsem si, jak by to byla dobrá horrorová adventura a ejhle, ona asi i bude:)
-
Tohle se mi moc líbí...námět na základě skutečnosti, zajímavá záhadná událost (doteď jsem o ní neslyšel). Jenom škoda, že na hraní hororové hry jsem asi moc srab *1*
-
Rasputin má na mysli dokument Vetřelci dávnověku, který se ale nezabývá pouze tímhle případem, ale případy, jež by mohly mít spojitost s mimozemskými civilizacemi (dílů je více). Pokud vím, tak přímo dokumentární film, který se zabývá Djatlovovou výpravou žádný není. Existuje spousta publikací, článků a také film, u nás pod jménem Záhada Hory Mrtvých, ale to je tak vše.
Edit: Tak jsi už stihl sám odpovědět. -
Jmenovalo se to Vetrelci davnoveku na prima play by to melo byt. Byl v tom dile i s tim Japonskym lesem sebevrahu. Jestli to nenajdes, dej vedet a zitra az zapnu kompa tak ti poslu odkaz. Ted jsem bohuzel jen na tabletu *3*
-
Zřejmě nejlogičtější vysvětlení, cituji příspěvek Petra A. z webu http://otomar-knihy.webnode.cz/news/tajemna-sila-zmasakrovala-vedeckou-vypravu/
""""""""""""""""""""""""""""""
Pročetl jsem všechny možné odkazy a protokoly a docházím k definitivnímu závěru, že je zabili Mansi. Proč? Podle dvou dokumentů, které jsem zhlédnul na youtube se jeden Mansi před smrtí k masakru přiznal. Podle mě to bylo tak, že měli sněžnice (proto žádné stopy) a zvířecí masky, které doprovázeli strašidelnými zvuky. Do stanu mohli vlézt předním vchodem, čímž turisty strašlivě vyděsili.
Stálo by za to zjistit, jakými zbraněmi disponují. Ohledně barvy kůže: po dlouhé době na mrazu, ve sněhu a vodě a na slunci dochází ke změně barvy kůže normálně. Může být hnědá až oranžová, na tom nic překvapivého nevidím. Turisti se opravdu pokoušeli ze stromu podívat na stan, zda-li tam ještě jsou. je dost možné, že si mysleli, že už nikoli a a tak se pokusili vrátit. Zde mohlo dojít k dalšímu útoku. Mansi měli možnost (díky znalostem zdejšího terénu atp.) nejlépe zmanipulovat umístění těl. Mohli to být oni, kdo narafičili zbylá těla u potoka, byli to oni, kdo se účastnili pátrací akce a tím i měli informace z první ruky. Mohli vytvářet zmatek ve stopách, též nejlépe věděli, že stopy se nemusí vůbec dochovat (což je v protokolech taktéž zmíněno - kus pod stanem stopy najednou ustávají).
Po nich, jakožto lidech, zůstali okolo stanu i věci, které nepatřili turistům, jelikož nevěděli, že se jeden člen expedice vrátil a měl možnost to prokázat. Deformační zranění mohli způsobit opakovanými skoky koleny přes kůži a na mrazem oslabené členy expedice. Zranění tak nemusela vést k poškození měkkých tkání, ale mohla se stát příčinou smrti. Tato "rána z milosti" musela být učiněna poté, co si Mansi uvědomili, že někteří členové stále žijí a na podchlazení neumřou. Ke krádeži nedošlo, aby to vypadalo, že šlo (spolu s metodou zabití koleny...) o útok zvířete.
Efekty světel jsou důsledek raketových zkoušek, které s tímhle neměly nic společného. Poslední záhadné foto mohli udělat vrazi. Nějakou dobu před djatlovcema byli za záhadných okolností zavražděni dva lovci, jsem přesvědčen o tom, že to měla na svědomí stejná parta Mansi. Nikde není psáno, že by v polocivilozovaných kmenech nemuseli existovat sérioví vrazi atp. Tudíž, jedná se evidentně o hromadnou vraždu, jejíž motiv mohla být zášť vůči Rusům, kteří porušují zavedené tradice atp. Indiáni běžně likvidovali bělochy, kteří vstupovali na posvátná území.
Zde se ovšem jedná o prostor, který díky hlubokému mrazu nemusel vést k tolik explicitně provedené likvidaci, ale stačilo pouze počkat, až mladí půjdou na kutě (až dojedí a zhasnou) a cíleným útokem je uvést do takového stresu, že se vinou podchlazení sami odsoudí k zániku. Ti, kteří přežijí budou doděláni tak, aby to vypadalo na přírodní nehodu, čin medvěda atp. Nic složitého bych v tom nehledal, mate pouze to, co si odporuje logice. Nelogické postupy lze ale vytvořit tím, že do tohoto hrůzného činu zavedeme navzájem si odporující procesy... to je důsledek především a zejména právě člověka.
""""""""""""""""""""""""""""""""""" -
par informaci o teto udalosti, snad to nebude spoiler :d http://creepy-crap.tumblr.com/post/26917279611/the-dyatlov-pass-incident
-
Prezil jen jeden, ten umrel stejnak a zahadu neobjasnil. http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CC8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fzpravy.idnes.cz%2Fv-rusku-zemrel-muz-jenz-jediny-prezil-tajemnou-vypravu-na-horu-mrtvych-1ao-%2Fzahranicni.aspx%3Fc%3DA130430_144028_zahranicni_ipl&ei=JdTvUsqgFIOjhgfz9YGYCA&usg=AFQjCNH4OLj2WWRrmtRqG9pmJ1uS6cKbjA&sig2=pbV30I5c_vTRMBYGYlXuuA&bvm=bv.60444564,d.bGE
No a ani jsem nato nekoukal... -
O této záhadě slyším poprvé a rád bych se na ten dokument mrknul. Nevíš jaký to mělo název? Že bych si to někde "vypujčil" na internetech (v češtině nebo s titulkama)..
-
Poláci poslední dobou válí. Flying Wild Hog a skvělý Shadow Warrior, 11 bit studios s Anomaly 2, The Astronauts připravují The Vanishing of Ethan Carter, CD Projekt RED The Witcher 3, Techland Dying Light a (podle mě zajímavější) Hellraid, The Farm 51 Get Even a teď ještě tohle.
-
Ale vetsina z nich mela rozdrcene zebra, nebo jine kosti. A jednomu z nich dokonce chybel jazyk. A na vnejsi pohled nebyli videt zadne rany ani popaleniny. Jako by je neco rozdrtilo zevnitr. Cerpam z dokumentu, ktery nedavno davali na prima zoomu.
-
(trochu) Penumbra, "INSPIRED BY TRUE EVENTS" z Ruska/Polska ? Muze to bejt bry, dneska tu takovehle mrazive horory chybi, coz je sakra skoda. ( jen doufam ze hra bude taky takova, ze nebude mit uzavreny konec - at je aspon nad cim premyslet).
Jeste to chce pockat na TRAILER. Aby se dali vznaset nejake vetsi uvahy. Tema bry ale gameplay to chce videt taky. -
Otázka je čo to bolo, ono to kľudne mohol byť plazmoid. Ked si človek niečo o tom zisti a prečíta tak to celkom sedi, i keď nakoniec skoro nič nezisti lebo o tomto jave sa vie pramalo.
Obdoba guľového blesku. Pričom na Urale sa vyskytuju magneticke a gravitačne anomalie (Vortex-vír). A v samotnom Rusku (sibíri) sa nachadzaju skutočne neobjasnene doslova záhady. TUNGUSKA a PATOMSKY KRáTER. -
Událost je silně nadpřirozená, takže bys byl raději za nějakou upravenou nebo co??
-
To bys ale na jednu stranu mohl to samé říct o Stalkerovi
-
film je hrůza, ale to že ti lidé tam umřeli je prostý fakt.
-
Náhodou, takéto zlé filmy sú to najlepšie čo pozerať v ehm "vyššom stave bytia"
-
to je strašná kravina *1*
-
The Dyatlov Pass Incident, 2013 movie