Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • michaliuz18
    tak to je pravda ale ja som skor taky hrac co by skusil kazdu jednu hru ak by sa dalo , ale nie vsetky lebo cim som starsi tym ma tie hry uz menej bavia , nie ako za cias PS 2 :) god of war a mgs :))

a k tomu PORTALU ... bol kratky a je oblubeny doteraz ... ale to je proste VALVE a to jedine oni dokazu aj z hodinovej hry spravit desiatkove hodnotenie :)
    • No zrovna takový HL2 od Valve nedojedeš za pár hodinek jako CoD a mozek nemůžeš nechat v přihrádce u auta.
  • Warez znamená nevytvářet zisk, nikoli vytvářet ztráty.
    • Hloupost, tvorba komercnich her je bezna investice. Vytvoreni hry neco stoji. