Přejít na výpis diskuzí
Procedurálně generovaný obsah může být velká věc i pouhý experiment
15.12.2013 | Pavel Dobrovský
23 příspěvků
-
procedurální prostředí je užitečné pokud s ním je zacházeno heslem:
Oheň je dobrý sluha, ale zlý plán. -
Sám na procedurálním generování pracuji, mám pár výsledků jestli by byl zájem, tak bych si mohl založit i blog a i když už jsem schopnej pomoci procedurálního generování zvětšit mapu, ale práce jde pomalu. Ale není to engine jen to zatím vysledek ukládá do souboru.
-
-
http://www.4shared.com/download/gz1i4btF/gen1.jpg
http://www.4shared.com/download/ZMejQfZB/gen2.jpg
-
-
proceduralni generovani muze bejt fajn, viz ftl, ale stejne me napadla myslenka, jak by ftl bylo super jako mp
a mohlo by to bejt hodne podobny, jen by pri vstupu do soustavy hra negenerovala umely nepratele, ale nalosovala by protihrace s +- podobnou urovni/vybavenim, a "mothership" by zastaval nejsilnejsi hrac, ke kterymu by se museli ostatni prokousavat pres ostatni *5*
a aby nebyl mothership vecne, tak by mel nejak omezeny zasoby a slo by o to odrazit co nejvic obycejnych vesmiranu... -
-
Dobrý nápad, pokud něco podobného autoři do hry impletují budu v sedmém nebi.
-
-
Koukam ze Pavel Dobrovsky zraje jak vino, kdysi kysela rychlokvaška, dnes jiz pomalu archivni francouzke:) Jen tak dal..
-
Koukám vybraný hudební vkus :-) Jak 65daysofstatic, tak Browncoat hymn ;-)
-
upřímně, proceduralitě nefandím. ano, svět bude originální, a ačkoliv pocit neznáma je fajn, tak procedurální generování nedá (přinejmenším ne v horizontu menším jak desítky let) propracovanej a promyšlenej svět s příběhem a postavama. což je věc co mám raději jak pocit že nevím co bude za nejbližším rohem, i když ještě lepší je kombinace obojího
-
-
Zjevne vubec nemas tuseni, co je dnes mozny ... pokud investujes par vterin casu a zagooglis, tak muzes najit prodeduralne vyrobenou diplomovou praci, ktera pred komisi vpohode prosla.
Promyslenej a propracovanej svet neni nic jinyho nez nejaky pravidla ... definovatelny programem. A jestli za "promysleny a propracovany" povazujes soudoby gamesy ... vcetne wow a dalsich ... kde defakto vsechny ukoly jsou podne jedine sablony (dojdi, 10x, 20x, 50x ... zabij a prines) ... tak proste lol.
Jednoduse si to predstav trebas tak, ze misto "bylo nebylo, za dalekymi horami ..." se napise " rnd(0/1) -> hill.distance ...".
Cose tyka terenu, proceduralni generovani umi daleko realistyctejsi krajiny nez vyrobi nejlepsi grafik. Respektuje totiz spoustu pravidel, o kterych grafik nema trebas ani paru. Stejne tak sem videl proceduralne vygenerovana mesta ... ktera respektuji pravidla => vypadaji jako skutecna, budovy nejsou kazdej pes jina ves ... . Samo ty algorimy nejsou nic, co by zvladlo decko v matersky skole ... ale nikde neni receno, ze se to ma generovat v realnym case, staci, kdyz se to stihne generovat rychlejs, nez se da ingame cestovat.
-
-
U Minecraftu jsem vydržel snad tři roky a to ho dělal jeden člověk. No Man's Sky by mohli vypustit už s alphou nebo betou, ať se moc nečeká a hraje. Hra vypadá parádně, moc se toho sice neví, ale zaujala mě hodně, budu sledovat.