Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uwe z toho spravi dalsi trhak *1*
    • Jo. Takovej kterej by trhal lidem hlavy :)
  • Potlesk pre Ubisoft. Toto je jedna z mála vecí, ktoré sú mi celkom sympatické.
  • schopnosti filmových studií nikdo nepodceňuje, zatím totiž všechno jen rozmrdali :D
  • Ten Zid taky uz nevi kam by se nasral. Ano, ja vim Zidi jsou chudaci, proberte se uz kurva!!!
  • hroznej zidacek.
    • zidi su ***** kedy to uz pochopite ..a nie som nacista ale je to tak.. ovladaju celu zem
      • Presne tak, obycejny lidi maji za goje. Pockejte za deset let az tu bude valka pak budete brecet :D
        • Hmm a ja myslel ,ze jedna velka valka,co se motala kolem zidu tu uz jednou byla.
    • Hairy_Ass
      Ach ta závist! *7*
      • Zavist ze je Zid? Tenhle Zidak se ucastni Bohemia club stejne jako mnoho dalsich mocnych lidi, kde probiha napriklad upaleni repliky ditete, modli se k velke sove a spoustu dalsich nechutnosti. HNUS!!!
        • Hairy_Ass
          Ty si dobře vymaštěnej! *7*
    • Ty jsi zase hroznej kret*n *5*
  • Slayere,ty seš vážne pacient.Desítky radků textu o ničem.
    Mám na tebe jen jedinou otázku.To takhle zpochybnujes veškéré obecně uznávané historické události?
    Nebo jinak,to takhle zpochybňuješ veškeré informace,které se na nás ze všemožných oborů řítí?
    Jak tady někdo napsal.Současné vědění lidstva je tak obsáhlé,že není v možnostech ani těch nejgeniálnějších z nás všemu rozumět a všechno si ověřovat.
    V některých věcech prostě člověku nezbývá nic jiného,než daným autoritám věřit,jinak by se z toho člověk musel zbláznít,kdyby si všechno musel ověřovat ,což mnohdy znamená velmi odborné znalosti(roky studia a ještě více let praxe).
    Zdravá dávka skepticismu je v pořádku,ale to co ty tady předvádíš je na pováženou.
    Navíc nechápu,proč takové věci rozvádíš na stránkách o hrách.
    Myslím,že by tenhle velký OT měl admin promazat.
    • Lidé, kteří slepě nevěřili "autoritám" a používali vlastní mozek vždy přišli s něčím new.Je mi tě líto, co dostaneš na háček na to skočíš.Můj postřeh - zfilmovaná hra = průšvih.
    • Ad hominem osobní útoky jsou zbytečné. Odpovídám, nic zde nezpochybňuji, pouze pokládám otázky, jinak žádám o citaci kde něco zpochybňuju, jedná se o vážné obvinění, jelikož zpochybnění Holokaustu je trestné stejně tak křivé obvinění.

Neřeším vědění lidstva, je zde řeč pouze o jedné události. Ověřit si tyto věci je snadné není třeba slepě věřit autoritám, tedy cizím lidem, osobně ani nepoznám kdo je a nebo není autorita, podle papíru ze školy se to nepozná, asi máš svojí metodu. Jestli je pokládání otázek na pováženou, to je tvůj názor, neberu ti ho, mě to přijde normální. Jako malý jsem se ptal jestli je Země kulatá a jaké jsou důkazy, nebylo mi řečeno, že je to napováženou, ani že jsem troll, blb nebo pacient, bylo zkrátka odpovězeno a bylo to vyřízené.

Opakuji znovu, celé téma zde začal a přinesl uživatel Dethklok, který to odstartoval včera ve 23:46 a ještě předtím nadáváním, stížnosti směřuj na něj.
      • Tak jinak,to si takhle ověřuješ každičkou historickou událost,nebo seš specificky zaměřenej na problematiku Holokaustu?
        Píšeš tady,že ses dožadoval informací na více institucí,co mají s tím co dočinění,takže minimalne tuto problematiku hodně řešíš a ověřujes.
        Stejně tak si ověřujes i jiné předkladáné informace z různých odvětví a oborů?
        Navíc nechápu,proč to už druhým dnem řešíš na herním webu?Proč tolik úsilí a času vkládáš do diskuse ,která stejně nikam moc nepovede,vzhledem k tomu,že to není nějak odborně zaměřený web.
        • Takhle ověřuji pouze to co mě zajímá, nejen Holokaust, někde vynakládám větší námahu, někde menší, záleží na tématu. Ano, tuto problematiku řeším, toto téma je hodně zajímavé, nemá v historii obdoby.

Ano, i v jiných oborech se ptám po důkazech, když někdo něco tvrdí, nevěřím něčemu jen tak, narozdíl od Holokaustu v jiných oborech ale nepadají tvrdá obvinění ze zločinů a nechrání je zákon. Nevím co stále nechápeš, reaguji hlavně na příspěvky, které reagují na mě, samovolně zde diskusi nerozvádím, zakladatel diskuse už se rozloučil, já s ním také a diskuse skončila, než si přišel a zase to rozjel, byla debata skončená. Nemohl jsem vědět kam diskuse povede, pouze jsem tušil, nejsem předpojatý, nesoudím diskusi, která ani nezačala.

Jeslti můžu pár otázek na tebe zase já, často lidi urážíš, když je ani neznáš? Často někoho urážíš, když nemáš argumenty, kterými by si to podložil? Obviňuješ často lidi bez důkazů, kterými by si to dokázal? Nebo to bylo poprvé a na mojí osobu? Věříš autoritám, ať už je to kdokoliv, jen tak bez důkazů? Jak poznáš autoritu?
          • Předváděl jsem zde otázky, to je vše, nevim co stále myslíš ti předváděním. To nebyla urážka, ale povzdech, hm zajímavé, ok, omluvu beru.

"To takhle zpochybnujes veškéré obecně uznávané historické události?" Tohle je obvinění, myslím, že tím jasně implikuješ, že jsem zde zpochybňoval onu událost, takže nepíšeš pravdu když obvinění popíráš, stále visí ve vzduchu a já se ptám zda ho můžeš doložit nebo ne, nejde o legraci, jedná se o trestný čin a takové obvinění beru celkem vážně.

Dožadování se důkazů o něčem implikuje zpochybnění? Fascinující. Ta citace a tvůj závěr z toho vyvozený je chybný, ono je kvalifikováno jako zpochybění i to co je faktem, mé závěry se opírají o oficiální informace, ale u nás je trestné je citovat i když jsou oficiální. Ohledně těch otázek, odpovíš nebo ne? Nemusíš, je to na tobě, ale dej mi vědět zda ano nebo ne.
            • Já nemám problém se omluvit,pokud jsem udělal chybu,nebo v důsledku nedorozumění se někoho dotknu,nařknu apod.
              Přesné znění paragrafu týkajícího se popírání holokaustu jsem opravdu nečetl,neměl jsem důvod.
              Co se té autority týče,tak jak říkám,mluvil jsem obecně.Například pokud někde vystupuje doktor,který se například podílel na vývoji nových metod,zákroků apod,tak nemám důvod mu nevěřit.Za takovým člověkem je něco vidět,aniž bych problematice musel nutně rozumět.
              V případě historiků a jiných oborů,kde není na první pohled za daným člověkem vidět nějaká práce,aniž by jsem problematice rozuměl,je to samozřejmě složitější.
              Ale pokud se v takovém případě o danou problematiku nezajímám a nemám to ani v ůmyslu,tak mám možnost mu bud' věřit na základě toho,jak je přijíman odbornou veřejností a nebo ho brát s rezervou a mít názor otevřený.
              V možnostech člověka není si vše ověřovat,ale určitá dávka skepticismu je vždy na místě.
              Bezmyšlenkovitě přijímat,co je nám předkládáno ,neni dobrý přístup.
              Jsem rád,že jsme si to vyjasnili a já se loučím,spánek volá.
            • Omluvu přijímám, v pořádku, uzavřeno. Není pravda, neberu to tak já ale zákon, můžeš si najít paragraf 405 trestního zákoníku, cituji důležitý začátek: "Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje..." Takže jak vidíš, nejsem to já, ale zákon kdo to výslovně zakazuje a trestá odnětím sovbody až na tři léta, ještě připomínám jednou, je trestné mít i pochybnosti, opravdu se ti to nezdá, i kdyby si slyšel sebevětší šílenost, nesmíš pochybovat, teda ne nahlas. Clověk může i v práci o které něco ví psát nepravdy, je důležité práci kriticky zhodnotit. Když slyším mluvit v televizi o Holokaustu ty autority, nestačím koukat, asi proto, že jejich práci posuzuji kriticky, nepřijímám jí slepě jen proto, že to jsou prý autority, že to někdo o nich tvrdí. Ještě jednou oceňuji tvou omluvu, to se často nevidí takto se omluvit.
            • Pokud to bereš takto,tak se ti omlouvám a beru toto obvinění zpět.Opravdu jsem neměl v ůmyslu to vést do takové roviny a už vůbec tě z něčeho obviňovat.
              Možná to pramení z toho,že ja vnímám rozdíl mezi slovem zpochybňovat a popírat.Ty to možná vidíš jinak.
              S tou autoritou,ja to bral obecně a né konkretně v problematice holokaustu.A zmiňoval jsem tam,že je za tou osobou vidět nějaká práce,ze které je poznat,že ten člověk ví o čem mluví.
              Takže když takový člověk promluví v televizi(například vědec,doktor) tak většinou nemám důvod mu nevěrit.
            • Ano, ukradený jsem více lidem, ale stále mě zahlcují textem, tahle vyjádření o tom jak mnou pohrdají mě vždy celkem pobaví. Bohužel si mě obvinil, je to černé na bílém, co ti na to říct? Ty si to možná neuvdomuješ, ale jde o trestný čin ze kterého si mě obvinil, doložil jsem ti tvou citací, že to tak je. Je možné se buď omluvit a vzít to zpět nebo si zatím stát a doložit to, kličkování je o ničem. Že k podobnému závěru došlo více lidí je irelevantní, zatím jste dva co to řekli nahlas a celkem jasně a bez důkazů, bez jediné citace, neposuzuju správnost názoru podle počtu lidí co ho zastávají, to neni můj styl.

Moje představa autority v problematice Holokaustu je jednodušší, stačí když ten člověk má za sebou práci, která je kvalitní a pravdivá založená na faktech. Klidně ať jí napíše nějaký zedník z Horní Dolní, pro mě neni důležitý autor ale to co předkládá, neni důlležitý posel, ale obsah sdělení, není ani důležité zda ho kolegové chválí, od kolegů lze sotva čekat kritiku, to je přeci logické. Divil by si se co ty autority píší za díla, až zrak přechází. Už bylo řečeno čeho jsem chtěl dosáhnout, pan Cahir to zde "dokázal" navzdory mému popření. Extra pro tebe - je to prosté, dethklok byl arogantní, urážel, prezentoval jasný fakt kterým si podložil právo být arogantní jak sám přiznal, zeptal jsem se jaký má pro něj důkazy a to je vše, výsledek jeho snahy je zde vidět. Vidíš že jsi se dočkal a to už dávno, bylo to již řečeno x hodin zpět.
            • Prosím,nestav to do roviny,kde to vůbec není.Nemam v nejmenším úmyslu tě z čehokoli obviňovat.Už jen z toho důvodu,že tě vůbec neznám a seš mi tedy vcelku ukradený(bez urážky).
              Cele to je založene pouze na dojmu,který z tvého stylu vystupovaní působí.Ostatně pokud jsi četl celou disusi,tak k podobnému dojmu došlo více lidí.
              Pokud však tvrdíš,že tomu tak není,tak fajn,posunu se ke zbytku otazek.
              Otazku o uražení jsem snad zodpověděl,nejsem si vědom jiné ,než "pacient" a ne,nemám ve zvyku uražet lidi.
              Za autoritu obecně považuji vystudovaného člověka,který se v daném oboru pohybuje delší dobu,je obecně uznáván svými kolegy a je za ním vidět nějaká prace/studie/teorie/publikace atd.
              Důvod,že jsem se vubec do diskuse zapojil,byla pouhá zvědavost,čeho chceš dosáhnout tady na tiscali,když na tvé otazky ,jak píšeš,nebyly schopny odpovědět ani lidé v oboru tvůj pohled na tuto problematiku,čehož se tedy asi nedočkám.
              A jelikož je pokročilá hodina,tak se loučím.
          • Jestli máš na mysli toho "pacienta",tak to nebyla ani tak urážka,jako povzdech nad tím,co tady předvádíš.Jestli se tě to nějak dotklo,tak se ti omlouvám.
            Jinak ja tě z ničeho neobviňoval,ale pouze se ptal,jestli tomu tak je.
            A co mě vede k tomu dojmu?Krom neustáleho dožadování se po důkazech,kdykoli někdo napsal cokoliv,co se shoduje s obecně přijmaným názorem na holokaust, je to toto:
            Cituji:
            "Už to zde padlo, nemohu zde předkládat své závěry, zákon mi to neumožňuje"
            "zpochybnění Holokaustu je trestné"
            Tak mi promiň,jestli můj selský rozum to špatně chápe,ale z toho to na mě působí,že tvůj závěr tvého studia je v rozporu se zakonem,tedy zpochybňování.
            A ja se tě akorát ptal,jestli to správně chapu,nebo to ma hlavinka špatně pobrala.
  • Haha to je sranda date minus ale radsi se k tomu nebudete vyjadrovat. Myslite si ze jsme zakomplexovani jedinci. Opak je pravdou nechcete si pripustit jste tak hloupy ze nekdo pacha ciny pod falesnou tvari a vy je tu hajite. Selsky rozum? Lituji dosel.
    • jew poweeer!!!
  • Pořád tu čtu, že mimo herní svět AC nic neznamená. Kdyby neznamenalo o tu značku by nebyl takový zájem. Pochopte, Assassin's Creed je nej-mainstreamovější hra, kterou lze v posledních letech vidět. Kombinuje v sobě všechna klišé a zábavné aspekty jak herního tak filmového světa.

Pořád čtu "Kdo by na to jako šel?" - Bod 1)Představ si ukázku, ve které budou silné náznaky konspirační teorie ohledně celé historie lidstva - BUM máš v hrsti desetitisíce lidí protože lidé mají lehce zpracované konspirace rádi. Bod 2) Představ si ukázku, ve které záhadný hrdina ochraňuje slabé a bojuje proti zlým a mocným - BUM máš statisíce Bod 3) Hlavní hrdina je krásný plaboy OR tajemný muž, který neví do čeho se to zapletl - Thriller is back - BUM Bod 4) Střihy na historické soubouje, probodávání hidden bladem, pořvávání na sebe "I will revenge my family!" - BUM už asi nemusím říkat atd, atd...... Ten potencionál je obrovský a UBI to ví, a chce ho zpracovat tak aby lidé cvakali a náležitě si užily. Jsou dokonce ochotní za svou kontrolu nad produktem zaplatit většinu rozpočtu. Takže já jim to schvaluji. Jen tak dál.
    • Pletes se,momentalne je pojem AC neherni verejnosti absolutne neznamy.Prince of Persia byl na tom stejne,nez z toho vznikl film.
      PoP vydelal celosvetove jen neco pres 300mega a pritom trailery mel velmi slusne.Takze nevim,proc si myslis,ze AC je takova vyjimka,ze se z nej vsechna filmova studia mini po**** a stejne tak divacka verejnost.
    • Bod
  • Je neuvěřitelné kam až se přízpěvky mohou dostat. :D
  • Tak že tu Games nechává volně hádky kolem her (CoD, BF a podobně), ale že tu nechají i takovou debatu, to je fakt na pováženou... *7* Nehledě na to, že popírání holokaustu (ano, aj anonymně na internetu) a hanobení rasy a národa jsou trestný *7*
    • K popírání tu nedošlo, odvolávání se na zákon je tedy zbytečné, je smutné vidět někoho kdo se takto hlásí k podpoře zákona omezující svobodu slova.
      • Potrefená husa? Hned ses přihlásil, to je to vtipné, jak víš, že to zrovna bude o tobě.
        Trest za popírání holokaustu ti příjde jako omezování svobody slova? Mně to příjde k tomu, aby lidé tvého typu se nesnažili po několika desítkách let snažit namluvit, že žádný holocaust nebyl a my nezapomněly na tak temnou stránku dějin lidstva, kdy lidi vraždili jiný lidi jen proto, že nesplňovali nějaký jejich normy...to je teprve smutné, svobodo slova.
        • To, že jsem se ozval implikuje, že jsem se já identifikoval jako ten co něco popírá? Zajímavá dedukce a přitom jem jen obecně konstatoval, že tu k ničemu takovému nedošlo.

"Slayerer - je smutné vidět !někoho! kdo se takto hlásí k podpoře zákona omezující svobodu slova."

Tvými slovy - ozval si se jako potrefená husa.

Trest za vyslovení názoru ať už je jakýkoliv, je omezení svobody slova, tedy základního práva, např. v USA s tím nemají jediný problém, první dodatek garantuje tuto svobodu bez omezení. Mého typu? Jaký jsem typ, povídej, přeháněj. Po desítkách let? Aha, můžeš mi nějak doložit kolik to je desítek let? Podle mých informací to "začlo" např. bývalým vězněm táborů a učitelem Paulem Rassinierem, který začal publikovat už v roce 1949, kde si tedy vzal ty desítky let? Nehledě na to, že nikdo ani Holokaust nepopírá, což je další tvůj výmysl převzatý patrně z médií nebo si slyšel někde křičet neonacistu, který ani neví proč říká to co říká a nemá argumenty stejně jako všichni zde mluvící o Holokaustu jako o faktu ale bez jediného argumentu. Že někdo někoho v té době vraždil nikdo nepopírá ani nezpochybňuje, jen další zbytečný "strawman" argument. Škoda, že jsem tvou reakci přehlédl a nereagoval hned, ale nikdy není pozdě.
      • Ty by jsi potreboval par facek,aby ses konecne vzpamatoval.
        Ja jen doufam,ze jeno trollis.
        • Vyhrožování násilím je zbytečné, když boj, tak argumenty. Nazývat kohokoliv trollem jen proto, že je nějak nepohodlný, to je nepěkný nešvar dnešního internetu.
          • Hmm - v tomto tématu mám více příspěvků než ty, omlouvám se, že jsem za poslední týdny až měsíce poprvé přispěl do diskuse na Tiscali. Na mě to nechávat nemusíš, už jsem jednou napsal, že se nenudím, to jsou tvé závěry, které logicky padají i na tvou hlavu když děláš to samé co já, ale asi je potřebné splnit nějakou kvotu příspěvků jak píšeš. Nevidím, že se čertím, jen jsem vyjádřil, že oceňuji tvůj zájem o můj čas. Nečertil jsem se když jsi mě urážel, takže nevím proč bych se čertil teď.

Už to zde padlo, nemohu zde předkládat své závěry, zákon mi to neumožňuje a administrátor by radostí zrovna neoplýval, už teď je asi dost nervózní. Soukromou korespodencí ti své závěry klidně předložím a můžeš mě rozcupovat argumenty. Do nikoho jsem se nenavážel, prosím o citaci. Já jsem zde napadán a to hrubě. Že nedokáží své názory podložit není moje vina a neni to ukázka navážení se, když mluví o základním dokázaném faktu, tak předpokládám, že ví proč to ti lidé říkají. Prosím, ty osobní útoky jsou opravdu zbytečné viz to o tom egu, diskuse ad hominem nemá význam. Také přeji hezký večer.
          • Ty se asi hodně nudíš co?
            • Nevšiml jsem si,že bych tady měl tolik příspěvků jako ty,takže nevím,kdo tady tráví(ztrácí) více času.Takže, kdo se nudí více, nechám na tobě.
              Co se náplně tvého času týče,do toho mi samozřejmě nic není,pouze jsem prezentoval svůj dojem po přečtení diskuse + takove doporučení.Nemusíš se hned čertit,že jsem si dovolil ti něco říct.
              Ps:Když ti nikdo nebyl schopnej obhájit svůj názor,co kdyby jsi jim ukázal,jak se to dělá a předložil svůj pohled na problematiku Holokaustu podloženou fakty a odkazy na důkazy?
              Zatím jsi se jen dokázal do oastatních navážet,že nedokáží své nazory ničím podložit.Tak jim to předved' ,jak se to dělá.
              Nebo jen honíš své ego a sám to neumíš?
              Já se loučím a přeji hezký večer . *4*
            • Pokládám jednoduché otázky lidem, kteří dělají, že znají odpověď a hlavně jednomu kdo začal toto téma, to je vše. Není to ztráta času ani velké úsilí, během chvíle napíši příspěvek a to je vše, nevidim v tom problém. Zeptej se deathkloka, který téma začal, zda se nudí, ne mě. Budeš se divit, ale historikové opravdu "ztrácejí" čas reakcí na otázky kohokoliv kdo se zeptá, někdy odpověď přijde, někdy ne. Nejsem historik.

Jestli ti přijde, že se nudím, pak se musíš logicky nudit i ty, když zde také čteš diskusi a píšeš do ní. Děkuji za doporučení, ale nech na mě jak trávím čas, tobě to může být celkem jedno si myslim ale přesto oceňuji tvé úsilí a čas, který věnuješ starosti o to dělám ve svém čase.
            • Hmm: A ja se budu ted ridit tvoji radou a jdu se radeji projit do parku a nakrmit kaceny. Bude to asi lepsi nez travit sobotu na foru Games, zvlast kdyz se tu o hrach uz chvili vubec nehovori.
            • Ja měl spíš na mysli,to co tady předvádíš,než zkoumaní a zabývání se dějinami.
              Pochybuju,že ti historikové,o kterých se zmiňuješ ,ztrácí čas v diskusi o hrách a dělají ze sebe šašky.
              Mam na mysli to úsilí a čas ,které do této diskuse investuješ.Mě přijde,že se prostě hodně nudíš.
              Ale možná se pletu a tohle patří k náplni práce historiků a ty seš jeden z nich?
              Možná by ses měl jít radší projit,nebo si zaběhat a provětrat si trošku hlavu *2* .
            • Nenudím se.

Zkus se zeptat historiků, zda se zabývají Holokaustem a dějinami, protože se nudí. Nemyslím si, že zájem o historii vychází z nudy, ale tvůj názor ti neberu, máš na něj právo ať je jakýkoli.
          • Ty v "potreboval by jsi par facek" vidis vyhruzku nasilim?
            Jinak ja te nenazval trollem,ale napsal jsem,ze doufam ,ze jsi pouze troll a nemyslis tohle vsechno vazne.
            A nevim,proc si myslis ,ze jsi "nepohodlny".Ja te spis vnimam jako takovou komickou postavicku teto diskuze.At uz umyslne,nebo ne.
            • Ano, vyjádření, že někdo potřebuje fyzicky ublížit považuju za výhružku násilím, nebo to násilné není? Ano, ty jen doufáš že jsem troll, to zcela mění situaci, vskutku. Otázky co zde pokládám myslím zcela vážně, nevím co na nich není vážného, je přirozené, že když někdo něco neví, tak se ptá těch co se prezentují jako ti co to ví. Myslím si to kvůli obviňování z trollingu, v opačném případě neni problém mi na slušné otázky, slušně odpovědět.
    • Hairy_Ass
      Což o to, já jsem klidně pro volnou debatu, ale vždycky mi přišlo vtipné, jak můžou příslušníci národa, na jehož území stojí Terezín, kousek za hranicemi Osvětim, a který hlavně za války ztratil přes 300 tisíc civilistů, plácat takové koniny. *9*
      • Ano, souhlasim, zaznělo tu několik konin.
        • Usmevne je,ze se tady porad po vsech dozadujes nejakych argumentu,podlozenych faktu,zdroju atd. ,zatimco sam jsi neuvedl jediny.
          Zajimave.
          • Hm, mě se ale nikdo na žádný argument ještě nezeptal, je to prosté, nic zajímavého, ale můžeš mi zde klidně citovat, kde jsem tázán na nějaký arugment jak ty říkáš, třeba jsem něco přehlédl. Nevím co je úsměvného na tom, že se lidí, kteří zde předkládají ty hrůzné věci, zeptám zda to mohou nějak doložit, ten kdo předkládá obvinění jej musí dokázat, ne naopak. Ničeho se nedožaduji, odpověď je dobrovolná, klidně může dotyčný odmítnout.
        • Hairy_Ass
          Je príma, že si tak sebekritický! *4*
          • Nebylo to myšleno na mou osobu, to by bylo dost nelogické.
            • To tam nezaznělo, jestli je to tak, mohu poprosit o citování jedné jediné koniny z těch několika na dokázání toho co si napsal? Díky.
            • Hairy_Ass
              Ale ten původní byl. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit