Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Taky se přikláním k tomu, že pokud má člověk gamepad (asi i většina), rozhodně preferovat pCars mílovými kroky a o Assetto Corsa uvažovat spíše až okrajově. Viděl bych to asi takto:
    Gamepad:
    pCARS - Ano - Ano - Ano
    Assetto Corsa - Možná - Ano - Spíše ne
    Volant:
    pCARS - Ano - Ano - Možná
    Assetto Corsa - Ano - Ano - Ano
    Volant a nadšení pro simulace typu rfactor, lfs, iRacing:
    pCARS - Ano - Možná - Možná
    Assetto Corsa - ANO - ANO - ANO - ANO - ANO - ANO - ANO..... :)
  • Hm, trochu mrzuté. Tiše jsem doufal, že mají dost výkonu na to, aby utáhly tuhle věc na plný detaily, ale co už. Nějak už mě přestává bavit topit 25+ kKč v novým počítadle každých pár let, tak se zřejmě budu muset spokojit s nižšími detaily. :)
  • 1. AC vraci do FFB i vjemy, ke kterym neni zadny vstup/duvod .... tzn, ze si (nekdy) vymysli a ta "zivost" je fake

2. Co se tyka porovnani narocnosti fyziky AC a pCARS (tvoje "fyziku AC s grafikou pCARS by ani hi-end nezvladl"), tak jsi uplne mimo ... muzeme se bavit o podani FFB, ale co se samotne interni fyziky tyka, pCARS pocita dokonce s vice vstupnimi velicinami nez AC, cteni vstupu (volant) a fyzika obecne je taktovana na 600Hz (nerad bych kecal, ale tusim ze i to je vic jak u AC, minimalne ale stejne). Fyzika u pCARS neni oproti AC nijak zjednodusena, jak se snazis naznacit. Ani tire model neni o nic jednodussi.

Ale ani si tak nemyslim, ze tvojich 300/30 hodin v AC vs. pCARS nemluvi o tom, ze je AC realistictejsi, jak spis o tom, ze ti pCARS z nejakyho duvodu nesedly (a klidne ten duvod muze byt FFB ktery se snad teprve ted dotahuje do finale ... btw. pokud mas Fanatec, tak tam je tusim nejaky bug ... ale jisty si nejsem). Staci se mrknout na Steamu a zjistis, ze spousta lidi to ma naopak.

Muzem se tu hadat, ale ve vysledku zjistis, ze je to beztak o vkusu. Z nas normalnich lidi asi malokdo muze porovnavat realitu zavodniho auta a simulaci. My muzem porovnavat svoje subjektivni pocity z jednotlivejch simulaci. Na porovnani s realitou se musime spolehnout na skutecne jezdce a ani oni nemaji jeden svuj 100% oblibeny simulator. Spousty jich jezdi iRacing, nekteri Stockcar a nekteri dokonce ty pCARS (a ne, neni to placeny PR) a s nejvetsi pravdepodobnosti nekdo bude jezdit i AC (ackoli tam zatim o nikom nevim .. ale to nejspis proto, ze me AC nejak zvlast hluboce nezajima).
  • AC je především o požitku z jízdy v autech, které nejsou v hardcore simech až tak obvyklé a na tratích, které jsou laserově scanované, takže jde cítit každá nerovnost. To je tak vše, co tento simulátor zatím může nabídnout. Na gamepadu požitek z jízdy odpadá, proto si myslím, že pCARS bude v tomto směru lepší volba. V současném stavu není AC žádné terno ani pro volantáře, protože multiplayer je zatím dost zabugovaný a jezdit proti AIčkům je opruz.
  • Ono se i assetto corsa dá gamepadem docela dobře, ale prostě tam neni takovýto "arkádoidní" odpouštění, který se asi bude dát v project cars nastavit. //jinak tohle je ta situace kdy se demo nebo "demo" opravdu hodí a pak pořídit to co ti bude sedět líp.
  • Hanzales
    Já bych byl naopak rád, kdyby jsi to trochu rozvedl. Já si za svým nějak tvrdohlavě nestojím :) Jsou to jen mé subjektivní pocity vždy po strávení nějakého času v pCars, R3E, RF2 a Assetto Corsa. V těch posledních dvou případech jako by ten můj volant prostě ožil a propojení s autem samotným vzrostlo tak o 40%. Popravdě ani nevěřím, že i na současném hi-endu by to stíhalo grafiku pCars a fyziku Assetto Corsa. Combo by to bylo jednoznačně masakroidní, ale každý exceluje prostě v něčem jiném ;o) pCars rozhodně excelují v grafice, zvuku, kariéře, v celkovém zpracování, v počasí a střídání denní doby, ve smyslu pro detail, ale fyzika a hlavně odezvy ve volantu to bohužel zatím nejsou, tam i přes citelné vylepšení v posledních buildech třeba ujít ještě kousek cesty, aby seto AC přiblížilo.
  • Clovece ja ti nevim .. Dovolim si nesouhlasit to je asi tak vsechno.
  • DLC budou .. jak free, tak placeny.
  • Hanzales
    Těm kvalitním věcem musíš dát čas. Nejde to udělat přes noc :) Těch 99 procent jsou různé konverze, kolikrát ještě spláclé jen tak na rychlo, ale mrkni kam to dotáhl Snoopy s Nordschleifem. Ty tratě a auta co vznikají od piky náhodou naopak kvalitou jenom kypí, ale jak říkám, chce to čas. První vlaštovka je ta Cobra. Vem si první rFactor, než byl větší počet kvalitních tratí a aut taky trvalo rok dva.
  • project cars, assetto corsa je cista volantaren, aj ked gamepad podporuje ;)
  • Ahojte, poradíte, ktorý sim je pre mňa vhodnejší? Nie som žiadny závodný expert, závodné hry hrám skôr len príležitostne a len s gamepadom. Assetto Corsa alebo Project Cars? Ktorý ma bude menej trápiť? :)
  • Díky za vyčerpávající rozbor *3* Akorát to teda vypadá, že to nebude zrovna hra pro mě, jde mi hlavně o fyziku, pokud chci pěknou grafiku, tak jdu ven na procházku *1*
  • GT5 má tak 5 druhů zvuků (všechny hrozné) a raději ani nemá cenu psát, kolik aut tam má stejnou nebo jen lehce změněnou fyziku :-) Jinak steam workshop a podobné komunitní věci vůbec nemají cenu, Assetto Corsa ukazuje, jak jsou modeři neschopní se adaptovat na "next-gen" dobu, protože 99% addonů zamrzly kvalitou někde na úrovni rFactoru 1... S licencemi je taky samozřejmě problém.
  • deridon
    Naposledy jsem hrál teda Gran Turismo 2, ale v novějších dílech či ve Forze, se ty auta tolik neliší, když jich tam je tolik? přeci jen kokpit, zvuk, ovladání auta.. já jinak myslim, že na PC verzi by mohl být na Steamu klidně nějaký Workshop, jakožto zdroj "nekonečných" přídavků, samozřejmě, že by tvorbu musela nejdříve schválit komunita, aby tam nebyla každá blbost např.

EDIT: i když teď mi došlo, že license atd... takže asi nic v tomto ohledu
  • Hanzales
    No teď tam mám: Kart, prototype, Road, GT, Touring, American Stock a Open Wheeler série. V kariéře se to bude myslím odemykat postupně. A aut jsem napočítal 75, docela nálož myslím :) Jinak neberte mně špatně, pCars bude konečně taková i PC (hlavně PC) varianta GT5 a Forzy. Kariéra, atmosféra, hodiny a hodiny zábavy pro arkádové hráče i nadšence, já osobně si myslím, že by nemělo chybět žádnému brm brm pozitivnímu hráči. Konec konců i po vydání hry se bude stále vylepšovat, přidávat a vyvíjet :) Jinak si myslím, že je lépe mít třeba 70 promakaných, rozdílných aut, než 500 různých variací, různých kvalit. A v pCars fakt co auto, to nádhera ;o)
    PS: Jinak v Project Cars jde hlavně spíše o to obsáhnout všechny oblasti a tratě ze všech koutů světa. Podle mně DLC asi budou, jestli i neplacené netuším, ale obsahu tam bude podle mně dost i v základu ;o)
  • Hanzales
    Hele, to je složitý :) Řekl bych to takhle. Pokud by to člověk srovnával se Shift2, určitě je to někde úplně jinde. Fyzika jako taková je mnohem uvěřitelnější, propracovanější a to celkové překopání skoro od základu jde znát. Já to hraju samo jen na ten "pro" s alespoň trochu slušným volantem a občas se mi prostě stalo, že jsem si řekl "tohle jsem rozhodně ustát nemohl" s pocitem že mi to prostě i tak trošililinku pomohlo vrátit se do gripu a stabilní polohy. Nutno podotknout, že Focre Feedback i ta fyzika jednotlivých aut se poslední updaty značně zlepšuje a stabilizuje a začínám z toho mít mnohem lepší pocity při tom řízení samotném. Ale když vezmu do ruky Assetto Corsa, potažmo iRacing, P&G mod do GTR2, nebo HistorX mod pro rFactor, tak je to nebe a dudy. Celkovému technickému zpracování pCars se nedá vytknout určitě nic, graficky bezkonkurenční, někdy to počasí a denní doba vykouzlí takové věci, že zírám na monitor a na grafiku divíc se, že se nepeče a koneckonců takhle nádherně to vypadá i na medium detaily (auta na ultra) :) Modely aut taky nádhera. Cit grafiků i zvukařů jde ruku v ruce s opravdu působivým audiovizuálním zážitkem. I po tom, co si člověk vyšteluje pohyby v kokpitu (otřesy, gčka) je to i jíždní zážitek. Ale jelikož třeba já osobně preferuji tu čistou "pure" dokonalou fyziku a pocit z jízdy, propojení s autem, s přenášením jeho váhy, pocitem při brždění, tak mám prostě v tom Assetto Corsa nahráno 300 hodin a v pCars jen 30. Navíc po posledním upradu AC je ten force feedback a čitelnost aut ještě dokonalejší, takže se to fakt nedá moc srovnávat. Nejlépe to jde cítit asi po několikerém přečtení knížky "speed secrets" a snažení se aplikovat vše do toho simulátoru, threshold/trail braking, přenášení váhy, plynulost řízení a ideální podmínky pro co největší grip pneumatik, v tom AC a vlastně i iRacing exceluje a dají se tam ty získané vědomosti prostě aplikovat nejlíp.
  • Docela mě mrzí, že se hra jmenuje project cars a ve hře je tak málo aut. Nevíte jestli tvůrci budou po vydání dodělávat nějaké auta nebo licence na značky ? Doufám, že né ve formě placených DLC..
  • Graficky to vypadá hezky, ale nejvíc jsem zvědavý jak si povede fyzika ve srovnání s iRacingem nebo Assetto Corsa. Podle videí mě to moc nepřesvědčilo, ale i tak to rád vyzkouším.
  • Více o hře Project CARS najdete na http://www.projectcars.cz
  • Pouze na nových, protože pCars vyjde na PS4, Xbox One, PC, Wii U a Linux.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit