Přejít na výpis diskuzí
Pomozte zmapovat českou komunitu hráčů onlineovek
9.6.2013 | Petr Poláček
383 příspěvků
-
Už několik let si myslím, že FSS by měli zavřít. Tento dotazník (a vůbec existence IVDMR) je toho důkazem a pokud se najde politická strana, která bude prosazovat omezení nesmyslných škol a oborů v našem školství, má můj hlas.
Jediný důvod takovýchto dotazníků je dostat grant a vykázat nějakou činnost. Společenský přínos je naprosto nulový a když se podívám počet lidí ve výzkumném týmu, které se platí z veřejných peněz, chce se mi brečet. Bohužel takových pracovních pozic jsou tisíce a nikdy se jich nezbavíme. -
Nevidim nejmensi duvod se tohohle zucastnovat. Tahle anketa se rozmaha jak mor diky tomu ze jeji autori spamuji ruzna fora kde maji lide co hraji mmo zalozeny guildy a tim padem jsou otravni jak osina v zadnici.
Drzost chtit mail a jeste jeho potvrzeni jako podminku je nehorazna. Tak ze z proklamovane dobrovolne ankety stava cosi uplne jineho.
uvedomte si, autori tohohle zvastu, ze ty vysledky co ziskate nevypovidaji vubec o nicem, plno lidi tam vyplni kraviny a valna vetsina hracu se vam na to vykasle.
Je mi na zvraceni kdyz vidim jakesi vykuky kteri se rozhodli,,zkoumat,, lidi, co je vam po tom jak kdo hraje, soulozi, chlasta nebo ja nevim co jeste..kde vubec berete tu drzost se na tohle ptat?
Potrebujete to k nejakym osobnim cilum, jako jsou nejake zkousky, nebo tak neco? tak to zkousejte na svych pribuznych a ne an lidech do kterych vam vubec nic neni. -
No ono by to čistě teoreticky šlo i ve hře typu wow, protože v praxi se ti stejně neustále posílají a uchovávají data k objektům , které máš nadohled a který je nezbytně nutno vykreslovat. Ale pořád je třeba ke každýmu objektu odeslat pozici, ID a stav tomu se prostě nevyhneš . Navíc je tím pádem třeba udělat spoustu práce navíc jako animace, trasy po kterých se npc budou pohybovat, řešit nějaký podprogram, který je bude ovládat podle denní doby. Vše to je práce navíc , kterou někdo bude muset zaplatit takže si nemyslím že se toho dočkáme někdy v blízké době zejména když přihlédneme k přechodu na f2p model.
Jinak máš pravdu že by to asi udělat šlo potože většina těch dat se musí stejně odeslat, když nad tim tak přemýšlím. Jen už vidim jak lidi prskaj , že obchodní neni o půlnoci u stanku ale chrápe doma když oni potřebují vyprodat inventář ^^. -
Ja si myslím že neverwinter je skvela hra.Hlavně souboje :
https://www.youtube.com/watch?v=0BnF-6Km79c -
Nechodis, ale navstevujes herni web?
-
A?
-
Nechodím s klukama co hrajou hry *6* Btw Sarrah Kerriganová nevypadá tak jak na tom obrázku.
-
Ale jako ve hře typu WoW by to nešlo že jo. pač tam je svět celistvý, ale když ho naporcuješ tak hned tim získáš větší možnosti na operování na individuálnim levelu, některé lokace mohou být přístupné jen pod podmínkou splěnní určitých questů a tak dále, to silně může individualizovat zážitek z příběhu. Třeba se v příběhu rozhodneš zníčit město, to ve WoW by nešlo, ale ve světě, který je rozdělen na lokace (jako mnoho teď onlinovek) tak můžeš jednoduše tuto lokaci vymazat z hráčovi mapy. Sice se s tim pak objevují jiné problémy jako, řešit přístupy na takové lokace pokud chceš pomoci, někomu, kdo tu lokaci stále má, ale i to se dá vyřešit různými kompromisy.
-
Jo no ale servery se rapidně zlepšujou pořád. Technologie na tom neni zas tak hrozně, většinou nejsou plně využity dostupné prostředky.
A je to vhodné, tím jsou se zabíval docela dlouho a napadlo mě mnoho mechanismů jak zapojit reaálný svět ve prospěch všech hráčů. A v celku ta myšlenka už se nějakou dobu zavádí v MMO. To třeba individuální příběh je mnohem komplikovanější než živé prostředí. A přitom se to dá zvládnout pomocí různých fíglů. Zvěř se dá třeba generovat podle počtu hráčů v určité lokalitě, podle různých hodnot potřeby, dají se uzavírat lokace vně, kterých se kalkuluje content podle počtu hráčů a tak dále. Podobné mechanismy se vyvíjí pomalu ale ještě plně nevyužívají svůj potenciál. Tak se dá i regulovat tok dat a zátěž na jednotlivý server. -
Ne to se drasticky nevyvine nijak. To je prostě rozdělení trhu. Někdo je Hard core někdo casual, jsou různé skupiny hráčů, kterým se líbí různé věci. Samozřejmě Main stream je main stream. Casual hráči jsou největší skupina v podtatě, takže ten kdo chce zasáhnout tuhle skupinu musí vytvářet hry tak, aby se jim to líbilo. A Casual hráčům se většinou líbí nenáročný content, který jim dá pocit vítězství za ne tolik náročnou práci. Uspokojit je nějakejma vizuálníma pocitovejma vychytávkama a ukázat jim hezké prostředí, pochopitelné principy a srozumitelný svět. Casual hráči budou ve směs vždy takový, to se nezmění, jako bude tam pomalu růst náklonost ke kvalitě, ale nepůjde o velké skoky.
-
No právě a zrovna ty český pohádky jsou takový že když si spřeházíš jména tak jsou všechny na jedno brďo.
-
*1*
-
No jo ale udělat realistické chování npc a mobů je problém i v single-playeru. V mmo je to spousta dat navíc , který je třeba poslat ze serveru klientu, což znamená potřebu výkonějšího připojení což zejména na straně serveru je obroský problém. Nemluvě o tom, že pro koncept mmo kde svět musí najednou sloužit všem hráčům je to značně nepraktické a nevhodné.
-
jo no jasně :)
Český pohádky jsou nejlepší na MMO...
Ne tak žádné pohádky nejsou dobré na MMO, Pohádka je moc omezený pojem pro MMO. MMO potřebuje universum. To znamená celý vytvořený svět plný pohádek, MMO by tak muselo být založené asi na všech Českých pohádkách najednou aby z toho byl content na pár dní... Mimo to pohádka je konkrétní příběh.. MMO by se nemělo zakládat na konkrétním příběhu s předdefinovanýma postavama, to je dobré pro SP ale ne pro MMO, kde v celku pointa je, že si hráč tak nějak vytváří svůj vlastní příběh. Jednoduše. MMO by nemělo simulovat konkrétní příběh, ale mělo by to poskytnout svět, platformuu, ve kterém si ty sám vytvoříš příběh v určitém universu. To je i velký rozdíl mezi tím proč mam rači MMO než SP.. že v MMO sem "sám sebou" v SP jsem většinou "předdefinovanou postavou" ve skriptovaném příběhu. Na tom není nic zlého, někdy je to velká sranda, ale MMO je pro mě lprostě lepší. -
Já ti nevim člověče tak nejdřív se ti nelíbí mechanismy a nereálnost pak neoriginalita a ted najednou grafika a něco co zní jako bys měl nekvalitní nebo špatně nastavenou grafickou kartu. Fakt nevim jestli tě jen nechápu nebo si ze mě děláš srandu.
-
Máš pravdu... Můžou si za to hráči sami... Asi na to ještě nejsou připraveni. Je to jako u filmu. Divák se učí. Doufejme, že se to vyvine...
-
No tak nějak ale o tom ta hra je do jistí míry... Tak jako ty tam máš vždycky nějakej příběh, koho a proč máš zabít. Ale jako do jisté míry ti hráči sami chtějí takovou tu rchlost toho postupu a zabíjení všeho možného. Jako na štěstí už MMOčka opouštěj od grindování a nutnosti zabíjet do slova 1000 mobů (na vyšších úrovních), začíná se to orientovat na odměňování za questy, takže, už to má aspoň trošku lepší smysl, i když výsledek je podobnej, ale zase na druhou stranu to tak hráči proletěj za tři dny tu hru a pak nadávaj že už neni content. Takže je třeba dělat mnoho kompromisů a do jisté míry si za to hráči můžou sami.
-
*Haters
-
Jo to je pravda.. Souhlasím s tím že MMO se musí trošku rozhoupat v té reálnosti toho světa. Myslím tím živý svět, kde mobové mají svůj smysl (to zní hluboce :D)... Ne tak aby se pohybovali v prostředí přirozeně a tak vůbec se přirozeně chovali a vyskytovali. Třeba jeden z mých idolů živého světa je svět Red Dead Redeption, který byl dokonalý, zvěř zde byla naprosto úchvatná, její výskyt a pohyb byl logický a vpřekrásný, někdy sem jen projížděl přírodou a pozoroval jak se tam ty zvířata tak různě vyskytujou. To mě fakt dostalo.
Pro západní kultůru je spíš přirozený určitý realismus ve hrách... I když je to fantasy, tak stále chceme uvěřit tomu, že ten člověk se v té zbroji může pohybovat, že ten 3 metrovej meč co má půl metru na šířku (viz manga) asi nebude držet v jedné ruce a máchat s tím jako by to byla plácačka na mouchy, že věci co se v tom světě dějí mají určitý fyzikální, fyzikálně/magický podklad. Nevadí mi, když hory létají (na základě nějakého kouzla, či gravitační anomálie), dokonce to považuji za úchvatné scenerio, ale vadí mi když hráč má přeplácané brnění ve kterém by se nedokázal pohybovat ani v té nejdivočejší fyzikální noční můře, navíc to nepovažuji za hezky vypadající. Naprostá většina her také nedokáže zvládat udělat solidního koně do hry třeba, jako mounta, sice ano po hraní Red Dead Redeption je člověk trochu rozmazlenej, pač tam byli koně naprosto úchvatný, ale stejně... Myslím, že by MMO mělo víc čerpat z SP co se týče živosti a přirozenosti světa. Pač to jde... -
Náplavy - říká ten, co zrovna (dle zpravodajství) plave *15*