Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bobsh
    Když už je dokončená světlá verze webu, nešla by k tomu přidat ještě světlá verze diskuzí? Možná nebudu sám, komu se světlý písmo na tmavym pozadí špatně čte a pročítání diskuze mi kolikrát zabere víc času než přečtení článku *1*
    • Trol.diskuzni
      Podle mě ten seznam neznačí to, co je již dokončené, ale naopak na co se redakce primárně zaměří v nejbližším možném termínu... Ale můžu se mýlit.
      • bobsh
        Ha, nejspíš máš pravdu. Tak snad je součástí světlé verze webu i světlá diskuze *4*
  • Trol.diskuzni
    A co takhle zavést diskuze jen přes fejsíčkový plugin? To by bylo upe mega, boyz! *14*
    • To je tak hustej nápad, že jsem zároveň pro i proti!
      • Trol.diskuzni
        Ten nejlepší, věř mi!
    • Jen to ne bože *11*
      • Trol.diskuzni
        Výraz "facebook" je dnes již vědou přijatý ekvivalent pro "všeobecné blaho"!
        • Tak v tom případě sis spletl stránku.
          • Trol.diskuzni
            S facebookem na věčné časy a nikdy jinak! - krédo každého správného člověka! *5*
  • Robotron3
    A kdybyste opravdu chtěli zkvalitnit diskuse, někde to dělají také tak, že pro článěk je povolen jeden až určitý počet komentářů od uživatele, víc ne. To si pak člověk hodně rozmyslí, co napíše.
    • Omezení diskuze počtem příspěvků uživatelů nepovede k jejímu zkvalitnění, stejně jako nápad tady povolit psaní komentářů registrovaným uživatelům.
      • Ale ten nápad, že by šlo schovat/rozkliknout vlákno pod hlavním příspěvkem není špatný. Rozhodně by se diskuze zpřehlednila a člověk by se mohl vyhnout nesmyslným flamům.
    • ales.smutny
      Problém je v tom, že hodně často se tu dva či tři lidé opravdu baví (nehádají), trvá to celkem dlouho a přitom je škoda to omezovat. Navíc, velmi často se stává, že ty nejméně hodnotné příspěvky jsou kratičké výkřiky kolemjdoucích, kteří ani nejsou schopni nějaké diskuse a to by tohle opatření nijak neřešilo.

My bychom spíše raději podporovali zdravou diskusi a nelimitovali ji. Někdo dokáže zvládnou kvalitu i kvantitu najednou. Podle mě by tohle bylo hrozně kontraproduktivní. Ale dík za podnět!

edit: Jo pokud máš na mysli to, že někdo třikrát za stránku utrousí, jak je to děsná hra a všichni co ji hrají jsou idioti, to už bude spíš na naši moderaci...:)
      • Robotron3
        Asi jsem to opravdu na začátku špatně formuloval. To bavení se je možné stále ve vláknech pod jednotlivými příspěvky. Ne, že by nebylo možné reagovat na příspěvky víc než jednou. Zkrátka pro ilustraci jako na tom zive.cz, nebo zpravodajských serverech. Mě se tenhle systém dost líbí. Třeba si myslím, že na zive.cz mají asi větší návštěvnost než games.cz? A co se občas dívám do diskusí, nebo ještě víc občas něčím přispěji, tak jsem tam nezaznamenal nějaké vyložené kazení diskuse, prázdné vybavování se (trolling). A i když mají příspěvky dlouhá vlákna, tak po vstupu do diskuse jsou schované a je to pěkně přehledné.
        • Veskoslav
          Proboha srovnávat návštěvnost games.cz a živě.cz, promiň, ale to může jenom diletant. A to jsi teda hodně vláken neviděl a těch občas smazaných vláken, co je na živě. Proč to nesrovnáš s něčím, co není zpravodajský portál, ale portál o hrách? Nemůžeše srovnávat dvě naprosto odlišné věci. Určtě ti někdo po diskuzi o narození dítěte nenapíše pdoobný troling jako tady na tiscali, to si probůh uvědom.
          • Robotron3
            Tohle jsou přesně ty zbytečné příspěvky. Předložil jsem návrh a šlo mi hlavně o to, jestli by to vzala v úvahu redakce. Aleš odpověděl, že se nad tím tým zamyslí, takže v pohodě. Tak co se o tom dál bavit? Co prosazovat svůj názor? Co se hádat?
            • Robo: Určitě sám víš, že tyhle limity na osobu se dají snadno obejít.
            • Robotron3
              Jde o to, aby si člověk pořádně rozmyslel, co napíše, pak zákonitě ubyde prázdných několikrát opakovaných výkřiků do tmy. Ale jak říkám, šlo mi hlavně o to, předložit to k zamyšlení redakci. Takovéhle jakože diskuse právě nemám rád. Já si říkám to svoje, ty si říkáš to svoje a tak pořád dokola. Zbytečné.
            • Veskoslav
              Nesmysl. Občas třeba napíšu něco a za 4 hodiny něco. To bych měl cpát do starého příspěvku? Pak by následné staré vlákno nemuselo dávat vůbec smysl. Zpětný edit má smysl minutu-dvě na opravení chyb či doplnění informací, ale ne za 3-4hdiny něco editovat.

A na živě sice jsou pc atd., ale rozhodně skladba čtenářů živě a tiscali je zcela rozdílná.
            • Robotron3
              Když něco zapomeneš, máš možnost editovat ten původní příspěvek. A nejsem si teď jistý, jestli si zive.cz nepleteš s nějakým pohřebním ústavem? :) Vždyť tam jsou normální články okolo počítačů, což hernímu serveru je docela podobné, rozhodně podobnější, i než zpravodajský server, zprávy ze světa, atd, kde je ten systém diskusí také často využívaný.
            • Veskoslav
              Ne jenom jsem napsal, že pokud by to bylo jako na živě, tak bych tu přestal chodit:)A to, že kdyby jsi dal za příklad nějaký herní magazín, kde to funguje, tak by to bylo mnohem lepší.

Systém jeden příspěvěk a následné reakce je prostě nesmysl, obzvlášť na herní servru, kdy mnohdy chceš reagovat následně vícekrát. Na živě napíšeš Je mi líto zemřelého, upřímnou soustrast, ale dál už k tomu nemáš co říct. Kdyžto tady ano. Něco zapomeneš, no tak to prostě napíšeš v dalším příspěvku a to styl živě by zabránil. Spíš ať upraví už vlákna, kdy nejde pak reagovat než to kompletně překopávat:)
        • ales.smutny
          Jo, už chápu jak je to myšleno. Hodíme do brainstormingového posuzovacího koše :)
    • RakeW
      Nevím, který web máš přesně na mysli, ale pokud vím, tak třeba na živě má sice uživatel možnost jednoho vlastního komentáře ("názoru"), ale reagovat může na ostatní samozřejmě dle libosti, jinak by to jaksi nebyla diskuze, že jo.
      • Robotron3
        Ano, a ty reakce jsou pak standardně skryté. Samozřejmě jsem myslel ty hlavní reakce.
    • Veskoslav
      To je naprosto nesmysl.
      • Robotron3
        To je vyzkoušená a osvědčená metoda na webech, kam chodí hodně lidí a chtějí mít kvalitní diskuse, žádný nesmysl. Je to podobné, jako když je omezen počet vláken na vybavování se, akorát tohle se týká hlavních příspěvků.
        • Kein
          Co znamená "kvalitní diskuze"? Podle toho co by si rád zavedl, to diskuzi jakékoliv moc neprospěje, jelikož jak se lidi rozdiskutují tak je to blokne a už nemůžou psát. "Simply clever" řešení, opravdu.
        • Kde to tak je a funguje ? Ať mám přehled :)
          • A na CSFD .... kde jsou "Komentáře hodnotných" a pak limitovaná diskuze plebsu ;) Ale dávat test herních znalostí ve stylu ..... co to na mne vypadlo , kua ... a už jen přes redakci ; to zrovna nemusíte .
          • Robotron3
            Abychom nechodili daleko, tak jak RakeW píše, třeba na tom zive.cz
            • Veskoslav
              Jo a proto si většina přispěvovatelů stěžuje. Kvalitu příspěvků ti proboha nezaručí jeden příspěvěk=jeden člověk. To pak není diskuze, ale jenom soubor názorů, na které nemůžeš reagovat.....
    • To bych také zavedl ! *14*
      • Kein
        A ještě bych zavedl PSVB ať se tady máme všichni fajn.
  • Robotron3
    Chtělo by to filtr na diskusní trolly, aby jejich příspěvky byly vidět třeba až po kliknutí na zobrazit skryté, na to bych přispěl. :)
    • Cosi
      Stačil by mi i Ignore čudlík.
    • Trol.diskuzni
      Můžeš si stáhnout plugin do Google Chrome... Udělal ho myslím uživatel "posila". Bohužel nemám link nikde po ruce.
      • Cosi
        Problém s pluginem je takový, že google má nově omezení pro pluginy, které sám neschválí, takže pro nové uživatele, ty co si jako já přeinstalovali chrome a uživatele používající jiné prohlížeče je smolík.

Odkaz na link je: http://diskuse.tiscali.cz/games/bleskovky/obecne-1/?rootId=812636&itemId=812636
    • Ronox
      Vtipně zakomponovat tlačítko hide troll. To už bych si účet u tiscali udělal a nepropojoval to čistě přes facebook.
    • Já taky ! *14*
  • "Přidání možnosti smazat čtenářskou recenzi jejím autorem"

Skvělý nápad ! *14* Některým nezmiňovaným ( radši ) by to určitě prospělo ! *14*

Také bych pak přidal filtr na normální recenze napsané zkušenými lidmi a trapné subjektivní recenze napsané haterem/amatérem. *6* *6* *6*
    • Cahir
      A to já bych si strašně rád poslechl kritéria takovýchto posouzení.
      • RakeW
        Normálně sebereflexí, před odesláním recenze zaškrtneš buď okénko "konstruktivní kritika", nebo "fanboyovský/haterský průjem".
  • Nádhera. Moc Vám ty penízky přeju :) Určitě byste si ale těch peněz zasloužili víc. Takhle mají i lidi na podpoře větší peníze než redaktor Games :( IMHO byste to měli zpoplatnit povinně, jelikož jste nejkvalistnější web v ČR a určitě byste si fanoušky nasli a mohli byste zkvalitnit služby a vydělat si na živobytí, aniž byste museli chodit někam do fabriky.
    • Trol.diskuzni
      Do fabriky rozhodně nechodí, pokud je mi známo... A na chlast mají evidentně peněz stále dost, když jej popíjejí v každém druhém podcastu.
  • Cahir
    Pěkné hoši.
  • Amylee.Anderson
    HLAVNĚ by bylo príma, kdybyste přidali možnost smazání příspěvku v diskuzi :)
    • RakeW
      Proč? Pokud na něj už někdo začal odpovídat, bylo by smazání vlákna dost nefér, spíš by se tam muselo stejně objevit něco ve stylu "příspěvek byl smazán autorem" a to si tam můžeš klidně napsat i teď. Takže snad jen v případě doublepostů apod., ale těch není takové množství, aby to diskuzi znepřehledňoval, takže za mě osobně je to zbytečná funkce.
      • Tak co třeba možnost smazat příspěvek do určitého časového limitu, řekněme 5 minut?
  • Kr.Pa
    Co to psaní příspěvků pouze registrovaným uživatelům ?
    • RakeW
      Tak zrovna tady fakt nemám pocit, že by s registrací rostla úroveň.
      • heh to jo *1*
    • Trol.diskuzni
      V čem to helpne? Neregistrovaní zde můžou psát i přes BAN pomocí anonymizérů, registrovaní pak použitím proxy (BAN je pouze na IP, ne na účet)...

Čili pokud chce redakce ultimátně filtrovat diskuze, musela by zavést přístup jen pro registrované s uvedením pravého jména a čísla občanky/kopie rodného listu v profilovce, doživotní IP i nick BANy, globálně omezený počet registrací na daný den a případně umožnit libovolné přispívání až po schválení několika zkušebních příspěvků nového uživatele...

Dále také zablokovat uživatele s pravidelně negativními ohlasy (hlas lidu má vždy pravdu, ámen!) a také si najmout alespoň tři cenzory, kteří by pravidelně skenovali všechny diskuze a vyhrožovali smrtí zardousením (aby daní uživatelé již nikdy nemohli hlásat zlo)! Samozřejmě by bylo záhodno mít na stránkách čísla na linku bezpečí/ombudsmana/ústavní soud a provozovat nepřetržitou help-online videokonferenci z kanceláře pana Lessyho. V neposlední řadě bych rozhodně zřídil pravidelné brífingy s panem Doskočilem, který by jistě v tomhle ohledu měl o čem rozprávat...
      • Kr.Pa
        bany se muzou zavest na IP, ucet nebo e-mail

jsem proti zavadeni jakekoliv formy karmy, to je zkaza
      • Zrovna od tebe bych to nečekal, který sem píšeš neustále jednu hovadinu o Skyrimu a konzolích jako přes kopírák do každé diskuze. Ty bys ten BAN zasloužil okamžitě, tak nevím, proč si ještě házíš sám klacky pod nohy.
        • Trol.diskuzni
          Proč bych si měl házet klacky pod nohy? Pokud mě redakce bude chtít natrvalo bloknout, ať to s klidem v duši udělá... Nové registrace si tady zakládat určitě nebudu. Dokonce mě může slušně oslovit s žádostí, abych se ze zdejších diskuzí natrvalo stáhnul... I tehdy bych vyhověl.

Mimochodem má každý možnost si mé příspěvky pomocí pluginu do Google Chrome zneviditelnit a já osobně pomáhal při jeho ladění... *3*
          • *6* Boring !!!! *6* *6* *6*
      • Cahir
        A nebo by stačilo, aby se lidi nechovali jako čůr*ci...
        • Tak každej bohužel nemůže dosáhnout tvé úrovně slušnosti.
          • Cahir
            Já nemluvím o "slušnosti", vulgarismy občas v jazyce mají své nenahraditelné místo. Já mluvím o tom, aby lidi nebyli čur*ci... A to nijak nesouvisí s hulvátskou, resp. vybranou mluvou, ač se někteří povrchnější jedinci domnívají, že ano.
      • Nebo by se pod každým vedly dvě diskuze. Ta druhá VIP pro super extra prověřené jedince.

A všichni by měli na 90% stejné nekonfliktní názory a všichni by byli šťastní a prostě jeden velkej circlejerk.
      • heh takže v podstatě Blizard Real Id nechci vidět ty protesty *1* *1*
        • Trol.diskuzni
          Hlas lidu by byl nejspíš uspokojen, a tedy by opět láska a spravedlnost zvítězily!
          • heh pravě ses sám vytroloval gratuluji *4*
            • Trol.diskuzni
              Now I feel refreshed!
            • *6*
  • zdrzím se trollovacího komentaře tak že jen tak dal hosi *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit