Přejít na výpis diskuzí
Pomozte Pavlovi přežít výcvikový tábor Medal of Honor
21.10.2012 | Redakce Games.cz
85 příspěvků
-
Pisu zapoctovku z matiky, ale jinak bych o tom celkem i premejslel.. Akce to bude podle me super, ano, je to EA, vim, jsou to zlouni, ale aaano, podle me to fakt bude super :D
-
Koukám , že konkurence s sebou bere hnedle deset dobrovolníků , japak to ?
-
-
petra se boji, to je jasny.
-
-
Hehe to by mohla byt celkem sranda(cti makacka,pro rejpaly :-P).Skoda ze az v Praze.
-
Očekávám velký zájem borců co hrají COD.Dle drsných keců na fórech bude přetlak veteránů od Řecko-perské války až po Afghánistán.
-
Plati to EA, takze novinarsky uplatek? Jaky je vlastne eticky kodex redakce games.cz, co je povoleno a co uz je pres caru?
-
-
lool troling! pozvanku nedostalo jenom games.cz *1*
-
-
Nechapu tve uvazovani, to je prece uplne jedno, jestli jsou jedini nebo jedni z mnoha. Jestli chces nezavisle informace, mel bys dbat na to, jaky eticky kodex ma tve oblibene medium a jak ho naplnuje. Neni to troling, je to zavazna celospolecenska otazka. Zvlaste v nasi korupci prolezle zemi. Kdo jiny nez mladi by vuci ni meli byt oddolni, nepodlehat ji a protestovat proti ni, protoze nejvic dopada prave na ne a jejich budoucnost.
Nediv se, ze se ptam na nezavislost media, na jehoz zaklade si vybiram hry ktere hraju a platiμ nemale castky. Jestli se nepletu, tak herni prumysl je dnes nejvydelecnejsi zabavni prumysl a toci se v nem obrovske prachy. To uz stoji za to korumpovat novinare, kteri se mu venuji a manipulovat tak s verejnym minenim.
Precti si treba tohle http://www.marigold.cz/item/tri-novinari-na-vrub-korupce
Mrzi me, ze redakce tu zabanovala a smazala diskuzniho trola ktery na me reagoval svym arogantnim zpusobem, ale nenamahala se mi odpovedet, jaky maji eticky kodex. Doufam ze to nechavaji na sefredaktorovi a odpovedi se dockam. Mezi tim mohu doporucit zajimavy clanek o tom, jak by poctiva novinarina mela vypadat: http://www.marigold.cz/item/k-cemu-je-nam-novin-a-zprav-zapotrebi -
-
Formalni eticky kodex (ve smyslu sepsanych pravidel) redakce nema a v zasade ani nepotrebuje, protoze nic pred ctenari netajime. Ano, tohle je akce EA, kterou organizuje a plati EA. Jediny duvod, proc se tam potahnu, je ten, ze tam s sebou muzu vzit i ctenare, ktery by se mohl pobavit. Jinak bych mel lepsi veci na praci. Marigoldova uvaha je fajn, ma hlavu a patu, ale jeho vychodisko je osobniho razu - chapu, ze nekdo muze mit problem s tim, aby pak nezaujate hodnotil produkt, jehoz vyrobce ci distributor mu poskytl nejakou sluzbu, ale to pro nas nebo pro me neplati. Problem s tim nemam, navic MoH recenzovat nebudu. Samozrejme to nemuzu nijak dokazat, ale to uz neni muj problem. To je otazka, do jake miry nam ctenari veri nebo ne. Protoze pokud neveri, tak mohou zpochybnovat jakekoli nase vztahy s distributory - at uz to je inzerce, souteze, dokonce i to, ze od nich dostavame hry na recenze. Vsechno se da v extremnim pripade hodnotit jako jista forma ovlivnovani. Takze asi tak.
-
-
To je hodne troufale, a rekl bych ze nedomyslene, tvrzeni, ze zadny eticky kodex nepotrebujete. Znamena to snad, ze se pri psani recenci zadnymi etickymi pravidly neridite, tj. ze je vam zadna spinavost neni cizi?
Mas pravdu, ze vse co jsi uvedl se da hodnotit jako ovlivnovani a to zcela opravnene, neni na tom nic extremniho. Ale da se take poctive rict, ze bez jisteho minimalniho ovlivnovani nemuzete existovat, ale ze to ovlivnovani ma sve hranice, tohle ovlivnovani je jeste pripustne a tohle uz ne. A presne k tomu slouzi eticky kodex, ktery formalne definuje, co je pripustne a co ne. A i podle vaseho etickeho kodexu vas pak mohou ctenari hodnotit. Jak moc jste ovlivnovani a jak moc v souladu se svym kodexem fungujete.
Takze jestlize plati, ze pred svymi ctenari nic netajite, pak byste nemeli tajit ani ten eticky kodex, podle ktereho - i kdyz zatim treba jen neformalne a nevedome - fungujete.
A je-li pravda, ze pred svymi ctenari nic netajite, jsou k nahlednuti dohody nebo smlouvy, ktere mate s vydavateli her uzavreny? Existuje seznam daru, ktere jste kdy od koho dostali, aby bylo mozno zhodnotit korelaci mezi temito dary a vasim hodnocenim? Nebo preci jen nejste tak transparentni a neco pred svymi ctenari tajite? -
-
Manipulace s verejnym minenim ma daleko jemnejsi charakter, nez jen uvadeni hrubych nepravd. Jestli te to zajima, doporucuji ti k precteni knihu Jak novinari manipuluji od Bernarda Goldberga. Zacinam mit obavu, ze nejen vetsina zdejsich ctenaru, ale dokonce ani redakce vlastne naivne nechape co to je a o co jde a je tak sama manipulovana ze strany daleko zkusenejsich "hracu" z druhe strany. Mozna by pomohlo prestat o sobe arogantne smyslet, my eticky kodex nepotrebujeme a pokorne se sklonit pred zkusenosti mnoha generaci tech nejlepsich novinaru, ktere vedly k tvorbe profesnich etickych kodexu.
Nemyslim si, ze by eticky kodex musela mit kazda organizace, ale ocekaval bych to od tech odpovednych k verejnosti, jako jsou novinari, urednici (mozna bys ani neveril, jak moc je ucinne z nej na urade neco urednikovi ocitovat), ucitele, lekari a podobne.
Jen pro priklad, jaky kodex ma syndikat novinaru, zvlaste bod dva zasluhuje velkou pozornost vzhledem k clanku, pod kterym diskutujem: http://syndikat-novinaru.cz/1/5/36/etika/eticky-kodex -
No já nevím hele. Přijde mi, že Tvá argumentace je ve výsledku strašně slabá. V podstatě ani nevím, na co si stěžuješ. Já na Tiscali chodím celkem pravidelně abych se buď dozvěděl něco o hře, o které nic nevím, nebo kterou naopak hraju a chci vidět, jak jí vnímají ostatní. To jestli je někdo "agentem-přisluhovačem" EA, nebo ne, je mi úplně jedno. Stejně tak je mi úplně ukradenej etickej kodex. Až mi příjde, že tady propagují hry, s jejichž hodnocení se pravidelně nebudu shodovat, tak prostě stránky přestanu navštěvovat.
Myslím, že nabídka, že můžeš jít do kanceláře je originální a správná.
Předpokládám, že ty sám pracuješ. Pokud ano, je možné že to není tvé první zaměstnání. Opravdu jsi na všech místech měl etický kodex? Já jsem vystřídal asi 6 míst a o jedné firmě bych to mohl říct, že tam něco na ten způsob bylo... -
Duvod je, pouze ho nechces prijmout.
Zcela rozumim tomu, ze o hodnoceni rozhoduje hodnoceni jeho autora, jinak to ani neni mozne. Jen mi neni jasne, jak je zaruceno, ze tento autor vubec neni ovlivnen externimi vlivy (to imho realne neni mozne, pokud nezije ve vzduchoprazdnu a ma tak smysl pouze resit, jak moc je ovlivnen a jak moc se to projevuje v jeho hodnoceni).
Slovo tajnustkar je slovo s negativnim emocionalnim zabarvenim, je to maniulace s emocemi, nepatri do seriosni diskuse. Nedelam z vas tajnustkare, tedy neco spatneho, negativniho. Jen odmitam tvrzeni, ze nemate pred ctenari tajnosti. Mate a je to zcela standardni. Neni bezne a nekdy ani mozne zverejnovat smluvni vztahy se svymi partnery. Zverejnovani daru uz tak neobvykle neni a pro transparentnost subjektu je to dobre, ale ani to po vas nezadam. Jen poukazuji na to, ze nemuzete argumentovat, nepotrebujeme eticky kodex, protoze nemame zadna tajemstvi.
Zarazi me jedna vec. Tvrdis, nasi autori nejsou ovlivnovani externimi vlivy. Zrejme mas pocit, ze neco takoveho by nebylo spravne, ze by to nebylo eticke. Presto tvrdis, zadna eticka pravidla nemame, jsou zbytecna. Ja v tom nevidim zadnou logiku. Jedine logicke vysvetleni zbytecnosti etickych pravidel je vedomi, ze neexistuji zadna eticka pravidla, ktera by se dodrzovala. Pak ano, pak by eticky kodex byl zbytecna. Ale to imho neni vas pripad, protoze zasadne odmitate externi ovlivnovani. Pak me napada, ze ten opravdu dodrzovany eticky kodex je tak nizky, ze se s nim nechcete chlubit, protoze duvera ve vas kladena je daleko vyssi.
V podstate rikas verte nam, ale nechtejte znat nas eticky kodex. Pokud nam verite, nepotrebujete ho. Jenze to neni tak docela pravda, uz proto, ze duvera neni binarni, bud stoprocentni nebo nulova. A take se rika duveruj, ale proveruj. I kdyz, ted si uvedomuji, ze delam chybu, ty hovoris o vire a ja o duvere, a to neni to same, ze.
Za pozvani do redakce dekuji, ale nevim zda by mi to pomohlo a neco jsem poznal. Radsi bych, kdybyste se zamysleli a zverejnili svuj eticky kodex, tedy jakysi manifest toho, co povazujete za spravne a spatne ve sve praci. Mozna i ty budes prekvapen, ze kazdy tvuj kolega na to ma ponekud jiny nazor, pokud se nad tim poctive zamysli. A to je hlavni smysl etickeho kodexu, da jasne a srozumitelne najevo, co povazujete za spravne a co ne a to nejen smerem ven, ale i dovnitr, sami sobe. Obavam se, ze ted to o sobe nevite ani vy sami, natoz aby to o vas vedeli i vasi ctenari. A proto si myslim, ze eticky kodex zbytecny neni.
Tim jsem k tomu rekl vse, co jsem chtel, ted je to jen na vas. -
Zadny eticky kodex neexistuje v psane forme, protoze neni duvod, jelikoz je to jednoduche: na hodnoceni her nema cinnost vydavatele ci vyvojare, inzerce a nic externiho vliv. Rozhoduje pouze hodnoceni daneho autora a nase pravidla hodnoceni. A ver mi, nebo ne, to je tvuj problem. Seznam daru neexistuje, protoze jedine dary, ktere dostavame, jsou cas od casu hry do soutezi a ty jdou....do soutezi. A ted nevim, jake dohody nebo smlouvy mas na mysli, ale de facto narazis na to, co jsem rikal - kdyz budes chtit, tak z nas udelas tajnustkare za cokoli a ja nebudu schopen ti dokazat, ze tomu tak neni. Jako, pokud chces, tak tu muzes treba tyden sedet v redakci na zemi a na vlastni oci kontrolovat, jak to cele probiha, abys mel jasno.
-
-
-
ale bože bože ... máme tady experta etického kodexu a dlouholetého novináře v herním průmyslu, který má samozřejmě pravdu ... jdi si takové ptákoviny psát na iDnes a tady neotravuj
-
-
Presne kvuli jedincum jako jsi ty nabyvam cim dal vetsiho presvedceni, ze nas stat a narod jeste neni na demokracii zraly, protoze jedinci tveho typu s volebnim pravem jsou pro ni katastrofou.
-
-
Dovolím si doplniť kolega. ..."obrovske prachy" = Vyše 50 mld. dolárov, kde sa sa nárast do dvoch/troch rokov odhaduje až na 70 mld. dolárov. Áno manipulácia s verejnou mienkou je v tomto prípade na mieste.
-
-
-
-
Já bych tak rád jel.Hraju airsoft už 7 roků.Rozhodně bych se nedal a petra taky :D.Ale bohužel jsem s ostravy a ještě k tomu mám zrovna odpoledne zkoušku z ajiny.Nebýt toho tak jsem v té praze přesně na čas.
-
Já bych do toho šel, ale bohužel musím být v práci. *13*
-
-
Ja bych taky sel ale jsem linej jak prase :-D
-
-
A já jsem zase ted nějak hrozně tlustej, jinak bych taky šel :)
-
-
:D super! pánové pobavili jste! :)
-
-
-
-
Tak do tohohle se nezařadím, já bych mohl max jako řidič airsoftového tanku.
-
-
palebna podpora taky dobra :)
-
-
Nebude v příštím stoprvním FC dávat Vávra Petrovi něaké rady?:D
-
Kdyby si sebou vzal Dana Vávru, tak vyhraje :P
-
-
to těžko... u něj by všichni věděli, že bude hledat záchody, tak by si na něj počkali
-
-
tak dan by se mohl zeptat karla a bylo by po problemu :).
-
-
myslíš Drdu ? toho prý poslali na služební cestu do Polska, zjistit jak je to s Witcherem 3 a dovézt kozí sýry
-
-
A to bylo Polsko tak krátce státem...
-
-
od nynějška bude Polsko známé jako království elfek v bikinách
-
-
ja bych spis cekal, ze karel doma vytvorene mapy vsech zachodu v republice, rucne malovane na vydelane kuzi.
-
-
ok, mapa by byla spis na nevydelane kuzi (musel jsem se informovat na wikine - https://secure.wikimedia.org/wikipedia/cs/wiki/Pergamen). omlouvam se za dezinformaci :).
-
vydělané :D
-
-
-
-
-