Přejít na výpis diskuzí
Poprava bazarových her by s sebou vzala i herní byznys, tvrdí studie
6.6.2013 | Ladislav Loukota
111 příspěvků
-
No třeba tady to zjistili. Jako jsou nějaké kanály, kde se účty prodávají, ale musí být skryté před zraky Valve *15* . Je to ostatně stejné, jako s prodáváním MMO účtů.
-
Tak on často zdůrazňuje, že to nejsou "reviews", zpravidla začne nahrávat a komentovat až po nějaké hraní. Já to beru jako recenze a šmitec :D . Stejně se na to koukám spíš jen pro zábavu (zvlášť u už dohraných her) a to je podle mě stejné u velké části diváctva, ať už si dotyčný kanál říká "Let's Play" nebo ne.
-
To se mi nejak nezda, ze tohle ma souvislost s bazarem fyzickych medii. Podle me slevy v digitalni podobe je mozny lip zajistit, protoze odpada prave ta vyroba fyzickych medii a distribuce.
-
Jak jsi na to, prosim tě, přišel? A ne, pokud vím, tak ne.
-
No ved ale o tom sa hovori aj v tejto sprave. Zlavy, vypredaje a podobne veci nemozu prist skor, ako sa znicia second hand tituly - vid prave PC scena. Dole som to komentoval, PC hry stali este pred par rokmi takmer tolko ako konzolovky - ale potom sa preslo takmer vyhradne na digital, tympadom sa zlikvidoval second hand predaj a mame lacnejsie hry, vypredaje a podobne veci. Preto sa len tesim na to, kedy sa konecne zlikviduje second hand aj na konzolach.
-
Dyt by to nemohli prece nijak zjistit ne? Jako ja fakt nevim, jen se ptam, nikdy me to nenapadlo :)
-
Steam Subscriber Agreement: “you may not sell or charge others for the right to use your account, or otherwise transfer your account"
-
Doufam ze te nikdy nenapadne prodat auto, kolo, pc, nebo cokoliv jinyho a nebo koupit neco pouzityho. *12*
-
TB vzdy povedal, ze proti let's play ako takemu nema vobec nic. On len nema rad let's playerov, ktori tomu nedavaju ziadny effort - proste nahraju, uploadnu, ziadny editing, ziadny (alebo este horsie ubohy) komentar a tak dalej.. Inak, tie jeho videa su imho nieco ako "first feeling," nie je to ani recenzia, ani let's play ale nieco medzi -> ja by som to nazval predvadzacka :)
-
Na co v digitalni podobe secondhand, kdyz si muzes pockat na slevy a mas hry skoro zadarmo. A kdybys prodal nekomu celej ucet, to by neslo?
-
Já neznám nikoho, kdo si může dovolit kupovat nové hry a musí kvůli tomu za pár šušlí prodávat svoje staré hry (a že jsem se na to před týdnem dost intenzivně ptal). Každopádně, i kdyby tohle ve větším měřítku platilo, tak je to pořád jen jednostranný pohled...
-
Napr. Steam, ktory nezakazuje predavat dalej hry ktore si kupis, ze? Oh wait... digitalny predaj je PRAVE tym, co second hand predaj (vdaka bohu) nadobro zabije. Je to len otazka casu a imo ten cas cannot come soon enough.
-
jak taky neco z toho mel vydavatel, on z toho ma... ty blazni, co kupujou hry hned po vydani je pak prodaj na bazaru a jdou si koupit dalsi za prepalenou cenu, bez bazarovek by tehle nadsencu ubylo, tot pointa
-
Mensi offtop. dnes bude odhalen PS4 ?
EDIT: Tak nic az 10 *1* -
No jo, jenže klasická videorecenze působí tak nějak... uměleji *15* . Ale jo, "mix Let's Play a videorecenze" to asi popisuje nejlépe, i když bych se (očividně *4* ) přikláněl spíš k té recenzi.
