Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kritik: umeni muzes najit v kdecem i zdanlive obycejnem. Japonci si ho nasli treba i v lukostrelbe, piti caje (cajovem obradu) nebo na zahradce. Nektere formy umeni jsou pristupne laikum, jine jim jsou nepristupne, protoze vyzaduji jistou miru zkusenosti, ktera neni obecna. Treba hudba se ti muze laicky libit nebo nelibit (at je umelecky hodnotna nebo ne), ale chapat hudebni umeni imho neni mozne bez hudebniho vzdelani a provozovani vlastni hudebni produkce. To je myslim obecny princip pro jakoukoliv vyssi formu umeni, viz barevne cakance na obrazech. Tomuto umeni take nerozumim, ale take v tomto smeru, na rozdil od hudby, nemam zadne vzdelani ani zkusenosti s vlastni tvorbou, abych byl vubec schopen vnimat patricne nuance a ocenit je. Je dobre si umet priznat, tomuto nerozumim, ale je hloupe byt omezeny predstavou, ze to co ja nedokazu vnimat, to neexistuje.
  • Kdyby se autor místo tvorby výkalu věnoval např. zametání chodníků, na světě by bylo lépe.
  • Je to tak, jak píšeš, ale ten ostrov na tebe reaguje, některý věci se dějou jenom když přijdeš ve správnou dobu a podobně. Je tam toho dost co objevovat.

Jinak paralelu s Minecraftem už bych teda viděl spíš v té explorativní složce, než ve stylizaci, která funguje uplně jinak, akorát prostě taky vypadá kostičkovaně
  • Hanzik815
    Ahá... já jsem z recenze pochopil jen to, že se pohybujete po ostrově a jen posloucháte kapky deště, pěknou hudbu a podobné kravinky za doprovodu úžasného soundtracku.

Pokud je tam nějaká interakce, tak to se potom omlouvám... ale z recenze jsem to nevyčetl. Možná to přece jen zkusím. :)

A ano, tu paralelu vidím v oné stylizaci, byť to nebylo pointou.
  • Ne, ale problem je kdyz nekdo tvrdi ostatnim, ze v je v necem umeni a oni to proste jen nevidi....
  • Tu paralelu s Minecraftem vidíš kde? V kostičkovaný stylizaci grafiky? Jestli je to opravdu tak, tak se obávam, že tvuj názor asi nemůžu brát uplně vážně. A interakce je tam víc než dost, kdo hrál, ten ví
  • janchor
    Cílem je užít si náladu toho světa. Objevovat jeho tajemství a zákonitosti (kterejch není málo). Už tvoje přítomnost ve virtuálním prostoru - kterej tu na tebe navíc reaguje - je interakce. Bez tvýho vkladu stojí ostrov na místě.
  • Hanzik815
    Snažím se v tomhle najít něco koulervoucího, ale dělá se mi to velmi těžko.

Následující text čtěte s tučnými uvozovkami:
    Ať koukám jak koukám, vidím v tom Minecraft bez všeho zábavného, bez cíle cokoliv dělat, bez jakékoliv možnosti, bez jakékoliv interakce. Hra to prostě není, ale to už tady bylo řečeno. Hra je o interakci.

Byť to neodsuzuji... někdo v tom třeba najde nějaký umělecký zážitek. Budiž. 8/10 je ale opravdu trochu přehnané hodnocení na něco, co je v podstatě o ničem.
  • Oni si totiž myslí, že středočeský dialekt je "celostátně přijatelný". A situace v komerčních médiích jim k tomu názoru dopomáhá. Jenže přijatelný není. Právě to je dialekt, který je jeden z nejméně spisovných. Například, pro srovnání, pokud se budu vyjadřovat v tolik vysmívaném lašském dialektu (který je v Praze chápaný jako kompletně nespisovný), a nepůjde o úplně hardcore historizující variantu, psaná podoba bude naprosto spisovná. A tím "bude" myslím "je", včetně tohoto celého příspěvku.
  • Co je "sick" jsou hlavně ko*oti co przní svůj rodný jazyk.
  • Ja spis nechapu, ze to jeste nekdo cte...meni se v CoD vlastne taky neco?Vystrel,headsot,cut-scena,Vystrel,cut-scena.Jediny co se pise v recenzi na CoD apod. Je jen to jak pokrocila grafika a jak moc zase hratelnost zustala stat.Dekuju za recenze jako je tato na Protea protoze jinak bych na games.CZ asi uz vubec nechodil Hawk
  • Tvoje mama je droga...
  • aaaano typické pro zakomplexované tupce :D
  • Správně de o úhel pohledu, jakmile sem Prothea poprvé zapl 40 minut sem se od něj neodtrhl, sice to není moc ale mě to uběhlo asi jak 2-3 minuty jako v transu, je to nádhernej svět a mě se to líbí...
  • vymazlena zalezitost *14*
    peace
  • Mohl bych prosím vidět tvůj patent na pravdu a potvrzení o jediném správném vkusu? Já jen, že bez těhle věcí mi přijde tvůj soud poněkud neoprávněný
  • tomu tleskám
  • stačí pár vypatlaných debilů, co s Poláčkem nemaj nic společnýho
  • smejki
    ano, jistě. jakmile někdo nazve uměním (v mém případě dokonce spíše něčím, co má umělecký potenciál) něco, co tak nevidí každý, hned to znamená, že padá v prach před každou sračkou. Oh, lord *7*
  • život není jenom o zábavě *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit