Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hmm..ted tak premyslim. nebyla zaklinac 2 ona hra při které rozesilali vyhruzne maily s obvinenim z piratsvi? Myslim ze byla :)
  • jasne, je to jejich image který si udelali, ale nemyslim ze by tohle mohlo fungovat ve vetsim meritku.
    Ještě dodam k tomu DRM. Ve vanocnich slevach jsme si poridil Heroes 6 complete. A co nasleduje když kliknu na ikonu hry na plose? Spousti se steam, potom se spousti Uplay a nakonec se hra pripojuje ke Confluxu. Jen jsem nechapave kroutil hlavou, tri ruzne DRM sluzby na jednu hru? No comment..
  • "navzdory zákonitostem trhu" ? Kdo tuhle blbost napsal? Příklad GOG je naopak přesná ukázka jak trh funguje. Bez dotací a státních zásahů je firma úspěšná, pokud se dokáže prosadit v konkurenci. To je TRH.
  • To byly časy, když v každém městě byl "palič", kterej měl vypalovačku a prodával pirátský verze za 150kč/1 CD.......Baldurs Gate II mě tak stál 600kč :-DD. Ten člověk měl v garáži naprosto neuvěřitelný množství her ( regály zasypaný snad všim co na PC vyšlo ) to sem nikdy nikde neviděl. Ale neslo mu to dobře, konkrétně v městské části Prahy, kde žiju, za nim chodilo celý město - sehnal všechno.....možná ho pak zavřeli, ale určitě si stihl nahrabat pořádný prachy. Do teď nechápu, kde ty hry sháněl?? jestli si koupil od každý hry originálku a pak pálil, pálil, pálil? to ale bylo okolo roku 2000. Pirátění v týhle době u starších her prostě nemá smysl - těch pár peněz, co to na GoG a jiných službách stojí, takových peněz nelituji. Fandim týhle legální a poměrně levný distribuci her
  • GoG je první (ke Steamu sem se eště nedostal), kde mě právě jejich vstřícná cenová politika, DRM Free a bonusy zlomila ke kupování her. Jednak i proto, že mi už hodně starý originálky nejdou ani nainstalovat (viz Descent 2, před pár dny zakoupen 1+2 za směšných 79Kč) a pak i pro jejich velmi ochotnou podporu. Babrali se se mnou tři dny, když Moto Racer 2 odmítl fungovat a pak mi nabídli ve stejné cenové relaci jinou hru (to ještě neměli 30denní garanci) - na čemž jsem vydělal, neboť mě hra ve slevě vyšla na necelé 2$. Takže už jen za tento přístup je kdykoliv rád podpořím.
  • Robotron3
    Zaklínač 2 byl bez DRM na gogu pokud si pamatuju hned od začátku. Takže GoG a CD Projekt dělají tak jak říkají.
  • Je rozdil prodávat stare hry bez DRM a prodavat AAA titul co zrovna vychazi. Ono kdyby GoG vyvijel titul za x milionu dolaru, tak by zrejme slova jako silena pritipiratska ochrana lepe zvazily:)
    Jinak dochazi k celkove devalvaci her, diky ruznym prodejcum bundle a velkym slevam které nabízí všechny DRM online služby jako steam, origin atd. Ja jsem odpurce Steamu a takzvane me uz taky dostal, a mam tam kolem 50ti her, které pro me, az na par výjimek nemaji prakticky zadnou hodnotu. Nevidim moc rozdil v tom poridit si tri hry za dolar nebo si je stahnout z piratebay.Chvilku je zkusim a pak smazu, s tim ze snad nekdy..
    Ale je pravda ze tyhle levne akce na hry urcite efektivne zabranuji piratsvi, ale mam pocit ze jen u her starsich, u novinek pomer legalni/piratska kopie je porad stejny a to do te doby dokud ceny novinek budou takove jake jsou.
    Spousta pirátských her funguje lip nez original a navíc nabizeji komplet hry třeba se vsemi DLC v jednom baleni, snadnou instalaci v komprimovane podobe kdy hra co ma 15GB ma instalator velky 4gb, pro plno lidi je tohle prilis velke lakadlo..vzasade lepsi kvalita a zdarma, s tim se jen tezko bojuje. A když to nefunguje? No a? zadne peníze to nestalo.
    TIm nechci piratsvi obhajovat, jen poukázat kam muze vest prestrelena cena her, prudiči DRM a milion DLC k dane hre za 9.99 kus:)
  • XorxoxTalarius
    Porid First Decade :) Myslim ze ho koupis na Originu za par supu, pripadne v bazaru za kilo.
  • Me to nerikej ...
    Ja mam v pocitaci akorat tak RUSE, DCS: A10, Sturmoviky, open TTD, war thunder a tim to pro me konci... samozrejme jsou to vsechno originaly (az na open TTD *15* ) a tohle mi k zivotu staci *5*
  • Jack1947
    Je to vstricny krok, nahodou a diky tomu i ubyde pirateni na pc, sance ze by mohli vznikat lepsi hry ( nebude a neubyde utopie). Kazdopadne jako jeden z mala a jeste da moznost si zahrat starsi pecky coz je velke plus pro ty co nehrali.

Navic, kdyz vezmeme v potaz ze ziji z toho co jim je zaplaceno, sami se nak moc neobohacuji.
    (par lidi) zasluzna velice zasluzna cinnost.
  • Na druhou stranu je třeba říct, že než vyplňovat 2 miliony registrací a posílat svůj email kdovíjakým čertům, je prostě jednodušší si stáhnout crack. u spousty steamovek jsem to tak nakonec vyřešil. O filmech se už ani nebavím.
  • calwin
    v dnešnej dobe je už ponuka free to play titulov tak veľká že prakticky človek v týchto končinách ani pirátiť nemusí... a už sa mi prakticky ani nechce (buď na to nemám čas alebo treba obchádzať ochranu steamu čo nehodlám už ani riskovať, prípadne ma zastaví priamo antivirak ktorý mi hádže cracky rovno do koša ako potenciálnu hrozbu) navyše... z takého levelu mať docela v pohodke hru za päťku prípadne v peknej zlave kúpiť niečo z humblu alebo z gogu alebo zo steamu... nové hry stoja za houby a jediné na čo čakám je zaklínač + kingdom come... prípadne lacnejšiu armu kedže ešte stále to nieje úplne to za čo by som chcel platiť ;)

zvláštne že staré hry zažívajú novú renesanciu :D ja som dneska chcel inštalovať command and conquer 1 ale už protestoval komp že nekompatibilná inštalačka atd...
  • Kozy
    Tak zrovna o tomhle to neni, momentálně totiž hraju Crusader Kings a Europu Universalis což taky nejsou hry na "jedno odpoledne".
  • neslo do dohrat za jedno odpoledne, chapu *5*
  • Já za sebe musím říct, že si rád zahraju hry, které jsem jako menší nestihl. Nebo jsem v té době hrál jinou hru třeba rok. Či se jen vrátím k těm oblibeným, protože mě stále baví. A Mnohdy mě zajimá jen pár her ročně, takže déle čekám a potřebuji vyplnit čas. Ale jasně, je to jen otázka chuti.
  • Jazz
    Absolutní souhlas.
  • Veskoslav
    Přiznám se že poslední dvě hry, co jsem stáhnul je/byl Deadpool a CoD: Ghost. První jmenovaný se mi nechtělo tak draze kupovat v digitální distribuci (50 euro) a CoD Ghost proto, že mi nešla originálka k recenzi (ironické hra za 1100 a nejede). Ale v době GoG, Steam (i Origin občas) a různých Humble se mi prostě ani nevyplatí stahovat. Proč taky. Jsou s tím jenom problémy. To, že je to ilegální, to mě netrápí, spíše u kupovaných her mám aspoň větší jistotu funkčnosti (což vyvrací bohužel CoD) a aktuálnosti než pirátskou verzi. Navíc za mrzký peníz mám i poněkud novější hry (TR v balíčku za 6 liber, Hitman za 4 dollary a další). Přijde mi, že doba stahování her na pc pomalu končí v takovém rozsahu v jakém to bylo a spíše nastoupilo PS3/Xbox stahování viz čísla GTA V, Halo 4 a Last of Us například Protipirátské ochrany jsou taková sranda. Horší je spíše to, když Vám zabrání v hraní legální kopie. To je teprve svinstvo.

Jinak v minulém roce to byly pouze dvě hry za plnou cenu: AC IV a Starcraft II HoTS. A ani jedna nestála více jak 900 Kč (obě krabicovky a obě česká distribuce a obě v den prodeje)
  • SedRicKCZ
    Přesně. Taky znám hromadu lidí, kteří si klepají na čelo, když jim řeknu, že jsem si koupil na netu hudební album. Já jsem taky stahoval, kupoval pirátské verze apod, ale hned jak jsem se dostal do práce, tak od té doby si kupuju a vybírám hry, které vím, že budu hrát.
  • O minulych slevach jsem NWN2 kupoval za 5$, coz je cena vice nez dobra.. Navic mezi eurem a dolarem je rozdil, takze troll failed *3*
  • Kozy
    Já zase musim říct že mě gog vůbec nezaujal, staré hry které bych už dneska nehrál. A za ty novější si radši připlatím abych je měl na Steamu. Přiznávám že jsem si tam vzal Fallouty ale vůbec mě to nebavilo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit