Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kua co to zase kdo vypotil? Jak může porovnávat verze někdo kdo si neumí ani nastavit barvy, kontrast apod. v nastavení? Tak přestřelenou červenou na PC nemám.
    Zase výkřik do tmy a naprosto nesmyslné srovnání.
  • dira
    mám podobnou sestavu jako obývákový počítač pro mamku a zbytek rodiny :o) většinu času má nyní zaúkol být huntovan FB causal hrami a věř, že se na něm seká i Flashová Zuma Deluxe :o) natožpak z novejších her Battlefield? Mass Effect? Skyrim? Deus EX? Portal? Vybýrám hry které jsou hodně výrazné, ale třeba ani indie hry jako Legend of Grimrock už na tomhle železe plynule nerozjedu. Jinak porovnával jsem porovnával cenu HW společně s jeho technologickým stárnutím, která byla imho mylně označena za vtip. Jinak ano, konzole si vyžadují zároveň poměrně vysoké investice v podobě her, o něco vyšší než pc, ale je to opravdu tak znatelné aby to bylo odsouditelné? Něco jiného je stagnace na pokles cen (beru ceny v období kdy hry vycházejí, kde jsem zaznamenal rozdíl cen nejvíce snad do 200kč při ceně 1200 korun (a to jen ve velmi vyjimečných případech většinou se rozdíl koná v ceně zhruba 80-100kč). Jinak ze stagnace cen můžeme obviňovat hlavně faktory jako výrobní náklady o něco vyšší než většina DVD titulů (například využívání BR disků), ale i například Ekonomické faktory (ať si řiká kdo chce co chce, stále se to prodává za ty prachy a kde je poptávka, je drahá nabídka).

Z toho vyplívá pro mě, že kdybych byl konzolista, utratil bych při nákupu cca 12 her ročně (to bych asi musel dát výpověď z práce abych stihl :D ) zaplatil za konzoli+za peníze, které bych dal navíc za hry oproti pc stejne jako za samotný stroj pc, který jak jsem řekl, není použitelný a většinu pro mne zajímavých her dnešní doby (a to ani na 720p ani na VGA). Kdyby tomu tak nebylo, neměl bych již od doby vzniku PS3 třetí obnovu nebo výměnu PC :o)

Druhá věc je, že mě ke konzoli jentak nikdo nedonutí, jen se snažím objektivně hodnotit jejich výhody, ale zároveň jsem před nějakou dobou měl snahu hodnotit objektivně jejich nevýhody.
  • vlastik.plaminek
    Kdo není debil, nakupuje v Anglii za jejich bezva ceny a na české či slovenské nenažrance háže zvysoka bobek.
  • kdyz chcete srovnavat, tak si vemte k tomuto videu cloveka,ktery moc hram nerozumi,treba svou pritelkyni.jako ja.zakryte nazvi pc nebo xbox.a at vam ukaze ktera verze je lepsi.ja to udal.xbox to vyhral.Za prvé: Mně řekla,že začátek videa - v lese je věrohodnější mlha, když tam prší a nemůže to být čistý. Za druhé: Ve věznici u Xboxu je vidět kouř od hořící svíce, na PC ne.PC je příliš tmavé.
    Za třetí: Ve stanu je PC verze příliš červená. Jiné rozdíly jsme příliš nepozorovali.
    Stejně mi přijde, že se tu řeší "žabo-myší" války. Ve hře přeci nejde o piďi mini rozdíly, ale o zážitek ze hry. Na mini monitoru,tak velké rozldíly nejsou vidět. Pro příště : Když budete chtít srovnávat, tak dejte i Xbox na monitor a PC taky a pak srovnávejte. Monitor má jemnější display a věrohodnější barvy než TV.
  • Aha, takze tim chces rict, ze xbox z externi bluray mechaniky cte standardni 1080p datovy proud, zpracuje jej, skaluje na 720p a na vystupu pak zase zpatky na 1080p? Nejak v tom nevidim logiku. Muzes mi to objasnit?
  • Ne, neni to blabol, jen jsi to zase nepochopil. Takze ti doporucuji aby ses ridil vlastni radou, kdyz necemu nerozumis, cti, snaz se neco dozvedet a nevysvetluj. :-)

Ne, tim jsem chtel rict, jak jsem ostatne rekl, ze rozliseni obrazovky a relativni velikosti bodu se prizpusobuje design her. A ty jsi na rade to vecnymi argumenty vyvratit nebo priznat svuj omyl.
  • Za prve to ani zdaleka neni 20 a za druhe neni nic mimoradneho, ze se vetsina myli, je to z prirozenych duvodu obvykle. A jestlize ta vetsina umi jen nadavat a ne argumentovat, tak neni co resit.
  • Mechwarrior_bw
    *1* jejdasek jejdasek...

konzole sú úspešné práve preto, že sú dotované a je ich možné kúpiť za lacnejší peniaz ako herné PC... takže keci o tom, že konzole sú u nás luxus je prvotriedny nezmysel - vždy je ľahšie kúpiť jednoduchý komp na internet a k tomu konzolu na hranie ako herné, multimediálné PC.

a prečo by som si nemohol dovoliť hrať hry na pc v rozlíšení 720p vieš asi naozaj len ty *1*
  • Ja myslim, ze pc naopak frci tady na vychode hlavne proto, ze tu mame nizsi kupni silu, konzole je svym zpusobem luxus, i kdyz to pc hraci asi nebudou chtit prijmout.

Rozliseni ktere si muzes dovolit na konzoli si nemuzes dovolit na pc, to je zase demagogicke srovnani z tve strany.
  • Mechwarrior_bw
    a zarátal si k tým k tým 21k sumu ktorú dodatočne zaplatí konzolový hráč za svoju konzolu v cene hier za dané obdobie 6 rokov ? alebo či len demagogicky chceš porovnávať hrušky s jablkami ?

mimochodom čo sa týka tej zostavy tak s kartou X1950 PRO si zahráš aj mnohé dnešné moderné hry pokial použiješ rovnaké rozlíšenie ako u konzolách - 720p alebo 640p.
  • dira
    Na druhou stranu lidi co si ho kopili za 21k paklize HW prezil (funkcne) tak si zahraji dodnes hry ve velice dobre kvalite (dal sem si praci a nasel sem cenu sestavy za cca 30k v te dobe -->rok 2006, coz uz je o dost vice --> detaily viz nize). Na dane sestave si dnes nezahrajete temner zadnou z novejsich her :o) cena je tudiz podle me stanovena i v te dobe velice dobre.

http://www.svethardware.cz/art_doc-4AD1186A3D386EA2C1257236005C4FA9.html

P.S.: Jsem pcckar, jen jsem musel zareagovat na navazeni se do cen, jelikoz jako vtip me prijde spis smysleni lidi :o)
  • Veskoslav
    Ne ty jsi se jenom ztrapnil s 10 fps.....Jinak nic jiného jsi vlastně neudělal.
  • Veskoslav
    Ano dvacet lidí ti řekne, že jsi mimo. Ale v konečném důsledku jsi ty jediný, kdo není mimo.....Ty by jsi měl vystupovat v nějaké zábavné Talkshow:)
  • Veskoslav
    Jak říkám, ty jsi "hernu" viděl tak z rychlíku: Nejčastěji mají herny tyto hry: Fifa 2011, CS 1.6 nebo Sourse, W3+datadisk, WoW, L2, LoL, HoN, CoD 2 a MW 2 a to je nečastější složení her v hernách. Kde máš ty nejnovější pecky? Herny nejsou o tom, aby ti zprostředkovali nejnovější hry.
  • Veskoslav
    Jak? Třeba tak, že já jsem "dostal" k Xboxu externí BluRay mechaniku zdarma. Asi tak.
  • Skôr egomániu haha.
  • deridon
    egonimii načal náš děděk.. bohužel to vždy strhne horkou debatu.. o hru jako takovou ani nejde v tomto případě :D jinak to portli samozřejmě parádně, ten engine je doopravdy super a rád bych ho viděl někde víc, na to jak vypadá, jsem se bál, aby mi to na PC jelo v pohodě a byl jsem mile překvapen, že jsem nemusel skoro vůbec snižovat detaily
  • A touhle hromadou nesmyslu jsi jako chtel rict, ze kdyz se koukas na TV, tak nevidis detaily, jako kdyz se divas zblizka na monitor PC? Takze texty a ovladaci prvky na obrazovce musi byt o neco vetsi, aby byly i na TV citelne?

Relativni velikost bodu... :))
  • Hezkej blabol :)
  • Kde je Sony ? ... Porovnávat Xbox s PC ... to se jen tak nevidí ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit