Přejít na výpis diskuzí
Project Eternity se s prvním obrázkem blíží k finiši Kickstarteru
12.10.2012 | Adam Homola
75 příspěvků
-
zadek mám, abych na něm seděl, ne abys mi do něj lez *1*
ale jo, taky jsem strašně rád, že to výrazně vylepšili. teď už jenom chrochtám blahem. -
paralelní projekce *3*
-
Chris Avellone na Planescapu nejenže dělal, on byl dokonce lead designer. Souhlasím, že NWN2 za moc nestojí, ale i tak je asi 10x lepší než jednička. Tím chci říct, že ani s NWN2 si Obsidian nesáhl na takové dno jako Bioware s NWN. Chuť by ti ale mohl zpravit datadisk MoB k NWN2, který je na druhou stranu masterpiece... kontroverze kolem KOTORu se přikládá na vrub omezenému času, který Obsidian na vývoj měl. Přestože mám tu hru až za jedničkou, je nedotažená, nevyvážená, kompozicionálně naprosto katastrofální a už v době vydání jetá a zastaralá, jsou tam momenty, které ukazují Obsidiany jako jedno z nejzajímavějších studií... Alpha Protocol v mnoha aspektech nesnese srovnání se Splinter Cellem, Mass Effectem atd., z nichž si bere opravdu hodně. V čem ale bere dech, je rozvětvenost. Jde o perfektní RPG a nic jiného to ani nikdy být nemělo. U New Vegas jsi mimo, je to masterpiece. Všechno, co je v té hře zhovadilé (a že je toho požehnaně), je přeneseno z trojky (engine, herní mechaniky atd.), Obsidian vylepšil, co mohl...
Takže kolego, neshodneme se. -
Moc nechápu, proč si lidé slibují tolik zrovna od Obsidianu. Jejich hlavní devizou je, že Avellone snad údajně kdysi dělal Torment (nevím, podle jeho ostatních her se mi tomu nechce moc věřit). Nikde se například ale nevzpomíná na Neverwinter Nights 2, což byla slátanina takřka k nepřežití. Podle mě byla dost velká nuda i KOTOR 2 (odpadl jsem asi v půlce) a Fallout New Vegas (šel jsem asi 20 hodin do Las Vegas a nudné questy mě udolaly). RPG hraju 20 let a z principu je dohrávám, ale Obsidiani jsou asi jediní tvůrci her, u kterých nudou odpadám. Alpha Protocol, pokud si vzpomínám, úspěch neměl. Mám pocit, že oproti Bioware i Black Isle jsou Obsidiani neumětelové, kteří - jak říkal Dan Vávra v podcastu - po*rali, na co jim kdo dal peníze. Jsem na jejich nový projekt zvědavý, ale nic moc bych si od něj nesliboval. Oznámení, že se nacpou do Wastelandu dost zchladilo mé těšení se na tuhle hru. Obsidiani jsou podle mě míň komerční než Bioware, což je fajn, ale nemají schopnost hry dotáhnout, aby dávaly smysl.
-
Jinak pro zájemce teďkom vyšla nějaká novinka v podobném stylu Realms of Ancient War. Kdo chce, může testnout......
-
Klidně za dva. PE by mělo vyjít někdy v první půlce roku 2014. Celkem nechápu, co se ti na tom zdá divný, je to udělaný jako normální 2D obrázek na pozadí, ten může bejt detailní a pohlednej jak se tvůrcům zachce a na výkon to žádnej vliv mít nebude.
-
Přijde mi, jako kdyby to bylo nakreslený na zakřivený ploše, přičemž ten "zlom" je právě na rozhraní toho mostu a vody za ní. Jako kdybys to namaloval na vnitřní stranu nějaký koule. Na houby popis, ale líp to asi nevysvětlim. Možná je to taky tím, že už moc dlouho čučím do PC *1*
EDIT: Už asi vím jak to líp popsat: mám dojem, že ten most a stromy ve spodní části artu jsou kreslený jako kdyby ses na ně díval ze stejnýho místa, ale menší výšky než na ten vodopád a ty trosky druhýho mostu za ním. Fakt se mi zdá, že se mi to nezdá *1* -
Tam ale vidím povědomé ksichty :P
-
-
no tak si reknem za 5 let ;)
-
Mohli by prubnout ještě jeden stretch goal - 4 melouny a hru vydáme na vánoce 2013. Ten zhruba rok a půl čekání se mi moc nezamlouvá *1*
-
Ano, předpokládáš správně. 2D prostředí, 3D to "ostatní". Teda za předpokladu, že mě nemate moje angličtina *1*, tak to takto bylo popsáno v jednom příspěvku.
-
Musím sa priznať, že keď oznámili, že budú používať Unity engine, tak som nachvíľu zapochyboval o tom, že hra bude ozaj izmetrická (myslel som, že či nakoniec nepôjdu cestou Wasteland 2), ale obrázok ukazuje, že moje obavy boli zbytočné. Páči sa mi, že je predrenderovaný v pekne vysokom rozlíšení a teda nehrozí "odzoomovanie" ako pri starších infinity hrách.
Celkom by ma ale zaujímalo, či sa už riešilo, ako budú robené NPC a potvory. Ja osobne by som sa v tomto prípade prikláňal k plne 3D modelom. Pri úspore HW vďaka 2D pozadiam by mohli byť high-poly a 2D sprity by som v takom prípade považoval len za hlúpy anachronizmus. -
Tady se jich koncentruje hodně...
-
Dudy v nebi :)
-
A dokonca im na to prispeju hraci zopar rokov dopredu! Co je to za skazeny svet, kde vyvoj hry nesponzoruju rodicia adolescentov *1*
-
Nádherná grafika *14*
-
Vidim ze kazdy herny portal ma svojich trollov. Tuna to asi bude Cody, ze jo.
-
Moc se těším... :-)
-
každej rozumny clovek vi ze od ziskani penez k dokončení hry je hrozne dlouha doba a ne každy projekt se podari dokončit, takže tešit se na tohle nebo cokoliv jineho je hodne predcasne. To driv vyjde Diablo 4.