Přejít na výpis diskuzí
Poslední dojmy před vydáním RPG Might & Magic X: Legacy
17.1.2014 | Michal Nemec
122 příspěvků
-
hmm... tak začátek v Sorpigalu říkáte? Když jsem V říjnu rozehrál první Might and Magic, tak jsem se ocitnul právě v Sorpigal a hned jsem si vzpomnlě na New Sorpigal v šestce :) Tak oni se vrátli až ke kořenům! :) (mimochodem první dil hraju už skoro 3 měsíce a jsem teprve cca ve 3/4 hry - hra obsahuej totiž přes 50 lokací 16x16).
-
-
Začal jsem hrát první díl, po Vánocích a nejsem ani v té polovině. Ale chtěl bych projít všechny díly, předtím než si zahraji tento.
-
-
No a líbí? Já jsem úplně nadšenej. Neuvěřitelně tuhá hra, fůra náznaků, hintů rozesetých po celém "světě". Mapuju to celé sám v Excelu a jedu bez návodu. Malá herní nirvána :)
-
-
Líbí se mi to více než MaM VI. Ale abych se přiznal, tak jedu s manuálem a s mapami. Já zase tak moc hard core hráč nejsem, takže dělat to celé sám by bylo nad moje síly. Ale hra je skvělá a už se těším až si zahraji zbytek série.
-
-
Dlouhodobě celou sérii (i když jsem třeba 3.díl kdysi dohrál a šestku taky).
-
-
Tak to máme společný cíl. Jen já k tomu přidám i HoMaM a Dark Mesiah of Might and Magic. I když HoMaM jsem kdysi hrál všechny a třetí díl hraji ještě pořád, tak jsem nikdy nehrál kampaň a teď bych to chtěl napravit.
-
-
Chápu. I když to mapování je velká zábava :) A co říkáš na možnost sejvovat jen na 5 místech v celé hře? :) To dodává správný napětí, co?
-
-
Tak daleko zatím nejsem, mám pouze lvl 8. Ale těším se na další dungeony. Jinak ty chceš projít celou sérii nebo jen pár dílů?
-
Ja mam občas i 5 tisíc XP za jeden souboj (draci). Ale zrovan podzemí pod Sorpigalem je takové ukázkové, výcvikové. V jiných dungeonech bude fůra pastí, hádanek, tajných průchodů a někdy i cenných předmětů (včetně questových). Neboj :)
-
Ano, je to takové, že si nemůžu říct, že projdu celý dungeon jen tak. Musím se rozmýšlet co zvládnu projít a co ne. Momentálně expím v sorpigalském dungeonu, kde za hodinu nazbírám třeba 2000 xp. Ale co se mi v této hře nelíbí (asi jako jediné) tak je to, že nemám žádnou motivaci za procházení dungeonů. Není na konci žádný poklad nebo něco v tom stylu. A ještě bych vytkl to, že tam není udáno jak jsou zbraně silné. Vždy porovnávám cenu a díky tomu zjišťuji jak jsou na tom zbraně. Sice to nezní jako velký zádrhel, ale je to hodně otravné.
-
-
-
-
-
-
"Navzdory tomu, že Grimrocku nesahá Legacy po stránce grafického zpracování ani po kolena"
No podle screenshotů bych to tipnul spíš obráceně. Legacy vypadá fakt pěkně. Co konkrétně je na grafice špatného, že to vypadá hůř než Grimrock? -
-
No grimrock se blyštěl jak psí kulky.Možná tedy M&M není zrovna technologický výkřik do tmy , ale především exteriéry ji graficky posouvají daleko před schyzofrenni Grimrock ..
-
vidim to stejne jako ty - navic Grimrock snad ani nema exteriery
-
-
vypada to jako pekna sra*ka...proc to ten Ubisoft dela takhle ku*vit tak oblibenou znacku...Homam byly kdysi skvele hry a tohle si nezaslouzi...delat z toho dojnou kravu jak je dneska v mode... *16* *16* *16* *11*
-
-
Aky HOMAM ???, toto nie je heroes toto je might and magic, ZAKLAD pre vznik HoMaM a nie opacne, co kurvia na tomto aka dojna kr*va ? A vjednom mas pravdu, Heroes boli skvele uz tak velmi nie su a MM sku*ily uz s castou IX a nie tymto. Toto je skor cast sktorou sa reputacia serie MM moze iba napravit po nie celkom uspechu deviatky.
-
Už dlouho se tu nikdo takhle neztrapnil. *7*
-
ďalší 15 ročný čo to nepochopil...
-
-
Uber.
-
-
MaM a HoMaM jsou krapet rozdílné série *7*
-
Ještě jsi nehrál, tak nesuď. Osobně si myslím, že to nebude zrovna slavné pokračování, ale jsem rád, že se na tuto sérii nezapomnělo a celkem se těším, až uvidím jak to dopadlo. Zatím mám smíšené pocity.
-
-
Proc nesoudit? Co jsem videl, a zkousel tak na zacatku to stalo zatim za prd, pokud se ale poucili ze vsech chyb na zacatku a opravili to a pripadne upravili nektere mechaniky tak, by to mohlo byt zajimave...
-
-
Jde o to, že jsi mohl hrát pouze ten Early Access, ale hra se mohla hodně změnit. Proto bych nesoudil, dokud nebudeš hrát plnou verzi.
-
-
Tak s tim souhlasim :), proto je dulezity zda na tom hodne zapracovali protoze ten early access byl hodne spatnej :D dost veci tam bylo spatnych dokonce nehratelnych nebo na prvni pohled mizernych :P
Jinak srovnavat tohle s grimrockem me moc neprijde dobry, protoze si osobne myslim, ze grimrock ac jsem ho dohral, nebyl ani zdaleka tak dobre jako stare legendy (Lands of Lore, Dungeon Master, Eyes of Belholder). Jak ja bych rad remake s pribehem jako melo lands of lore... Spousta nepratel, spousta prostredi i unikatnich mist, ktere v treba v Grimrocku byli dost slaby. Ten pocet nepratel (mysleno typu), prostredi tam teoreticky bylo jen jedno. Takove lands of lore melo dungeony, lesy, hrady, doly aj. Unikatni mista a obchodniky :) To byla slast a to vcetne tech hezkych lokaci jako byli baziny :) I mechanika supr... Kurna ja chci lands of lore remake (remaster), kurna jsem na nej dostal chut. -
-
JA moc pro remaky nejsem - viz jako dopadl ted ten remake ROA1...radši bych když už rak remaster jako v případě Another World.
-
Osobně jsem Early Access nehrál, ale doufám, že hra bude povedená a že vývojáři si na ní dali záležet.
-
-
mohla hodne zmenit....ktera hra se kdy tak zmenila? :D...zakladni mechaniky ti nikdo prekopavat nebude...dokonce i modely postav jsou zreciklovane (tim nechci rict ze by se mi nelibily)...hruza a des...snaha vytezit znacku do posledniho dolaru...jako call of duty *10*
-
-
Sdílím stejný názor, ale pokud hru dělá jiná společnost, než to dělala předtím, tak jsem ochoten přijmout fakt, že první díl nebude špičkový (HoMaM V), ale další díl by měl přinést nový herní mechanismus, který ale bude stejně zábavný jako v předešlých starých dílech (HoMaM VI). Btw... HoMaM jsem uvedl jen proto, že to s tímto tématem hodně souvisí. Samozřejmě bych mohl uvést i jiné hry, ale na těchto to jde asi vidět nejlépe.
-
Mno ono jde spis o trend soucasnosti, ze se recykluje dost starsich znacek, ale je to i duvod toho, ze je lidi zadaji. Osobne jsem za to rad, ale jen v pripade, ze to nepodelaj.
-
Základní mechaniky fungují jak mají. Ale mohly se dořešit bugy, zlepšit grafika, zlepšit optimalizace, atd....
-
před kolika lety vyšel poslední díl MaM a kdy CoD ??
-
-
-
-
-
-
Snad na to bude čeština.
-
-
http://store.steampowered.com/app/238750
Rozhraní česky. Co to znamená nevím, nikdy jsem to neřešil. Divný, že titulky jsou anglicky a rozhraní česky. Asi to bude česky. -
-
To se dozvíme již za 6 dní *1*
-
-
Možná bude menu česky a titulky anglicky a mluvit to bude francouzsky *1*
-
-
Bože, ještě tam hodit deníček zapsaný čínsky a je to dokonalé *1*
-
-
-
-
je tam cestina *3*
-
-
Jelikož to dělá Ubi, tak jsem s tím počítal, ale člověk nikdy neví.
-
-
-
To jsem tedy zvědav.
Btw proč je to foceno bez vyhlazování. Zubaté postavy vypadají teda otřesně a nesouhlasím, že Grimrock nesahá graficky hře ani po kolena. Kdybych porovnal model nepřátel a objektů tak tomu rozhodně není. Celkově to určitě má lepší tahle hra, protože je větší a je tam toho víc kde lze vyniknout ale tak zásadní rozdíl jak to podle popisu je to podle obrázků není.
Navíc, na to že to dělá velké studio tak se dalo čekat, že tam budou aktuální technologie. teselace tam asi není podle podlahy a další věcí asi taky ne. Možná v plné verzi. -
Na tuhle hru se velmi těším, jen doufám, že Ubisoft to nepokazí, tak jako pokazil HoMaM V.
-
-
mě přijde homam V v pohodě, za to IV mi absolutně nesedla a tu já osobně považuji za nejslabší díl, asi to bylo, že byla tak jiná od perfektní trojky.
-
-
Ano, také považuji IV za nejhorší díl, ale HoMaM V byl první HoMaM co dělalo Ubi a moc se jim to nepovedlo. Tak jen doufám, že tuhle sérii nepokazí a že zachovají obtížnost a příběh (pokud jsi hrál, tak myslím ten sci-fi nádech příběhu).
-
-
já hrál tuším jen VI a VII, ale kámoš to valil všechno a co jen tak vím z doslechu tak, do vždy končilo prý na kosmických lodích, což mi přišlo divný
-
-
Ano, přesně tohle myslím, jen jsem zde nechtěl psát spoilery, protože doufám, že to bude i v tomhle dílu. Já osobně jsem taky ani jeden díl nedohrál (ale předtím než zahraji tento díl, tak chci dohrát všechny předtím), ale tak trochu vím jak to skončil MaM VI: Mandate of Heaven.
-
-
Tam bylo udané DMG zbraní (teda pokud si vzpomínám), ale spíše mne tam štvala ta linearita. Jediné co se ve hře měnilo, bylo prostředí a nepřátelé, ale jinak příběh byl tak trochu nulový a boj byl v pozdější fázi pořád stejný. Taky jediné hádanky byly v bílé věži a ve skeldalu. Ale jinak hra dobrá, ovšem poněkud nudná.
-
zrovna včera jsem přemýšlel, že bych si to dal na mobil, ale mě se tam myslím nelíbila ta výbava, člověk nikdy nevěděl jak je která zbraň silná, nebo nevím jestli si to pamatuju dobře, ale temný úsvit či jak se ta sekera jmenovala to jistil :)))
-
Já jsem hrál spoustu starých her, ale vlastně žádné jsem nedohrál. Ale to jsem byl malý a neměl jsem na to potřebný skill. Teď už bych si na to troufnul. Ale moje RPG srdcovka jsou brány skeldalu, u kterých jsem nejdnou přemýšlel o vraždě vývojářů *1*
-
ale zase sem projel oba baldury i s datáčema i icewind dale oba :) ale to bylo dávno už :)
-
To je kouzlo těch starších her. Hraješ to rok a jsi vlastně na začátku. To byly doby, kdy jsem hrál Ultimu Online a i přesto, že jsem to hrál 2 roky, tak jsem byl asi lvl 20 *1*
mrako: Tak to je špatné. Ale HoMaM nikdy nebyl o sci fi, takže by MaM mohl udělat sci fi svět i z Ashanu. -
to ta bohuzial sklamem, kedze toto sa odohrava v Ashane ako H5,H6 a ta uz nema z scifi nic spolocne.
-
já si koupil v takové té rychlo akci na gogu tormenta a ještě sem nevylezl z první lokace :D nějak není čas :(
-
Je to hodně zdlouhavé, ale já se považuji za RPG hráče a pokud tohle projdu, tak se budu považovat oprávněně. Ale ta hra sama o sobě není dlouhá, jen po chvíli začne být stereotypní a poté je to mučení hrát ji.
-
no právě, ani si nechci představovat kolik je k tomu potřeba hodin :)
-
Ano, jsem s tím smířen, ale takhle slavná série si zaslouží projít celá. Ovšem ty DOS díly jsou poněkud hardcore. Od Vánoc hraji první díl a to nejsem ani v půlce.
-
a kdy to plánuješ hrát tenhle díl? za rok dva? :D
-
-
-
-
-