Přejít na výpis diskuzí
Příběh vývoje prvního Falloutu - hry, kterou dvakrát skoro zrušili
22.11.2015 | Ladislav Loukota
92 příspěvků
-
Pěkný článek...
Změnit RPG systém v prakticky finální fázi vývoje musel být hotový očistec, tady prostě musíme smeknout!
Jináč, mi ve Falloutu vždy chyběly hardcore survival simulační elementy (hlad, žízeň), po kterých jsem od prvního dílu toužil a doufal v jejich implementaci. Docela rád se dozvídám, že někde na začátku byl důraz na simulaci v plánu... -
-
V New Vegas si muzes na zapnout "Hardcore mode", ve kterem, krom jineho, musis jist, pit a spat. Popravde, prijde mi to trochu nedotazene a rekl bych, ze "hardcore" je vcelku silne slovo. Abys zemrel hladem nebo zizni, to by ses musel hodne snazit.
Ono to ale neni ani tak problem toho modu samotneho, jako spis dizajnu hry, kdy v postapokalypticke pustine neustale narazis na tuny zasob *7* -
-
Mám pocit, že jsem jednou viděl nějaký mód, který na správných ístech přitlačil na pilu. Na FNV Nexus určitě něco bude.
-
-
-
Cool. Víc a víc takovýchto článků!
-
škoda, že podobnej článek vyšel již před pul rokem u konkurence :)
-
Mrknete na nejaky materialy o underrail, ktery bude brzo v beta fazi
-
Ďakujem za článok, kvalitka, ako predjedlo pred témou v leveli to prišlo vhod :)
-
Hezky clanek, ted jeste doplnťe historiá nejlepsiho dilu, fallout tactics :-).
-
A ted ruku na srdce. Kdyby nekdo v dnesni dobe sel na Kickstarter s Izometrickym Falloutem a chtel 6mil dolaru (doba pokrocila), uspel by?
-
-
Ber to tak, že nový Wasteland vybral 3 mega. A Fallout má při vší úctě k Wastelandu o dost zvučnější jméno. Takže ano, pokud by to mělo nálepku Fallout a bylo by to třeba isometrické a na tahy a kickstarterový projekt by byl rozumně sepsaný... tak věřím že to těch 6 mega vybere levou zadní s prstem v nose.
-
-
Otazkou je, kolik by vybral Wasteland bez Farga, stejne tak kolik by vybral Star Citizen bez Chrise Robertse ;-) jejich jmena jsou si myslim vetsi brand nez treba treba Fallout.
-
-
To už je to pověstné co by bylo kdyby... *4*
-
-
Ta tva odpoved je oxymoron, protoze uz prvni otazka (fallout a Kickstarter) byla ve stylu "co by bylo kdyby"
-
-
-
-
Bez problemu by dostal desetinasobek.
-
-
Jo "jistota desetinásobku" k devadesátým letům taky patří :)
-
-
pokud by předvedli pořádné demo, ze kterého by smrděl starý Fallout na sto honů... a mělo to hezkou detailní grafiku, která by nevypadala jako dětské omalovánky, tak věřím tomu že ano...
Samozřejmě by hra nesměla trpět žádným zjednodušením herních mechanik, ani rozhovorů nebo příběhu... -
-
Kam mám poslat peníze? *5*
-
-
To záleží na tom, jak by ten projekt vypadal. Ale pokud by to mělo jméno "Fallout" tak nejspíš ano.
Pozn.: Starý Fallout není isometrický. -
-
No. Fallout dle meho mel vlastni matici pro vypocet renderu. Tam neni ani duvod, proc to nastavovat presne podle prirucek. Isometrie, dimetrie ani trimetrie na to nesedi. Nejpodobnejsi je ale skutecne isometrie. Ale tva valka :P
-
-
jen mala oprava. Uhly engine pocital pro pohyb a pod. Predrendrovavali si to v necem jinym.
-
-
Btw: a je popravde otazka, zda to vubec resili (nezazil jsem zadnyho takovyho vyvojare). Ciste teoreticky to muzes vyrendrovat a okolidovat a naskriptovat rucne. Naposledy je tak delanej Shadowrun na unity. Tam to neni ani zapakovany, takze muzes koukat vyvojarum po sukne :-P A rendrujes to tak, aby to vypadalo pekne. Na definice ti popravde se*e pes. Stalo by te to zbytecnej cas.
-
-
-
Já ti v podstatě rozumím. Taky mám takovou podobnou úchylky a nebaví mě, když lidi pro něco používaj vžitý, ale nesprávný, blbě přenesený termín. Například když se o katastrofách vyjadřují jako o apokalypse a o filmech či hrách z prostředí po katastrofě jako o post-apokalyptických. Jako k jakýmu zjevení a odhalení došlo, že je po apokalypse? *1* Nebo hele to mě taky dere, když za RPG označují hru, která RPG není ani náhodou.
Upřímně říkat o nějaký třeba současný hře, že je to post-apokalyptický RPG je podle mě mnohem horší, než tvrdit o prvním Falloutu, že je izometrický. V tom druhým případě je rozdíl pár stupňů, v prvním případě je to dokonalá dezinterpretace významu. *1* -
-
Jelikož jsem prase nevěřící, dokážu se přes to "post-apokalyptické" přenést. Ale v zásadě máš pravdu. A kdybych se nudil, mohl bych založit isometrickou sektu a patrně bych ti nabídl členství. *1*
-
-
Já chci taky do isometrické sekty. K čertu s ortogonalitou!
#isometryIsLove_isometryIsLife #jackForPresident -
-
*1* *1* *1*
-
-
-
-
Ježiš dej už s tim pokoj, prostě se smiř s tim, že takovýhle hry se označujou jako izometrický. Prostě se to vžilo, nenaděláš nic.
-
-
Ale nadělám. Budu na to upozorňovat tak dlouho, až to jednoho krásného dne pochopí celý svět. Se s tím smiř. *3*
-
-
Ale je ti jasný, že ti to v tom případě bude trvat tak 1200 let? Pokud teda nemáš na dvorku nějaký zbraně hromadnýho ničení, jejichž použitím pohrozíš v případě, že lidi nezačnou používat správnej termín. Mimochodem správnej výraz bys měl taky napsat v každym komentu, jinak lidi sice budou vědět, že to izometrický neni, ale stejně budou tohle slovo dál používat. Nebudou znát alternativu. Chce to na tý osvětě ještě zapracovat.
-
-
Není to pro mě práce na plný úvazek nebo smysl života. Spíš jen takové hobby. 1200 let? Ok, aspoň se nebudu na stará kolena nudit.
-
-
-
-
-
-
A proč je, milí soudruzi, Fallout 1 tak skvělý? Protože to není konzolová sra*ka jako současná herní produkce. V podstatě mají hráči RPG her jedinou naději - že se konzolovky začnou v budoucnu kopírovat a krást stejně, jako PC hry a tím pádem se pro nenažrané managery nestanou atraktivní a přestanou prznit RPG žánr, jinak všechna RPG dopadnou jak F4.
-
-
Z herního průmyslu se stala totální žumpa od té doby co přišlo na trh PS3. To se o hry začala zajímat i široká veřejnost a to je to co herní průmysl pohřbilo. Pak začal mor v podobě časové exkluzivity a těžko se pak odmítá malý rozmazlenec, který prostě potřebuje ten plejstejšn kvůli jedné exlkluzivní hry, která ho za týden omrzí.
-
-
"Z herního průmyslu se stala totální žumpa od té doby co přišlo na trh XBOX"
-fixed-
Mrkváč chtěl prostě konkurovat SONY, tak vznikl tenhle sajrajt, což způsobilo přesun zájmu spousty vývojářů ($$$) z PC. Začal trapný boj o exkluzivky. Nakonec tu stejně máme skoro všechny hry na 3 platformy, z nichž minimálně jedna je rozes*aná a japonci místo aby drželi svoji tradici specifických her z dob PS2, tak už pomalu lezou západu do řitky. -
PS3 *15* to určitě... bože vy jste se tady dočista zbláznili...
-
-
Že by ses nad tím alespoň zamyslel? :-D Což chápu je pro uživatele PS3 problém - a to přesně potvrzuje můj komentář - nynější produkce her pro konzolisty se přizpůsobuje jejich myšlení a tudíž se programuje s ohledem pro blbce.
-
-
Nad čím? Nad tvoji debilitou? Nad to není potřeba se zamýšlet *4*
-
-
Včera sis sundal z kola pomocná kolečka, zasalutoval jsi před nastoupeným Legem a teď tu budeš dělat čachry machry, pipísku?
-
-
-
A ne snad? S PS3 přišli samé nobrain hry.
-
-
ja bych to pripsal spis nekam k nastupu xboxu... predtim konzole jeli svoje zanry a byla to alternativni platforma, pak se zacali ms a sony predhanet, kdo zprzni vic zanru a napacha je na ty svoje packovadla
soucasna pseudokonzolova generace uz jen pokracuje v nastolenym trendu -
jako Okami? jako Valkyria Chronicles? jako Demon Souls? jako Journey? Jako Metal Gear IV? Jako Ni No kuni?
-
-
Partizan a Transgender:Tak trh s hrami nebo kontinentální evropský trh s hrami? Máte v tom bordel. Každopádně no-brain efekt už platil již několik let roku okolo 2003 (datování individuální, pro mě je to rok 2001 hrami jako např. The Sims), a PS3 je 2007. Takže vaše laická analýza a kritika stojí ledatak na podmáslí a ne na objektivitě. Za vaší snahu se stavte v kabinetě blbopisu.
-
To jsou všechno hry pro strašně malou cílovou skupinu a japonsko
-
Neznám, neznám, neznám, neznám, neznám a neznám. Sry ale hentai není pro evropský trh zrovna tahák. Možná pokud je ti 15a zažils těžkou šikanu.
-
-
-
-
JJ, tak nějak..
-
-
-
Strašné hry ty první dva Fallouty. Začínal jsem na trojce a jedničku dal zpětně a čistá hrůza a děs. Pořádný Fallout je až ten od Bethesdy a můžeme jim líbat ruce, že šli do projektu, kde původní hra je tak úděsná.
-
-
http://imgur.com/HAkbhrn
-
Někdo ti naklikal mínuska, ale to nezmění fakt, že máš pravdu...
-
Tohle může říct jedině strašný, ale opravdu strašný vymatlanec...
-
-
Já bych to tedy považoval na naprosto logické a žádné soudy o jeho inteligenci bych nevynášel.
Já jsem fanda původních dílů, ale na druhou stranu je mi zcela jasné, že kdybych je býval nehrál už kdysi a přišel k nim až dneska, nevydržel bych to hrát ani dvacet minut. Icewind Dale 2 jsem hrál mnohokrát a pořád mě baví, u Icewind Dale 1 jsem moc dlouho nevydržel, ačkoli jsou to v podstatě totožné hry. Proč? Dvojku jsem hrál jako kluk, jedničku ne. Toť vše. -
-
celkom suhlasim. zaujimalo by ma ako berie F1 a F2 clovek ktory hral az 3ku. aj ked mam pocit ze Tom hlavne trolluje a snazi sa rozprudit hate. akurat som pozeral na tie obrazky a snazil som sa predstavit ze co by som znich citil kebyze som vzivote nehral F1 a F2
-
-
Jsem člověk, kterej k Falloutům přišel až s trojkou. Po pořádnym odehrání trojky jsem si opatřil i první dva a můj názor? Je to super :) Ale jsou to naprosto jiný hry, takže to, že někoho baví 3 a nebaví ho 1 a 2, je naprosto pochopitelný.
-
-
Jdeš na to psychologicky, Psychotiku... :) možná na tom něco je, ale přece jenom je tady řeč o opravdových legendách a ty si minimálně zaslouží aby se jich někdo zastal. ;)
-
-
To je bez debat :-)
-
-
-
-
Trololo ...
-
-
ten clanok je tusim len prepisana tato prezentacia tima caina
https://www.youtube.com/watch?v=Xa5IzHhAdi4
ale aj tak som si to rad precital. lepsie si to clovek zapamata :)