-
Gemini Rue doporučím všemi deseti, a to nejsem velkej fanda adventur. GR je oproti většině o něco lehčí, ale aspoň odpadá problém s nesmyslnými kombinacemi typu "jezevec + lepicí páska = falešný knír" a podobnými nešvary. GR je prostě hezky odsýpající a velmi slušně napsaný sci-fi thriller s občasným puzzlem či lehce kostrbatou akčnější vložkou:).
-
V malým rozlišení se nemusíš tolik piplat s detaily a s animacemi. Kdyby to jelo v HD, každá animace by musela bejt plynulá a přirozená, protože jakejkoli ústupek od ultimátní kvality je hrozně znát. Když to jede v takovýmhle archaickým rozlišení, stačí pár frejmů a mozek si doplní zbytek. Primordii jsem ještě nehrál, ale třeba Gemini Rue i přes to rozlišení působí dobře a mozek si na to rychle zvykne. Kdyby tam bylo kvantum detailů, určitě by ty jednoduchý animace postav působily poněkud prkenně.
-
Po tom, co GOG.com uvolnil Beneath Steel Sky, a které jsem s chutí a radostí dohrál, začínám silně uvažovat o koupi Gemini Rue i Primordia. Adventury nikdy nebyly můj čálek kávy (možná Broken Sword), ale tento styl se mi zamlouvá... a co se týče tady kritizované grafiky? To je zrovna věc, která mě na těchto hrách přitahuje, navozuje mi staré a hezké vzpomínky, takže já si rozhodně nestěžuji!
-
Právě že to není pixelart. Tohle jsou kresby upravené na malé rozlišení.
-
Přesně tak. Jde o peníze....
-
Předpokládám, že jde o pixelart, což mi i z obrázků přijde
-
Předpokládám, že jde o pixelart, což mi i z obrázků přijde.
-
Je to kompromis, např. při "dvojnásobném" rozlišení 640x400 mají najednou autoři čtyřnásobek práce. Takže buď by hru dělali čtyřikrát déle, nebo by potřebovali čtyřikrát větší tým, nebo...
-
Robotron3 - Máš pravdu, neřekla bych to líp! Dřív jsme se v každé nové hře těšívali (mimo jiné) na vylepšenou grafiku, dneska si zase pokrytecky libujeme v kostičkách, abysme si připadali jako drsní retro hráči! Točíme se v kruhu, historie se opakuje... ale vývojářům to tak zcela jistě vyhovuje! *15*
-
Často jsem tam přehlédl něco co šlo použít a to díky grafickému zpracování.
Prostě jsem nevěděl co to je anebo jsem si myslel,že to je součást něčeho co použít nelze.
Řešit se to dát ale tohle bylo u hodně starých adventur. -
Schválně jsem se podíval, a ani jeden COD a NFS za posledních pár let tu nedostal 9 nebo 10.
-
7? Tomuhle masterpiecu? Hlavně, že dáváte CoDům, Needům apd. 9+. Hra je parádní a zaslouží si mnohem větší ocenění. Pomalu si ani nedokážu představit hrát adventuru bez tohoto pixel kabátu.
-
Co to je za hrozný zvyk dělat indie adventury v rozlišení 320x200. Aspoň kdyby to byl pixelart, tak se to dá trochu pochopit, ale tohle jsou evidentně ručně kreslené a skenované obrázky. Proč proboha záměrně tak grafiku degradovat?