Přejít na výpis diskuzí
Producent Dead Space 3 brání kvalitu PC verze
29.1.2013 | Petr Poláček
110 příspěvků
-
PC is just for nerds and no-lifers, anyway *6*
-
-
Jen skoda ze nikdo tady nechape ze je to sarkasticka hlaska =)
-
-
NERDovská sarkastická hláška ? :)
-
-
-
Takže PC verze bude podporovat ovládání klávesnicí a myší. Uf, tak to jsem si oddechl. *15* Zřejmě i toto bude brzo nadstandart. *11*
-
Je to lame, ale co se dá teď dělat... A Papoutsis mi už od té doby, co dělají developer vlogy, přijde jako typický korporátní blbec, který jenom papouškuje, co mu poradili, že má říct.
-
Sice se to nevztahuje primo ke hre, ale stejne si myslim, ze herni konzoly jsou tim nejvetsim zlem, co brani v rozvoji her a hlavne udelat 100 druhu nekompatibilnich konzoli, aby si zakaznik mel z ceho vybirat :-))))
-
-
Nic si z toho nedelej, jini zas veri na vesmirny lidi a jini si zas mysli, ze zeman je poctivy charakterni clovek.
A na vysvetlenou, konzole jsou tu stejne dlouho jako pc a ze se na pc vyvoj zpomalil muze to, ze kontinualne rostou naklady na vyvoj her a u pc, jako ekonomicky nejslabsi platformy, uz narazily na strop. Cimz se pc platforma stala z vyznamne casti zavislou na konzolove. Musite do pc platformy nalit vic penez, abyste ji pozvedli. -
-
A tady zase všichni vědí, že jsi namyšlené a zlé hovádko.
-
-
Neprehanej, vsichni nejsou tak hloupi, je vas dost, hadam tak 10 az 20, ale nejsou to vsichni.
-
-
-
-
Ne, že bych potřeboval speciální optimalizaci na pc, ale do Dead Space 2 dodělávali mapování kláves dodatečně kvůli tomu postiženému hráči. To že na PC od vydání hry nejdou přenastavit klávesy vidím jako potvrzení, že PC je páté kolo u vozu.
-
Ale houby, jsou líní jak sviňa a jde jim jen o prachy. Takové trapné výmluvy nemá ani školák, když se chce ulít ze školy sakra.
Ještě, že serie Dead Space je mi naprosto ukradená a nehraju ji. -
"...ale když člověk vidí třeba na příkladu slíbené PC verze BioShock Infinite, že to jde, tak mu vrtá hlavou, proč to nedělají všichni." Když se potom prodá PC verze BioShock Infinite zlomek toho co na konzole (byť PC hráči nemohou použít oblíbené: jen odfláknutý port) není se co divit, že se nepřetrhnou. Příklad Dishonored: dobře udělané pro PC, herní styl po jakém PCčkáři volají, dobré recenze, pochvaly od PC hráčů; a prodeje? X360 1.18M, PS3 0.87M, PC 0.28
-
-
VGChartz počítá jen krabicovky, takže u konzolí se tam ukážou kompletní prodeje, ale u PC podstatná část trhu (Steam, Origin a další distribuce) chybí... skutečné číslo bych viděl hodně podobné té PS3...
Oprava: reakce na Alex81 -
-
Na konzolich je take digitalni distribuce, zrovna treba dead space 2 mam digitalne.
Cas od casu nejaky vydavatel prozradi jak se jeho titul prodaval a je zbytecne zavirat oci pred skutecnosti, ze na pc platforme se pc hry se z pravidla prodavaji vyrazne nejmene. Dokonce i v pripade fps, ktere by mely byt domenou pc platformy. To je potreba vzit na vedomi a pochopit tak chovani vydavatelu. Vzdyt treba EA nema duvod zbytecne podkopavat nekvalitnimi tituly svuj Origin, do ktereho investoval spoustu prostredku a ktery je vyhradne pc zalezitosti. Evidentne tedy ma zajem i o pc platformu, ale jeho moznosti jsou omezene tim, co jsou pc hraci schopni ufinancovat.
-
-
Sok! Na PC se to neprodavalo! Jo on tam neni zapocten Steam a dalsi digitalni kanaly. Nesok.
-
-
Vydavatel vi, kolik se toho kde proda a tomu odpovida jeho jednani. A prozrad, kolik si myslis, ze se toho na steamu proda za plnou cenu, kdyz je predrazeny a retail vychazi levneji? Masove prodeje za par euro o vanocnich slevach nejsou uz tak vyznamne.
-
-
Problém, ale je že na PC by se mohlo prodat víc, ale jak se to asi má stát když většina her je dělaných, tak aby vyhovovali konzolovým hráčům. Jde o to, že na konzolích mají obrovský trh (díky marketingu Sony a Microsoftu), který je spokojen i s něčím co by většina PC hráčů prohlásila za podprůměr, max. průměr. Tak proč se snažit, že jo? Pozor nejsem úplně proti konzolím - je tam i dost kvalitních her, který jsou většinou, ale limitovaný tím, že mají uzavřenou smlouvu o exkluzivitě.
-
-
dobře všiml jsem si chyb ve svým předchozím komentáři takže možná jsem trochu blbej
-
-
Myslím, že bychom tuhle diskuzi mohli ukončit - v některých věcech si myslím, že se shodneme, ale přesto se na věci díváme odlišně a máme rozdílné pohledy na svět.
-
Za sve nazory se omlouvat nemusis, diskuse je od toho, aby lide sve nazory prezentovali, vysvetlili a popr. obhajili - hlavne sami pred sebou.
Ano, nektere porty jsou nekvalitni, k tomu snadno dojde tak, ze vydavatel proste neveri ve vysoke prodeje a uvolni na jejich vytvoreni nizkou castku, za kterou musi byt proveden. To vede k tomu, ze je na nej malo casu a nebo ze ho dela nezkusene druhorade, ale levne studio. Ale i to je prece normalni, v supermarketech mas tuny levnych nekvalitnich potravin. To preceneni signal pro bezdomovce a jinou chatru, aby vzali supermarkety utokem a vybrakovali je. Obdobne treba u levnych uzitkovych aut. A ani to neni signal k piratstvi. Bud se smiris i s nekvalitnim produktem a podporis ho (byt treba pockas na slevu), nebo proste sve penize investujes do neceho kvalitnejsiho a podporis to neco kvalitnejsi. Nelibi se ti nekvalitni pc port? Zahrej si kvalitni konzolovy original, nebo nejakou jinou pc hru. Plat za kvalitu a budes dostavat ekonomicky dosazitelnou kvalitu. Ono nektera prani nelze uspokojit za zadnych okolnosti, takze je potreba byt take trochu realisticky. Zmenit se musi hraci, vyvojari obecne nedelaji nic spatneho, pouze reaguji na situaci, kterou nemohou ovlivnit. Vyvojari mohou situaci pouze vysvetlovat, aby hraci chapali o co jde, proc jsou veci tak, jak jsou, ale jak vidis treba reakce pod timto clankem, nesetkava se to s pochopenim. -
Jestli jsem někde napsal, že za to pc hrači nemohou tak to jsem napsal blbost a omlouvám se - samozřejmě, že na tom máme podíl, ale není to jediná věc. Problém, je podle mě taky v tom, že většina PC hráčů si v dnešní době zvykla na to, že vzhledem k zaměření na konzole nedostávají to co dřív (spousta odfáklých portů - no tak s tímhle musíš souhlasit) a začali si myslet, že když se k nim takhle chovej je v pořádku pirátit - na to firmy reagujou ještě větším opomíjením pc hráčů a to se furt opakuje v bludným kruhu (teď si položme otázku zda se má přizpůsobit spotřebitel nebo výrobce). Díky týhle situaci si na to PC hráči už tak zvykli, že mají problém s tím vrátit se zpátky - situace s tím zaklínačem, ale co vím tak i přesto dost vydělal. Začínám ti víc rozumět, sice stále s tebou úplně nesouhlasím (jsem typ člověka co se ptá proč, zda by věci nemohly být jinak - hodně mě ovlivnilo několik vyučujcích. Ty se díváš jak to teď prostě je - to je v pohodě a je to správný, ale já se snažím přemýšlet proč se to tak vyvinulo a jak to mohlo být jinak a ano máš pravdu pirátství je problém nebudu to popírat. Stále se mi, ale zdá, že to říkáš jako naučený, že nad tím až tak nepřemýšlíš prostě to bereš jako naprostý fakt a hotovo - každý bere věci jinak takže nic proti a jestli to zní urážlivě tak se omlouvám. Ještě se chci omluvit za tu část kde jsem tě nařkl z toho, že se ze mě snažíž udělat blba - špatnej den - čekám na výsledek poslední zkoušky na vysoký v tomhle semestru (psal jsem to asi před týdnem a stále nic takže chápej moje nervy)
Za případný chyby se omlouvám zrovna jsem docvičil a přehnal jsem to a mám trochu třas v rukou. -
Nesnazim se z tebe ucelat blba ani te nijak neurazim, jen ti vysvetluji, ze u komečcnich her nejen ze nejde vynechat ekonomicke meritko, ale ze to je hlavni meritko, kterym je potreba veci posuzovat a kterym lze veci ovlivnovat. To proto, ze komercni hry jsou v prvni rade byznys, v prvni rade se delaji proto, aby na nich investor vydelal. A tenhle pohled je vetsine hracu, nebo alespon vetsine mladsich hracu uplne cizi. A z toho pak prameni sice naivni, ale caste, vykriky v diskuzich, ze vyvojarum jde jen o penize, ze kaslou na hrace a podobne, protoze ziji v predstave, ze vyvojarum by melo jit v prvni rade o hry a uspokojovani narocnych potreb hracu a ekonomicka stranka teto veci je pro ne neviditelna. A nechapou, ze vyvojare vic nez jejich prani ovlivnuje to, za co jsou ochotni zaplatit. A hraci bohuzel nedovedou odmenit ani vyvojare, kteri jsou extremne vstricni a zaroven poskytuji kvalitni produkt. Napriklad Zaklinaci a jeho vyvojarum nelze vytknout nic a presto jejich hra podlehla obrovskemu piratstvi, jako jakakoli jina hra. Jen na zaklade torrentu cd projekt vycislil, ze se jedna o 80 %. A to byly opomenuty servery typu uloz.to a absence drm, kdy si hraci mohli hru volne kopirovat mezi sebou bez potreby nejake hackle verze. CD Projekt za svou slusnost k hracum nebyl odmenen slusnosti ze strany hracu, coz pak vedlo k naivnim hromadnym obzalovanim v nemecku. Tady vidis, ze je cas od casu nabidnuta i pc hracum pratelska ruka, ale oni ji neopetuji a jasne vysilaji signaly, jsme jaci jsme. Takze ja tve tvrzeni, ze za to pc hraci nemohou prijmout nemuzu, kulturnost pc hrace je nizka a musi s tim delat neco sami hraci.
-
-
Promin, ale to je uplne mimo. V poslednich letech (kdy tu hovorim o upadku pc platformy, ale nikdo to dlouho nechapal) spousta vyvojaru, kteri delali hry vyhradne pro pc a pc site na miru, preslo na konzole a to jednoduse proto, ze pc trh je maly a nedokazal je uzivit pri vzrustajicich nakladech na vyvoj her. Ukazkovy pripad je crytek, ktery byl pred par lety modlou a vlajkovou lodi pc hracu, kteri se jim neustale zaklinali, ze na neco takoveho konzole nemaji. A pak, jako cista rana z nebe, prisel sok. Crytek zacal delat hry pro konzole a dokonce je prohlasil za svou hlavni vyvojovou platformu. PC platforma byla kdysi dominantni, ale o vetsinu svych vyvojaru prisla, protoze je ekonomicky slaba. Proto se dnes delaji hry vetsinou primarne pro konzole. Protoze maji dost hracu zvyklych za zabavu platit a jejich vyvojare uzivit a ti se jim pochopitelne prizpusobuji. Bozi mlyny melou pomalu, ale jiste a ta neuveritelna a skandalni mira piratstvi na pc se musela projevit, tohle jsou dusledky a naprava je obtizna a pomala. PC hraci musi nechat na pc vyrust nove vyvojare, podporovat je a zivit je. Vyvojare z indie sceny, kteri to na pocatku zkousi na pc, protoze ma nejnizsi vstupni barieru. PC hraci se musi naucit, ze za zabavu musi byt ochotni ppatit a musi se naucit byt tolerantni k drobnym nedostatkum a ne vsechno hned vydavat za duvod k piratstvi. A pokud tohle nepochopi, tak je zachrani bud kvalitni protipiratske ochrany a nebo proste budou i nadale pate kolo u vozu. A pak je lepsi prejit na konzoli a uzivat si kvalitni zabavu na ni.
-
-
Dobře už jsem si tím jistej - navíc se ze mě snažíž uděl úplnýho blba a to se mi nelíbí takže končím.
-
Ja myslim ze rozumim, snazis se rict, ze za upadek pc herni platformy nemohou hraci, kteri na nem provozuji cca 90% piratstvi, prestoze maji hry nejlevnejsi a technologicky nejpokrocilejsi, ale vyvojari. A s tim se proste neztotoznuji. Odmitas prijmout skutecnost, ze delani komercnich her je v prvni rade byznys, nikoli charita ci konicek a ze vyvojari prirozene delaji to, co je ekonomicky nejvyhodnejsi a toto chovani jim mas za zle, prestoze neni v jejich moci ho zmenit, nejsou pani penez, za ktere hry vyviji. Jestli chteji pc hraci zmenit pomery na pc platforme, musi se zmenit oni, nikoli vyvojari, ti jdou za praci a obzivou. Takhle to proste je, at se ti to libi nebo ne, z tohodle musis vychazet a na zaklade tohodle musis posuzovat moznosti herniho prumyslu. Teprve pak muzes mit realna, to jest splnitelna, prani. Kdyz pochopis jak to je, budes klidnejsi a nebude te frustrovat, ze vyvojari neplni tva utopisticka prani, ktera nejsou splnitelna. A uvedomis si, ze hraci maji velkou moc a ze zalezi jen na nich co bude, protoze jsou to oni kdo maji penize, jsou to oni komu se herni prumysl prizpusobuje a dela pro ne to, za co jsou ochotni a schopni zaplatit.
-
Začínám mít pocit, že absolutně nechápeš co píšu a že se o to ani nesnažíž ba co víc, že ani nechceš.
-
Komercni hry jsou byznys. To musi PC hraci pochopit, komercni hry se delaji proto, aby investor na nich vydelal. Jestlize pc hraci nejsou ochotni platit dostatecne za kvalitni hry, budou dostavat "nekvalitni" (veskutecnosti na konzolove urovni, obcas i o neco lepsi a pritom levnejsi). Jestli nebudou mit zajem ani o toto a nedokazou to ufinancovat, nebudou mit nic. Herni prumysl pro ne nebude delat hry se ztratou ani s nizkym ziskem, pokud bude mit vyhodnejsi prilezitosti jinde. Vzhledem k tomu, ze je previs nabidky, tak se na pc vzdycky dostane, ale bude to to druhorade, co nedokaze uspet na lukrativnejsim konzolovem trhu. Takhle funguje trzni ekonomika. Jestli chteji PC hraci neco vic, musi byt ochotni a schopni konzolove hrace preplatit a ne se tvarit jako primadony a fajnovky, co si potrpi na to nejlepsi, ale maji velmi hluboko do kapsy.
-
Znovu děláš z pirátství největší problém, ale pokud vývojáři nepochopí, že když se budou zaměřovat jen na konzole tak se jim zisky z pc budou jen snižovat. Navíc co já vím tak Crytek prohlásil, že crysis byl ziskový (myslím, vážně si nejsem jist, pokud ne hoď prosím odkaz ať se můžu podívat) takže jejich přechod na konzole je pouze důkazem toho co jsem řekl - na konzolích je to pro ně snadnější hra může být průměr, ale stejně se jim tam prodá, navíc prodeje stojí hlavně na marketingu ne na kvalitě, takže za míň práce víc peněz, ale to není vina pc hráčů, jak ty píšeš.
-
-
-
-
Jj, ještě, že máme tenhle argument.
-
-
Myslis to dobre a souhlasim, je to bludny kruh. Problem ale je, ze do cisel prodeju se v pripade PC nikdy nedostanou vsechny skutecne prodane kusy, resp. kopie. A digitalni distribuce tu kamennou a fyzickou uz par let valcuje.
-
-
V cem v prijmech, ktere generuje? Muzes to nejak prokazat? Neni to tak dlouho, co z pruzkumu vyplynulo, ze cesi digitalne nakupuji v jednotkach procent a jen slevnene tituly. Takze jestli se to zmenilo, rad bych videl zdroj teto informacel
-
-
To nejsou, ale pc jsou preferovana predevsim na vychodnich trzich v zemich se slabsi ekonomikou. Vyjimkou je pouze Nemecko, kde to pravdepodobne silne ovlivnuje byvale NDR.
-
No ještě, že ve světě sou jenom češi. *1*
-
-
Sice se možná do do čísel z prodejů nedostanou všechny distribuční kanály, ale kolik peněz utržily, to se ví naprosto přesně *3*
-
-
no ale tak je lepší než tvůj, kdy nemáš v rukou konkrétní čísla...
-
-
asi jsi nečetl můj post...
-
-
četl. nemáš konkrétní čísla.
-
-
-
-
-
A prečo by sa mal práve BioShock Infinite predávať na PC zle? ... keď BioShock 1 predal svojho času cez 2 milióny kusov, tak Take-Two informovali, že podiel PC vs. Xbox360 bol 1:1, čiže milión a čosi pre PC a to isté aj pre Xbox360.. ak je hra kvalitná a má kvalitný PC port, tak sa predá (a ešte reklamu musí mať - aj keď v týchto časoch reklamu zastupuje Steam :) )..takisto ako Alan Wake vyšiel na PC po dvoch rokoch po premiére na Xbox360, ale mal veľmi kvalitný PC port a bol na Steame, a tak sa dostavil aj výsledok - za prvý mesiac pol milióna predaných kusov hry
-
-
Jen jsem chtěl říct, že hry pro PC (i přes výjimky potvrzující pravidlo) se prodávají mnohem méně, než pro konzole proto se mnohdy odfláknou. A oblíbená výmluva je: Vy jste to odflákly, tak Já to nekoupím (ale ukradnu klidně). Jenomže většinou se nekupuje ani když se to neodflákne, takže nečekám nějaké zlepšení u PC verzí. Mluvím o segmentu velkých vydavatelů (krom asi VALVE a BLIZZARD), indie scena je vo něčem jiným.
-
-
Jsem rad, ze uz nejsem sam, kdo tyhle jednoduchy veci musi mistnim buranum vysvetlovat. PC platforma je ekonomicky slaba a vydavatele se podle toho k ni chovaji.
-
-
Najslabsia z akeho pohladu? AAA multiplatformovych hier? Lebo aj prave vdaka sirokemu zaberu zanrov a velmi silnemu indie, je kupna sila rozprestreta medzi viacerymi titulmi.
Rovnakou logikou mozem povedat, ze konzoly su mimoriadne ekonomicky slabe platformy pre MMO vydavatelov, pretoze tam nic poriadne nie je a aj pokusy ako DC universe kruto zlyhali. Rovnako pre strategie su to mimoriadne ekonomicky slabe platformy, strategie sa tam predavaju malo a existuje iba zopar titulov. Holt hraci na konzolach si musia uvedomit, ze za zabavu sa plati, a ked platit za tieto zanre nebudu , tak budu stale 5 koleso u voza. Na PC uz nejako prezijeme, ze dostaneme stale najlepsiu verziu multiplatformoveho DS3, aj ked bez uz stale beznejsich specialnych uprav pre PC platformu ;-) -
-
Ne, nic takoveho netvrdim. To si dost upravujes fakta jak potrebujes. Ja to tvrdim o grafice a to jeste ve vztahu k tomu, jestli je hra dobra nebo spatna. Jinymi slovy tvrdim, ze nezalezi na grafice, abys mohl udelat dobrou zabavnou hru, protoze takova jde udelat i v textovem rezimu. Na druhou stranu ale uvadim, ze chapu vyznam grafiky komercni, protoze vetsina hracu je povrchni a konzumni a nic jineho na hre ocenit neumi.
Na hardware zalezi, protoze bez nej videohru jednoduse neudelas. Takze potrebujes hw minimalne na takove urovni, aby ta hra byla vubec realizovatelna. Na konzolich by asi byla realizovatelne 2D MMO v isometrickem pohledu, ale takova hra neodpovida dnesnimu standardu a neni o ni zajem a MMO o ktere by bylo zajem na konzolich dnes technicky realizovatelne neni. Neni to otazka penez, ale technologie.
Vetsine konzolovych hracu na grafice samozrejme zalezi, to neni zalezitost platformni, ale spolecenska a vetsina hracu je konzumnich bez ohledu na platformu. Proto take na konzolich vznikaji graficky hezci hry na ukor treba plynulosti nebo rozliseni, coz treba osobne povazuji za spatny pristup, ale platici vetsina je jineho nazoru a bohuzel i treba vetsina recenzentu takto spatne hodnoti hry.
Je jedno jestli mas vic zanru, nebo vic her jednoho zanru. Podstatne jsou naklady a prijmy a tam neni duvod kze zmene, objem penez ktery se v tom bude tocit zustane stejny. Je ale mozne, ze s prichodem novych zanru poklesne zajem o nektere starsi, podobne jako uz treba poklesl zajem o tahove takticke hry.
To ze je neceho vic neznamena ze je to kvalitnejsi, kvantita neznamena kvalitu, opacne tvrzeni logicke neni. A je-li napr. cela hra designovana na gamepad, pak proste pro k+m poskytne horsi neodladeny zazitek. A predesignovani cele hry na k+m je dnes vcelku utopie. Takze pridanim moznosti k+m kvalitu nezvysis. Tohle bylo napriklad od pocatku jasne u Dark Souls, rikal jsem to tu od oznameni portu a nikdo to nechapal a nikdo tomu neveril, kazdy si myslel, ze staci predelat ovladaci schema a je to vyreseny, jenze to je jen cast prace, kterou je nutno odvest a to pomenrne minoritni, pro kvalitni zazitek je potreba predesignovat celou hru. -
Co sa tyka DS3 nemam ziadny pocit, este nevysiel a demo na pc nie nie je k dispozicii. Predpoklad ale je, ze bude obsahovat to co konzolova verzia a veci navyse (volba ovladania, vyssie resolution, volitelna plynulost fps atd.). Logicky mi vychadza , ze verzia co ma viac moznosti je lepsia verzia, mozno v tvojom vesmire to tak nie je. Samozrejme neberiem do uvahy, ze ten port nejako pokazia vlastnou neschopnostou.
-
Ale no tak, predsa odjakziva tvrdis, ze hardware je nedolezity a zrazu je na konzoliach tazke urobit hru zodpovedajucu "standardom". Ked sa PC hraci stazuju, ze tie porty nezodpovedaju "standardom" na PC, tak maju byt radi, ze maju aspon nieco a nadsene kupovat. Ved predsa aj s tym malo pamate by slo urobit krasne hratelne mmo, len asi v naozaj biednej grafike, ale na tej predsa konzolistom nezalezi. Ibaze by to bolo trochu inak. Proste pre mnohe zanre a ich tvorcov su konzoly ekonomicky najslabsia platforma a v tejto generacii nezaujimava comu zodpoveda aj ponuka zanrov. Som velmi zvedavy ak nahodou buduca generacia prinesie vyssiu penetraciu zanrov, ci celkove konzolove predaje nepojdu dole. Ak sa totiz kupna sila rozptyli medzi viac titulov s dlhou hratelnostou (MMO atd.) o to menej penazi zostane pre klasicke konzolove zanre a velke radobyfilmove AAA tituly.
-
Nejslabsi ekonomicky. DC jsem hral asi 10 hodin a bylo to nudne. Rict to muzes, ale je to imho nespravny vyklad. Nedostatek MMO na konzolich neni problem ekonomicky, ale technologicky, MMO ktere ma nerizene prostredi se na 256MB pameti realizuje tezko, aby odpovidala dnesnim standardum. Nextgen ukaze, kdo ma pravdu. Hraci na konzolich za zabavu plati, ale za soucasnych podminek tu zabavu vidi jinde. Na rozdil od pc hracu konzolovi hraci hromadne nesiri nenavist pod kazdym clankem o mmo hre, proc to ti zlotrili vydavatele nevydaji i na konzole, ze na konzole kaslou, ze jim jde jen o prachy a kdyz uz neco, tak ze je to blby a duvod k piratstvi a vubec, ze pc kazi konzolove hry. Ono by to bylo smesne a kazdy pc hrac by se tomu vysmal a neuvedomuji si, ze stejne hloupe pusobi jejich vystupovani vuci konzolim. A tohle jejich vystupovani si tu dovoluji pranyrovat. A jestli mas pocit, ze DS3 na PC je nejlepsi, prestoze se nejmene prodava, pak je ten hate ze strany pchracu jeste hloupejsi.
-
-
Ekonomicky slabá je pro ty co to tam nezvládají - proto jdou na konzole. Konzole jsou ekonomicky silnější ne kvůli tomu, že jsou lepší, ale kvůli marktetingu SONY a microsoftu, jejich financování do exkluzivit - což je důvod proč přilákali tolik nových hráčů - a odtud se berou ty prodeje navíc. PC by mohlo být ekonomicky silnější (jsou tu firmy co to dokazujou), ale proč se snažit, když na konzolích je celý zástup lidí co koupí kde co a to včetně věcí, kterých by se hráč pc nedotkl, ani klackem (pozor není to špatně, každý má samozřejmě jiný vkus - trochu přeháním a by bylo jasně vidět jak to myslím)
-
-
Podle mě důvod je dost důležitý faktor. Jediný důvod proč jsou hry na konzolích tak ziskový je velký počet nových casual hráčů přilákáných obroským marketingem Sony a microsoftu - odeber tyhle hráče a konzole jsou s kupní sílou a mírou pirátění(myslím xbox, na ps3 pokud vím to nejde, nebo je to hodně obtížný díky bohu) na stejný úrovni jako pc. Souhlasím, že pirátství je problém, ale né tak velký jaký z něho dělají. Představ si, kdyby na konzole šlo pirátit stejně snadno jako na pc - hry na konzolích stojí o dost víc než na pc - na konzolích by se pravděpodobně pak kupovalo ještě míň než na pc - pardon tady docela odbýhám, ale nechám to tam
Nereaguju na všechno co jsi napsal to by bylo na dlouho. -
PC ma najvic exkluzi it, nejsirsi nabidku zanru, ma predpoklady byt nejsilnejsi platformou, ale je nejslabsi z velke ctyrky. A je jedno, zda je to z duvodu, ze na pc chce hrat nejmene hracu nebo je hracu dost, ale nejvic kradou. Vysledky jsou jake jsou a vydavatele se tomu prizpusobuji. A pro platformu je nepochybne lepsi, kdyz na ni jsou hraci, kteri koupi kde co, nez hraci, kteri ukradnou kde co.
-
-
A máš taky spočítané, kolik lidí si to radši koupí na konzoli a PC verze jde kvůli kvalitě, časové exkluzivitě nebo nějakým dalším důvodům mimo ně? Já jenom, že máš očividně patent na rozum, taky bys to mohl vědět.
-
-
Vzhledem k historickemu vyvoji, kdy pc byla hlavni platformou pro radu studii, ktera postupne presla na konzole, se jedna o obracenou kauzalitu.
-
To víš, já jsem hodně drzá a rýpavá špína, na podrážce už se mi nelíbilo, tak tu smrdím v diskusi.
-
Jak jsi se opovážil oslovit Pana knížete, aniž by jsi byl tázán? Ty jsi pro něj jen špína z podrážky. *15*
-
-
-
Když se hry vyvíjejí tak, aby co nejvíce vyhovovali konzolovým hráčům je pouze logické, že se jich tam prodá víc.
-
-
-