Přejít na výpis diskuzí
Přehled všech edic a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
1.2.2014 | Redakce Games.cz
153 příspěvků
-
dalsi hra co stoji akorat za hate jako CoD
-
to uz lepe vypada gw 2
*3* -
-
Ty jsi fakt koukal jenom na screeny nebo alphu viď :)
-
-
Vůbec nerozumím tomu, jak někdo může od téhle hry očekávat originalitu. Animace snad od stejného člověka co dělal swtor, grafika stejná (nemluvím o kvalite, ale o stylu) jako u lotro a hratelnost bude jisto jistě naprosto beze změny od zaběhlých pořádků.
Možná je to tím, že wowko bylo první (já vím, že technicky vzato nebylo, ale určitě bylo první takhle masivně populární) mmočko, ale přijde mi, že každá další jeho kopie je zase o kus horší. -
-
Tak já nevím, ale mě dnešní MMO nepřipadají jako kopie wowka ... to je asi jako kdyby si řekl, že každá FPS je kopie doomu. Jsou to prostě hry ze stejného žánru. Themepark MMO a ESO má celkem hodně rozdílů jak v systému skillů, tak v soubojovém systému, v PvP ... ale ten základní stavební kámen je stejný, protože je to stejný žánr.
-
-
Nesouhlasím, právě CCP ukázalo že to jde i jinak. Ano jistě, EVE je vesmírné MMO, ovšem nevěřím že by se ty mechaniky nedaly aplikovat i na fantasy svět, jen o to prostě nikdo nemá zájem, asi vyjma hráčů, EVE tu bylo před WoW a troufám si tvrdit že tu bude i dlouho po něm, počet hráčů se nikterak nesnižuje, spíš naopak. Já bych ovšem chtěl aby tu byla i nějaká konkurence. Promiň, ale "WOW and friends" jsou MMO které se hrají všechny prakticky stejně, hrál jsem jich několik, u prvního jsem se bavil (AION) a pak už to byla jen opakovačka furt dokola a vždycky mě to znudilo po pár dnech.
-
-
EVE je natolik specifické MMO, že silně pochybuji, že to, co funguje ve světě vesmírných válek by fungovalo ve fantasy světě. Přeci jenom PvP bitvy nejsou zrovna "záživné" pro nestranného pozorovatele a systém těžby atd. také není nic moc zábavný. Pohybuji, že by mohli dosáhnout stejného úspěchu pouhým převedením.
-
Ano, eve je ale jiný žánr ... není to Themepark MMO, ale Sandbox MMO.
Obojí sice jsou MMO, ale jinak nemají až tak moc společného a jsou pro úplně jiný typ hráče. Uvidíme jak dopadně EQN, ten by mohl být v tomhle zajímavý, pokud člověk překousne tu hroznou grafiku.
Ale určitě bych neřekl, že WoW a GW2 se hrajou prakticky stejně ... půlka mechanik se tam chová jinak. Stejné je jen to jak procházíš světem vedený za ručičku ... a to je základ každého themeparku (proto se tomu taky tak říká).
-
-
-
-
Tolko hate, a to 3/4-všetci z vas tu hru ani nevideli :D nedissujte to hned, treba si počkať ako to dopadne.
-
Má smysl spolupracovat s redakcí fanboyů? Nemělo by být smyslem herního novináře informovat o hře co nejvíce objektivně? Anebo redakce games.cz dáváte přednost jakékoli informaci před vyvážeností obsahu a hodnocení hry?
Mně to připadá, jakobyste do Historického obzoru (časopis o historii) nechali psát komunisty články o Leninovi. Připadá mi to naprosto padlé na hlavu.
Neříkám, že se tu nutně musí hatovat kdejaké průměrné MMO, ale na druhou stranu byste měli více tlačit na vyváženost pohledu na hru. Nneí nutné všechno jen kritizovat, ale nekritický pohled je také naprosto k ničemu. -
-
Je to zřetelně odkázanej materiál z fanstránky, navíc čistě informačního charakteru (tzn. nejde o kritickej útvar). Pokud bych použil tvoje srovnání, tak je to jako nechat do historickýho časopisu napsat souhrn od člověka, kterej se nadšeně věnuje nějaký specifický události.
Hodnocení hry tu svůj prostor pochopitelně dostane taky. -
-
Vysvětlení mi příjde relevantní.
Ovšem i tak mi to přirovnání s Leninem příjde trefné. Do Historického obzoru by takového fanouška psát nenechali a kdyby náhodou ano, bylo by to ve zvláštní sekci a velmi nápadně označené. Ale vím, nejste Historický obzor. Přesto vás vnímám jako novináře a mám na vás tedy vyšší nároky. Občas si říkám, kéž by Games.cz byl jako Level.
Být to na mě, označil bych takové články nějak výrazněji, ale na mně to (možná) naštěstí není. -
-
Docela pr*el. Mluvíš o objektivnosti a o preciznosti označovat informace a pak vybalíš populistickej Historickej obzor...
... nashledanou -
-
Docela pr*el. Prijdes, placnes vyblitek co nikoho nezajima a odejdes. *7*
-
-
Možná proto je v nadpisu: "informace z fanstránky The Elder Scrolls Online "
Aby každý věděl, že jsou to ... hmm ... Informace z Fanstránky. -
-
Mně příjdou takové informace zbytečné vůbec zmiňovat, ale to záleží na pohledu a konceptu redakce. Fanboy pro mě není relevantním zdrojem informací - a řada těch článků na oněch uvedených stránkách nejsou nic jiného než produkt nekritického fanouška. Už jen ty ohlasy z bety byly směšné a měl jsem pocit, že jsme každý hráli úplně jinou hru.
Je mi jasný, že jsem v tomhle osamocený, ale mně chybí u hodnocení her trochu více kritický pohled. A když někdo ten kritický pohled má, okamžitě je odsouzen jako "troll", "hater" apod. -
-
ve Skyrimu jsou nizke hory? *8* nemas něco z monitorem?
-
Je mi líto, ale to jsou časté výmluvy MMO. Víš o tom, že lze udělat pvp zónu tak, že se tam sníží detaily, pokud je tam více hráčů? Tohle už jsem viděl několikrát a příjde mi to lepší než udělat horší grafiku pro celý herní svět.
Můžeš mi říct, proč je model zvířat tak špatný?
Ne, co je latence, netuším. *7* Teď mi vysvětli, proč třeba v planetside 2, kde jsou boje opravdu veliké, musím pořád zaměřovat na hráče, abych zasáhl. Oni nemají problém s latencí? Kouzlo, luk, útočná puška - to vše je naprosto stejné pro vývojáře.
Customizace. Čekal jsem, kdo vytáhne červené vlasy. Očekával jsem neargument typu "buď rád, že tam nejsou modré vlasy", nebo "a to tam jako maj dát červený vousy" apod. Ale pokud si hrál Skyrim a zkoušel si modifikace typu Beard, doufám, že pochopíš, o co mi šlo. Já nechápu, proč je v MMO tak malý výběr účesů a vousů. Skutečně to jde mimo mě.
Můžeš mi pak vysvětlit, proč jsou hory ve Skyrimu (v TESO) tak ploché, nízké a hnusné? Jasně, je to MMO, takže takové hory být musí, že? Já třeba v LOTRO viděl hory, které vypadaly jako hory. Divné, co? -
Tak potom takové články nečti. A napiš vlastní ... ale zkus ho napsat nezaujatě. Ono to není lehký, nesklouznout do kritiky pro kritiku.
Když se podívám na to co jsi psal k těm 10 důvodům ...
Grafika ... Narozdíl od SP her tohle musí šlapat i pokud máš na obrazovce přes 200 hráčů. Což nejde pokud chceš takovou hru hrát na normálním PC.
Rozdělení světa ... O tom pokud vím se ví celkem dost. Potom co dokončíš hru si můžeš jejich lokace projít a monstra tam budou uzpůsobené tak, aby to byla výzva. Nevím proč by byl problém se škálováním hráče, když to samé bude v Cyrodiilu.
Souboj ... Říká ti něco pojem latence? Ten souboj je tak podobný SP hře jak jen to je možné v MMO. Není to lobby hra pro 64 hráčů, taky jich bude mnohem víc.
Propracovanost světa ... tady nebudu nic říkat, protože jsem viděl jen úvodní lokace.
Customizace postavy na MMO příjde celkem dobrá, mohla by být lepší a chce to víc druhů vlasů a vousů, ale já osobně bych ji klidně srovnával s SP tes ... posuvníků tam bylo habaděj.
Ono dost těch odlišností od SP světa má svůj důvod ... většinou je ten důvod to, že hra je MMO. A mmo prostě fungují jinak, než SP, nebo MP hry. A proto je taky srtovnáváme s ostatníma MMO a ne se skyrimem. Osobně si nemyslím, že srovnávat MMO a SP hru je objektivní... pokud jen neinformuješ o rozdílech. SP hry nemusí řešit ani polovinu problémů, které řeší MMO.
-
-
-
-
-
-
A jéje vydání se blíží, tak je třeba každý týden na tiscali zveřejnit trochu hypu pro stádo ... no psal jsem to už minule TESO-peso-eso dopadne stejně jako řada f2p MMO tuctovek, které balancují s penězi na hranici udržitelnosti hraní. Tak to prostě je, pro další fantasy(ala wow a pod.) na trhu již dávno není místo ...
-
-
Místa je tu habaděj. Jen se nesmí usnout na vavřínech. Když vycházel Warhammer online, bylo kolem toho taky celkem dost hype. Jenže po 6 měsících autoři přestali jakkoliv hru patchovat, opravovat chyby a tak po 6 letech na tom byla hra téměř stejně jako při datu vydání a bez jediného datadisku. Pominuli fakt, že pro mě to bylo nejlepší mass pvp(rvr) MMO na trhu, tak takových nedodělaných MMO her je na trhu spousty.
-
-
Je mi jasne ze to nejlepe je pro lidi co 1. Hraji radi MMO´s
2. PVP hlavne PVP... areny a jine blbosti s tim spojene
3. Nejlepe kdyz nevi nebo kaslou na celou serii TES. ( + pac nevedomost je asi hodne dulezita).
4. Necekaji vubec nic prevratneho, nedej boze aby to prineslo nejake nove principy nebo zkousek sesadit WoW.
5. Konzolisti ( to bez urazky) jednoduche primocare, nebo aspon lidi s gamepadem a hlavne nenarocne. No to by jsme meli shrnuti, pak by to uspet mohlo. Nak s odrenyma usima. MAINSTREAM pro MASY jak KRAVAA!. -
-
Kéž by tam ty arény byly. Bohužel nebudou. Pro mě docela nepochopitelné.
Sesazovat wow nemá smysl. Lidi wow nehrajou kvůli kvalitě ale kvůli faktu, že je to mainstream mainstreamu a kvůli zvyku. Dávno vyšly daleko lepší MMO, bohužel kvůli situaci s wow nedoceněné a nakonec tedy bez potřebných peněz. -
1 ... tak je to MMO, dělat MMO pro lidi co nemají rádi MMO mě nepříjde jako dobrý plán. Pokud někdo nemá rád MMO, tak proč se potom vůbec zajímá o novou MMO?
2 ... Arény v ESO nejsou.
3 ... To lore fakt někde celkem po*rali. Naštěstí to trochu opravili tím Explorer's packem co je k předobjednávkám, ale ten Cyrodiil jim asi hodně lidí neodpustí.
4 ... AAA hra od celkem velkého studia za několik set milionů dolarů. To se ve své podstatě rovná, tomu, že nemusíš čekat nic převratného.
5 ... Žádné akční MMO nemá problémy s gamepadem. Pryč jsou doby, kdy měl člověk 30 skillů. A imho je to změna k lepšímu. A k druhé části ... viz bod 4. -
-
Pri 5. bode si asi nemyslel WoW?
http://imageshack.com/a/img842/4426/wfnk.jpg -
-
Nemyslel, proto sem taky napsal Akční MMO ... To jsou MMO jako Neverwinter, GW2, nebo ESO. Nemají tisíce skillů na hotbarech a spíš se zaměřují na pohyb postav.
Kdybych mluvil o MMO před 10 lety, tak to taky napíšu.
Možná jsem asi měl napsat žádné, které jsem hrál, nebo viděl ... on si asi jinak někdo dá tu práci a nějaké takové MMO najde.
-
-
-
Bože to jsou zase Jackoviny....Prosím nevyjadřuj se k ničemu, protože ty ničemu, absolutně ničemu nerozumíš.
-
-
Tahle hra bude prostě shit...nic jiného se na to nedá říct..gameplay nudný, grafika zastaralá. Jo vlastně počkej jmenuje se to The Elder Scrolls! To je ta nejlepší RPG série, kde draci létají po zpátku. Udělejme online. Bude to lepší než WoW, bude to stát 1400Kč a budou se platit měsíční poplatky jupííí. Prostě revoluční MMORPG. Další MMO, které skončí dřív než začalo....
-
-
Ty mesicni poplatky jsou stejne v dnesni dobe smesny. To neni nic jinyho nez "hele, TES je prece megaznama znacka, pojdme na tom vyrejzovat jeste vic, kdyz nam pak stejne po 2 mesicich vetsina hracu odejde".
A ten zpoplatnenej imperial tomu uz jen nasadil korunu..."hele, zjistil jsem, ze za imperiala hralo pres 60% hracu v historii TES singlu, pojdme to dorejzovat uplne na maximum, protoze druhou sanci uz tahle znacka na MMO mit nebude". -
-
jsou smesny, protoze v dnesni dobe jsou i lidi smesny, a pro ne tohle neni.
-
-
wat
-
-
-
draci v Skyrime nelietaju dozadu uz nejaky ten rok ...
-
-
Ale tu a tam prší mamuti. *1*
-
-
-
asi by bylo vhodné si trochu osvežit pamet:
"Velké odhalení v Game Informeru začíná tím, že “hra musí být přívětivá pro lidi, kteří budou přecházet z typické MMO hry, která má stejné ovládací mechanismy, ale zároveň bude lákat i hráče Skyrimu,” jak řekl pro Game Informer kreativní ředitel Paul Sage ze Zenimax Online Studios. Pod “typickou MMO hrou” si můžete lehce dosadit World of WarCraft."
http://games.tiscali.cz/preview/elder-scrolls-online-sazi-na-klasiku-prvni-info-a-obrazky-59317
ja osobne ztratil zajem hned po odhaleni -
Najviac ma dostalo "Máme zde lidi, kteří pracovali na Dark Age of Camelot, na Warhammeru Online." AKoze po tejto info uz viem ze je ta hra odsudena k zkaze :D Tym co robili War by som nedal ani zametat ulice
-
-
jn lidi co udělali jedno z nejlepších mmorpg, které v sobě mělo dost prvků, které jsou podle všech najednou v GW2 úplně revoluční a doplatilo jen na to že lidi odešli hrát dementní Wotlk. Taky bych jim nevěřil :(
-
-
WAr skoncil pretoze bol naprd spraveny : zly engine, zle mechaniky, atd ...
PQ nulova motiviacia ich robit, RvR zastarali engine takze z toho bol ZergLag Fest,
-
-