Přejít na výpis diskuzí
Project Eternity se s prvním obrázkem blíží k finiši Kickstarteru
12.10.2012 | Adam Homola
75 příspěvků
-
ja nerikam, ze to bylo zpusobene tim prispevkem. jen to byl jak vidno uspesny navrh.
pamatujes si, jak zacinali? bylo to "rychle, rychle, honem, honem" neco pripravit. a myslim, ze pro tak rychle zaplaceni meli mit scenar take. jakysi "double fine plan". -
http://s3.media.squarespace.com/production/863248/10408321/wp-content/uploads/2009/12/planescape_011.jpg http://www.1888freeonlinegames.com/dwgmimg/3786/baldur-s-gate-ii-shadows-of-amn-screenshot-1.jpg
inspiraci jsou hry co pouzivaly infinity engine. tedy 2d izometricky s predrenderovanym 3d svetem. -
Naivní mi příjdeš spíš ty, jak říkáš tohle vše měli připravené už dopředu, zaskočila je pouze rychlost jakou se projekt zaplatil.
-
to hodne generalizujes. ty si asi myslis, ze ten jeho prispevek byl jenom o tom "vic komunikujte" a ne o navrzich jak toho docilit. zminoval tam, osobnejsi, aktivnejsi pristup -> temer kazdodenni videa, ve kterych bez PR uhlazenosti povidali primo vyvojari. lepe navrzene stretch goaly -> to se stalo, nove stretch goaly mely vetsi rozestupy a pusobili masiteji. a pokud si myslis, ze je rozumne spustit kickstarterovy projekt bez hlubsi pripravy, bez naplanovanych scenaru pro ruzne situace, tak bych rekl, ze jsi ponekud naivni. obsidian zacal ponekud nerozumne v tom, ze to nemel tak pripravene jak by mohl. omluvitelne to bylo u prvnich vlastovek, ale ne po tolik zkusenostech, ktere uz mohly nasbirat.
to je ale stejne jedno. nakonec prisli na to, jak to delat spravne a je to videt. a nemyslel jsem to tak, ze ten jeho prispevek byl jediny duvod, jen ze navrhnul spravnou cestu a ta odpovidala tomu, co nakonec obsidiani udelali. -
Řekl bych, že je to do jistý míry tím, že při tvorbě kompletně 2D prostředí, kde zároveň můžeš hejbat kamerou, nemůžeš použít perspektivní zkreslení, jaký bys normálně při pohledu z týhle vzdálenosti pozoroval. Každá část prostředí je tedy zobrazovaná ze stejnýho úhlu (jako výřez pohledu z mnohem větší výšky), což občas může působit trochu nezvykle či příliš ploše.
-
Och ano, Obsidian určitě měl v plánu nekomunikovat s lidmi a nechat vše jako na začátku, a tu náhle se zjevil náš spasitel a ukázal jim správnou cestu.
-
Jsem jedinej, kdo má pocit, že ten screen má nějakou podivnou perspektivu? Ten most vs. voda v pozadí mi k sobě hrubě nepasujou *8*
-
Zahraj si něco od Obsidianu...
-
Jen dodám, že do stretch goalů se počítaj i prachy z PayPalu. Před pár hodinami tam měli něco kolem 50000 dolarů, takže 2,8 goal už je pokořenej teď a Ziets je tedy jistej. 3,5 je ve hvězdách, ale na tu pevnost by snad dosáhnout měli, pokud se nestane něco neočekávanýho.
-
jsem na to celkem zvědavý, nicméně mi přijde, že se fantasy hry spoléhají často jen na nucenou "epičnost".. epického záporáka, epická kouzla, epické silácké dialogy, epický příběh a ve výsledku ta všudypřítomná epičnost člověka znudí už v polovině
na druhou stranu díky za každou hru bez zombíků čeledi EA (svítící oči, schopnost použití zbraní a mluvení), bez sci-fi samopalů a vesmírných lodí -
Uh, proč by ne? Však je to předrenderovaný ručně dokreslený prostředí, nikoli realtime renderovaný. Takhle to klidně může vypadat, zatímco se tvoje GPU bude flákat.
-
nadherny "screen". takhle si predstavuju fotorealistickou grafiku ;) ale pochybuju ze to takhle v nejake hre bude vypadat nejmene 5 let...
-
Ten screenshot je nádherný.. a bol by som rád, ak by sa im podarilo dostať na tých 3,5 milióna.. keď sa zarátajú aj dotácie cez PayPal
-
nechce se mi verit, ze po smejkiho prispevku na obsidianim foru o vylepsenich kampane se stalo presne to co v nem navrhoval :P. (myslim zmeny, a vylepseni komunikace)
-
Taková klasika fantasy prostředí, ale moc pěkná :)