Přejít na výpis diskuzí
Port Bran Skeldalu se zaplatil, více než polovinu peněz věnoval jeden člověk
2.6.2013 | Martin Bach
136 příspěvků
-
Fakt? Můžeš hodit link?
-
hloupost. kickstarter a český klon je tady právě od toho, aby vývojáři utekli od nenasytných investorů, kteří chtějí samozřejmě po investování kecat do výsledného produktu, aby vydělali co nejvíc... a naštěstí to funguje, tak nevím, proč nadáváš? vadí ti, že se někdo nemůže bez práce přiživit na cizí práci? chtěl bys někam nalít peníze a zbohatnout na tom?
-
Nerozumím. Co, kromě svojeho času, riskuje autor, když je jeho projekt zainvestován zvenčí?
-
ten system, jak popisujes ty, uz existuje, nekde tu o nem byla zminka celkem nedavno...
ks je takova predobjednavka, ktera dovoli hre vzniknout, nic vic *5* -
...a že nejsem nelida, tak bych autorovi nechal 30% zisku za snahu *1* On investuje svoje know-how a práci, my mu to svojí investicí umožníme. Pokud projekt nevidělá, autor promarní svůj čas, my svoje peníze.
-
Takže tvuj systém je vlastně ten systém co provozuje mafie v USA už asi 90 let...
-
Co by jsi měl doplácet? Přijdeš maximálně právě o tu svoji investici. Ostatní rizika jsou na autorovi projektu.
-
a kdyz se prodela? prijde ti jeste slozenka, abys neco doplatil? *1*
nikdo netvrdi, ze je to dokonalej system, je to proste jenom jeden ze systemu -
Systém Kickstarteru, nebo jeho českého klonu je mimo. My projekt zafinancujem a výnos jde tvůrci. Spíše než jako "příspěvky na chudé" by čásky měly být posílány jako investice a každý investor by v závislosti na jeho investované částce participoval příslušným podílem na zisku.
-
Propranejch 100tis *1*
-
Tak to už je ultimátně na tobě, komu věříš dost na to, aby jsi mu dal peníze.
Ale já jsem teda obezřetnej. -
Tak zrovna Broken Sword byl jistota, protože za tím stojí Cecil, takže tomu věřím...
-
Asi má spoustu peněz a neví co s nimi, tak proč nepodpořit svojí oblíbenou hru :)
-
80 tisic v igelitce jo? :D To máš v kapse jak nic
-
Haha, představa jak Rohlík nese v igelitce svých 80.000 Kč tomu pánovi a prosí ho, aby to jeho jménem dofinancoval mě fakt pobavil:-) Člověče už to nehul, tohle se v čisté palici určitě nemohlo vylíhnout..
-
on ten člověk, který to dělá, musí také z něčeho ten půl rok žít... pochybuji, že bude celý den v práci, přijde domů a do půlnoci bude bastlit Skeldal, aby zase ráno vstal a opakoval to stále dokola :) a to bude jen jedna z mnoha položek na listině výdajů
-
Ano, to je ta nejchytřejší strategie u Kickstarter her. U prohypovaných projektů se vždycky najdou jiní cucáci, co to zaplatí, takže chytrej člověk počká až daná hra vyjde, posoudí ji a případně koupí až potom. Protože jen naivka by přispíval za sliby. Ale ono je přání často otcem myšlenky, že jo?
Skeldal už vyšel dávno a ví se, že je dobrej, takže u něj bych se nebál přispívat, mít zájem o Android verze. -
Nesouhlasím s autorem článku, myslím že onen donátor je větší fanoušek hry, než člověk co to portuje. *1* Rozhodnout se portovat a rozhodnout se za port "vyhodit" 100 tisíc je věru velký rozdíl...
-
Naposledy jsem přispěl na novej Broken Sword a to dost vysokou částkou. Nevěř tomu, je mi to jedno.
-
To ti bohužel nevěřim... Ale zbožnuju podobny prispevky: Tak moc jsem chtel tuhle hru, jeste ze se zaplatila. Sám jsem nepridal ani korunu, na to tu jsou druzí