Přejít na výpis diskuzí
Poprava bazarových her by s sebou vzala i herní byznys, tvrdí studie
6.6.2013 | Ladislav Loukota
111 příspěvků
-
Microsoftí politiku posledních dvou let sice bytostně nesnáším, ale s konkrétně s tímhle bych souhlasil. Nesnáším vyžírky přiživující se na někom jiném (prodejci "použitých" her jako slavný GameStop). Argument "vrací zákazníkům do rukou peníze, které využijí k nákupu her nových" se mi zdá dost mimo. Tyhle peníze se nepochybně nevyužívají vždy pro koupi nových her (osobně tipují, že tomu tak většinou je), jsou to dost malé obnosy (pokud to neprodá sám/sama na eBayi nebo někde) a hlavně - ty peníze vložené do nákupu jeté hry mohly být použity na nákup her, ze kterých by něco měl i vydavatel / vývojář, takže z jejich pohledu je naprosto jedno, jestli člověk hru upirátí, nebo jí koupí z bazaru. Pokud samozřejmě nemá ta hra miliardu DLC. Jenže to by si museli milí hráči třeba rok počkat, ale to ne, oni musí mít všechno hned...
-
-
jak taky neco z toho mel vydavatel, on z toho ma... ty blazni, co kupujou hry hned po vydani je pak prodaj na bazaru a jdou si koupit dalsi za prepalenou cenu, bez bazarovek by tehle nadsencu ubylo, tot pointa
-
-
Já neznám nikoho, kdo si může dovolit kupovat nové hry a musí kvůli tomu za pár šušlí prodávat svoje staré hry (a že jsem se na to před týdnem dost intenzivně ptal). Každopádně, i kdyby tohle ve větším měřítku platilo, tak je to pořád jen jednostranný pohled...
-
-
Nemyslím, že tady jde přímo a jen o staré hry. Novinku koupí, (dnes) za chvilku dohraje, vrazí zpět do obchodu, zase až tak málo love zpátky asi nedostane a třebas tam ukradne něco dalšího (nového). A když už tu placku někdo ochmatal a zalepil kdovíčím, tak si to zase někdo další odnese o něco levněji...
Jako bazar nevedu, nemám důvod, protože steam a konzoli nemám a stejně si zahraji jen sem tam něco, když mám náhodou čas a náladu.
-
-
-
-
Nevím do jakých bazarů chodí ostatní, ale v růžovém obchodě a u xka (neříkám názvy obchodů, aby někdo nemohl mít nějaké blbé kecy) mi prodej her moc výhodný nepřišel. Hru co prodávají za 499 vykupují za 103 WTF to si ji radši položím na poličku a nechám na ní sedat prach. *7*
-
-
Ta studie vychazi ze situace v CR? Ze je situace u nas podivna jeste neznamena, ze je tomu tak vsude. Trh bazarovych her u nas nema zdaleka takovou tradici ani objemy jako v Japonsku a USA.
-
-
Proč nezavedou něco jako "poplatek za převod vlastnictví kopie"? Chci prodat hru, tady máte $2.99, uvolněte ji k použití na dalším stroji.
-
-
to byl ten online pass.. a byl za 10 moc se to nechytlo ;)
-
-
Bohuzel, ja ho povazuji za jednoduche, funkcni a ferove reseni.
-
-
Ano? A co bude priste? Das nekomu precist noviny a on za to bude muset zaplatit? Pujcis nekomu knizku z na ni bude zamek a dokud tam nedas padesatikorunu, tak se ti neodemkne? Pujcis nekomu auto a on bude muset zaplatit vyrobci?
-
-
-
Hmmm, protože nechtějí vydělávat na skutečnosti, že jejich hry jsou špatné a nudné -> lidi je nechtějí? *15*
Ale ne, vždyť takhle nějak by to mělo fungovat na novým xboxu, ne?
Ehm, a co se stane se hrou na účtu prvního majitele? Když to takhle půjčím známýmu? Pozná to, že je hra prodaná nebo jen půjčená? Mi ji to smaže??! *10* -
-
Xbox One - přeprodej skrze nějaké certifikované prodejny za jen nepatrně snížené ceny? To mi moc podobné nepřijde.
Já vycházím z toho, že ta reinvestice z prodeje do další hry, má podle mě fakt význam. Tak proč se toho zbavovat, když by to šlo navíc takhle částečně monetizovat.
Podporovat půjčování ti nikdo nebude.
-
-
-
mě to je jedno jaká je cena, já hry stejně nekupuju. Proč taky, když jsou na netě zadara *14*
-
-
socko.
-
-
jo tady na diskuzi hrdina ale jen vytáhneš paty z domova tak sevřenej zadek co.
-
Kdoz jsi be viny, prvni hod kamenem. Takze si tipnu ze mas doma originalni software, kazdy film mas radne koupeny na originalnim DVD/BR a vsehny hry jakbysmet. Nemas zadnou piratskou knizku, pripadne ani zadny jiny dokument. Pokud splnujes veskera tato kriteria, tak muzes kritizovat a poucovat.
-
-
Ano, mam jen originalni software, filmy, hudbu i knihy. Povazuji to za normalni a je smutne, kolik lidi je presvedceno, ze normalni je to naopak a vsichni kradou, takze uz to vlastne ani kradez neni.
Nicmene i clovek ktery se chova spatne, ma pravo odsoudit toto spatne chovani. -
-
Ty musis byt asi Rathov utajeny syn ked si takto vsetko mozes dovolit :D
-
Bohuzel neverim, ze vse co mas je original, ale proc ne, neni to nemozne ... a tak dam takovouo otazecku, sledujes Hru o Truny?
A clovek ktery se chova spatne ma pravo nekoho odsoudit jen v pripade ze odsoudi i sam sebe, jinak je pokrytec a proto by mel trpet vic nez ten na koho nadava nebo koho udava.
-
-
tady člověk neví jestli se smát nebo brečet. Tenhle argument už je stejně blbý jako ten: co jsi dokázal ty, že kritizuješ. To snad musím být kuchař, abych poznal že jídlo je hnusné?
-
-
A jeste k tomu jidlu, jidlo konzumujes cely zivot, coz ti dava dostatecnou zkusenost k tomu aby jsi vedel ze je hnusne. Jedinou vyjimkou muze byt jidlo ktere jsi v zivote nejedl a proste pro tebe hnusne je, ikdyz je udelane sebelip. V mem pripade je to pecene avokado, napriklad.
-
Ne, to to prevracis zase uplne opacne a delas z toho dogma a spojujes nespojitelne. A to neni o dokazovani a kritizovani. To je o objektivite a pokrytectvi. Ono nadavani do socek a buhvi ceho je na ranu pesti (a to jsem klidas). Sam jsem napiratil dost, jenze ... jenze jsem vyrostl, vydelavam a tak pokud mne hra bavi, rad podporim vyvojare a proto nebudu nekoho soudit kdyz rekne ze pirati, muzu se mu maximalne snazit vysvetlit vyhodu poslani penez za produkt ktery mne bavi (ovsem neco takoveho nebudu delat pres net, jelikoz je to ztrata casu). Ne mu nadavat. Urcite bych u nej na pocitaci nasel minimalne jednu vec ktera neni legalni (a hajit se tim ze stahovat film muzu ale nesmim ho zdilet nechme na jindy). Proto je ten clovek u mne nekdo, kdo nema nejmensi soudnost.
A tobe radim, premyslej v hlubsim kontextu a pouzivej analitickou cast mozku, stoji to za to ...
-
-
-
*2*
-
-
-
"S přístupem Microsoftu u Xbox One (a SNAD i Sony u PS4)" mam to chapat tak ze si autor preje aby Sony bylo stejne dementni jako Microsoft?
-
ja se proste musim smat a brecet zaroven jaky je rozdil mezi pouzitou hrou a pouzitym autem - oboje z bazaru . Toby vyrobci automobilu a samozdrejme nejen automobilu ale vseobecne vsech veci co se prodavaji sokrome nebo v bazarech mohli rict .. howno .. zadny vojety auta se prodavat nebudou a pokud chces auto musis si koupit nove ale to ti prodame jen kdyz prineses pair o likvidaci a nebo jestli budes chtit stare chcem z jeho prodeje alespon 10% ceny ... tohle sou proste nesmysli ktery vymejslej jen ti kterym se nedari a nebo nenazrancum. Proc je asi velka mira piractvi ? Protoze nejen unas jsou proste hry drahe. Jednou celosvetove az tyhle demagogie prasknou a zacne se to hroutit neni mysleno samozdrejme jen ve hrach - tak presne to bych se chtel dozit *16*
-
-
Jaký je rozdíl mezi autem a hrou? Auta a podobné věci se užíváním opotřebovávají. Hra nikoliv.
-
-
Hra straca svoju hodnotu tym, ze ked ju kupis starsiu uz straca podporu, MP skoro nikto nehra resp. sa vypnu jej servery
-
Hah, nejenom to, ale na opotřebovaném autě se pořád platí servis a náhradní díly a zároveň auta nepoužívají žádné neplacené služby s nimi spojené... Je to dost dementní přirovnání, však o tom mluvil TB.
-
-
Zapominas ze vydavatel ani nic netrati ;) Pokud tu hru prodas, uz ji nemuzes hrat. A hraje ji holt nekdo jinej.
-
-
Ano, někdo jiný, kdo jí hraje (z pohledu vydavatele) zcela zdarma. Na nic nezapomínám.
-
-
No kdo rika ze si tu hru nezahraju a ze jsme jedna domacnost? :)
-
@Obvious: Ty jsi asi nečetl můj příspěvek nad tím, že? Jinak bys nepřirovnával auta (jakožto opotřebovávající se věc) ke hrám (jakožto virtuálnímu produktu, který s časem ani používáním kvalit neztrácí).
@Xorxox: Jo, jednou za jednu osobu/domácnost. A co jako? -
Je to same jako kdyz tu hru koupim svemu bratrovy k narozkam, vydavatel uvidi ty penize taky jenom jednou ;)
-
Xorxox ma pravdu, je to jedna licence co zmenila majitele, uz je zaplacena, uplne stejny jak to auto.
-
-
-
-
to si delas srandu ?
-
-