Přejít na výpis diskuzí
Pomozte zmapovat českou komunitu hráčů onlineovek
9.6.2013 | Petr Poláček
383 příspěvků
-
Já teda nevím, vyplnil sem to, jako mail sem použil mail, který mám jenom na spamy a otázky, jako takové, se mě nezdály nějak zaujaté ... a to sem celkem vášnivý hráč online her a hraním trávím většinu volného času ...
-
tom: takto se právě dotazníky nevyhodnocují. Samozřejmě že je vždy dopředu počítáno s nějakou interferencí ve formě nepravdivých odpovědí, ale na vyhodnocení tyto obavy nemají vliv. Operacionalizací se odpovědí převádí na měřitelné hodnoty, se kterými se dále pracuje. To jestli jste odpověděl záměrně jinak, na to se zde nehraje. Anonymita by měla u tohoto druhu dotazníků zaručit to, abyste odpovídali podle pravdy. Jistě, váš subjektivní pocit, může realitu opět zkreslit, ale zase a znovu, na to se tady nehraje.
-
Copak se na ten dotaznik neda odpovedet tak, abys nepusobil jako zavislak? DA. Dulezity je odpovedet zodpovedne a nesnazit se hrat si na nekoho kym nejsi, cili nelhat. Vzdyt je to anonymni...
-
Ivorne: Ano, ano. Jediné co se dá vytknout je mystifikace kolem toho, na jaký jev je dotazník zaměřen. V tom mohu souhlasit.
-
jedinej sutečnej zabiják času je nedělní partie a otázky václava moravce
-
http://2.bp.blogspot.com/-nvkf7PG9wZQ/TzUSotUgdaI/AAAAAAAALks/mpx-IgYMFv4/s1600/Troll+Pride+World+Wide.jpg
-
Konečně se do toho někdo pustil, chápu že chtěj velký firmy vydělávat prachy a tak dělaj kde co aby lidi nalákali na tyhle zabijáky času, ale nic se nesmí přrhánět, těšim se na výsledky šetření.
-
A tvoje reakce mi prijde absolutne stejna. Slepe obhajovat něco co sama pripoustis ze muze bejt zaujaty.Ja si myslim ze lidi neštvou tak ani ty otázky jako spis výsledky kery autori chteji. U otázky muzes dat jakoukoliv odpověď ale jak bude vyhodnocena? To ze sem oznacil ze todle se me netyka klidne muzou vyhodnotit ze to nechci priznat. Promin ale i jako laikovy se mi to zda zavadejici. A muzes rict ze předjímám výsledky ale předjímám je na zaklade toho jak dotaznik na me pusobi.
-
No ale pokud je cílem dotazníku skutečně jak říkáš "zjistit, kolik podobnych existenci se pohybuje svety online her", tak to ale není vůbec výzkum online her, jak se dotazník představuje, ale spíše výzkum těchto "existencí".
Když si pak na webu přečtu, že bych tento dotazník měl vyplnit, tak to vypadá, že si ten co to psal myslí, že jsem cílová skupina toho dotazníku. Což mě zcela nepodmíněně staví do poněkud nepěkného světla. -
Obálka gamestaru s prvním Hitmanem? :)
-
Taky to je urceny hracum online her...
Ja jsem se na nejakou dobu vratil k diablu, vecer, brain off, pulhodka az hodka klikani odhadem, tak jsem se dotazniku ucastnil, i presto, ze k online hraci mam hodne daleko.
A prave po kratkym navratu do Diabla, vidim pripady tezkych zavislosti, kdy tam nektery lidi jsou vylozene porad, at tu hdu zapnu kdykoli. Jeden priklad za vsechy.
Chlapek okolo triceti, v zivote nepracoval, bydli u babicky o kterou se stara a z jejihoz invalidniho duchodu je ziv a nakupuje si travu, kterou pri hrani zhuluje. Predtim roky hraval Warcraft. To je cilovka a snazili se nekdo dotaznikem zjistit, kolik podobnych existenci se pohybuje svety online her, tak to je snad dobre ne?
A vsichni, co tu nadavate pusobite, budto, jak rikam, jako potrefeny husy, tedy lidi travici u online hrani tak moc casu, az vas to samotny urazi, ale prestat s tim stejne nehodlate. Nebo jako lidi, co to berou jako utok na hrani obecne, coz naopak znamena uplny nepochopeni pointy dotazniku. -
Pane s helmou: překrucujete fakta. Jediné co se mne osobně dotýká je zabedněnost *3*, nikoliv váš názor.
-
No já jsem si zase myslel, že jsem člověk co se o hry ani neopře ale podle dotazníku už bych se měl jít pomalu léčit :D
-
Ale prosím kolego. Pokud je ale zaměřen na případnou sociální patologii spojenou s hraním online her, tak je naprosto v pořádku vystavěn. To, že výzkum vychází z a priori předpokladu, že se nějaká soc. patologie s hraním obecně pojí je možná známka zaujatosti, přesto si dovedu představit podobný dotazník užitý na jakoukoliv myslitelnou zájmovou skupinu. Setkala jsem se s desítkami podobných dotazníků (sama jsem několiv konstruovala) a nemohu říci, že bych v něm spatřila něco pobuřujícího. Pokud Vás podobné problémy netrápí, tak máte vždycky možnost odpovědět, že vás se tento jev netýká. Proč takový poprask. Reakce je podobná, jakou bych asi čekala u silně věřící osoby, při dotazníkovém šetření "sexuálních návyků v partnerských vztazích".
-
Vem modrou, bude větší sranda:-D
-
Ó děkuji, opraveno.
To jsem nevěděl, že ses dal na dráhu grammar nazi. Radím dát si pozor, může se to vymstít. -
Tak promiň, já nevěděl že se tě tak dotkneme že se nám něco nelíbí, beru rudou vlajku a jdu do ulic
-
jinac jako vetsina mejch vrstevnku jsme paran telem i dusi, ale na hry proste uz neni cas, kdyz makas delas skolu mas i nejaky jiny konicky a jeste k tomu vztah. Proto je pro me idealni treba dota 4x do mesice si zahraju jednu hru a 2x do roka si hodim nejakej singel - to je max 68-100 hodin za rok, kdyz ale hrajes jakoukoliv mmo, nechas v tom za rok prumerne tak 400-700 hodin,to je proste fakt.Ale jak rikam kazdej at si dela co chce - mensi konkurence ;)
-
Super, po tom co jsem jim poslal bude vyhlášen světový zákaz hraní her muhehe
-
to je pekna kravina :D uz z podstaty jsou delany jako staly a nudny repetitivni opakovani, ktery ma sezrat co nejvic casu,proto se taky dopracujes k vysledkum az po dlouhy dobe.