Přejít na výpis diskuzí
Pomozte českým vývojářům domů z řeckého vězení
17.11.2012 | Redakce Games.cz
236 příspěvků
-
Je pravda, že vlastnenie takejto techniky nie je zločin. Ale v spojitosti s tými fotkami to žial ukazuje, že to bolo používané v súvislosti so sledovaním "citlivých" vojenských objektov.
Samozrejme, verím že to s chalanmi dobre dopadne, informácie z gréckej tlače sa nepreukážu a vrátia sa k rodinám. Na druhú stranu sa nedá vylúčiť, že túto činnosť mohli vykonávať na objednávku. -
Nejsem právník, ale řekl bych, že vlastnění noktovizoru a špičkové audiovizuální techniky není žádný zločin, ve svobodné společnosti si ho můžeš vzít kam chceš a mnozí nadšenci mívají lepší vybavení, než leckterý profesionál. Jde o to jestli se žalující straně podaří prokázat, že ho opravdu používali k činnosti za kterou je viní, protože z kontextu vyplývá, že je nejspíše sledovala řecká tajná služba.
Jinak, informace z řeckých novin, musíme brát stejně opatrně, jako ty naše. -
Myslím, že by si ten případ zasloužil, vzhledem k publicitě, kterou má, aby se herní novináři dohodli a poslali společně někoho na ten soud, který snad bude v angličtině, takže by ho mohli sledovat přímo na místě a napsat pak přesně, o co jde.
Ať už je článek na konkurenčním webu tendenční, nebo také spekuluje (moje řečtina bohužel není tak dobrá, abych si to mohl přečíst v originále), tak minimálně dává možné vysvětlení pro to, proč je už dávno nepustili na kauci a drží je dál ve vazbě. -
Proč tolik nadávek, focení cizích vojenských zařízení není žádná sranda. Turecko je známé tím, že ke špionáži využívá cizince(v minulosti to byli například Holanďané maskovaní za turisty), takže se nedivím jejich paranoi.
-
Sry, moje chyba, dozvěděl jsem se to těsně po napsání v předchozím vláknu a bylo mi blbé to tu nechávat. *1*
Ano, je to celé smutné, pokuď jeto pravda, tak mají hoši problém, já si hned myslel, že nešlo jen o půl vteřiny záběru z busu, takoví magoři nejsou ani Řeci. -
Eurogamer
EDIT: Nemaž si předchozí komenty, krucinál, pak to vypadá, že odpovídám na nic. *15*
PS: Jestli to, co se tam píše, je pravda, tak jsou v tom hoši až po uši. I když vážně nechápu, že by byli tak blbí a nechali se zlanařit jako špiclové pro Turka. I když možný je všechno, že jo. *15* -
tjn
-
Já bych se neukvapoval... http://www.eurogamer.cz/articles/recka-tajna-sluba-cesi-fotili-mnoho-strategickych-cilu
-
o obycajnych nevinnych turistov na dovolenke vo vojenskej zakladni s pristrojom na nocne videnie *15*
-
tak ked ich nacapali s pristrojom na nocne videnie vo vojenskom objekte tak to nech si zacnu zvykat na stredomorsku klimu
*15* -
No jo, TG by taky něco takového mohli napsat, jak už jsem někde podsouval... :)
-
keby sa ten sprostý národ viac staral ako splatiť dlhy ktoré si nahonobil svojou sprostou politikou(sa musí celá EU skladať na ich dôchodky) a nie sa srali do dvoch obyčajných nevinných ľudí.! *10* *16*
-
Ak je pravda to, čo sa tam píše, tak majú naozaj vážny problém. Fotky vojenských objektov, techniky a krajiny okolo, k tomu prístroj na nočné videnie. Ten si mnoho ľudí na dovolenku nebráva. :-(
-
Na konkurenčním webu vyšel článek o tom, jak celou situaci vidí řecká strana. Bohužel, ukazuje se, že to není tak černobílé, jak se zdálo a zdaleka nejde jen o půl vteřiny na kameře... *9*
-
Ten dělá mrtvýho brouka jako že se ho to vůbec netýka aby se nedostal do prů*eru
-
Co pro jejich zachranu dela jejich zamestnavatel? O tom se v clanku nepise...
-
libi se mi jak clovek lehce odsoudi jine lidi aniz by je znal doufam ze az se to stane nam bude se vsude jinde rikat vzdit se na ne podivej to jsou spiny kteri nikdy nevideli praci.... no necham to bejt protoze lidi jsou dnes velice moudry a zapomneli na to ze jsme vsichni z masa a kosti
-
Myslim ze i sebevic retardovanemu rekovi uz musi byt jasne, ze to nebyla spionaz, ale pouze politovanihodna chyba dvou ceskych obcanu. Cili se to dalo vyresit vyhostenim, pokutou, nebo necim podobnym. To co se deje je pouze stupidni hra nejake sebestredne svine, ktera na to doufam jednou doplati.
-
A to má ještě každý trol další 2-3 účty
-
Špionáž dělaná s perfektní zástěrkou? Proč ne. Útok bez prozkoumání terénu? Těžko. Ale to už jsou těžké spekulace. Je hezké, že ti to přijde vtipné, ale je to rozhodně levnější, než nějaké akce jak z Alpha Protocolu.