Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To, že s toho odstranily ty barevné filtry je jen dobře, vypadá to přirozeněji. Nikdy sem si u Z2 na ty přesycené barvy nezvyknul. Ve skutečnosti to na PC v detailech vypadá lépe než se v tom videu snaží presentovat, ale to může být konzolistům fuk. Sem zvědavej jak se budou prát s tím přeplácaným inventářem a zda je bude bavit míchat lektvary.
  • montatatana
    myslíme!
  • A Ja nehral 2jku lol :-/ jeste ani na pc.
    • Hanba ti! *4*
      • Zivot neni jen o hrani, ja spis cekal az ji vyladej patchi a budou tam secky DLC.
  • ako chlapi čo tu riešite?

konzole - užšie zamerané, doteraz aj nahrubo lacnejšie, masovejšie

pc (hranie) - objektívne vyššia kvalita, ale pre tú kvalitu aj cena, pre fajnšmekrov (resp. čoraz viac)

aj tak to tu za 5 rokov splynie a budú sa konzolisti s PCčkármi bratať a spoločne bojovať proti casualkám na tabletoch a mobiloch
    ps. čo som zachytil, k novej generácií konzolí sa zase očakáva 2x zdraženie vývoja, bohvie koľko je na tom pravdy...
    • Umaroth
      No pokud bude nový box/ps4 stát nad 12000 tak do toho nejdu, pockam nez to pujde dolu. Pomatuji kdyz prisla ps3 na trh 21 000,- *15* to byl velký vtip
      • dira
        Na druhou stranu lidi co si ho kopili za 21k paklize HW prezil (funkcne) tak si zahraji dodnes hry ve velice dobre kvalite (dal sem si praci a nasel sem cenu sestavy za cca 30k v te dobe -->rok 2006, coz uz je o dost vice --> detaily viz nize). Na dane sestave si dnes nezahrajete temner zadnou z novejsich her :o) cena je tudiz podle me stanovena i v te dobe velice dobre.

http://www.svethardware.cz/art_doc-4AD1186A3D386EA2C1257236005C4FA9.html

P.S.: Jsem pcckar, jen jsem musel zareagovat na navazeni se do cen, jelikoz jako vtip me prijde spis smysleni lidi :o)
        • Mechwarrior_bw
          a zarátal si k tým k tým 21k sumu ktorú dodatočne zaplatí konzolový hráč za svoju konzolu v cene hier za dané obdobie 6 rokov ? alebo či len demagogicky chceš porovnávať hrušky s jablkami ?

mimochodom čo sa týka tej zostavy tak s kartou X1950 PRO si zahráš aj mnohé dnešné moderné hry pokial použiješ rovnaké rozlíšenie ako u konzolách - 720p alebo 640p.
          • dira
            mám podobnou sestavu jako obývákový počítač pro mamku a zbytek rodiny :o) většinu času má nyní zaúkol být huntovan FB causal hrami a věř, že se na něm seká i Flashová Zuma Deluxe :o) natožpak z novejších her Battlefield? Mass Effect? Skyrim? Deus EX? Portal? Vybýrám hry které jsou hodně výrazné, ale třeba ani indie hry jako Legend of Grimrock už na tomhle železe plynule nerozjedu. Jinak porovnával jsem porovnával cenu HW společně s jeho technologickým stárnutím, která byla imho mylně označena za vtip. Jinak ano, konzole si vyžadují zároveň poměrně vysoké investice v podobě her, o něco vyšší než pc, ale je to opravdu tak znatelné aby to bylo odsouditelné? Něco jiného je stagnace na pokles cen (beru ceny v období kdy hry vycházejí, kde jsem zaznamenal rozdíl cen nejvíce snad do 200kč při ceně 1200 korun (a to jen ve velmi vyjimečných případech většinou se rozdíl koná v ceně zhruba 80-100kč). Jinak ze stagnace cen můžeme obviňovat hlavně faktory jako výrobní náklady o něco vyšší než většina DVD titulů (například využívání BR disků), ale i například Ekonomické faktory (ať si řiká kdo chce co chce, stále se to prodává za ty prachy a kde je poptávka, je drahá nabídka).

Z toho vyplívá pro mě, že kdybych byl konzolista, utratil bych při nákupu cca 12 her ročně (to bych asi musel dát výpověď z práce abych stihl :D ) zaplatil za konzoli+za peníze, které bych dal navíc za hry oproti pc stejne jako za samotný stroj pc, který jak jsem řekl, není použitelný a většinu pro mne zajímavých her dnešní doby (a to ani na 720p ani na VGA). Kdyby tomu tak nebylo, neměl bych již od doby vzniku PS3 třetí obnovu nebo výměnu PC :o)

Druhá věc je, že mě ke konzoli jentak nikdo nedonutí, jen se snažím objektivně hodnotit jejich výhody, ale zároveň jsem před nějakou dobou měl snahu hodnotit objektivně jejich nevýhody.
          • vlastik.plaminek
            Kdo není debil, nakupuje v Anglii za jejich bezva ceny a na české či slovenské nenažrance háže zvysoka bobek.
          • Ja myslim, ze pc naopak frci tady na vychode hlavne proto, ze tu mame nizsi kupni silu, konzole je svym zpusobem luxus, i kdyz to pc hraci asi nebudou chtit prijmout.

Rozliseni ktere si muzes dovolit na konzoli si nemuzes dovolit na pc, to je zase demagogicke srovnani z tve strany.
            • Mechwarrior_bw
              *1* jejdasek jejdasek...

konzole sú úspešné práve preto, že sú dotované a je ich možné kúpiť za lacnejší peniaz ako herné PC... takže keci o tom, že konzole sú u nás luxus je prvotriedny nezmysel - vždy je ľahšie kúpiť jednoduchý komp na internet a k tomu konzolu na hranie ako herné, multimediálné PC.

a prečo by som si nemohol dovoliť hrať hry na pc v rozlíšení 720p vieš asi naozaj len ty *1*
      • no je to otázne...ale podľa toho čo preniká zatiaľ na verejnosť, snažia sa vytvoriť tie konzoly čo najviac cost-effective...takže nemôžeme čakať top hw ako bol v predchádzajúcich gen pri uvedení, ale zase cena môže byť príjemná
  • Jaký má význam změny u pc, medium-high?
    • Hodne velky, specialne efekty su na medium skoro vsecny vyple a taky horsi dohlednost textury atd.
  • Za rohem, ale no tak vzdyt uz to kazdy spravny pirat davno ma :-D
  • No, prostě CDProjekt vytvořil plnohodnotnou a velmi pěkně vypadající hru! Někdy jsou barvy PC verze takové sytější a lepší do dané situace a někdy naopak ne, ty rozdíly vskutku skoro nejsou vidět.
    • Asharak
      nejhorší u takových videí je, že nikdy nevím, které nastavení barev se mi líbí víc... chladnější jsou real ale barevné zas taky pěkné *13* *1*
      • Na PC monitoru ta hra vypada vzdycky stejne jako na videich, ale na TV to muze byt ve vysledku barevne taky trosku jine.
    • No tie farby nechápem ani ja, niekde to pôsobí naozaj nepatrične - napríklad tá scéna v lese.
  • Umaroth
    Na střední detail to vypadá snad i lépe (až na textury) na xboxu, díky lepšímu nasvícení a lepší barevnosti, Ale záběry z tábora na PC high nastavení jasně ukazují, že ubox je tu už 7 let.....ale zase nadruhou stranu jsem necekal ze z xboxu dostanou tak neco dobre vypadajciho *5*
    PS: V pondělí mi dovezou 40'' Ful HD Led 100hz TV, a zaklínače 2 na x360 mam předobjednaneho.....o mě nikdo hodně dlouho neuslyší *3*
    • takže to máš jenom 50hz a do 100hz to máš dopočítané... takovou bych nebral :-)
      • Umaroth
        Sharp LC-40le530e, aneb tyhle fake 100Gz dela smasung a LG, sharpky to maj poctive *3*
        • Tak za prvé - Zaklínač dvojka ti tak či tak z xboxu pôjde len na 720p, do 1080p to jednoducho tie zvyšné pixely "dopočíta." A za druhé - aj tie zvyšné snímky do 100 ti dopočíta tentokrát tvoja telka (2-3x zobrazí ten istý). Lebo nič tak také ako 100/120Hz input na hdtv ešte nie je a rozhodne nie cez hdmi. A taktiež aj preto, lebo Zaklínač 2 ide z xboxu natívne na 30fps.

Takže jediné na čo sa môžeš tešiť je, že keď si sadneš tak 3,5m od telky, tak tú interpoláciu možno nespoznáš. Input lag ale áno.
          • Umaroth
            ja jsem reagoval na kolegu nahoře, ten mluvil pouze o Tv samotne. To co pises je samozrejme pravda, ale zase nadruhou je nesmysl si kupovat 50hz Tv na hrani (kdyz uvazim ze uz se blyska na next gen, tak to je 50hz tv jeste vetsi nesmysl). Ale o tom moje PS nebylo, moje PS byl spíše o tom, že se opravdu těším až si to na tom metrovém obraze užiji...
          • ...

Ale, zase jsi vedle. Napsal jsem sem spatne odpoved na jiny prispevek, tak jsem ji vypustil. Ale aspon se muzes zamyslet nad tim, proc a jak reagujes na veci, ktere si sam domyslis, ktere nikdo nerekl a ktere si ty samprojektujes na diskusniho oponenta. V podstate reagujes sam na sebe.
            • Umaroth
              lugal: je spousta ''100Hz'' Tv na trhu, které ve skuečnosti vůbec 100Hz nemají, používají to jako reklamní trik, protože se skutečnosti jsou to pouze 50/60Hz panely a uváději 100Hz truemotion (nebo podobne vymysly)...coz je nejaka funkce ktera to dopocita aby to bylo plynule jak u 100hz
            • Len si bodkuj *15* , všetko sú to fakty, ktoré si môžeš overiť na stránke výrobcov, či už hdtv, xboxu alebo hry.

Len toľko k tvojmu "argumentu."
  • Grafika ve smyslu efekty není důležitá,. Důležitá je stylizace. Stylizovaná grafika jakoby nestárla. Hrál jsem teď z GOGu XIII a musím říct, že zatímco grafika byla stále ok, lokace, hlavně interiéry byly tupě prázdné a naddimenzované a to už se je věc designu a designové prvky, ty na hrách buď stárnou nebo zrají.
    • Lepsi je mluvit o vytvarne strance, ale jinak mas pravdu. Na takovy syndicate se da uplne v pohode divat dodnes a clovek ani nema pocit nejake zastaralosti.
      • Jak na kterej. PC verze mela rozliseni neco jako 720x co pouzivala konzolova radka DOSU, v omezenym poctu barev asi 16. A na to se i dneska da koukat. Ale vsechny ostatni verze, treba na Amize, co meli 320x200, na to uz se moc koukat neda.
        • Pravda, mluvim o pc verzi, ostatni platformy me mijely, ale za to si pamatuji, ze mela rozliseni 640x480. A na radu her v tomto rozliseni se koukat neda. Ale vytvarne zpracovani syndicate je nadcasove.

Proto vytvarnou stranku grafiky povazuji za mnohem dulezitejsi nez technickou. Mladsi hraci s malo zkusenostmi si to zpravidla neuvedomuji a nebo mezi tim ani neumi rozlisit, ono je to dnes tezsi.
          • K editu: To ale zjednodusujes. Nekdy muze vytvarna stranka primo souviset s urovni technickou. Neda se to takhle primo zobecnit.

ps: vsechno je dulezity ;)
            • Ja prece zadnou souvislost nevylucuji. Jen uvadim, ze vytvarna stranka je vyznamnejsi, ma vyssi umeleckou hodnotu, ma vetsi vliv na atmosferu hry. Diky ni muze uncharted dostavat oceneni za nejlepsi grafiku, prestoze bezi na zastaralem hardware. Diky vytvarne strance obdivujeme nekolik set let stara dila mistru, prestoze byla vytvorena v dnesni dobe primitivni technikou. A nadruhou stranu technicka stranka veci muze te vytvarne take naopak ublizit. Viz upadek rucne malovane bitmapove grafiky na ukor vektorove.
          • To souhlas :)
  • Hmm to video je tak "strašně kvalitní" že to jde fakt poznat OMG

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit