Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak bida to je, pravda. Ale zkuste se zeptat nejake svobodne zeny s detma, jestli by radeji chtela muze, ktery 3 hodiny denne bude doma hrat hry, ale jinak to bude slusny muz, nebo muze ktery bude 3 hodiny denne sedet v hospode :)
  • Je to bohužel tak. Také mám pár známých, kteří naopak získávají granty u technických oborů a někdy když poslouchám jakým způsobem se přerozdělují peníze a co vše se vymýšlí aby získali další dotace, anebo alespoň stejné jako minulé období, tak mi jde hlava kolem, co se za zbytečnosti dokáže vymyslet. Jsou si toho vědomi i moji známí na těch postech, ale jak sami říkají...proč se do toho míchat. Když se ozvem, tak příště nedostaneme nic... A to si grantů u technických oborů vážím mnohonásobně víc, než u vědy, která přijde s takovýmto dotazníkem, pak z toho vzejde nějaké vyhodnocení, vytiskne se to v článku a zahodí. I tak by mě ale zajímalo, co vlastně za výsledek z tohoto testu vyleze :)
  • Kein
    Ač si myslím, téměř to samé co ty, co se týče humanitních oborů a přerozdělování veřejného rozpočtu, tak stejně tak může argumentovat hipík, že nechce platit daně na technické nebo ekonomické obory, protože ho nové technologie nezajímají, jelikož žije v chýši z bláta a ho*en a uplatňuje barterovou směnu. Má na to právo? Jistě. Otázkou je, kam by jsme se s takovým přístupem dostali.
  • Myslím si, že jak se tady ozývají individua s hláškami typu, že dotazník zjišťuje sociopatické rysy hráčské komunity, tak jde jen o projekci. Vy totiž tušíte, že s vámi asi něco v nepořádku bude. Přitom ten dotazník je naprosto korektní, reliabilní a zcela validní.
  • Jak vidno, nepohybuješ se ve vědeckých kruzích a o metodologii společenských věd víš pramálo. Tím, že jsi tam vyplnil takové zvratky jsi prodloužil vyhodnocování dotazníků asi o 2 ns.
    A víš proč? Protože ta data se kontrolují, a když jsou tam podivná data, tak je daný dotazník jednoduše vymazán. Na zkreslení výsledků proto nemáš vůbec žádný vliv.
    Snažně tě proto prosím, zbav tento svět své hloupé existence.
  • Tak jsem jim to tam vyplnil stylem, kolik vam je let - 69, co delate - chodim do zakladni skoly a na vse jsem dal ne ne ne ne ne ne ne ne ne ...
    A na zaver jsem jim napsal, ze tento pseudovyzkum, mimochodem za poslednich 10 let jiz asi XY, ma stejnou verohodnost, asi jako nedelni blesk :-)
  • Ještě doplním: Pivo nepiju (max 1), protože domů se večer dostanu jen autem, jelikož nám tu omezili veřejnou dopravu. Možná, aby FSS mohlo založit nějaký další institut *4*
  • nemusíme ísť tak ďaleko:
    http://www.kosmas.cz/knihy/131780/vzpoura-deprivantu/
    prípadne:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Andrzej_%C5%81obaczewski
    prípadne:
    http://tnit.fr/book/klimov.htm
  • no...videt hry jako lepsi ekvivalent ,,smykani se po hospodach,, to je dost bida teda hehe
  • Informace jsou určitě potřeba, ale opravdu chceme platit asi 20 lidí, aby zkoumalo vliv MMO na lidi? Mzdové náklady, kanceláře, konference, ... výsledek předem tuším.
    Mně nevadí, že dělají výzkum a klidně ho podpořím vyplněním dotazníku. Mně vadí, že to dělají z příspěvků EU, státního rozpočtu apod. a tedy z našich peněz. Mám kamaráda ředitele podobného institutu, kamarádku v jiném, přítelkyně v sociální oblasti, spolupracuji s několika ústavy VŠ a mám dobrou představu, jak to funguje.
    V daních platím nemalou částku a pak vidím podle mě ve zbytečné utrácení těchto peněz, chci alespoň těmito příspěvky ovlivnit myšlení lidí a třeba to někomu dojde.
  • http://czechnewstv.cz/lekar-vedecky-vladnou-psychopati-a-bestie-obcane-z-nich-stunou/
  • Čítam teraz knihu Operace listopad 1989, a tam pán Čermák hovorí, že za komoušou sa začalo na školách vyučovať kritické myslenie, čo nakoniec viedlo k položeniu režimu, tento systém to očividne nerobí ...
  • A čo nezisťujú schopnosti ľudí, ktorý vedú naše štáty? Taká sociologická štúdia by naozaj zaujala väčšinu EU. Inak po novom začali aj psychopatom nadávať inak, vraj vymysleli nejakú politickú korektnosť ...
  • Vystudovaný ekonom, přitelkyně pracuje v sociální oblasti, mám neziskovku (opravdovnou bez grantů z veřejných peněz) a spolupracuji s několika lidma, kteří pracují na podobných projektech. Pivo nepiju.
  • Ne, před 10 lety jsem vystudoval ekonomku.
  • Myslím, že ten dotazník se her ani moc netýká, ale spíše chce zjistit, jak moc velcí psychopati za těma počítačema sedí.
  • A myslím, že i hodně rozumných ženských to ocení, že si zahraješ počítač, než aby ses někde smýkal po hospodách, nebo bůhví po čem ještě....
  • Ak ste si tú školu všimli bližšie, zo 120 diplomoviek /o otázke ktorú sledujem, netýka sa hier/ majú iba 2 akús takús odvahu, ostatní píšu čo funkcionárom a systému vyhovuje, preto sa svet prepadá do toho marasu.
  • Jó to je ten obligátní dotazník plnej hloupejch otázek co už někde koloval tak před půl rokem, myslel jsem si že to vyplním, ale když tam je takovej ujetej výběr odpovědí, že jsem to po 4 stránkách dotazů vzdal. Už jen třeba že kolonka pro partnerství nabízí pouze možnosti typu ... "Nikdy jsem nikoho neměl" a nejvyšší odpověď je "Jsme spolu 3 měsíce a výš", to jako předpokládají že s hráčem online her nikdo nevydrží? :D. Světe div se, já jsem třebas ženatý a s manželkou jsme spolu už 7 let (v manželství ani ne rok :) ) a ani v předchozích vztazích mi hraní her nijak "nepřekáželo" a to myslím hraju hodně :)
  • Zadat mail po tobě chtěj všude možně, ale najednou je to problém.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit