Přejít na výpis diskuzí
Pomozte zmapovat českou komunitu hráčů onlineovek
9.6.2013 | Petr Poláček
383 příspěvků
-
Inac nechapem, ja sem asocial co ma jedneho dobreho kamosa, jednu holku, nic moc nejsem mudry ale on-line hry nehrajem..... Nejaaaaaaaake divneeee toto :D....
-
Ak ste si tú školu všimli bližšie, zo 120 diplomoviek /o otázke ktorú sledujem, netýka sa hier/ majú iba 2 akús takús odvahu, ostatní píšu čo funkcionárom a systému vyhovuje, preto sa svet prepadá do toho marasu.
-
-
Čítam teraz knihu Operace listopad 1989, a tam pán Čermák hovorí, že za komoušou sa začalo na školách vyučovať kritické myslenie, čo nakoniec viedlo k položeniu režimu, tento systém to očividne nerobí ...
-
-
jo ale kritické myšlení bylo součástí odboje, ne iniciativou komoušů. Nevykládat si to špatně. Možná si ten dotazník kladl za cíl odstranit klasické otázky týkající se her. Možná chce ukázat, že to co se o hráčích říká neni pravda. Otázkou je zda k tomu míří nebo ne. Doufam, že ano. Ale každopádně dotazník musí být nějak atraktivní pro "systém" aby ho financoval.
-
-
A ty "panbožková kravička" žiješ v ideálnom svete, nie, ty si už priamo v nebi.
-
-
-
-
Dotazník jsem vyplnil a sice mi zadání některých otázek taky nepřijde úplně nejštastnější... ale když vidím některé zdejší reakce, tak se ani nedivím, že si spousta lidí myslí, že hráči jsou asociálové...
-
-
Nevim proc. Nikdo tu online hrani neohajuje,vetsine vadi jen forma doitazniku. Delal ho asi nekdo, kdo o hrani nevbi vubec nic. Maximalne tak zna negativni a zkreslen clanky z novin.
-
přečti si diskuzi třeba na novinkách *3*
-
-
Diskuse na novinkách je kapitola sama pro sebe, to je fakt :-D
-
-
Přesně. Tady je to oproti novinkám naprostý ráj.
-
-
-
-
Ty vole, jak si tady tak pročítám zdejší příspěvky, tak počítám, že takový super ohlas asi autoři zrovna nečekali.....
-
-
Alespoň je sranda :)
-
-
Konečně se do toho někdo pustil, chápu že chtěj velký firmy vydělávat prachy a tak dělaj kde co aby lidi nalákali na tyhle zabijáky času, ale nic se nesmí přrhánět, těšim se na výsledky šetření.
-
-
Já nechápu proč hraní her někdo nazývá zabijákem času ... pokud člověk dělá něco co ho baví a nelituje toho tak to přece není zabíjení času ...
Přece nemůžeš dělat celý den jen produktivní věci co většunou nebaví. To by člověk skončil jako vyšťavená troska. Ale víte co je zajímavé, že čtení knih, které se většinou provozuje doma o samotě v sedě, nebo v leže nikdy nikdo zabijákem času nenazýval (a osobně znám pár lidí, kteří sou schopní číst knížky pořád, když mají čas.). -
-
je to tak no dřív se čtení považovalo za ztrátu času buď pro ženské nebo pro takové ty potrhlé vědátory :D jenomže díky knížkám toho můžeš hodně získat,znalosti který se počítaj, pokud teda zrovna nečteš nějaký braky, to sou věci který se tip pak v životě opravdu hoděj. hraní her jaksi ne. Já ale neříkal, že hraní je zabiják času, já to myslel tak že mmo žánr je zabiják času. Odpařil sem poctivě každej žánr a mmo žere toho času nejvíc a příd mi že je i tak schválně udělanej, prostě to nemam rad, ale dobre uz budu mlcet a nebudu to nekomu tlacit.
-
-
Že hraní her ti nedá žádné věci, které použiješ v životě je opravdu silné tvrzení (a bráno do důsledků je také dost absurdní).
-
-
Však ono čtení knížek bylo taky nazýváno zabijákem času, ale to už je pár let zpátky. Jinak souhlas.
-
-
jedinej sutečnej zabiják času je nedělní partie a otázky václava moravce
-
-
no tak nejde než ti dát plus no :D
-
-
Hnus co? *9* Nechtěl jsem, ale taky sem mu to plusko dal.
-
-
-
-
mě by spíš zajímal průzkum vzhledu hráčů oproti třeba sportovcům nebo třeba lidma s jinejma koníčkama, jestli by se to podle toho poznalo :D
-
-
Mě by spíš zajímal rozdíl sportovců a hráčů v IQ :)
-
-
noo kdyz sme u toho, tak by me zajimal rozdil iq mezi hracema fps a rts
-
Podle gaussovy křivky by to mělo být zhruba stejnoměrné.
-
-
Minimálně musí být schopný zapnout PC a nainstalovat si hru, takže bych ten počátek křivky mírně posunul.
-
Vy jste snad na to dělala nějaký výzkum? To se nedá určit, maximálně se dá určit, že to asi moc zajímavá informace nebude.
-
-
Víte vy, co je gaussova křivka inteligence?
-
-
Jenže práce s PC vyžaduje určitou míru inteligence. Nebo mi chceš tvrdit, že u studentů VŠ bude inteligenční křivka stejná jako u celé populace? Nebo když vidím tvůj případ, tak bych studenty VŠ omezil na technické obory a uvidíme. U nás na informatice se dělaly na jedné přednášce IQ testy plošně, a asi bys tam nenašla nikoho pod 110. Střední hodnota okolo 120-125. Ale u sociologů to vypadá asi jinak.
-
Takhle parádní nepochopení normálního rozdělení jsem již dlouho neviděl. Vezměme tedy tebou zmíněný příklad s průměrnou inteligencí v Evropě a v Africe. Rozdělení inteligence v populaci přeci není rovnoměrné, ale řídí se Gaussovo rozdělením.
Pokud nemáme žádnou informaci o člověku, jehož inteligenci odhadujeme, pak je pro nás jeho inteligence náhodná. Tato náhodnost má definovanou střední hodnotu (tu lze určit statisticky).
Tato střední hodnota se ale může měnit, když získáváme informace o zkoumané osobě. Když nevíme nic, tak je ta střední hodnota jiná než když víme, že ten člověk je z Evropy, nebo že je z Afriky nebo že má dlouhé vlasy.
Pokud známe střední hodnotu inteligence na světě a střední hodnotu inteligence v Evropě, tak se z toho dá odvodit pravděpodobná střední hodnota v Africe, ale rozhodně to nejsou všechno stejné hodnoty. -
Kdybyste byl pozornější, drahý kolego, věděl byste, že rozdělení inteligence ve společnosti je "rovnoměrné". Tedy pokud nevycházíte z obskurdních kvazivědeckých publikací, které kupříkladu africkému kontinentu připisují průměrně nejnižší průměrnou inteligenci a podobně. Na základě této teorie, dojdete tedy při dostatečně vysokém výzkumném vzorku (či dokonale reprezentativním) k tomu, že zastoupení jednotlivých prvků v obou skupinách je +- stejné. Doplňte si vzdělání a nespoléhejte na wikipedii.
Skupiny hráčů FPS či RPG jsou dostatečně široké na to, aby se zde projevilo nějaké výrazné zkreslení, ke kterému by mohlo dojít v rámci velmi malých zájmových skupin. -
Nějak mi na dvě hoďky vypadl internet, tak jsem nemohl reagovat na tvůj příspěvek, je ovšem tak vyzývavý, že musím odepsat i zpětně. Tímto tě tedy slavnostně informuji o skutečnosti, že znalostí tvaru křivky popisující Gaussovo rozdělení tě skutečně nezařazuje do skupiny osob nadprůměrně znalých statistiky.
Bohužel pro tebe, snaha povyšovat se tu nade mne takto banální znalostí (kterou ostatně lze získat asi tak za 5 minut používání wikipedie) tě pouze shazuje.
Pokud jsem ti doteď aspoň trochu žral tu pózu 'jsem z oboru', tak jsem tě právě prokoukl. -
Tak ťukni na + místo - , to se změní. A musela ses podívat na google obrázky, abys věděla co to je?
-
Ale jo. Tady se vám docela povedl vtípek.
-
Ne, my tady hlavně víme, co je gaussova puška.
-
-
-
-
-
No a co s takovým člověkem, který je současně hráč, sportovec a má i jiné koníčky?
-
-
no jasný no, to by poznat nešlo, takovejch známejch mám spoustu, ikdyž ty maj většinou jako sport zvedání půlitrů :D
-
-
ale myslim jako nějaký typický příklady lidí který se tomu fakt věnujou.
-
-
Ale jistě že by to šlo nějak vymyslet, ale prostě z principu, který jsem v minulém příspěvku nastínil, to nebude mít velkou výpovědní hodnotu. Položením tohoto cíle výzkumu pokládáte předpoklad, že skupiny 'sportovec', 'hráč' a podobně jsou nějaké dobře separovatelné skupiny a tedy nejen že členové jednotlivých skupin se dají od sebe nějakým objektivním způsobem odlišit, ale také že členové stejných skupin mají nějaké společné rysy.
Ve skutečnosti je ale například skupina hráčů tvořena podskupinami. Členové různých podskupin hrají hry z jiných důvodů. Takže protože jejich chování je podmíněno jinými motivy, tak je zcestné snažit se jejich chování vysvětlit obecně. -
-
No spíš jsem měl na mysli, že každý hráč MMO hraje z jiného důvodu. Někdo třeba zrovna dokončil zkoušky a jeho kamarádi ještě ne - tak chce prostě vypnout a dva týdny nic nedělat a do hospody se mu nechce samotnému.
Ale i dlouhodobí hráči můžou mít různé důvody. Někdo třeba hraje proto, že hrají jeho spolužáci a známi - lidi to pak ještě sblíží, když mají podobné zájmy. Někdo jiný pak hraje proto, že naopak nemá moc kamarádů.
Někdo to hraje proto, že má psychicky náročnou práci a chce po ní třeba na dvě hoďky večer vypnout. Někdo má zase psychicky nenáročnou práci a chce se večer věnovat něčemu u čeho jen sedí a zaměstnává hlavu.
Motivace jsou prostě různé, takže na každý 'typ' hráče mají hry jiný vliv a mají úplně jinou roli v jeho životě.
Podle mě by se nějaký výzkum měl zaměřit na tohle namísto té věčné snahy o kvantifikaci noliferů v MMO. -
děkuju za odpověď :) takže naznačujete, že i hráči online her jsou určitá podskupina, která hraje hry z nějakýho důvodu? Myslíte, že právě proto padle tahle hypoteza a celej vyzkum na ne spis nez na hrace single playeru?
-
-
-
-
F*cking casual ...
-
-
http://lusipurr.com/wp-content/uploads/2011/03/nerds.jpeg
-
-
To je zase blbounu v tehle diskuzi... Veskoslav, Miserius atp, dokazete si vubec zavazat tkanicky?
-
-
Copak tvé IQ je natolik vysoké, že jsi dokázal splodit jednu větu? Gratuluji. Celý ústav na tebe bude pyšný, určitě i Triska.
-
-
Ta už na nás prdí, asi si udělala nový účet...můžeme hádat 3x kterej *2*
-
-
Aeris? Tifa? *1*
-
-
-
Me se libi jak se spousta lidi v soucasnosti tak rada nechava omezovat, vyjebavat se sebou a proste udela vsechno co jim nekdo rekne, bez kecu a bez premysleni...
-
-
Proti komu bojujete? Proti sionistickému spiknutí anebo plánu krabích lidí na vyhubení lidské rasy pomocí ďábelského multikulturalismu?
Opět plácáte, zřejmě bez rozmyslu, drahý. Kdo vás k něčemu nutí (z ostrého tónu vašeho komentáře to vypadá, že skoro násilím). To vám stojí za zády někdo z FSS se zbraní v ruce? -
-
Bojujeme proti přesně takovým šmejdům jako jsi ty paní příručko.
-
Nepoužil bych slovo "nutí", ale společnost vytváří nátlak na jedince, aby se choval podle určitých norm. Má to svá pozitiva i negativa.
-
-
Ohledně toho nátlaku mám radu - ignoruj ho.
-
-
O mě si strost nedělejte, pouze jsem chtěl upřesnit komentář od Miseriuse.
-
-
Na toto vám povím jediné. Žijte mimo civilizaci. Jakákoliv civilizace na základě společenských norem, na vás bude vyvíjet tlak k nějakému druhu normalizovaného chování. Nepřijmutí norem = sankce. Aneb základy sociologie pro SŠ.
-
-
"Jakákoliv civilizace na základě společenských norem, na vás bude vyvíjet tlak k nějakému druhu normalizovaného chování. Nepřijmutí norem = sankce."
Ano, to jsem v podstatě napsal.
"Aneb základy sociologie pro SŠ."
Raději nebudu vztahovačný a dedukovat co si myslíte o mém vzdělání.
-
-
-
Ahoj trole, neuvažoval si někdy o herecký kariéře? prozradilo tě jenom to přehaný používání výrazů, jinak fakt dobrý :)
-
-
*7* Divadlu jsem se skutečně chtěla vždy věnovat. Nikdy mi to nebylo dopřáno. Je zajímavé, jak se plebs dokáže vypořádat s nepohodlnými jedinci. Okamžitě jsou nálepkováni, jako nepřátelé dané skupiny.
-
-
-
-
-
jinak mě baví skálopevné přesvědčení, že chyba není v dotazníku, ale zásadně v lidech co ho vyplňují :))
-
-
Jedno souvisi s druhym ne? Tezko se dotaznik sam napsal...
-
-
tak si to vyplňuju a v půlce my to skočí na první stránku s takovým dotazníkem můžou jít ...
-
-
Jo a TERA je tam psaná jako TERRA Online který ... to tam tak napsal?
-
-
Někdo, kdo si to pomýlil s latinským výrazem pro Zemi.
-
-
asi nějaká kokotice, hrozně pyšná, jak je vzdělaná, a to ještě se pomýlila za cizí prachy.
-
-
-
-
Tady si zase spousta lidí myslí že jsou chytrejší. Uvedomte si že ty lidi co psali ten dotaznik maji na to skolu a jsou chytrejsi nez vy.
-
-
Podobní lidé se dali vždycky snadno zmanipulovat. Má vysokou školu=je chytrý=budu mu vše věřit. tss doufám že takových lidí není víc, jinak má lidstvo problém.
-
-
Američtí vědci zjistili, že lidé věří všemu, co američtí vědci zjistili?
-
-
To bude možná tím, že strategie, nebo RPG asi zrovna zedník ze stavby s IQ 80 v nárazech asi hrát nebude, co?
-
-
To jako, že strategie a rpg hrajou jenom vysokoškoláci jo? :D
-
-
Zeptám se znova. Myslíš, že zedník ze stavby s IQ 80 bude hrát strategii, nebo RPG? Vidíš, že bych tam někde něco psal o nějaké vysoké škole?
-
-
naprosto bezmozkoidni nazor.
-
-
Ale bez mozku by přece člověk umřel Yuffi.
-
-
Já to pochopil tak, že zedník= blbec co dokáže pobrat max. CoD. Já jsem jenom alergický na házení do jednoho pytle a názory typu dělník= pologramotná opice.
Ano znám plno zedníků a apod. co rádi a bez problémů hrajou strategie a rpg. Ale jejich IQ jsem neměřil, takže nemůžu s určitostí odpovědět :). Ani nedokážu posoudit jestli někoho s IQ 80 může bavit hrát rpg a strategie. -
-
Tak jsem to vůbec nemyslel, jukni co jsem napsal nahoru, nějak se to hodilo do nesprávné kolonky, tam pochopíš, že to co nemáš rád vůbec nedělám. P.S. ale tím, že se na stavbách teď pohybuju, tak ti můžu potvrdit, že zedníci in global fakt RPG a strategie nehrajou.
-
-
-
Naprosto krasne nepochopeni jedne vety jako celku. Nic o dosazenem vzdelani nepsal, ale o IQ. A je fakt ze clovek s nizsim IQ bude vybirat hry trosku jinak a komplexni strategie, nebo RPG (ne diablo apod) asi nebudou jeho salek caje. A abych rekl pravdu, znam par lidi, kteri maji VS vzdelani a stejne makaji rukama, konkretne jako zednici a kamenici, protoze tim, co vystudovali se neuzivi a jejich prace jim vydela nekolikanasobne vice, nez tem pseudovedcum z FSS, kteri jsou prisati na struk grantum.
-
-
-
jak tahle od obrazovky poznas jak je kdo chytrej? :) a jestli muzu takova hloupa otazka na co sakra tyhle dotazniky jsou ?:)
-
Zrovna sociologií bych se jako vzděláním moc nechlubil.
-
-
No pokud vystuduješ sociální antropologii, tak to klobouk dolů:-P
-
-
Zasloužíte si veliké plus. *15*
-
-
Veskoslave, slyš mě starý brachu! Pokud je Joe královna, tak ty jsi král. *3*
-
-
S kolegou Veskoslavem bohužel krom trvalého bydliště nemáme nic společného *4*.
-
Veskoslav umění absolutního zapření skutečnosti povýšil na zcela novou úroveň. Podle tvé profilovky a jména odhaduji že když řeknu že se Veskoslav stal Králem dómu Trollů že to pochopíš.
A joe to je prostě jenom duševně nakřáplí jedinec se sklony k totálnímu odporu vůči všemu. Kdyby tu ten test všichni chválili bude joe první kdo ho bude kritizovat. *6* *6* -
Nemyslím že Yuffie je jeden z veksolavovych multinicku
-
-
-
-
-
To sedí od trolí královny, jejíž IQ končí tam, kde u běžného člověka začíná.
P.S: Základní znalosti rodného jazyka jsou vizitkou každého člověka. Tvá vizitka je taková, že píšeš jako negramotné prase. -
-
čeština není muj rodny jazyk
-
-
Proč ti to nevěřím.
-
-
-