-
Tak jak se to dělalo a dělá v některých našich obchodech, tak sis mohl bazarovku koupit a třeba o tom ani nevíš *15*
-
No, rozdiel medzi bazarovymi predajmi a piratenim je ten, ze ked clovek hru kupi z druhej ruky, tak dokazal ze je ochotny za danu hru peniaze dat. Otazka je len, ako vela. A vydavatel dostane z bazaroveho titulu presne tolko isto penazi ako z piratskej kopie - 0. A ti ludia, ktori kupuju len v bazare nezacnu zrazu nakupovat nove hry za 60 dolarov, to je imho jasne aj tym vydavatelom a podcenujes ich v tomto smere - ako uz dokazala PC scena, ked sa zamedzi bazarovym predajom (Steam, vsetky digitalne distribucie), tak pride zlacnovanie hier a vypredaje - pretoze sa vydavatelia budu snazit podchytit aj tu scenu, ktora kupuje namiesto za 60 dolarov za 20 alebo 30. Malokto si je teraz ochotny spomenut, ze este pred par rokmi stali PC hry tolko isto ako konzolovky a "zhodou okolnosti" prave v dobe ked sa eliminoval second hand predaj a preslo takmer vylucne na digitalnu distribuciu, tak sa PC hry zacali zlacnovat...
Inak plne suhlasim s tvojim druhym odstavcom, jednak si neviem predstavit ze by som svoju zakupenu hru predal a druhak sa mi moralne prieci kupovat second hand hry - ale to je asi aj zanrom hier aky hravam. Keby som hraval veci ako Tomb Raider, Hitman, Uncharted apod tak by som nad tym asi velmi rozmyslal. Ja osobne kupujem hry, pretoze ich jednak chcem hrat a druhak pretoze chcem podporit vyvojarov a vydavatelov. Ale musim priznat, ze chapem ludi ktori to kupia, dohraju a predavaju dalej - napr. Last of Us je presne hra, ktoru chcem zahrat ale nie som ochotny za nu dat plnu sumu. Mam na vyber bud kupit, dohrat a predat ju dalej, alebo pockat rok na zlacnenie. Ja asi pockam, prave kvoli moralnym zabranam, ale keby som ich nemal, tak to jednoznacne dohram a predam dalej. -
Třeba, že si tu supermega novou a drahou hru s novým ovladačem snímajícím otisky prstů nikdo nekoupí? *15*
-
To sou uplný nesmysly, zakazovat bazarový prodej. Ty lidi ve vedení firem jsou uplně padlý na hlavu, když nad něčim takovým můžou jen uvažovat. Stejně jednou bude valnou většinu prodejů zastávat ten digitální a tam jde hlavně o to nikomu nic neomezovat a nezakazovat, ale naopak všechno přizpůsobit tomu a provázat a přizpůsobit služby tak, any lidé měli výhodu a pohodlí z toho, že si tu hru koupí a nemusí ji pirátit.
-
Microsoftí politiku posledních dvou let sice bytostně nesnáším, ale s konkrétně s tímhle bych souhlasil. Nesnáším vyžírky přiživující se na někom jiném (prodejci "použitých" her jako slavný GameStop). Argument "vrací zákazníkům do rukou peníze, které využijí k nákupu her nových" se mi zdá dost mimo. Tyhle peníze se nepochybně nevyužívají vždy pro koupi nových her (osobně tipují, že tomu tak většinou je), jsou to dost malé obnosy (pokud to neprodá sám/sama na eBayi nebo někde) a hlavně - ty peníze vložené do nákupu jeté hry mohly být použity na nákup her, ze kterých by něco měl i vydavatel / vývojář, takže z jejich pohledu je naprosto jedno, jestli člověk hru upirátí, nebo jí koupí z bazaru. Pokud samozřejmě nemá ta hra miliardu DLC. Jenže to by si museli milí hráči třeba rok počkat, ale to ne, oni musí mít všechno hned...