Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tuco

Z clanku:  "... s jasnou představou .." , presne tak.  

Jak se ta predstava naplni je vec druha, ale MS ma rekneme nativne pristup k PC, game-pass neni jen herni Netflix ale pres social a cross-platform uzivatele spojuje, financne dokaze projekty utahnout a know-how z velke casti taky ma. Sony je v tomto smyslu jiny hrac, coz jiz bylo receno v clancich predchozich - konzole samotna neni pro MS dulezita. 

Tak jsem si povedel zrejme, no co dodat? Zlata era hrani jeste neskoncila.

• Slavik_Jenda

Nedává mi to moc smysl... Gamepass je super, ale nějak mi chybí výčet nových her, které by mi např. první půlrok poskytl, abych měl důvod si pořizovat Xbox jako tu první konzoli... To bych si raději pořídil PS5 a DS...

Já tak či tak počkám na recenze a klidně celý rok. Než se ukáže, kdo je na tom lépe a jak je to s konzolemi, které jsou odkázané na čistě digitální distribuci... Zda budou ceny dále stupidně vysoké nebo budou kopírovat ty v kamenných obchodech + akce...

• Ja si nemůžu pomoct ale zrovna Bethesda se konzolovyma titulama nikdy moc nevytáhla. Navíc potom co i minhel rok zrecyklovala svůj 10let starej engine už úplně nemám víru v jejich kvality, stejně jako jsem značně začal pochybovat o BioWare

• Jevo83

Nechapem naco sa vobec este snazia... aj tak vsetkych prevalcuje Epic game store😈😀😀😂😇

• victor

Gamepass na PC byla dobrá reklama na Xbox ...a Sony to stále nedochází i když už na původním PlayStation byly nejlepší demodisky a tady je můžeme i dohrát ;)

Strašně jsem teď uletěl na různých emulátorech a retro krabičkách , o to víc jsem byl v rozporu s tím co mi nabízelo PS store ....Takže zpětná kompatibilita a to že Xbox jsem doposud bral jako pc ekvivalent dělá taky svoje , nové herní PC samozřejmě už neplánuji....

• Preed

Uvidime ake pro-zakaznicke bude az hraci na PSku a Nintende nebudu moct hrat hry od Bethesdy, to este bude hracska spolupatricnost :) a akoze tie argumenty vo vseobecnosti pre Xbox chapem, ale Game Pass na launch? Nie som expert na Game Pass ale to tam bude Valhalla alebo Watch Dogs alebo Cyberpunk? Ak ano tak good for Microsoft ak nie tak stale dava vacsi zmysel PSko pretoze Xbox momentalne tie hry skutocne nema a duplom ked si autor clanku chce kupit do pol roka druhu konzolu.

• Harshday

Hodně špatná úvaha, co znamená, že xbox nemá hry? Co to je za kravinu. Navíc strašné procento lidí co si pořizuje xbox nebo PS4 je kvůli sportovním hrám, po partnerství s EA bude hromada sportovních her součástí gamepassu.

• Preed

No bavil som sa o Game Passe, ano EA asi je argument, ale inak som tym chcel povedat to, ze na PSku si zahram aspon ten Demon Souls alebo Spidermana a keby som chcel Xbox tak mi bude stacit o toho pol roka v clanku pretoze tam nebude nic zaujimave na launch.

• Harshday

To ano, ale za jak dlouho máš dohraný demon souls? To je tak na 16-18 hodin.  Spidermana netuším, nemám rád tu postavu, mám rád DC. Co potom koupíš? 

Dejme tomu, že koupíš xbox series X a k tomu si koupíš gamepass ultimate. To máš 13500 + 4000 (330Kč na měsíc) a už nemusíš nic, nemusíš do toho vrážet nic dalšího. Máš ohromou knohovnu her a je jedno, jestli to zapneš jen 8 hodin za měsíc, jelikož to tě vyjde i kino s popkornem a colou na 400Kč. 

Ač to říkám nerad, tak PS 5 si koupím maximálně z druhé ruky za nějakou přijatelnou cenu později, jen abych ji měl (jen se sběratelským záměrem).

• Preed

Ja nedisputujem to, ze Game Pass je dobry, bavim sa o argumente v clanku, ze aj tak si chce kupit obidve konzoly do pol roka a najvacsie pecky aj tak v Game Passe zatial asi nebudu, Cyberpunk alebo AC, takze mi dava vacsi zmysel si teraz kupit PSko a Xbox neskor.

• Sierra117

“Nejvetsi pecky cyberpunk a AC”, to je dost odvazny tvrzeni, vzhledem k tomu ze ty hry jeste nevysly 🙂, samozrejme pokud se tvuj svet toci jen okolo tehle dvou her, tak asi neni rozdil jestli si koupis ps nebo xbox, u xboxu mas proste vic her za pakatel ( krome samozrejme fanouskovsky nedotknutelých exkluzivit ).

• Preed

Reakce na příspěvek:

No ja AC na 99% hrat nebudem kedze vychadza spolu s Cyberpunkom (a to este vychadza to demon souls, neviem kedy to budem hrat), ale tieto hry som samozrejme spomenul preto, pretoze novy system si samozrejme vacsina ludi chce kupit na nove hry, kupit si novu konzolu a hrat na nej rok stare hry v game passe je podla mna bizar ale zrejme su aj taki ludia. :)

• Sierra117

Reakce na příspěvek:

Ale přece ty ty nové hry můžeš hrát na XBOXU i na PS ve stejnou dobu za stejnou cenu ( kromě letos Spidermana a Demon's Souls ) + na xboxu máš gamepass a můžeš si za pakatel dohrát letošní pecky (subjektivně) typu Wasteland 3, Spiritfarer nebo třeba Gears Tactics kterej tam v listopadu vychází :). Pořád nevím kde vidíš ten bizár.

• Preed

Reakce na příspěvek:

Cele tie moje prispevky su reakcia na clanok, uz som to pisal asi 4x, kde je hlavny argument Game Pass ale zaroven je v nom napisane, ze si aj tak kupi PS5 v ramci pol roka, takze Game Pass bude mat rovnako ako aj PSko, keby som si ja mal kupit obidve konzoly v ramci tejto logiky, kupil som si prve PSko, to je vsetko.

• Harshday

Já nevím, možná je tam spousta pecek, které už tam jsou. Nemusí to být nutně nové hry. Já mám taky na steamu už více jak rok objednaný cyberpunk, mafii taky už dlouho objednanou a stejně se k tomu dostanu až na začátek roku 2021. Myslím si, že lidi nepotřebují hned hrát to co právě vyjde.

• Jsem na pochybách tomu, jestli se v případě jen sledování hry, informační nosnost toho jak moc by mě bavila nebo ne, dokáže vždy přiblížit osobní zkušenosti. Byť je asi pravdou, že pokud má člověk za léta svého hraní, ucelenou představu o tom, který žánr je jeho krevní skupina a který ho až tak neoslovuje, asi jde, ohledně toho co by ho mohlo bavit, o to lépe vycházet z "nepřímé konzumace". Ale pokud tu bude pořád existovat možnost, že se dojem o něčem může diametrálně lišit už jen z nabyté zkušenosti toho, o čem si šlo doposud udělat jen představu, pak se pocit, jestli mi náhodou něco neuniklo, bude zkrátka dostavovat, což jako nevyhnutelné, právě spíše jeví u těch, co úplně neholdují jednomu druhu herního zařízení. Otázkou samozřejmě je, jestli kombinace načteného a nakoukaného obsahu s možností demoverze, s plus ještě množstvím nahraných titulů, není přece jen dostatečná k tomu, si o něčem udělat obrázek.

I když je pravdou, že přistupovat k nějaké hře metodou "zkusím a uvidím" tak, že si koupím nově vyšlý titul... Snad proto i ten digitální švédský stůl.

Najít si to svoje, není jednoduchá cesta:) Kterou nemusí ani moc usnadnit to, když člověk z té záplavy(?), "záplavy" titulů, vyřadí ty co spadají pod žánr(y), kterým(i) zůstal neosloven.

Nedejbože, aby měl člověk herní manko, neřkuli propast, čítající životnost, kdyby jen jedné generace konzolí:)

Samozřejmě, jen padnoucí žánr, není samospásný, pokud hra pod něj spadající, není sama o sobě kvalitní, což ale samozřejmě, pokud by byla, nemusí stačit tomu, aby se líbila, pokud i onen subžánrový rozptyl není rozsahu zrovna malého.

• Jinak, ano, kdyby to šlo, asi bych nepohrdl možnosti, mít všechny dostupné platformy. A to nejen proto, abych si pokryl všechny kvalitní tituly, ale třeba i z důvodu možnosti koupit si hru v té variantě, u která se třeba dá očekávat, že její port třeba na PC, nebo nejen port, ale třeba i její kvalita samotná, vychází li současně na všechny platformy, už při jejím uvedení na trh, nemusí odpovídat verzi, na které bylo třeba primárně zaměřeno větší úsilí. A taktéž, i když to dnes už nemusí platit, je možné, že některé žánry mohou přece jen stále být, určité platformě zaslíbené:)

• radim.zaty

Proč by nešlo mít všechny dostupné platformy? Konzole stojí pár tisíc a rozumné herní PC se dá do 20 tisíc pořídit. To nejsou nějaké šílené částky. Navíc když má člověk PC, nepotřebuje Xbox, takže zbývá jen PS5 a Switch. 

• Gamepass vubec neni spatny. Ale vubec me nemotivuje ke koupi Xboxu. Mozna si ho nekdy predplatim na par mesicu na PC abych si zahral Forzu, Gears of war atd. 

Jedina vec, co by me donutila koupit XBOX by byla, kdyby ElderScrolls6 vysel JEN na XBOXu. (Ale urcite bude i na PC)

Jinak budu dal parit na PS5 a obcas PC (oboji na mem 4k monitoru).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit