Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana je šílenství, tvrdí šéf GoG
2.1.2014 | Ladislav Loukota
144 příspěvků
-
Mě neomezuje. Naopak stal jsem se závislý na přidávání her do knihovny.
-
This Is Madness!!
-
A tech 7 640 732 aktivních uživatelů asi premysli jinak (normalne). Ze vcera co. *15*
To uz je fakt neco, jo a kdyz mluvime o vnucovani pravdy... myslim ze o tom vis sve. *3* -
Jedna vec je prodavat stare, davno zaplacene hry oktere je zajem jen mezi fanousky, aby to aspon tak nejak uzivilo prislusny obchod a druha vec je prodavat nove nakladne hry spotrebitelske mase tak, aby se zaplatily vysoke naklady na hru a rozumne to ufinancovalo cely herni prumysl. Cely steam je jedno velke a ímezujici online drm a jeho popularite to nijak nebrani.
-
Spíš neprodaná hra je zhouba tvůrců, někdy právem, někdy neprávem. A na tom nějaký podíl piráti mají.
Za sebe se snažím koupit origošku všech her, u kterých jsem strávil hodně hodin. -
Dnešní dostupnost (nejen) her je opravdu velká. Což je skvělý i blbý zároveň. Horší přístup měl něco do sebe v tom, že i když ho hra pěkně prudila, člověk se k ní vrátil, pořádně ji zapařil ze všech stran, poněvadž nic jiného neměl. Pamatuji si jak jsem o spoustě her jenom tak něžně snil, hledíc na obrázky v recenzích.
Dneska je všechno při ruce. Dobrý. Taky mám v zásobníku desítky her. Na h...no. Cítím tu spotřebnost na vlastní kůži. Asi taky stárnu. Nějaký záseky třeba na týden nepříchází v úvahu. Hry dneska musí odsejpat. Jako starý vlk jsem se dlouho vyhýbal prvnímu Mass Effectu. Potom několik hodin intezivního hraní, světe div se byla to zábavná jízda. Pro mne je to přesně hra pro tuto dobu. Spotřební. Rychle sehnat, rychle zahrát, rychle zahodit. -
TRH je přece zlotřilý, hnusný a neregulovaný. *1*
-
S ceno je vzdy problem. Kazdy ma nastavenu latku inak a samozrejme ma aj ine financne moznosti. Osobne si ale myslim ze kvalita by mala mat zodpovedajucu cenu a potom neni problem za nu zaplatit. Problem dnesnej doby je ze aj kvalita aj samotna cena sa dost devalvuje. Pri mnohych hrach vyslovene vydiet ze ide vydavatelovy o kalkul, vid nekonecne serie bez duse alebo zasa prehnane naklady ktore zdaleka neodpovedaju vysledku, respektive su zbytocne a nemyslim ze nejak vyrazne vyvazuju herny zazitok. Potom je fakt otazne ci sa za take hry oplati platit 40,50 alebo 60e. A aj tieto pravidelne zlavove akcie su sice fajn, len by mazaujimala statistika co a ako ludia nakupuju postupne po rokoch. Nepametam sa presne kedy Steam zacal s tymito zlavovymi akciami, ale zda sa mi ze to nebude viac nez par rokov ale uz teraz , po tych akciach, akosi nieje uz moc co nove kupovat. Zasa tych kvalitnych hier tak vela nevychadza a neni problem po 2-3 akciach kupit si vsetky dobre hry, aj starsie a priebezne uz dokupovat tie co vydu za dany rok ako nove.
-
No nevím, já si za pirátstvím "ušetřené" peníze koupil nový počítač. A na novém počítači vypadají 10 let staré hry jako kostičky, které holt i tu nostalgii ze starých her uplně přebijou. Po vyzkoušení pár her po letech, jako Lemmings, Duna2, Ports of Call, Prince of Persia atd jsem zjistil, že raději nostalgii nechám jen tak hezkým vzpomínkám a herně se k nim vracet nebudu. Nemám proč. Ani ta zábava jako před lety není taková, jak ve srovnání s novýma hrama, jejich grafickýma vymoženostma a 5.1 zvukem.
Na notebooku 300km od domu někde v hotelu na služební cestě ano. Jinak ne. -
GoG i Steam totiž pochopili, že nejúčinnější boj proti pirátství je poskytnutí levných her a vysokého komfortu.
Snad to v budoucnu dojde i poskytovatelům filmů/seriálů (netflix ukazuje, že fungovat to rozhodně může). -
Kéž by na GoG přidali první tři díly Harryho Pottera. Velmi rád bych si to znovu zahrál, tentokrát legálně...
-
nechaj tak, jednoducho to neboli hry prenho, take veci existuju, ani ja nehram vsetko, je to o ludoch a ich oblubenych styloch, niekomu sadne RPG ci uz fantasy ci scifi ci mix, niekomu len fantasy niekomu len scifi a niekomu iba mix oboch, ja patrym ktym, ktorym je jedno ci je rpg tak ci onak, jednoducho, ked to je RPG je velka pravdepodobnost ze som to hral, hlavne kvalitne, nehram teda kazdy odpad
-
Tak o Zaklínači mohu mluvit jen v superlativech (hra samotná i přístup studia) - ihned jsem sáhl po možnosti dostat z GOG kopie obou dílů, pokud máte doma krabicovku. U třetího dílu půjdu rovnou do GOG verze.
Snad se podaří prosadit první MAFII, H&D nebo Chameleona. A nejen je. Někdy stačí pár stovek hlasů, ale samozřejmě záleží na právech. Chtěl bych tam vidět Total Wary, Prison Architecta nebo Hart of Darkness, Frozen Synapse...a další! :) Ještě k české stopě - Botanicula a Machinarium má velmi slušné čtenářské recenze pod objednávkou. -
GOG, Steam, v jinych mediich pak vselijake netflixy a spotify podle me ukazuji, ze stahovani veci z internetu je v soucasnosti vic nez otazka ceny, vic nez problem DRM, vic nez cokoliv jineho zalezitosti jedine veci: distribuce.
Kazdy chce kliknout - a mit to. To je podle me ten zaklad uspechu a to, co dnes uz vetsina lidi chce a nevadi jim za to platit. Nerad jsem vulgarni, ale myslim, ze obecne princip "zadny srani" uz predcil "je to drahy, stahnu to zadarmo".
U her je samozrejme cena jeste silne tema, protoze prece jen syndrom padesati dolaru za tri hodiny pochybne zabavy stale existuje. Ale podle me vyse zminene projekty a jina odvetvi nez videohry ukazuji, ze jsme na dobre ceste. -
Ano, o tom to je, ale nejen ke zlepšení image, ale i služeb zákazníkům. Evidentně ale jiné firmy tak chytré zatím nejsou *3*
-
detto
-
Souhlas.. dva roky zpet jsem koupil v alze za 199,- ....
A samozrejme mi nejel ani jeden original CD-key *7* (nicmene jsem to vyresil s podporou) -
Spis si myslim ze vedi ze se jedna o marny boj a peníze co by daly za DRM vrazi do obsahu.
Myslim si ze kdyby zaklinac 2 DRM mel procento pirátských kopii by bylo vzasade stejne jako bez ni. A chytri polaci to vedi a pouzily to ke zlepseni sve image:) -
Byla. Ale oni nikdy netvrdili, že jsou tolerantní k pirátství. To spíš naopak. Ale na rozdíl od DRM oni proti tomu bojují službami a otevřeností.
-
Díky GOGu jsem si konečně legálně pořídil spoustu her, který jsem jako malej upirátil...