Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jnsCZ
    ...nebo na plátně s 3m úhlopříčkou :)
  • A kdy byla vlastne stolni konzole neco uplne jineho nez pc? Ja bych rekl ze pomalu odjakziva konzole = normalizovane pc.
  • A infrastrukturu na ty datový toky vybuduje kdo? V americe (jako prikladu s rozsahlou siti a trhem) se uz ted internetovi a telekomunikacni operatori nemuzou snest kvuli streamovani videa, protoze naklady nesli telekomunikace, ale zisky plynou spis internetu. Masivní cloud hraní nemůže přijít do doby, nez budou natazene kabely, co ten provoz utahnou.
    imho, cloud je jen dalsi krasne buzzword co se ted cpe vsude, kdo resi cokoliv s nejakou urovni bezpecnosti se mu vyhyba a bude vyhybat jako cert krizi.
  • jj, joe měl opět pravdu.

gurujoe.sk/2011/10/cell-c-ako-cesta-cast-druha.html
  • Mechwarrior_bw
    HL1 mal dobrú AI iba vďaka enormnému využitiu scriptov, od tej doby prešla AI kus cesty ale to že zaostáva je fakt... kvalitná autonómna AI si žiada výkon ktorý nie je k dispozícii. Fyzika sa takisto zlepšila a podstatne ale určite pod možnosti napríklad PC hardwaru, to prečo nenastala fyzikálna revolúcia príchodom PS3 a XBOX360 je ich limitovaný výkon, nič iné. A nepoužíva sa TEN Havok čo sa používal v minulej generácii - Havok je engine a ako každý prechádza vývojom a neustále sa vylepšuje, takisto tu máme PhysX (Arkham,Alice, v budúcnosti Arma3). A JC2 vyzerá na určitých miestach ako hra z roku 2004.
  • No nejako si na tie hromady exkluzívnych JPRG na PS3 neviem spomenúť. Asi skleróza ...
  • Také nezapomente na ozvučení hry, všichni pořád melete o grafické stránce ale správné ozvučení dokáže navodit tu správnou atmosféru
  • Úžasnou AI a fyziku slibovala Sony už u PS2... u PS3 a X360 se pro změnu slibovala úžasouužásná AI a fyzika + hromada NPC + FullHD v 60 fps. Všichni víme jak to dopadlo - AI a fyziku vyměnili za "superdetailní" textury a více polygonů. Moc bych se divil, kdyby tomu teď bylo jinak. Už jsem příliš stár, abych věřil marketingovým pohádkám.
  • Nechapu jak muzete spojovat do pojmu konzole X-box a PS, jsou to uplne jiny stroje, a co si budeme nalhavat X-box to brzdi nejvic ...
  • Podívejte se třeba na takového Zaklínače 2, má vysoké prodeje, protože na PC hráče nekašlou. Když jsem rozbalil Zaklínače 2 tak jsem se nestačil divit co dali vývojáři do normální edice za přiměřěnou cenu dárku a věcí, dali tam to co by ostatní vývojáři dali do Speciální edice za několik 1000 korun. Hra byla skvěle optimalizovaná a nabídla skvělou porci zábavy. CD project na PC hráče nekašle a tak to má být
  • PS3ka je japonska konzole, takze vetsina her je pro nas zapadaky nehratelna, pokud tedy nemate rad JRPG atp. styly. Samozrejme, ze na XBOXu vychazeji i exklusivni "zapadne" ladene hry, ale neni jich tolik. XBOX na druhe strane je ciste americka zalezitost, tudiz vetsina her na nem je prave zamerena na zapadni styl her.
  • dr.gonzo
    no ono to už není pravda,asi před 3 měsíci ps3 v prodejích xbox predběhla.

úspěch xbox je hlavně v tom že se začal prodávat o rok dřív a spousta lidí i když chtěli ps3 tak nakonec neodolali a koupili xbox 360 zvlášt když vydání ps3 byl ještě o 3 měsíce posunut. jako druhý hlavní důvod bych viděl to že má tolik reklamovaných xboxů a každý vyměněný za nový si počítá jako prodaný(jen já za 3 roky jsem právě tímto vystřídal 3 xka).
  • Hodně lidí ví, že technická omezenost konzolí neovlivňuje pouze grafiku samotnou, ale také fyziku, AI, rozsáhlost světa, počet NPC na scéně no a samozřejmě plynulost. Hodně her na konzolí je pro PC hráče na hranici rozumné plynulosti nutné pro správnou hratelnost. Já bych si nemohl vychutnat FPS hru, kde framerate často líta pod 30(velká hromada her) či dokonce pod 20(Crysis 2).
  • No ale za to, ze pcckari uz nemusi tak casto upgradovat mohou prave ty konzole ;)
  • Doba kdy musel člověk updragovat rok co rok PC je asi tak cca 5,6 let za námi. To stále někdo žije z předsudku, že PC hráč musí furt něco kupovat aby si zahrál a jak mu to konzolista natřel, který koupí jednou za x let svou krabičku?
  • dr.gonzo
    tak taková AI se naposled zlepšila snad v half life 1 který vyšel v minulé generaci konzolí a od té doby vůbec nic tak nevím proč by se mněla zlepšit s příchodem další,nebo i ta fyzika zlepšila se v GTA 4 a asi v dalších 2 hrách a jinak se stále používa ta samá hadrová pana a ten havok co se používal i v minulé generaci konzolí. a rozsah herního prostředí třeba v takovém just cause 2 je ti málo?
  • GuruSerpent
    Přesně tak jsem to udělal před rokem a rozhodně nelituju. Na Xboxu hraju novinky, na které můj PC nestačí a na PC si jedu starý klasiky. Koupí konzole neprohloupíš, v konzolích je budoucnost.
  • krome vsech zminech veci je tu jeste jedna vec, xbox je "atraktivnejsi" vzhledove, zarive zelena barva je na prodavani mnohem lepsi, nez temna seda/cerna. A i ovladac je barvejsi, celkove xbox vypada vice jako herni konzole, ps3 zase jako serioznejsi domaci platforma... mozna si myslite, ze jsem blazen, ale pracoval jsem v pr a verte mi, ze kdyz date nezaujatemu cloveku do ruky v jednu chvili xbox a ps3, sahne po xboxu, protoze je proste "hezci". Nebavime se o hc hracich.
  • dalsi generace uz stejne nebude konzole. nejspis to bude nejaky domaci pocitac s uzavrenym systemem s pernamentnim pripojenim na internet a mesicni poplatky. architektura bude asi hodne podobna pc, aby byl vyvoj software snadnejsi a kompatiblita co nejvetsi. proste neco jako iphone mezi telefony :)
  • dr.gonzo
    trošku se obavám že hry na další konzole budou graficky dokonalé 2 hodinové filmy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit