Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Thorleif_cz
    Docela bych tomu i věřil, vzhledem k tomu, že má AČR údajně problémy s nadváhou personálu... *1*
  • Ani nevite jak rad bych se alespon prisel podivat ale shodou okolnosti mame v praci ten den vycvik S.E.R.E. takze nemuzu ani poslat prihlasku ... skoda snad nekdy priste... navic pocitam ze S.E.R.E. bude stejne vetsi zaprah.. :D takze budu na vas myslet a potit se (nebo spis mrznout - zalezi na pocasi) o nejakych 100km jiho-jiho-zapadne.
  • Tak koukam ze mam nejlepsi predpoklady se zucastnit. Nikdo jiny nemuze, airsoft jsem hral, vojnu absolvoval a fyzickou to taky snad zvladnu. Tak jen doufam ze jsem spravne odpovedel i na soutezni otazku ;)
  • :D super! pánové pobavili jste! :)
  • zdeeneek
    Skladaci lehatko - podle toho se pozna profesionalni vojak ;)
  • Takže najlepší spôsob ako niekoho uplatiť , ak chcem aby jednal v mojom záujme je že danej osobe umožním urobiť pár cvikov a zastrielať si z airsoftovej zbrane . Myslím že tento druh korupcie by sa mal začať uplatnovať aj v politike *3*
  • Manipulace s verejnym minenim ma daleko jemnejsi charakter, nez jen uvadeni hrubych nepravd. Jestli te to zajima, doporucuji ti k precteni knihu Jak novinari manipuluji od Bernarda Goldberga. Zacinam mit obavu, ze nejen vetsina zdejsich ctenaru, ale dokonce ani redakce vlastne naivne nechape co to je a o co jde a je tak sama manipulovana ze strany daleko zkusenejsich "hracu" z druhe strany. Mozna by pomohlo prestat o sobe arogantne smyslet, my eticky kodex nepotrebujeme a pokorne se sklonit pred zkusenosti mnoha generaci tech nejlepsich novinaru, ktere vedly k tvorbe profesnich etickych kodexu.

Nemyslim si, ze by eticky kodex musela mit kazda organizace, ale ocekaval bych to od tech odpovednych k verejnosti, jako jsou novinari, urednici (mozna bys ani neveril, jak moc je ucinne z nej na urade neco urednikovi ocitovat), ucitele, lekari a podobne.

Jen pro priklad, jaky kodex ma syndikat novinaru, zvlaste bod dva zasluhuje velkou pozornost vzhledem k clanku, pod kterym diskutujem: http://syndikat-novinaru.cz/1/5/36/etika/eticky-kodex
  • No já nevím hele. Přijde mi, že Tvá argumentace je ve výsledku strašně slabá. V podstatě ani nevím, na co si stěžuješ. Já na Tiscali chodím celkem pravidelně abych se buď dozvěděl něco o hře, o které nic nevím, nebo kterou naopak hraju a chci vidět, jak jí vnímají ostatní. To jestli je někdo "agentem-přisluhovačem" EA, nebo ne, je mi úplně jedno. Stejně tak je mi úplně ukradenej etickej kodex. Až mi příjde, že tady propagují hry, s jejichž hodnocení se pravidelně nebudu shodovat, tak prostě stránky přestanu navštěvovat.

Myslím, že nabídka, že můžeš jít do kanceláře je originální a správná.

Předpokládám, že ty sám pracuješ. Pokud ano, je možné že to není tvé první zaměstnání. Opravdu jsi na všech místech měl etický kodex? Já jsem vystřídal asi 6 míst a o jedné firmě bych to mohl říct, že tam něco na ten způsob bylo...
  • Inquisitor
    Neštastně sedmkrát upadne na nůž.
  • Duvod je, pouze ho nechces prijmout.
    Zcela rozumim tomu, ze o hodnoceni rozhoduje hodnoceni jeho autora, jinak to ani neni mozne. Jen mi neni jasne, jak je zaruceno, ze tento autor vubec neni ovlivnen externimi vlivy (to imho realne neni mozne, pokud nezije ve vzduchoprazdnu a ma tak smysl pouze resit, jak moc je ovlivnen a jak moc se to projevuje v jeho hodnoceni).
    Slovo tajnustkar je slovo s negativnim emocionalnim zabarvenim, je to maniulace s emocemi, nepatri do seriosni diskuse. Nedelam z vas tajnustkare, tedy neco spatneho, negativniho. Jen odmitam tvrzeni, ze nemate pred ctenari tajnosti. Mate a je to zcela standardni. Neni bezne a nekdy ani mozne zverejnovat smluvni vztahy se svymi partnery. Zverejnovani daru uz tak neobvykle neni a pro transparentnost subjektu je to dobre, ale ani to po vas nezadam. Jen poukazuji na to, ze nemuzete argumentovat, nepotrebujeme eticky kodex, protoze nemame zadna tajemstvi.
    Zarazi me jedna vec. Tvrdis, nasi autori nejsou ovlivnovani externimi vlivy. Zrejme mas pocit, ze neco takoveho by nebylo spravne, ze by to nebylo eticke. Presto tvrdis, zadna eticka pravidla nemame, jsou zbytecna. Ja v tom nevidim zadnou logiku. Jedine logicke vysvetleni zbytecnosti etickych pravidel je vedomi, ze neexistuji zadna eticka pravidla, ktera by se dodrzovala. Pak ano, pak by eticky kodex byl zbytecna. Ale to imho neni vas pripad, protoze zasadne odmitate externi ovlivnovani. Pak me napada, ze ten opravdu dodrzovany eticky kodex je tak nizky, ze se s nim nechcete chlubit, protoze duvera ve vas kladena je daleko vyssi.
    V podstate rikas verte nam, ale nechtejte znat nas eticky kodex. Pokud nam verite, nepotrebujete ho. Jenze to neni tak docela pravda, uz proto, ze duvera neni binarni, bud stoprocentni nebo nulova. A take se rika duveruj, ale proveruj. I kdyz, ted si uvedomuji, ze delam chybu, ty hovoris o vire a ja o duvere, a to neni to same, ze.
    Za pozvani do redakce dekuji, ale nevim zda by mi to pomohlo a neco jsem poznal. Radsi bych, kdybyste se zamysleli a zverejnili svuj eticky kodex, tedy jakysi manifest toho, co povazujete za spravne a spatne ve sve praci. Mozna i ty budes prekvapen, ze kazdy tvuj kolega na to ma ponekud jiny nazor, pokud se nad tim poctive zamysli. A to je hlavni smysl etickeho kodexu, da jasne a srozumitelne najevo, co povazujete za spravne a co ne a to nejen smerem ven, ale i dovnitr, sami sobe. Obavam se, ze ted to o sobe nevite ani vy sami, natoz aby to o vas vedeli i vasi ctenari. A proto si myslim, ze eticky kodex zbytecny neni.
    Tim jsem k tomu rekl vse, co jsem chtel, ted je to jen na vas.
  • USER47
    Ne že bych to chtěl nějak dramatizovat, ale ve většině neherních oblastí patří k novinářský etice podobný akce odmítat.
  • walltar
    Ještě mě napadlo, když už se při poslední soutěži odhalili ty vaše vztahy s ruskou mafií ... nechcete sebou vzít trolla diskuzniho? Na takové akci se člověk lehce "ztratí".
  • Inquisitor
    Fyzická stránka by nebyl problém, ale časová už ano. Bohužel.
  • Caincz
    Nebudu krmit trolla, jen podotknu, že jste sem asi zabloudil z diskuzí na idnesu nebo novinkách.
  • Problem spis je, kdyz tu korupci nevidis a pak jen ziras na jeji vysledky. Na dobre novinare proste jsou kladeny jiste pozadavky a kdyz je nesplnuji, je dobre to o nich vedet.
  • I to je reseni a na misto toho mohou napsat a zverejnit uvahu na toto tema. Myslim ze my, jako jejich ctenari, bychom jim radi odpustili, ze se nezucastnili akce herniho giganta, ktera ma za cil prinest osobni prospech a pozitek zucastnenych. Pro me osobne je toto uz pres caru. Ne nutne ale musi byt pres caru zucastnit se jakehokoli pozvani ea, treba toho, ktere ma za cil informovat. Ale jsou mozna i jina reseni, treba si to sam zaplatit, aby nevznikal vztah dluhu a zavazku.

Je velmi tezke verejne kritizovat nekoho s kym mam osobni vztah, je velmi tezke kritizovat ekonomicky dulezity produkt nekoho, kdo si me predchazi darky osobni povahy. Ty bys to dokazal? Ja ne a citil bych se jako hajzl. Je lepsi na toto nepristupovat. Ja ve sve praci obcas kontroliji a prebiram praci cizich firem. A zcela cilevedome se vyhybam spolecenskym akcim a pozvanim typu na ochutnavku vin a podobne, vyhybam se tykani a pratelskym vztahum s pracovniky techto firem, kteri to samozrejme vsichni zkousi - nikdy se ke me nehlasi a nezkousi navazat pratelsky vztah, jako od nich - a to proto, abych tu jejich praci mohl s cistym svedomim prevzit, abych neprihmuroval oci nad chybami a nedostatky a mohl je nechavat predelavat a opravovat to, co je spatne a neni v souladu se smlouvami. Je to ma odpovednost vuci memu zamestnavateli a stejnou odpovednost maji novinari vuci svym ctenarum. A je jen na nich, jak poctive ji naplnuji a nebo jak se temito svody nechaji zlakat.
  • Jejdásek: probél je, když vidíš tu korupci i tam kde neni co?
  • Kazda korupce je skutecna, velka i mala. A ja treba ve slusnost games.cz verim, jen se obavam, ze tomu nevenuji takovou pozornost jakou by meli. A jak znamo, duveryhodnost je mnohem snazsi ztratit, nez ziskat. Takze bych byl rad, kdyby se nad tim zamysleli a v tomto sve postaveni trochu upevnili. A samozrejme se tim nezabyvam jen zde.
  • walltar
    Tak co bys doporučoval? Mají lidi z games sedět doma a potom poslouchat proč nebyli na akci, o které všechny ostatní herní weby píšou článek? Taky tam třeba bude někdo z vývoje MoH a games se tam podaří udělat rozhovor ...

To už by zrovna přes E3 mohli sedět doma, aby je někdo třeba nepozval na party nějaké herní společnosti ... si tam dají korupční koktejl nebo konspirační jednohubku a mají po pověsti.
  • sleepless
    Zadny eticky kodex neexistuje v psane forme, protoze neni duvod, jelikoz je to jednoduche: na hodnoceni her nema cinnost vydavatele ci vyvojare, inzerce a nic externiho vliv. Rozhoduje pouze hodnoceni daneho autora a nase pravidla hodnoceni. A ver mi, nebo ne, to je tvuj problem. Seznam daru neexistuje, protoze jedine dary, ktere dostavame, jsou cas od casu hry do soutezi a ty jdou....do soutezi. A ted nevim, jake dohody nebo smlouvy mas na mysli, ale de facto narazis na to, co jsem rikal - kdyz budes chtit, tak z nas udelas tajnustkare za cokoli a ja nebudu schopen ti dokazat, ze tomu tak neni. Jako, pokud chces, tak tu muzes treba tyden sedet v redakci na zemi a na vlastni oci kontrolovat, jak to cele probiha, abys mel jasno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit