Přejít na výpis diskuzí
Porovnání grafiky Zaklínače 2 na PC a X360
6.4.2012 | Adam Homola
185 příspěvků
-
Ty asi žiješ v tom, že tá "radeonka 6950" je omnoho silnejšia karta ako gtx560ti, že na tw2 potrebuješ viac ako 1gb vram, 8gb operačnej pamäte alebo najnovší a k tomu pretaktovaný procesor - ale si na omyle (celkom to ale chápem, na každom fóre o hardvéri teraz tlačia kupujúcim do hlavy slovo "bottleneck" - hlavne majitelia eshopov/admini na fórach z toho žijú *15* ).
35-40 fps je skutočne hodnota, na ktorej sa to pri hraní pohybovalo na stroji, o ktorom som hovoril. Samozrejme boli miesta, kde fps padlo, hlavne pri cutscénach, ale priemerne to bolo tých 35-40 fps.
Btw, tu máš odporúčané nastavenia od nvidie aby si sa nemusel viac posmievať :
http://uk.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-560ti/performance/witcher-2-the-assassins-of-kings-nvidia-geforce-gtx-560-ti-ops -
Jak si mam na xboxu pustit bluray film?
Vykon xboxu je zhruba na urovni ps3 ktera s poustenim bluray filmu problemy nema. Odmitam tvrzeni, ze je to z vykonostnich duvodu.
Tvrzeni ze xbox obraz pocita v nizsim rozliseni a skaluje ho na 1080p zni uveritelneji, to delaji i nektere satelitni stanice. To si jeste overim. Ale je to v rozporu s tvym tvrzenim, ze xbox full hd umi, ale se specialnim kabelem. To je proste hloupost. Nebo jak ten specialni kabel zaridi, aby se obraz zacal pocitat ve full hd? -
no je to otázne...ale podľa toho čo preniká zatiaľ na verejnosť, snažia sa vytvoriť tie konzoly čo najviac cost-effective...takže nemôžeme čakať top hw ako bol v predchádzajúcich gen pri uvedení, ale zase cena môže byť príjemná
-
Ty taky koukam nevis o cem je rec. Tvuj argument neni relevantni. Za prve nic nedokazuje, protoze tento fakt muze mit ruzna vysvetleni. Za druhe me tvrzeni by vyvratilo pouze tvrzeni, ze jsi naopak zadny rozdil nepozoroval a to jen pri zachovani srovnatelnych pozorovacich podminek.
-
Aha, takze je to blbost proto, ze nevis co to je. To mi je tedy argument. A timto mi chces dokazovat, ze do toho nevidim? Nestydis se tak trochu. Pojem relativni velikost bodu se snazi postihnout skutecnost, ze zorny uhlel pozorovaneho objektu je primo umerny velikosti predmetu a neprimo umerny pozorovaci vzdalenosti tohpto objekyu, pricemz dotycnym objektem je bod obrazovky, ktery sam ma dnes zpravidla pevnou velikost (ale lisi se obrazovka od obrazovky) a jeho zorny uhel se meni a je tedy relativni k pozorovaci vzdalenosti. Laicky receno, cim dal sedis od obrazovky, tim se ti jeho body a v dusledku toho i zobrazene objekty jevi mensi. Relativni velikost bodu typickeho monitoru je odlisna od relativni velikosti bodu typicke televizni obrazovky pri typickem uzivani a tomu se musi prizpusobit design her, napriklad UI.
Tak, ted je rada na tobe to rozumnymi vecnymi argumenty vyvratit. -
Neposmíval jsem se někomu, že má starý komp. Posmíval jsem se tomu tvrzení, že na tom zaklínač pojede v plné palbě. Já na hraní nemám moc času, tudíž pro mě komp ani není prioritou. Sice mám na dnešní dobu obstojnej komp, ale s nikým bych se nedohadoval, kdo má komp lepší nebo horší. Ono totiž zrovna ten Zaklínač 2 a Battlefield 3 jsou jediné dvě hry, které jsem na tom hrál a vím, jak to jede na i5-2500K, 8GB RAM, a Radeonce 6950 s 2GB paměti. Zaklínače jsem měl na plno bez Oversamplingu a existovaly úplně v pohodě místa, kde to padlo klidně na 25 fps.
-
No pokud bude nový box/ps4 stát nad 12000 tak do toho nejdu, pockam nez to pujde dolu. Pomatuji kdyz prisla ps3 na trh 21 000,- *15* to byl velký vtip
-
ako chlapi čo tu riešite?
konzole - užšie zamerané, doteraz aj nahrubo lacnejšie, masovejšie
pc (hranie) - objektívne vyššia kvalita, ale pre tú kvalitu aj cena, pre fajnšmekrov (resp. čoraz viac)
aj tak to tu za 5 rokov splynie a budú sa konzolisti s PCčkármi bratať a spoločne bojovať proti casualkám na tabletoch a mobiloch
ps. čo som zachytil, k novej generácií konzolí sa zase očakáva 2x zdraženie vývoja, bohvie koľko je na tom pravdy... -
Teda, místo aby jste pochválili CD Projekt, jak se jim to podařilo krásně portnout, tak se tu hádáte o ergonomii ;o)
-
Takovým příkladem může být třeba BF3. Multiplatforma, kdy u pc je plnohodnodnotné fullHD, které jsem zkoušel i na televizi a pak je tu "pouze" 720p u Xboxové verze, kterou jsem, tomu nebudeš věřit, hrál na té samé televizi, kde jsem předtím měl "připojený" pc s fullHD. A rozhodně šlo poznat, co je co.
-
Jak muzu uvest, ze to neni pravda, kdyz ta veta ani nedava zadny smysl. Jaka relativni velikost bodu v zavislosti na designu her. Vzdyt nic takoveho neexistuje :D Je to uplny blabol.
-
Přečti si diskuzi pořádně. Xbox sice papírově umí 1080p, ale papírově. Můj telefon taky má papírově 512 RAM a přitom mám k dispozici pouze 248 RAM. Zkus si pustit na Xboxu ve fullHD film na BlueRay nebo spustit si hry. Sice ti píše, že jedeš 720p, ale on to dopočítává do toho rozlišení 1080p. Protože by to ve fullHD neutáhl nejenom výkonostně, ale ani graficky.
-
Neni to nesmysl, a klidne zajdi do detailu a uvidime. Uved relevantni argumenty, proc to neni pravda.
-
Ma prilezitost to dolozit. O technece mluvis z cesty ty, treba tve dnesni tvrzeni, ze xbox neumi 1080p.
Tak fajn, najdi :-). -
A jako se podivej, co treba pises: A v tom designovani se pletes, design her se prizpusobuje rozliseni i relativni velikosti bodu.
Vzdyt to je uplne nesmysl. Tady je proste videt, ze kdyz zajdes do detailu, tak do toho tolik nevidis a nemuzes proste argumentovat lidem, kteri toho vi vic. V tom pripade prece ctu a snazim se neco dozvedet, a nevysvetluju :) -
Nejak si pri tech urazkach zapomnel odpovedet na otazku :-). Takze ty tvrdis, ze spousta lidi ma pc pripojeno k tv, lezi na pohovce (sedi v obyvakovem kresle) a hraje na specialni chladici gelove klavesnici polozene na nohach? A povazuji to za lepsi nez hrat u poradne klavesnice na stole a s monitorem? Muzes toto tvrzeni nejak dolozit? A jak to maji s mysi?
-
To je zase moc vysvetlovani... ;)
-
Jejdásku. On ale reaguje na to, že ohledně techniky mluvíš naprosto z cesty. A neboj, najdu tu diskuzi, kde tvrdíš, že pc platforma je mrtvá a do několika let nikdo na pc hrát nebude a budeme hrát všichni na konzolích. Tenkrát se ti tak všichni smáli a to i konzoloví hráči. Jde prostě o to, že sice můžeš mi pomalu dělat "otce" podle toho, jak se tu tváříš staře, ale spousta věcí ti poněkud uniká a některé věci mluvíš naprosto z cesty.
-
A co tim myslis konkretne? Problem vetsiny lidi kteri na me reaguji spociva v tom, ze reaguji na ne o, co si spatne domysli a co jsem nerekl. Ja treba reknu, ze pc platforma je v upadku a veskoslav to interpretuje a cituje (!) jako ze pc je mrtve. A neprijde mu to divne. Kdyz reknu ze americka ekonomika je v upadku, znamena to snad, ze je amerika mrtva zeme? Ne, takovehle uvazovani neni normalni. I kdyz je americka ekonomika v upadku, lide tam maji porad prumernou vyssi zivotni uroven nez v cine, kde ekonomika roste. Ale jak pc fanatik slysi o pc neco negativniho, tak vidi rude. Jenze pc platformu provazi hodne negativnich jevu a ja o nich hodlam hovorit, i kdyz je nikdo nechcš slyset. A rovnez budu rozporovat t rzeni o nadrazenosti a vsedokonalosti pc nadvsim ostatnim, protoze je to pitomost. A pokud nekdo bude reagovat na to co rikam a nikoli na zcestne interpretace, tak se s nim myslim domluvim. No ale mezi mladymi lidmi je to ponekud obtizne, protoze casto vidi jednoduse, zkratkovite a cernobile (proto jsem oznacovan treba za konzolistu, prestoze s pc mam daleko vic zkusenosti a vim o nem hodne jak historicky tak technicky. U konzoli jsem treba jen uzivatel, o architekture ps3 mam jen mlhave vedomi a naprogramovat bych pro nej neumel ani hello world.).
-
Nebude to ergonomické.....Proboha to je vážně směšné. Existují speciální gelové klávesnice, co si můžeš položit na nohy, příjemně chladí a psaní je na tom docela pohodlné. A to, že ty o tom neuvažuješ neznamená, že to spousta lidí nevyužívá. TO jenom ukazuje rovnici: CO NEZNÁM, NEPOUŽÍVÁM, TO PROSTĚ NEEXISTUJE A KDO DĚLÁ OPAK JE D*BIL.