Přejít na výpis diskuzí
Poprava bazarových her by s sebou vzala i herní byznys, tvrdí studie
6.6.2013 | Ladislav Loukota
111 příspěvků
-
To sou uplný nesmysly, zakazovat bazarový prodej. Ty lidi ve vedení firem jsou uplně padlý na hlavu, když nad něčim takovým můžou jen uvažovat. Stejně jednou bude valnou většinu prodejů zastávat ten digitální a tam jde hlavně o to nikomu nic neomezovat a nezakazovat, ale naopak všechno přizpůsobit tomu a provázat a přizpůsobit služby tak, any lidé měli výhodu a pohodlí z toho, že si tu hru koupí a nemusí ji pirátit.
-
-
Napr. Steam, ktory nezakazuje predavat dalej hry ktore si kupis, ze? Oh wait... digitalny predaj je PRAVE tym, co second hand predaj (vdaka bohu) nadobro zabije. Je to len otazka casu a imo ten cas cannot come soon enough.
-
-
Doufam ze te nikdy nenapadne prodat auto, kolo, pc, nebo cokoliv jinyho a nebo koupit neco pouzityho. *12*
-
Na co v digitalni podobe secondhand, kdyz si muzes pockat na slevy a mas hry skoro zadarmo. A kdybys prodal nekomu celej ucet, to by neslo?
-
-
No ved ale o tom sa hovori aj v tejto sprave. Zlavy, vypredaje a podobne veci nemozu prist skor, ako sa znicia second hand tituly - vid prave PC scena. Dole som to komentoval, PC hry stali este pred par rokmi takmer tolko ako konzolovky - ale potom sa preslo takmer vyhradne na digital, tympadom sa zlikvidoval second hand predaj a mame lacnejsie hry, vypredaje a podobne veci. Preto sa len tesim na to, kedy sa konecne zlikviduje second hand aj na konzolach.
-
-
To se mi nejak nezda, ze tohle ma souvislost s bazarem fyzickych medii. Podle me slevy v digitalni podobe je mozny lip zajistit, protoze odpada prave ta vyroba fyzickych medii a distribuce.
-
-
Na PSN jsou jak krátkodobé akce slev, tak hry co se zlevňují na pořád. Fyzická výroba je jedna věc a pak provoz celé sítě firem, distributorů, dopravy a obchodů, kteří na tom musejí vydělávat peníze, věc druhá. To je na čem se ušetří při digitální distribuci, když se tenhle řetězec škrtne.
-
Robotron3: Ale nejedná se pouze o krátkodobé slevy?
Jak píše kolega...
Velké obchodní řetězce (= nezanedbatelní distributoři) si diktují podmínky. Je zcela normální, že mnohdy požadují poplatek za to, že tvůj výrobek vůbec dají do regálu a někam na hezké místo. Že ho plácnou na leták...
Ta fyzická výroba zase až tolik nestojí, DVD s kusem plastu a papíru bude dolar sem, dolar tam... Když si ještě vemeš, v jakých množstvích to musí produkovat. -
Tak to se mi zase nejak nezda, protoze kdyz se podivam na svoji PS3 na PSN, tak je tam hodne slev na hry v digitalni podobe, ktery jsou levnejsi (nekdy vyrazne) nez ve fyzicke podobe v obchodech (ale samo starsi hry, ty novejsi jsou naopak drazsi, ale bavime se o tech starsich....).
-
O to nejde. Ide o to, ze na konzolach nemozu v digitalnej distribucii davat zlavy, pripadne znizit cenu, lebo firmy ako Gamestop ich vydieraju - ak date do digitalnej distribucie hru lacnejsie, tak ju nenaskladnime, pripadne naskladnime ale pojde niekde dozadu do rohu medzi hry z prveho Xboxu a Nintendo 64. Pozri si to video od TB co je linkovane v clanku, presne tam vysvetluje (kedze svojho casu robil v anglickom Game) ake praktiky tito "predajcovia" pouzivaju, ako tym skodia celemu hernemu priemyslu a hlavne ako tym skodia samotnym zakaznikom (a ako by bolo dobre keby rovno skrachovali, to tam sice nepovedal ale to si uz len domyslam). Ved koniec koncov, tato "akcia" nie je namierena proti zakaznikom, im je jedno ci Fero pozicia hru ktoru si kupil Jozovi alebo nie - je namierena proti Gamestopu, Game apod ktori parazituju na hernom priemysle a viac mu skodia ako pomahaju. Bohuzial na to samozrejme opat doplati zakaznik...
-
-
-
Steam Subscriber Agreement: “you may not sell or charge others for the right to use your account, or otherwise transfer your account"
-
-
Dyt by to nemohli prece nijak zjistit ne? Jako ja fakt nevim, jen se ptam, nikdy me to nenapadlo :)
-
-
No třeba tady to zjistili. Jako jsou nějaké kanály, kde se účty prodávají, ale musí být skryté před zraky Valve *15* . Je to ostatně stejné, jako s prodáváním MMO účtů.
-
-
-
-
-
-
TotalBiscuit není letsplayer, je to spíš herní kritik/recenzent kterej nepoužívá čísla k hodnocení
sám se jednou k monetizaci letsplay videí nintendem vyjádřil že letsplayery nemusí -
-
Takže vůbec nenatáčí dlouhá videa z hraní s Yogscasty?
-
-
na toto, na co prisli netreba ziadnu studiu. staci zdravy rozum.
na druhej strane, budte si isti, ze si mega dokonale rozmysleli (spocitali), kym prislo oznamenia konca bazaroviek. ako to bude v reale sa vsak uvidi. ak to prejde, tak podla mojho osobneho nazoru na to doplatia -
-
Já jsem si naopak jistý, že si nic nespočítali natož dokonale. Většinu manažerů zajímají jen prachy, zase prachy a nic než prachy a do hloubky nehledí.
-
-
A co jiného by je mělo zajímat? Ostatně, co zajímá většinu lidí v diskusích o zrušení bazarovek? Že by taky prachy? Divný, že jo? :)
-
-
-
Pro Aoyagi: No nemusí nutně, existují i walkthrough nebo playthrough, kde žádný (vtipný či jiný) komentář není. "Let's play" je ve své podstatě ukázka z hraní - někdo ji komentuje vtipně, někdo sofistikovaně. Příkladem za všechny je i jeho video o used games v článku. Je to cosi mezi videoblogem a LP, takže bych rozhodně netvrdil, že s LP nemá absolut nic společného. Klasické videorecenze využívají střih, Biscuit prostě nechá hrát hru a něco vykládá.
-
-
No jo, jenže klasická videorecenze působí tak nějak... uměleji *15* . Ale jo, "mix Let's Play a videorecenze" to asi popisuje nejlépe, i když bych se (očividně *4* ) přikláněl spíš k té recenzi.
-
-
TB vzdy povedal, ze proti let's play ako takemu nema vobec nic. On len nema rad let's playerov, ktori tomu nedavaju ziadny effort - proste nahraju, uploadnu, ziadny editing, ziadny (alebo este horsie ubohy) komentar a tak dalej.. Inak, tie jeho videa su imho nieco ako "first feeling," nie je to ani recenzia, ani let's play ale nieco medzi -> ja by som to nazval predvadzacka :)
-
-
Tak on často zdůrazňuje, že to nejsou "reviews", zpravidla začne nahrávat a komentovat až po nějaké hraní. Já to beru jako recenze a šmitec :D . Stejně se na to koukám spíš jen pro zábavu (zvlášť u už dohraných her) a to je podle mě stejné u velké části diváctva, ať už si dotyčný kanál říká "Let's Play" nebo ne.
-
-
-
-
Mensi offtop. dnes bude odhalen PS4 ?
EDIT: Tak nic az 10 *1* -
-
A oni to ještě neodhalili? Co to teda bylo za akci v tom únoru/březnu? (nebo kdy)
-
-
ukazka gamepadu *15*
-
-
Jak jsi na to, prosim tě, přišel? A ne, pokud vím, tak ne.
-
-
Po tom co mi zavreli tracker kterej se venoval jen starejm hram a emulacim tak prisaham bohu uz nikdy si nekoupim zadnou hru z obchodu. Vsechno si hezky budu sosat a ani korunku ode mne neuvidej sv*ne. Vracim se na drahu pirata :)
-
-
Zbabělej zloděj, nic jinýho. Hrát si, to jo, ale ať to ti programátoři a grafici dělaj zdarma, hezky po práci, že ano?
-
-
Jo, protoze warez jim neco bere. Oh wait. *7*
-
-
tohle může napsat jen blbec.... Užívat by chtěl, ale nic za to a ještě bude autorovi nadávat. Hele nejsi ty cikán?
-
-
"I don't do let's plays." -TotalBiscuit
-
-
Je to filuta... Samozřejmě LP dělá, jenom je kříží s formátem videorecenzí. Ale být let's player, se všemi těmi teenagery v téhle scéně, bych se taky chtěl vůči LP vymezit...
-
-
Pokud vím, tak Let's Play videa se nezabývají kvalitami her a nekritizují je. Asi jde o účel, za kterým se to nebo ono video vytváří. Jedno je pro zážitky ze hry provázené a druhé je pro hodnocení hry. Aspoň tak to vnímám já.
-
-
kdo to je?
-
-
No moc neverim tomu ze by zlevnili a pokud zlevni, tak toho se v nasi kotline stejne nedockame :)
-
-
oni ani moc slevit nemůžou, platí se z toho pořízení konzole (proto se konzole prodávaj pod cenou HW) a to je taky hlavní důvod proč jdou po krku bazarovkám.. a jestli sony neudělá to něco jako microsoft budou si sr*t jen na svojí vlastní hlavu
-
Tak nakupuj v UK kotline.
-
-
Kdyby to znamenalo zlevneni her, tak ja jsem pro zakaz bazaru. Znamena to totiz, ze bazary zdrazuji hry, za coz plati i hraci, kteri bazary nevyuzivaji. A je to pomerne i logicke, vydavatele si ztraty z bazaru nejspis do cen her zapocitavaji.
Nevic si myslim, ze bazar de facto funguje jako pujcovna her, takze by vyavatelum prospelo, kdyby nahradou za bazary spustili pujcovny, ktere by meli pod kontrolou a zisk z nich by plynul do jejich kapsy. -
-
Zní to jako hezká pohádka ale to je tak všechno. Jak si to mohou započítat do ceny hry když nikdo nezná přesná čísla? Nikdy cenu nesníží jakmile přičuchnou k větším ziskům už se jich nevzdají. Jednou se vymlouvají na bazar jindy na pirátství.
-
-
Nepotrebujes znat presna cisla. Kdyby ano, tak nikdy nemuzes prodavat zbozi, kde rozpocitavas naklady na zakazniky aniz bys predem vedel, kolik jich bude. Coz jsou treba prave hry. A pochop, cena se stanovuje tak, aby se maximalizoval zisk. Pri eliminaci bazaru by podle teto studie snizeni ceny melo vest k vysimu zisku. Proto by se ceny snizili. Nehledej za tim nejake jine idealy.
-
-
-
Přiznám se, že já jsem si nikdy nekoupil bazarovku. Ale mít takovou nabídku jako v Anglii, tak kupuji:)
-
-
Tak jak se to dělalo a dělá v některých našich obchodech, tak sis mohl bazarovku koupit a třeba o tom ani nevíš *15*
-