Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DaddyD
    Mnoho i více dalšího se dozvíte na http://elderscrolls-online.tiscali.cz *1* *1* *1* *1* Bože...
  • PravyMonty
    Víte co je k smíchu? Že kdyby ta hra v názvu neměla the elder scrolls, tak by nikoho nezajímala, nikdo by ji nehrál a v budoucnu by měla objektivní recenze.
  • Moznost hrat za imperialni rasu? Tak ze koupis si hru za 1500Kc, potom platis mesicni poplatky a jeste si musis udelat upgrade na na Imperialni edici aby jsi mohl hrat za dalsi rasu? Prave jsem ztratil veskery zajem o tuhle hru.
    • walltar
      Tak technicky jsou to 4 pasivky a možnost hrát za hubenýho norda. Takže to zase tak hrozný není. Navíc i s normální edicí máš možnost si zahrát 100% hry. Osobně si myslím, že na to jaké sou tam ty bonusy, se ta digitální imp edice vůbec nevyplatí.

Kůň je stejnej jak ostatní koně, Prstýnky dávají 5% XP bonus a pet je vyloženě k smíchu ... Za to platit 25€ je imho kravina. Pokud člověk nechce tu edici se soškou a knížkou ... ta je celkem pěkná, ale to zase nemám kam dát.

Jinak jde to sehnat i za třeba 1100,- ... na oficiální stránce to je šíleně předražený.
    • Snad budou lidi soudni a nebudou ten trash kupovat jen kvuli mmo suchu nebo protoze je to TES.
    • mna skor fascinuje po ze po kupe tej edicie je moznost hrat za " jakoukoliv alianci s jakoukoliv rasou" tak naco tam potom maju rozdelenie RvRvR ked ti co si priplatia mozu byt hocico hocikde ?
      • walltar
        Tak jeden důvod je, protože to lidi chtěli. Taky tak jak to je teď to vůbec nesedí do lore TES. Jsou tam hodně multikulturní území. Ale zase je blbost to dát všem, protože je potřeba to jádro zachovat.

Teď to dostanou všichni k předobjednávkám. Pozděj to bude jen k imp. edici.
        • kon, pet, atd... su uplne v pohode ako v kazdej v spec edicii MMO, este aj ten imperial sa da pochopit, ale rozbyt zoskupenie frankcii je fakt kravina, Nord medzi Vysokymi a Lesnimy elfami a mackami, bude epicky
  • Ještě k tomu článku "10 důvodů, proč se těšit na ESO":
    Ad 10 Grafika, je mi líto, není nijak zvlášť nadprůměrná. Některé modely jsou velmi nepovedené. Grafika je na tom hůře než v Oblivionu, což je mnoho let stará hra.
    Ad 7 Obrovský svět možná, ale rozdělený podle frakcí, takže objevíte max. 1/3 světa za svou postavu, ledaže nebudete chtít mít postavu u každé frakce - tedy nutí to hráče mít více charakterů, což mi příjde zvrácené. O způsobu otevření celého světa na max. levelu se toho moc neví, ale je to prakticky na nic, pokud nebude postava scalovat podle regionu, což zřejmě nebude.
    Ad 5 To jsou s prominutím marketingové žvásty fanboyů. Souboj je dost odlišný od toho ze Skyrimu a samozřejmě bude stále záležet na gearu. Míření je omezeno jen na první zamíření a jakmile se vám povede zamířit, mob už se vaší střele prostě nevyhne, leda byste se k němu sami otočili zády. V SP hrách se mobové běžně vyhýbají střelám.
    Ad 4 O velikosti herních map nic nevím. Počáteční lokace byly velké. Ovšem já bych řekl, že tolik nezáleží na velikosti herního světa jako na propracovanosti světa a v tom aspoň ve všech počátečních lokacích TESO velmi pokulhává.
    Ad 3 Customizace postavy je horší než ve Skyrimu. Co k tomu dodat??? Neměla by být lepší, když je to MMO? Jak tohle mohli zmínit jako plus absolutně nechápu, když možnosti jsou naprosto stejné jako v Age of Conan a dokonce celá customizace vypadá prakticky identicky. Zase jen pár vousů, vlasů a všechno hrozně omezené. Kde jsou opravdu dlouhé vousy například?
    Zbytek netřeba komentovat, neboť buď o tom není nic známo, nebo o tom nevím nic já, případně je potřeba počkat, jak se věci vyvinou. Na mysli mám crafting (nic nevím já), vývojáři (je mi to jedno), megaserver (proti tomu nemám nic, dobrý nápad), pvp (to neví nikdo), budoucí obsah (taky nikdo neví, jak to bude vypadat).
    A zase pro kecaly: 15 hodin beta, sledování tohoto MMO od ohlášení, všechny díly TES kromě těch mobilních a Areny.
    Proč s tím otravuju? Snaha o vyváženost, která je až zoufale malá - snaha být v určitém slova smyslu v opozici proti fanboyům, ale zase hloupě nehatovat.
    • 10. Grafika je na MMORPG, ve kterém budou bojovat stovky hráčů na jednom místě velmi nadprůměrná. Pak zde máš třeba FF XIV, kde je grafika mnohem lepší, ale PvP čítá celé 4 hráče.
      7. Můžeš objevit celý svět za postavu z jediné aliance. Nemluv o něčem, o čem zjevně nic nevíš.
      5. Souhlasím, že na revolučnost soubojového systému může mít každý svůj názor a beru, že tohle je ten Tvůj.
      4. Subjektivní názor, který akceptuji, ale rozhodně bych ho nepokládal za objektivní. Subjektivní názor autora článku na fanstránce je jiný. Ncicméně on díky tomu, že své dílo prezentuje na fanstránce jasně říká, že jeho názor je subjektivní, nikoliv objektivní.
      3. Customizace postavy je na poměry MMORPG, ve kterém nechceš mít mutanty a-lá Aion velmi dobrá. A můj subjektivní názor je, že raději budu vě světě běhat s méně rozmanitými, nicméně reálnými postavami, než s elfy s fialovými vlasy a jedním okem.
      To, že aspekty PVP nezná nikdo je ale další výmysl. Spousta čechů hrála už americkou Betu a v Cyrodiilu strávili mnohem více, než pouhých 15 hodin. Jejich (subjektivní) hodnocení PvP aspektů hry je tedy pro fanoušky hodnotné.
      Většina toho, co jsi napsal (až na 7. bod, který je totálním nesmyslem) je Tvůj subjektivní názor, který je jiný, než subjektivní názor redaktora FANSTRÁNKY (zdůrazňuji). Redaktor fanstránky píše článek pro fanoušky hry. Nehraje si na objektivnost, jinak by nepsal pro fanstránku. Doporučuji Ti, aby jsi učinil totéž.
      • Spades
        Takže elf si nemůže nabarvit vlasy a vypíchnout oko? Tak to nekupuju, když nemůžu mít svého hardcore elfského barbara s růžovýma vlasama, páskou přes oko a mečem místo ruky.

A teď vážně. TESO je sh1t. Proč je to sh1t? Protože se to jmenuje TES, i když sere na Lore TES ze všech možných stran. Kompletně přepsané zóny. Summerset Isle mají mít budovy z organického skla, a místo nich jsou tam co? Hrady ze Skyrimu. Cyrodiil má být džungle, a to že to není džungle není "Transcription Error", protože bylo zavedeno jako canon, že Cyrodiil džungle byla, a pak ji Tiber Septim kouzlem změnil.

Dále pak Imperiálové ve všech frakcích a pouze za sběratelskou edici... Jo vlastně KDOKOLIV v káždé frakci (Nord by s elfama proti nordům nikdy nebyl, protože Nordové jsou největší rasisti)

A předplátne v roce 2014... Hra jako Wildstar to mít může, protože je to levná indie hra, která si vydělá při 20 000 předplatitelích, ale TESO se nezaplatí ani s 10ti milionama.

Dopadne to jako SWTOR.
        Cena: 700 mega. Celkovej výdělek: 300 mega, z čehož šlo tak 30% Lucas Arts.
        • Už jen z důvodů že z vysoka serou na lore bych to nehrál
      • Ano tady krasne vidime treti stadium fanbojismu, tzv. kretenismus. Fanboj v tomhle stadiu verejne tvrdi, ze mit min moznosti je vlastne lepsi.
        Btw. doporucuju zkusit star trek online, tam jde videt co to je customizace postavy. *3*
      • No moment, herní svět je rozdělen na třetiny podle frakcí. Všechny frakce pak mohou po dosažení 10. levelu postavy vstoupit do centrální provincie, kde se koná pvp. Až po dosažení max. levelu (lvl 50) je možné, aby postava z jedné frakce navštívila oblast jiné frakce. Takový je mi znám koncept. Změnilo se to? Mohu já s levelem třeba 20 jít plnit questy do regionu jiné frakce?

Hraju si někde na objektivnost? Jasně jsem napsal, že se stavím do opozice vůči fanboyům - to je naprosto jasně vymezená pozice.

Je další neduh českých fór, že si jednotliví členové pořád dokola musí připomínat, že píší vždy svůj subjektivní názor. Proč se tohle pořád děje? Mně to příjde stupidní a pochopím to leda u dětí.
        • Ti, co tu na (FORU!) resi pokazdy sub/objektivitu uz mi uprimne taky lezou na nervy. To nutkani vypadat za kazdou cenu chytre je sice asi silny, ale je to spis trapny a pruhledny, protoze to cpete porad tam, kde to nema co delat.
          • Taky tady si stezuji na hru lidi co nehrali betu.
            Jenom si prectou clanky a delaji chytre aniz by tu hru hrali.
            Ta hra me tolik nezajimala dokud jsem nehral betu a ta me nadchla.
    • Se mi libi, jak posledni roky u mmo's developeri mlzi, pripadne mlci o pvp do posledni chvile. Ja vim, ze to souvisi celkove s abilitama a je to tezky a zdlouhavy balancovat, ale pulku lidi to prestane rychle bavit bez kvalitniho pvp, pac dungy/raidy farmit porad dokola je o nicem, kdyz to clovek pak nemuze zurocit v pvp. No snad to nedopadne jak pvp v SWTOR, o kterym tu padla zminka, tam byly battlegroundy solidni vysmech.
      • TESO je zaměřeno převážně na pvp, takže by mělo být hodně dobré, jinak očekávám slabší úspěch hry (ta hra nebude mít neúspěch, o to se už marketing postará a hra určitě bude mít zisky).

Vždyť právě a jen kvůli pvp vytvořili aliance, které sotva zapadají do smyslu hráčů dlouhá léta hrající TES. I hlavní příběh byl vlastně formován tak nějak s přihlédnutím k pvp složce hry.

A je samozřejmě pravda, že udělat dobré pvp je v MMO to vůbec nejtěžší.
    • Jinak předem děkuji za mínuska a očekávám za každé mínusko relevantní proti argumenty k jednotlivým bodům.

Nemůžu se zbavit dojmu, že oni těch 10 bodů nějak splácali dohromady, aby jim to prostě nějak vyšlo na těch 10 bodů. Minimálně ta customizace je fakt úlet, protože v tomhle TESO bohužel není nějak nadprůměrné.
  • Můžete mi někdo říct, proč tam mám ban, když jsem tam v životě nebyl?
    Ne, že by mě ta hra zajímala, ale tady jde o ten princip -_-
  • Nevím co tu vůbec řešíte grafiku. Hrál jsem betu a na maximální detaily byla opravdu nadprůměrná. Dokonce lepší než zmiňované FF IV. Hlavně ta hra byla v betě zábavná. A po těch letech, co vyšel EQ2 a WoW vlastně ani nic jiného nevyšlo. F2P hry nepočítám, protože kvalitní F2P neexistuje. Samá asijská slátanina na rychlo ukvašená. Takže jsem rád, že zase vychází něco, co mě opravdu zaujalo. Příběh to má kvalitní i forma vyprávění je slušná. Proč by mělo každé nové MMORPG pořád dominovat v něčem úžasném, pořád nám cpát něco nového. Skyrim neměl žádné inovace a jak dobře se hrál. A to že se hra musí koupit a ještě platit měsíční poplatky, to bych vůbec neřešil. Hry se v dnešní době nedělají jenom na hraní, ale je to byznys. WoW se také kupovalo a platí se do dnes. Hlavně bych to viděl jako plus, alespoň se tam nedostanou trolové a hateři jakých je tady na fóru hromada. Každý kdo tady o tom píše, tak ho hra nějakým způsobem zajímá, jinak by sem nechodil *1* a když na to nemá, tak pomlouvá *3*. Zkrátka viděl jsem, hrál jsem, objednal jsem a těším se na vydání. Téhle hře dávám palec nahoru, protože tahle hra se hrát bude ! *3*
    • že si nehrál kvalitní f2p, ještě neznamená, že kvalitní f2p nejsou. *3*

Máš pravdu, že třeba mě stále ta hra zajímá. Pro mě je TES srdcová záležitost a přestože TESO kritizuju, úplně jsem ho samozřejmě nezavrhl. Je to MMO a to se bude nějak vyvíjet a třeba bude časem hratelné i pro mě.
      • Ne nejsou, zkus mi říct jedinou kvalitní F2P MMORPG hru, která jako F2P začínala. Prostě nejsou *3*
    • Presne, roky nic nevychadza, nejake f2p co nestoja za rec. Azijske zlataniny, grindovanie nejakej p*coviny, ktora ma 0,02 % sancu na drop z bossa ktory sa spawnuje raz za dva tyzdne na 20 minut.
      Najvacsi hate schytaju hry kde je mesacny poplatok, alebo hry ktore sa nikdy nepodarilo cracknut (Diablo 3)
    • Kravicka
      CoD se taky hraje a co to je za sracku.
  • eStar
    Další zbytečné MMO které akorát zklame spoustu hráčů.
    • walltar
      Každá hra zklame spoustu hráčů ... Ale u téhle to bude o to víc, že si to koupí hromada lidí co MMO ještě nehráli a budou hodně překvapení až to spustí.

Ale pokud člověk čeká normální MMO, tak nemůže být zklamaný, protože ta hra je solidní MMO. Dělaná pro lidi, kteří rádi MMO ... takového člověka nemá na té hře co zklamat.
      • eStar
        To si povíme až se za dva týdny po spuštění první hráči dostanou do end-game a po měsíci a půl to bude mít dohrána většina, další obsah v nedohlednu a lidi začnou odcházet.

EDIT: A za chvíli F2P. *3*
        EDIT 2: A to ani nemluvím o tom že hráči budou čekat TES a dostanou přeskinované WoW.
        • Veskoslav
          Ukaž mi nějaké MMO, kde se nedostanu do END GAME za měsíc a půl. GW2 někteří šílenci dojeli za 4 dny, SW ToR za 6 dní, nějaký WoW magor z Číny komplet celé WoW za 10 dní atd. U MMO je důležité právě to, co se děje po end game a co nabídne hráčům, ne to, za jak dlouho ho dojedeš. Nikdo nechce levelovat 10 let.
          • Hraju DDOčko přes rok a půl a v endgame jsem byl zatím jen 2x. Ale ani tím to nekončí. Ještě rád svou postavu několikrát reinkarnuješ
          • eStar
            Zmiňuješ třeba SW ToR. Ano přesně takhle dopadne TESO, nebo spíš ještě hůř.
            • Veskoslav
              SW ToR má v současné době cca 300 000 měsíčně platících hráčů+170 miliónů dollarů za rok 2013 v podobě Cartel Marketu. Což má defacto 300 000krát269krát12 (průměrná cena, kdy osobně mám 60 denní karty za 520 Kč)+170 mega. Což máme za měsíční poplatky cca 45 mega+170 mega za F2P. Do toho máš 2 miliony koupených kopií hry (průměrnou budeme brát 400). Hra je tu od roku 2011. V roce 2012 klesl počet přispěvovatelů na cca 200 000. Ke konci se to díky datadisku a v současné době novému datadisku dostalo na cca 350 000 (vším se samozřejmě EA chlubí). Tudíž pokud by takto dopadlo TEST Online, tak si může pískat. Pravidelné platící zákazníky+skoro trojnásobek z F2P modelu.

Wallter: V současné době má PvP dvojí podobu. Arény (osobně je mám raději), kdy máš 5 map a 3 druhy. Zabírání dvou bodů a kdo dříve doplňkové body, kdy aktivní bod do 1:30 vybouchne a tlaková vlna zabije vše mimo ochranou zónu. A musíš dosáhnout 1000 života nebo mít lepší scóre (na toto jsou pak varianty na zabírání věží, co střílejí na loď nepřítele a zabírání bunkrů), další mód je pak klasické postupné dobývání, kdy jeden brání body a druhý útočí a v druhém kole se to prohodí a třetí je takové vesmírné "ragby", kdy se snažíš dostat míč do soupeřova silového pole. Většinou se hraje 8 vs 8, ale připravují se 16 vs 16 mapy. A pak je tu nové PvP vesmírné, kdy máš svou loď a vesele likvidouješ protivníka. Máš tři třídy lodí a na začátku bitvy si jeden vybereš a pak hraješ.
            • walltar
              Je to dost pravděpodobné ... otázkou ale je, jestli to co se stalo s TORem je dobrý, nebo špatný vývoj situace. On má po přechodu na F2P celkem slušnou základnu a kdyby se tolik neutratilo za vývoj, tak by asi i dost vydělával.

Jenom taková otázka ... jak funguje PvP v TOR? ESO má celkem šanci udržet hráče díky PvP. Má celkem zajímavý systém ... řekl bych, že i lepší, než GW2.
        • walltar
          Jako u každého MMO ... Někdo odejde a někdo zůstane. Já nevím, co lidi čekají od themeparkového MMO, to sou záležitosti na chvíli ... koupit, zahrát a jít si hledat nějaké jiné. Někdo vydrží trochu dýl, protože hraje PvP, ale dřív nebo pozděj zůstane jen zlomek lidí.

Osobně mě to vůbec nevadí a počítám s tím ... takovýmhle hrám dávám max 2 - 6 měsíců, dýl ji hrát určitě nebudu. Ale pořád je to víc, než drtivá většina SP her. A jak to bude F2P tak už tam nebudu ... už budu hrát Elite.

Pokud bych chtěl hru na delší dobu, jdu hrát nějaký themepark, eve sem tak hrál 3 roky a nikdy nebyl se zábavou problém.
          • eStar
            Jo pokud to bereš takhle tak to celkem chápu a máš pravdu. Jinak EVE je jediné MMO které mě zabavilo na dlouho a už ho zase hraju. Asi jen doufám že se objeví něco stejně zábavného.
            • walltar
              Já počítám, že Star Citizen mě udrží aspoň tak dlouho jako EvE ... protože je to taky Sandbox, takže nemusí trpět tím, že by mě došel content ... narozdíl od themeparku tam totiž nejsem uzavřený v kleci. Potom možná Elite, ale ta mě příjde víc zaměřená na singleplayer a co-op.

Ale je dost lidí (a já bych se nebál říct, že většina MMO hráčů), keří si neumí najít zábavu sami ... po hodině v eve neví co dělat a hledají nějakou vodící pásku, která by je nasměrovala za contentem. A pro takové lidi jsou tu MMO jako je ESO.
  • tak jsem se těšil a teď mě to štve
  • Mám pocit, že tá hra bude mať podobný osud ako Star Wars The Old Republic. *9*
    • v tom pripade to bude super swtor ted hraju a nechapu co proti tomu lidi maji :D
      • Swtor se hodně zvedlo od minula, co jsem to hrál. Na druhou stranu ten jejich f2p model je tak nechutný, že se mi do toho nechce strkat ani kačka a on to možná bude časem problém, protože ty omezení jsou fakt na grcačku.
        • mne ako subscriberovi sa SWTOR hraje skvele. Ano ten pocet Flashpoitov je zufaly, rovnako ako ich obtiaznost. Raidov/ops je dnes uz 7 ked nepocitame tobora. Ich obtiaznost na hard je smiesna, hlavne u tych lvl50, tam uz 55ky vo full underworld a viac chodia Nightmare pomali s jednym healom a bez tanka.:P 55kove ops TfB a SaV su challenge az na 16M hardmode, aj to len niektory bossovia. Nove Opsky na oricone zatial davaju zabrat aj na hard 8m, ale staci ked budu mat 2/3 ops grupy read guard gear a pojdu uz ako noz maslom. Modlime sa za skory najtmer,a hlavne nejake nove opsky, ci nightmare mod na flashpointy.
    • Jako že vydělají přes 150 mega jen z mikrotransakcí za rok? To by asi brali.
    • Nie je sa čomu čudovať. Trh je presýtený ďaleko lepšími MMO hrami po stránke grafickej aj čo sa zábavnosti a obsahu týka. Len značka téma na dobrú hru nestačia.
      • Tiež si myslím, že na trhu je už príliš mmorpg. Dá sa vyberať z dosť veľkého množstva - menej či viac kvalitných titulov- a tak už nehrozí, že by nejaké mmorpg uchvátilo obrovskú časť hráčov.
    • Tak to TESO moc fandíš. Pokud skončí jako SWTOR tak to bude pro Bethesdu výhra... SWTOR má hodně dobrou populaci. Problém je, že je stále málo raidu a ještě jsou k tomu dost jednoduché. To same flashpointy. Těch je kurevksy málo a navíc jsou trapně lehké a nudné. Engine je stejný dva roky bez update. Seká se to i na dobrých sestávách. Za dva roky tu nejsou žádné mody. Za dva roky tu není možnost zvětšít si bar na více než 12 spellů. A tak bych mohl pokračovat, ale i tak je na tom v současnosti SWTOR dobře..
  • WoW by mělo chcípnout už jen proto, aby dalo prostor dalším MMO - klidně třeba i TESO. Tady vůbec nejde o kvalitu ale o zvyk a o falešný pocit, že hraju to nejlepší, když hraju to nejhranější. WoW už příliš dlouho váže množství hráčů a to poškozuje celou MMO scénu a díky tomu MMO v podstatě stagnují. Ona vyšla řada zajímavých MMO, ale protože není hráčů neomezený počet a protože si WoW pod sebe natáhlo velkou část herní komunity, mnoho MMO neměla dostatečné zisky a stala se tedy nezajímavá pro vydavatele, tedy i pro vývojáře a nakonec i pro hráče. Tohle je vidět na mnoha titulech. Např. právě končící Vanguard byl svým pojetím dost zajímavý, vypadal pěkně, hrál se dobře, ale stejně neměl dostatečné zisky, tedy i dostatečné investice do jeho vývoje a na té hře to bylo hodně vidět. Podobně Age of Conan. Klasickým příkladem je i LOTRO, které dojíždí na nedostatek peněz, ač je to MMO velmi podařené.

MMORPG scéna je zafixovaná už léta a nic jiného než konec WoW jí neuvolní. Je úplně jedno, že můžou vycházet lepší, pokrokovější, modernější, hezčí MMO, protože to řada hráčů buď nezkusí, nebo zkusí, ale vrátí se ze zvyku zpět k WoW. Blizzard si tohle moc dobře uvědomuje, proto je velmi opatrný ve vývoji svého nového velkého MMO titulu. Moc dobře ví, že už to nebude mít tak jednoduché a že tu minimálně bude chybět faktor zvyku, který WoW tak moc pomáhá.

Užijte si teď to mínuskování - za každé poníženě děkuji, ale když už jste začali o WoW, musel jsem k tomu přidat svůj dokonalý moudrý a zcela objektivní správný vždy pravdivý úžasný krásný obdivuhodný a ještě lepší názor (narážka na ty, co pořád "argumentují" neobjektivitou názorů a podobnými nesmysly).
    • Veskoslav
      A proč by proboha mělo WoW skončit? Hra končí, když ji nikdo nehraje, což není problém ale WoW, ale ostatních her. Vzpamatuj se proboha. Tyhle kecy o poškozování MMO může vypustit vážně jenom trollda.
      • Nepíšu, že bych zrušil WoW. Píšu, že je potřeba, aby WoW chcíplo, aby se někam posunul MMO žánr. Jsem přesvědčen, že WoW váže spoustu hráčů kvůli navyknutí si tuhle hru hrát a že spousta hráčů podvědomě nechtějí přijmout jinou hru už z toho důvodu zvyku a dále doplňuju z důvodu velké investice času, vytvoření soc. skupin.

WoW váže mnoho hráčů a pokrucuje jejich vnímání MMO žánru. Nejsou pak ochotni zkoušet cokoli jiného, to vede k podfinancování ostatních MMO a tedy nakonec ke slabému rozvoji MMO. Uvedl jsem řadu MMO, kde přesně k tomuhle došlo/dochází.
      • Podivej se vsude kolem - reklama, reklama, billboard, spot, zamysli se proc to tak je ?
        • Lidi strašně podceňují marketing.

Velké množství produktů se prodává jen díky důvtipu marketingových pracovníků a nikoli kvůli kvalitě. Lidi často říkají, že na ně reklama nemá žádný vliv, ale jak je pak možné, že je všude tolik reklamy a že se tolik do reklamy investuje?

Hrám se bohužel reklama též nevyhýbá a bohužel je naopak velmi vlivná a vybudovala celé herní série.
      • Nahodou to dobre zahral a ma pravdu...lidi jsou ovce, co potrebuji vest, vetsina nema vkus nebo je lina hledat neco lepsiho.
        • Veskoslav
          V čem má pravdu? To že se má zrušit úspěšné MMO, aby se z neúspěšných staly úspěšné? Pokud by nějaká hra nabízela něco více, tak dávno by WoW padlo.

P.S: A kdo ten vkus určuje? Lidé jako ty nebo trolda? Tohle už je vážně dost na palici.
          • Četl si velmi nepozorně.

Já jsem mluvil s mnoha lidmi, co WoW hrálo, či hraje a výsledek je naprosto jasný. V drtivé většině je to zvyk, sociální vazby, už vydaná časová a peněžní investice.

Víš, co mi ty lidi říkali? "Proč bych měl zkoušet jiné MMO, když je tu nejhranější MMO WoW, ve kterém mám přátele a nahráno tisíce hodin?"

Víš, co dále říkají? "Zkusil jsem hodně MMO, ale žádné nebylo jako WoW (divné, co? a to je prý spousta WoW klonů). Jsem zvyklý na WoW (!) a nějak nemám důvod k přechodu." Důvodem není nutně kvalita ale onen zvyk.

Kromě toho jsem přesvědčen, ačkoli nemám šanci to jakkoli dokázat, že kdyby některá jiná MMO měla takové prostředky, mohla by být daleko lepší a překonat snadno WoW. Ale jak říkám, tohle nelze nijak dokázat - je to čistě má víra.
            • Jo, to je pravda. Skoda ze ty wow klony neklonujou i kvalitu enginu a obsahu, ale jenom mechaniky. *15*
          • Proc bysme ten vkus meli jako urcovat my ? Jak to s tim souvisi ? A ten jeho prispevek jsi asi moc nepochopil. WOW potrebovalo nejmin rok, aby se dostalo na nejakou uroven, jenze rok prijmu jako melo WOW, o tom si muze dneska novy MMO nechat jen zdat, tehdy to bylo novy, lidi prekousavali i ty nejhorsi bugy, ale porad platili, dneska se na to kazdej po mesici vykasle a jde zpatky krmit WOW a novy MMO si muze co ? no co ?
            • Uz jdu.
            • Nerikals, ze koncis?
            • To jo no, jak prijde fanboy, co jde pres mrtvoly a pres text, zabava je pryc.
            • To je dobre, uz to zacinalo byt nudny. *3*
            • Zrusit a Umrit jsou dve odlisny slova, nauc se rozlisovat zakladni pojmy, nymande. Koncim.
            • Ty jsi ale dutohlav. Ptas se, jestli tu nekdo psal jestli by se wow melo zrusit a sam si odpovidas ze ne, pricemz prvni veta v threadu je, ze wow by melo chcipnout. Uz chapes, ze tu akorat ze sebe delas vola?
              Btw, me neurazilo nic. To ty tu butthurtujes jak zly wowko kazi tvoje vysneny mmo, coz je pitchovina jak zvon uz z principu. *3*
            • Jo takze pana urazila hned prvni veta, ze WOW by melo chcipnout, kterou jsem ani nepsal, a dala se vylozit i tak, ze by ji meli proste lidi jen prestat hrat, a proto citis potrebu me z fleku zacit urazet ? Kvuli hre ? Prober se z ty diskoteky hochu.
            • Jojo, pise nekdo kdo si neumi precist ani prvni vetu prvniho postu v threadu. *7* Proste se s tim smir, wow je kvalitou mile pred mmo odpadem co vznika ted, jak kvalitou provedeni, tak obsahem. A uz nebrec.
            • Jelenojed: Ty patris podle toho vyblitku do kategorie "primitiv", takze na tebe ani reagovat nelze. Resime tu jenom souvislosti kvality dnesnich MMO, ale blbecci v tom hned vidi hate WOWU, takze nashle.
            • Pise tu nekdo, ze je chyba jen ve WOW jako takovym ? Nebo ze se musi zrusit ? Ty si vsechno upravujes podle svyho, abys mohl jet porad to svoje dokola, vubec nevnimas co ctes.
            • Ale to nieje chyba WOW. Ano trh bol mensi a malo to lahsie. Lenze to je tak vsade ten co inovuje ma najviac , napodobitelia si rozdeluju ostatok. Vsetky nove MMO si naivne myslia ze bude mat za pol roka taky isty pocet ako wow, ktore tych ludi naberalo roky. Treba spravit mensie sebestacne MMO ktore uzivy aj mensi pocet ludi a to postupne rozvijat, ne spravit MEGA MMO za 200milonov ktore po 6 mesiacoch chcipne hladom.
            • A za to muze wow, ze se kazdej na ty dnesni odpady vykasle? Nebo jak to mam chapat? Vsak kdo ti brani to MMo cely zaplatit ze svojeho? Oh, wait! Ty chces aby ti to zaplatil nekdo jinej. *5*
              Sezen si dost lidi a delej si co chces, hraci wow te v tom nijak neomezujou. Tvoje logika, ze nedelaji to co ty chces a proto jsou spatni je retardovana stejne jak tvoje existence. *3*
            • Veskoslav
              Jestliže se vrátí k WoW od nového MMO, tak je asi chyba v tom MMO, ne? Není to chyba WoW....Takže tvoje a Troldy argumentace je stále o ničem.
    • Nevyslo nic co by borilo principy wow, proto wow porad kraluje, az vyjde neco diametralne jinyho, tak wow konci. TES nebude nic jinyho nez bambilionta kopie wow - a vubec nejde o vzhled, ale o principy - levelovani, grindeni ... to nikoho nezajima.
      • Tyhle principy tu budes mit vzdycky, protoze levelovani/grindeni je soucast kazdy MMO, at uz v jakykoliv podobe. Zalezi na forme, napr. to grindeni by me i bavilo, ale jen kdyby to nebylo otravne lehky a mechanicky, ale tezsi s potrebou vice hracu. Ja si spis myslim, ze je to o tom udelat sugestivni, uveritelnej svet. WOW vytezilo hlavne diky tomu, ze svet Wacraftu mel uz leta predtim zavedenou tradici a lore plus navic vyslo ve spravnou dobu, kdy byla predtim tak max ultima a lidi chteli novy mmo s 3D grafikou.
    • Ale tak tohle si řeší trh sám. Lidi ten WoW evidentně hrát chtějí v tom množství z různých důvodů.
      • A já píšu, proč si myslím, že ho chtějí. Nehledám v tom kvalitu ale zvyk na toto MMO. Zvyk je podle mě primární motiv pokračování hraní tohoto MMO. Podle mě bylo tohle MMO už dávno překonáno a vyšla řada zajímavějších MMO, kterým se ale nedostalo peněz, takže v podstatě skončily ještě v době, kdy ani nezačaly. Dobrým příkladem je pro mě Age of Conan, MMO opravdu jiné, velmi vyspělé, ale nakonec zcela zapomenuté právě díky nedostatku peněz a tedy nedostatku vývoje.

Já v samospásný trh nevěřím. Trh není deformovaný jen státem ale i extrémním marketingem. Já doufám, že si nikdo nemyslí, že trh je zárukou kvality a že nejpožadovanější komodity jsou nejlepší. V tohle věří jen pár pravicových sekt (třeba ODS, ještě více ty hlavy beraní rádoby "Svobodní"). *1*
        • WoW je za tie roky vypilovane, ma vychytane muchy a dobre sa hra (tym dobre myslim lahko, neznamena to, ze je pre kazdeho zabavne)

Ked vyjde nove MMO tak vela veci nefunguje, resp. chyba a to hracov znechuti
      • Asi tak. Vyzkousel jsem nespocet MMO, ale zadny mi nedalo to co wow. A zacina to uz u toho zakladniho a to ovladani. Zadny MMO proste nemelo tak plynuly a precizni reakce na pohyb postavy a cast spellu/abilit. Spis by se dalo rict, ze vetsina mmo je oproti wow neresponzivni srajda. A to mi docela vadi.
        Treba jko fanda SW bych si rad zahral SWTOR, ale to ovladani proste neprekousnu. Pvp je tam kvuli tomu temer nehratelny spamfest a vyhraje kdo ma haluz a nebo kdo spamuje ability lip...
        • tohle je vskutku validní argument. treba ted jsem koukal na video z panzar a ovladani charakteru tam vypada naprosto desne, ani neni videt jestli nekoho zasahnes, jakoby maval do vzduchu
        • Nevím, ale uvádět tady zrovna jako vzorné pvp wowko, to mi přijde kapánek zcestné, stačí se podívat na unbalance, který ve wowku mezi charaktery je a čím více povolání tím je to horší, navíc neustálá rošáda s resilkou a změny v arénách hovoří jasně, že ani po 10 letech vývojáři nejsou schopni jednotlivé povolání optimalizovat a vůbec celkové pvp optimalizovat ani nikdy nebude. Wowko je stejný klikfest jako SWTOR, které se defakto z wowka zrodilo, takže tvé argumenty jsou naprosto směšné.

Pravý důvod, proč hráči hrají wowko pořád dokola není ten, že wowko je tak úžasné, ale pravý důvod je ten, že jsou na hře za ta léta, až příliš závislí a sociální zřízení mezi hráči je také obrovské a ve hře mají odehráno stovky hodin a tihle hráči, své vymazlené avatary a virtuální kamarády jen tak neopustí. Nicméně už i wowko pomalu a jistě hráči opouštějí a hra ztrácí dech, necelých 7mil aktivních účtů oproti 12mil v době wotlk hovoří jasně, ale protože blizzard je firma nenažraná, snaží se udržet ovečky co jim síly stačí.
          • Jak pise joe, nauc se cist. Nemluvim o balanci pvp, ale o responzivnosti a funkcnosti ovladani, kde opravdu vidim, kdy jsem za targetem a muzu davat backstab, kde vidim jak litaji instanty instantne a kde opravdu vim, ze kdyz stisknu button jednou, akce se provede.
            A mechaniky SWTOR jsou kopie wowka, ale tohle si sebou bohuzel nevzaly...
            Takze jedina smesna vec je, ze reagujes na neco uplne jinyho, nez pisu. *3*
          • nauč se čist
          • A co teprve achievementy.To je pro stouptu lidí motivace.Strávit stovky hodin sbíráním acheivementů.Ty pak přemlouvej, že si narazil na něco lepšího, když tam mají třeba ja nevím 10k bodu achievementů :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit