Přejít na výpis diskuzí
Poprava bazarových her by s sebou vzala i herní byznys, tvrdí studie
6.6.2013 | Ladislav Loukota
111 příspěvků
-
Já jsem si naopak jistý, že si nic nespočítali natož dokonale. Většinu manažerů zajímají jen prachy, zase prachy a nic než prachy a do hloubky nehledí.
-
Dá se brát do úvahy z pohledu nakupujícího, jenže pak narazíš na rozpor v tom, jak na cenotvorbu nahlíží vydavatel ;-) Nicméně je zvláštní, že se většinou setkávám se stížnostmi na poměr "cena/herní doba", ale málo kdo se zamyslí nad tím, jestli náhodou třeba takové GTA nebo Skyrim nejsou na svoji hrací dobu moc levné. Přeci jen stovky hodin za litr, o tom jsem si mohl za mlada nechat tak maximálně zdát.
-
na toto, na co prisli netreba ziadnu studiu. staci zdravy rozum.
na druhej strane, budte si isti, ze si mega dokonale rozmysleli (spocitali), kym prislo oznamenia konca bazaroviek. ako to bude v reale sa vsak uvidi. ak to prejde, tak podla mojho osobneho nazoru na to doplatia -
Na PSN jsou jak krátkodobé akce slev, tak hry co se zlevňují na pořád. Fyzická výroba je jedna věc a pak provoz celé sítě firem, distributorů, dopravy a obchodů, kteří na tom musejí vydělávat peníze, věc druhá. To je na čem se ušetří při digitální distribuci, když se tenhle řetězec škrtne.
-
zrušte bazarovky bude vice pirátěni.udělejte svoje drm orchrany sniži se prodej her.sniži se prodej her sníži ve vývoj her.....jednoduché že?
-
Nenažraní jsou spíš hráči :) Musí hrát každou lepší hru, která vyjde, ale nejsou ochotni za ty hry adekvátně zaplatit...
-
Problém je, že tenhle předpoklad vychází z mylného přesvědčení, že si někdo myslí, že bazarovým prodejem přichází o zákazníky, kteří nakupují za plnou cenu. To si nikdo nemyslí. Problém je, že z bazarové hry má peníze jen prodejce, kdežto ze hry prodané třeba i v akci má peníze celý distribuční řetězec. O to jde. Pak je celá ta myšlenka na eliminaci bazarového prodeje podstatně pochopitelnější.
-
Nemyslím, že tady jde přímo a jen o staré hry. Novinku koupí, (dnes) za chvilku dohraje, vrazí zpět do obchodu, zase až tak málo love zpátky asi nedostane a třebas tam ukradne něco dalšího (nového). A když už tu placku někdo ochmatal a zalepil kdovíčím, tak si to zase někdo další odnese o něco levněji...
Jako bazar nevedu, nemám důvod, protože steam a konzoli nemám a stejně si zahraji jen sem tam něco, když mám náhodou čas a náladu. -
Hmmm, protože nechtějí vydělávat na skutečnosti, že jejich hry jsou špatné a nudné -> lidi je nechtějí? *15*
Ale ne, vždyť takhle nějak by to mělo fungovat na novým xboxu, ne?
Ehm, a co se stane se hrou na účtu prvního majitele? Když to takhle půjčím známýmu? Pozná to, že je hra prodaná nebo jen půjčená? Mi ji to smaže??! *10* -
A predstav si, ze by na tom vsetci boli ako ty a hru si nekupily. Kam by sla cena ? Ze za smiesnu cenu nezarobia je totalna hovadina. Ak si vsetci namiesto bazarovania kupia ich hru lacnejsie mozu zarobit tolko isto ako keby niekto kupil draho a potom predaval dalej. Je to v podstate uplne to iste akurat ferovejsie (vsetci by teoreticky zaplatili rovnako).
Potom je tu este problem, ze nie vsetci by chceli zaplatit za hru tolko isto. Vydavatelom ide o predaj a mozno by im vyhovelo keby predali lacnejsie nez keby predali nic. lenze to je prilis zlozite, najlepsie je to asi s tou klesajucou cenou. Tak vas prosim nevymyslajte si, ze bazar je spravodlivy alebo ine triky. Samozrejme ze moze byt spravodlivy, lenze vacsinou nie je. pokial sa vam cena nepaci: nekupujte! Pockajte si na zlavu. Takto by to mohlo fungovat lepsie, nez kradnutim. -
A stejně se pokles prodejí a "způsobená škoda" nakonec svede na pirátství *6*
Vždyť je to tak jednoduché než si přiznat že máme nudné hry a zastaralý obchodní model *1* *7* -
Robotron3: Ale nejedná se pouze o krátkodobé slevy?
Jak píše kolega...
Velké obchodní řetězce (= nezanedbatelní distributoři) si diktují podmínky. Je zcela normální, že mnohdy požadují poplatek za to, že tvůj výrobek vůbec dají do regálu a někam na hezké místo. Že ho plácnou na leták...
Ta fyzická výroba zase až tolik nestojí, DVD s kusem plastu a papíru bude dolar sem, dolar tam... Když si ještě vemeš, v jakých množstvích to musí produkovat. -
Proč nezavedou něco jako "poplatek za převod vlastnictví kopie"? Chci prodat hru, tady máte $2.99, uvolněte ji k použití na dalším stroji.
-
Jop článek má pravdu. kolikrát jsem si koupil novou hru za plnou cenu protože jsem věděl že ji pak budu moct zase prodat a nějaký peníze se mi vrátí ( a samozřejmě se mi vrátilo velký kulový protože jsem si za ty prachy co se mi vrátili povětšinou odnesl hru další ), ale to holt těm pitomcům co jen sedí za stolem někde v kanclu a celej den sledujou nějaký hloupí grafy ( který kolikrát ani neodpovídaj skutečnosti ) nedochází.
-
Presne ! Bez krveproliti ! :D
-
ukazka gamepadu *15*
-
Tak to se mi zase nejak nezda, protoze kdyz se podivam na svoji PS3 na PSN, tak je tam hodne slev na hry v digitalni podobe, ktery jsou levnejsi (nekdy vyrazne) nez ve fyzicke podobe v obchodech (ale samo starsi hry, ty novejsi jsou naopak drazsi, ale bavime se o tech starsich....).
-
A oni to ještě neodhalili? Co to teda bylo za akci v tom únoru/březnu? (nebo kdy)
-
O to nejde. Ide o to, ze na konzolach nemozu v digitalnej distribucii davat zlavy, pripadne znizit cenu, lebo firmy ako Gamestop ich vydieraju - ak date do digitalnej distribucie hru lacnejsie, tak ju nenaskladnime, pripadne naskladnime ale pojde niekde dozadu do rohu medzi hry z prveho Xboxu a Nintendo 64. Pozri si to video od TB co je linkovane v clanku, presne tam vysvetluje (kedze svojho casu robil v anglickom Game) ake praktiky tito "predajcovia" pouzivaju, ako tym skodia celemu hernemu priemyslu a hlavne ako tym skodia samotnym zakaznikom (a ako by bolo dobre keby rovno skrachovali, to tam sice nepovedal ale to si uz len domyslam). Ved koniec koncov, tato "akcia" nie je namierena proti zakaznikom, im je jedno ci Fero pozicia hru ktoru si kupil Jozovi alebo nie - je namierena proti Gamestopu, Game apod ktori parazituju na hernom priemysle a viac mu skodia ako pomahaju. Bohuzial na to samozrejme opat doplati zakaznik...
-
No já bych řekl, že jim to jasné možná je, ale nechtějí to vidět. Co vídávám (a není to je o hrách), tak ve všech firmách to dnes funguje tak, že firma nabere na manažerský post nějakého, s prominutím, blbečka, který zrovna vyšel školu. Je nadrilovaný učebnicovými poučkami o managementu a všechny věci co dělá, dělá bez rozmyšlení za použití co nejjednodušší logiky. Hlavní je hned pojmenovat problém, ať už je správně nebo ne, a pokusit se na něj aplikovat prefabrikované řešení. A řekl bych, že tak to může být i s těmi hrami. Oni to v jádru vědí, že je to komplikovanější, ale než aby nad tím přemýšleli, tak to rychle hodí na bazarovky, že jsou špatné a kradou jim přímo zákazníky v plné ceně. Protože tím najdou jasného konkrétního nepřítele. Nabídnou pak jednoduché, v praxi neúčinné řešení. A mají vykázanou aktivitu. Jistě, za pár let je vyhodí, protože to žádný úspěch nepřinese. Ale oni půjdou rádi dál. Dnes se na těhle postech nevyplatí zůstávat (vypadalo by to, že nechtějí profesně růst), takže jim to nevadí. Samozřejmě nechci házet do jednoho pytle, toto je také zjednodušeně řečeno a možná to není úplně pravda a ještě spíše to úplně zle vysvětluju, ale nevadí:)
Já bych asi ani tak neměl morální zábrany kupovat bazarové hry, přiznávám se. Ale vadilo by mi u nich, že nejsou krásně nové. Z toho sběratelského pohledu:)
Mimochodem, Last of Us bych si měl asi také problém koupit (velmi pěkná hra, ale není to zrovna na dlouhé hraní), naštěstí na konzolích nehraju a tak jsem tohoto dilematu ušetřen:) Zato investici do Fallout: New Vegas považuji za naprosto výhodnou, jelikož ho hraji se spoustou modifikací doteď:)