Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro Aoyagi: No nemusí nutně, existují i walkthrough nebo playthrough, kde žádný (vtipný či jiný) komentář není. "Let's play" je ve své podstatě ukázka z hraní - někdo ji komentuje vtipně, někdo sofistikovaně. Příkladem za všechny je i jeho video o used games v článku. Je to cosi mezi videoblogem a LP, takže bych rozhodně netvrdil, že s LP nemá absolut nic společného. Klasické videorecenze využívají střih, Biscuit prostě nechá hrát hru a něco vykládá.
  • Khanemis
    Argument zní vskutku logicky, nicméně to by vydavatelé konečně museli opustit myšlenkovou cestu (která funguje i v rámci pirátství), že se z každého člověka, kterému zabrání získat si jejich hru jinak, stane nadšený kupující. Takže ti, co prodávají bazarovky si možná pak i za ty penízek koupí další hry, ale v těch, co si od nich ty bazarovky kupují vidí krátkozrací vydavatelé vždy jen maximální ztrátu zisku.

Osobně si jinak mimochodem neumím představit, že bych své hry prodával. Jako správný kramář si rád své originálky hezky schovávám, vystavuju a čas od času je vždy znovu hraji. Prodat svou hru jen proto, že jsem ji už dohrál mi přijde jako stejné barbarství jako vyhodit časopis jen proto, že jsem ho už dočetl (staré časopisy jsou jinak super, právě si čtu SCORE z roku 1997, kde mimo jiné Michal Rybka recenzuje Princess Maker 2 *1* ). Ale je jasné, že většina "mainstreamových" zákazníků s tím problémy nemá a ti jsou to, co celý průmysl pohání. Takže má smysl tuto otázku samozřejmě řešit:)
  • Pethulla
    tady člověk neví jestli se smát nebo brečet. Tenhle argument už je stejně blbý jako ten: co jsi dokázal ty, že kritizuješ. To snad musím být kuchař, abych poznal že jídlo je hnusné?
  • Veskoslav
    Vydavatel na tom vydělá, na bazarovce nevydělá. nebo mi chceš říct, že při slevách na Steamu jdou vydavatelé do ztrát?:)
  • Pokud vím, tak Let's Play videa se nezabývají kvalitami her a nekritizují je. Asi jde o účel, za kterým se to nebo ono video vytváří. Jedno je pro zážitky ze hry provázené a druhé je pro hodnocení hry. Aspoň tak to vnímám já.
  • Veskoslav
    Přiznám se, že já jsem si nikdy nekoupil bazarovku. Ale mít takovou nabídku jako v Anglii, tak kupuji:)
  • davidBray
    můžeš mi prosím popsat jak si ono "ukázání kravaťákům" představuješ?
  • Pro vydavatele, distributory a nebazarové prodejce je lepší, když si koupíš míň her nebo si je koupíš ve slevě, než když si je koupíš z druhé ruky.
    Problém je totiž v tom, že spousta lidí kupuje hry jen v bazaru.
  • Ono se to ucho jednou utrhne. Jednou lidem dojde trpelivost az budou mit na hlavach moc nasrano a ukazou kravatakum, kdo je tu panem. At uz treba jen tim, ze se na jejich "produkty" vykaslou.
  • Takže vůbec nenatáčí dlouhá videa z hraní s Yogscasty?
  • Pomer cena/herna doba sa da brat do uvahy, len treba brat do uvahy aj zanrove rozdiely. Porovnavat napr. pribehove rpg a fps je skutocne scestne. Druha vec je, ze jednotlive zanre sa zlievaju ( myslene v ramci pouzivanych hernych mechanizmov ) koli lahsej uchopitelnosti aj pre ludi, ktori chcu primarne wow efekt. Krasne sa to da vidiet na mass effect serii ( pls no flame ).
  • Je to filuta... Samozřejmě LP dělá, jenom je kříží s formátem videorecenzí. Ale být let's player, se všemi těmi teenagery v téhle scéně, bych se taky chtěl vůči LP vymezit...
  • oni ani moc slevit nemůžou, platí se z toho pořízení konzole (proto se konzole prodávaj pod cenou HW) a to je taky hlavní důvod proč jdou po krku bazarovkám.. a jestli sony neudělá to něco jako microsoft budou si sr*t jen na svojí vlastní hlavu
  • To je jasný, protože ceny her se neurčují v poměru "cena/herní doba", ale v poměru "náklady na výrobu/cena". A protože náklady na výrobu AAA titulů rostou a ceny se zvyšovat moc nemůžou, musí se ubrat herní doba. Kromě toho se mi zdá, že lidi píšící tenhle argument hodnotí herní dobu multiplayerových titulů s přidaným singleplayerem (CoD, Battlefield 3...) a ne singleplayerové tituly.
  • smajdal
    kdo to je?
  • XorxoxTalarius
    Bohuzel takhle manageri nepremysleji :D Nemas, pujc si, je to prece tak snadne :D
  • Bože.. bohužel nenažranost businessu trpí stejnou demencí jako veškerá protipirátská tažení. Pravda je, že když budu mít na novou hru a nebudu ji moct po dohrání prodat, tak budu těch nových her kupovat prostě méně. (prostě mám jen omezené prostředky). A pokud nemám na novou hru za plnou palbu a nebudu moct koupit ani bazar, tak prostě tu hru hrát nebudu a budu čekat klidně i rok až bude ve výprodeji za směšnou cenu (na čemž vydavatel prostě nevydělá). Když mám jen tisícovku, tak můžu utratit jen tisícovku... kde nic není ani smrt nebere :-)
  • mdkGT
    Tak nakupuj v UK kotline.
  • XorxoxTalarius
    No moc neverim tomu ze by zlevnili a pokud zlevni, tak toho se v nasi kotline stejne nedockame :)
  • XorxoxTalarius
    Kdoz jsi be viny, prvni hod kamenem. Takze si tipnu ze mas doma originalni software, kazdy film mas radne koupeny na originalnim DVD/BR a vsehny hry jakbysmet. Nemas zadnou piratskou knizku, pripadne ani zadny jiny dokument. Pokud splnujes veskera tato kriteria, tak muzes kritizovat a poucovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit