Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Coop je fajn,ale rozhodne bych nechtel,aby vytlacil SP.Prece jen,jsou hry,ktere si rad vychutnam sam ,kde vse zavisi jenom na me,na mem stylu hrani.
    Takze coop ,proc ne,ale SP tady ma sve misto porad podle me.
    Stejne si myslim,ze to ten masivni natlak na online slozky her,at uz se jedna o socialni fce,coop,MP je spis jen kratkodoby fenomen a ono se to nejak ustali casem.
  • Urug
    Já su za coop všema deseti. Bohužel to co nám většina vývojářů předkládá se dá stěží označit za kooperaci. Až na to že po sobě řveme na TSku, se vesměs nic moc oproti singpleplayerové části nezmění. Přitom to celý stojí na tom, že nikdo nechce udělat čistě kooperativní hru bez SP. Téměř vždy máte k dispozici boty či nějakého virtuálního parťáka, s nimiž je nějaká komplexnější domluva prakticky nemožná. Tím pádem je i kooperace s kamarádem limitovaná schopnostmi tupého AI. Nicméně i s tímhle málem co vám hra nabídne rozšiřuje coop zážitek ze hry a je spousta her, které bych si vživotě sám nezahrál, ale protože jsem je mohl hrát s kamarádem, tak jsem je třeba i dohrál.
    Jediné co považuji u kooperace za hodně problematické je navození atmosféry. Přecijen to hodně záleží na tom jak ke hře sami přistoupíte, jak se s kolegou do hry ponoříte, ale i tak tu budou problémy, protože hráč není herec a vývojář zkrátka dost dobře nemůže ovlivnit jeho chování, přirozenost pohybu atd... Proto rozhodně netvrdím, že coop se hodí do každé hry, ale určitě si jej dovedu představit ve hrách, kde mnozí z vás o nějakém coopu nechtějí ani slyšet (a vůbec se jim nedivím). Každopádně já do budoucna jako průkopníka kooperativního hraní vidím Valve. Ani ne tak kvůli tomu že by L4D nebo Portal 2 byly v tomto ohledu vyloženě přelomové hry - sice v nich coop funguje výborně, ale jsou postavené na relativně jednoduchých herních mechanizmech - ale zkrátka spíš to, že se toho nebojí, mají s tím už nějakou zkušenost, je tam vidět nějaká snaha a progress.
    Navíc Steam tvoří vhodné komunitní a komunikační zázemí.
  • mno jak to rict...coop je pro coop a single je pro single :) treba gears of war 1 i 2 sem sam ani nehral(hral sem s pritelkyni...kdo to muze rict?...je bozi :)) a fakt sem si to uzil moc...ale kazdopadne by mela byt moznost singlu zachovana
    • jnsCZ
      Dvojku jsem otočil s přítelkyní taktéž... znám ten úžasnej pocit, kolego :)
      • mirroj
        Ja som radšej otočil priateľku a dali sme si dvojku. Tiež poznám ten pocit.
  • Masa-san
    Já mám rád coop přístupný v singlu. Každý hráč má svůj herní svět a kamarád se do toho světa muže připojit nebo si každý muže hrát sám a to bez toho, aby to nějak prznilo hru. Živě si tak dovedu představit třeba i TES serii, která zaměřena na sinlge, jen bych přidal možnost připojení kamaráda a mužou se vybíjet dungeony ve dvou :)

Hry dělané primárně na coop , co jsou většinou krátké a nevýrazné svojí hratelností a s ideou, že hráči si vytvoří zábavu sami, ale platit budou vydavateli si mužou strčit do...
  • El-Bravo
    preferuju singl. chci hrát sám za sebe a ne se na někoho ohlížet..
  • Hlavně bych uvítal, kdyby byla kooperace v první řadě vždy možná na jedné konzoli nebo počítači. Mít možnost pouze online kooperace jako tomu ke dnešnímu dni většinou bývá je celkem otrava. To pak člověk na ten co-op ani nemá chuť, je podle mě vždy lepší mít možnost hrát co-op spolu na jednom gauči a moct u toho pokecat, popichovat spoluhráče nebo dát i nějaké to pivko :)
  • Zayl
    Coop s přáteli, proč ne? Coop s random póvlem z internetu. NE.

Problém já vidím v časových omezeních. Singleplayer si zahraju když mám čas. Když ale třeba chci něco zahrát s kamarádem, musíme mít čas oba. Tři lidi? Další z nás musí mít čas. A tak dále.

U studentů to ještě asi tak děsné nebude, ale u pracujících lidí to je podle mě problém.
    • DeDy
      My hrajeme ve třech a dá se to když člověk chce. Pařím přes dvacet let od svých 16 roků a ženě říkám že pařit budu i v šedesáti *14*
  • Coop je skvelej v tom, ze nepotrebujete dvacet hracu, abyste si hru uzili a vystacite si ve dvou...
  • Třeba takový Hunted: Demon's Forge má tak parádní přátelskou AI, že si jsem jistej, že obdobně chytrýho a schopnýho kámoše bych k tomu nesehnal. Klasický mulťák je jedna věc, ale kde je koop, tam by taky měl být singl. Není důvod, proč by neměl. Leda tak tvůrčí lenost.
  • Problém kooperace vs singl podle mě dobře zvládl Borderland. Hru člověk mohl hrát sám a nehral po boku hloupých botů. Když se pak připojili další hráči, tak byla hra přímo úměrně težší a zároveň z potvor padaly lepší zbraně.
    Naopak např Left 4 Dead nemělo moc smysl hrát sám. Hra je udělaná pevně pro čtyři hráče a je to s živými lidmi i větší zábava než se třemi boty.
    • Nehledě na to, že s boty se to na nejtěžší obtížnost nedalo hrát vůbec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit