Přejít na výpis diskuzí
Pomozte zmapovat českou komunitu hráčů onlineovek
9.6.2013 | Petr Poláček
383 příspěvků
-
Nasrat,
ať zkoumaj někoho kdo potřebuje zachránit btw nejlépe porozumíš danné skupině tak, že se staneš její součástí. Podle sestavy dotazníku autoři nehráli ani spidersoliter. -
To bude možná tím, že technokraté považují spoustu humanitních "věd" za pavědy. A povím vám, když jsem si ted pročítal stránky IVDMR, viděl, jací lidé tam pracují, na jakých tématech pracují a jaké závěry z toho vyvozují, tak tomu technokratickému názoru nemohu než dát za pravdu. Zkuste mi naznačit praktický dopad nějaké práce IVDMR. Zabilo se v autě méně zfetovaných smažek, protože jste v roce 2003 ve vašem výzkumu doporučila "větší informování mládeže o nebezpečnosti řízení automobilů pod vlivem návkových látek"? Ubilo snad šikanovaných dětí přes facebook, protože DR. Venca Š*ětka odhalil hlavní příčiny a DOPORUCIL jak takový problém řešit /pouze příklad, Venca š*ětka se myslím touhle kosočtvercovinou zrovna nezabýval, protože měl spoustu práce zjistit, "The case study focuses at the way ethnicity and national identity was constructed and represented in the show as well as within the broader media discourse reflecting upon this programme.", Jestli médiá vůbec správně a vyváženě reagovala na chudkáka Vlastíka Horvátů. No, jak by pravil můj oblíbený blogger dfens-cz.com, ten IVDMR, toť zmrdinstitut, že by člověk pohledal.Btw, a domluvte prosím s poláčkem, at mi systém umožní napsat plné jméno Vency Š*ětky!
-
Nice direct hit, sir!
-
asi nějaká kokotice, hrozně pyšná, jak je vzdělaná, a to ještě se pomýlila za cizí prachy.
-
Už jsem si začínal myslet, že sem nechodí rozumní diskutéři a není to pravda. Tvůj názor je toho příkladem /Vraťte mi moje daně/. Přesně, je to jen past na dotace, jinak to má naprosto nulovej přínos.
-
@ Jacomo: To chtělo hodně velkou fantazii, že?
-
No to by se pak dalo polemizovat zda umění je opravdu k něčemu dobré, zda mnoho výzkůmů, které opravdu moc nevedou k ničemu přímému je vůbec k něčemu dobré, a co hry jak ty jsou přínosné pro společnost? Možná by sme se měli omezit jen na činnost, která produkuje potravu, bezpeší a přístřešek... To je určitě společensky přínosné.
No nicméně.. dotazníky produkují informace, informace jsou velice přínosné pro společnosti, společnosti na základě těch informací potom vyhodnocují své plány a produkty. Což přímo může ovlivnit náš život. a to už stojí za zamyšlení. -
Tak jako dotazování patří k jednim z nástrojů moderní doby, do jisté míry získávání informací je velice důležité a někteří lidé za to platí velké peníze. Nemusí teda jít zrovna o tuhle anketu. Ale obecně smysl anket je se ptát.. no takže to je asi tak k té drzosti se ptát. ankety se prostě ptaj.. to je jejich podstata...
A no když třeba podepisujete nějakou petici něbo něco tak tam necháváte svoje bydliště a podobné věci často. Takže email je ještě celkem dobrej.. i když taky mě to trochu zarazilo. Ale je to dobrovolné rozhodnutí.
No rozhodli se zkoumat lidi.. a to se rozhodli dokonce už kdysi dávno s prvním sčítáním lidu. Od té doby lidé tka nějak zkoumají různé informace ze sociálního prostředí... Dneska existuje tolik anket... Takže už teď nevidim moc smysl pro manifest proti sociálnímu výzkumu. v dnešní době.... -
tak jako zas tak hard core sem to nemyslel že by obchodník šel spát :D.. Myslel sem spíš na to psotavení mobů a tak.. na zvěř a pdobně. Třeba města bych nechal uplně generický a tak... Jako zase bych se v tom nepitval ale udělal to na oko.. nemusíš plánovat cestičku každýmu tvorovy. V podstatě je to zbytečné. já osobně sem nikdy žádného NPC pořádně nesledoval ani ve Skyrimu pokud to nebylo součást questu. Myslel sem třeba random chování a generické chování, které však má smysl.. jako zvěř se bude náhodně pohybovat v určité lokacy, ale bude to dělat logicky na oko. Budfe tak nějak pobýhat.. a stejně tak mobové, budou tak nějak pobýhat genericky, ale po logických trasách a dělat logické úkony. Třeba NPC bandita se bude zdržovat okolo ohniště a tábora, genericky, nebude ale stát jen tak na louce jak pařez a čumět. Bude někde, kde by logicky byl. Budou se sdružovat v logických skupinkách a tak... jako pomalu už MMO začínaj nějak na tohel navazovat. Ale pořád je to dost kostrbaté někdy. Vlastně to vůbec nemusí být propracované do hloubky pač stejně tam jen přiletíš a všechny tam rozsekáš na kousky, ale na oko aby to vypadalo že tam nějak ty mobové jako opravdu logicky existujou. Nějak mi přijde tragický, když máš za úkol posekat nějaké bandity ktečí jsou naprosto uměle rozmístěni po nějaké loučce po jednom bez nějakého smyslu. Třeba v neverwinteru už klasicky vidíš patroly, to hodně dává na živosti prostředí, jednotky tam mají více logické rozmístění a někdy i lokální animačky (skupinka banditů se dobívá do dveří). Jako už neřešíš že se do nich nikdy nedostanou, ale na ten první pohled už vidíš že tam maj nějaký smysl. Nebo třeba nepřátelé mohou utíkat v určitou chvíly, nebo alespoň třeba zvěř mobové, třeba skupinka vlků se rozuteče po tom co hráč zabije většinu. Takové maličkosti co vlastně nejsou nijak moc hluboké ale potom vcelku tvoří mnohem reálnější pocit. Samozřejmě v MMO si nejde dovolit věci jako poslat obchodníka na noc spát :D.. to sem nemyslel tak drasticky.. ale spíš takové to generované chování a rozmístění, logičnost. Posadit skupinku banditů k ohni a ne doprostřed louky.
-
Ja se jako odbornik na tohle tema necitim vubec, a ani jim byt nechci. Jen jsem napsal jaky z toho dotazniku mam dojem, to ze je spatny, tak za to uz ja nemuzu.
-
S kým by taky tenhle třiceti letej anonymní pedofil, co si tu dal holčičí jméno a čeká že bude zajímavej, chodil ? *6* *6* *6*
-
Soryy, ale vídím, že už je tam plno. *3*
-
No to je úskalí, se kterým se zvláště humanitní vědy setkávají na každém kroku. Každý se cítí být odborníkem na slovo vzatým. Krasně a elegantně jste shrnul to, co je zcela očividné, ale čemu se zarputilá část diskutujících brání.
-
Jdi už do p*dele, walltare, neskutečně sebestřednej votravnej šašku.
-
Otázky zas na pěst. Přitom že ne všechny hry jsou škodlivé a ne všichni hráči jsou asociálové. Ba naopak. Tohle dělal někdo kdo se na hru bojí šáhnout lopatou. A člověk se pak ani nediví že má veřejnost takové názory *13*
-
A já na ten tvůj názor reagoval ...
-
Hmm další pivní odborník .... nemáte tu někde sjezd? *7*
-
Ja jsem vyjadril jen svuj nazor, ty si delej co chces, stavari
-
Student VUT?
-
Takže, když po tobě někdo chce ověřit anketu přes mail (i když si nepamatuju, že bych něco ověřoval) tak to už není dobrovolná anketa? Už potom za tebou stojí dva borci s puškou a nutí tě to vyplnit? A to nemáš nějaký spam mail ... osobně jich mám několik protože dneska je tolik stránek, které chcou přihlášení, že si s tím nebudu zasírat mail, který používám oficiálně.
A k čemu to autoři potřebují je celkem jedno ... je to na nich a stejně je to na lidech, jestli to vypní ... já sem to vyplnil, zabralo mě to pár minut času a pořád jsem na živu, svět nezkončil a autoři ankety se dozvěděli, že sem nolifer ... a co?
Jinak o čem vypovýdají výsledky takového průskumu bych nechal na těch, kteří studovali, nebo studují školu, která se takovýma výzkumama zabývá ... já vím, že u nás je pivní profesionalizmus na výši a jako stavař se s tím setkávám na každém kroku, ale i tak bych to nechal na lidech, kteří si to vystudovali ...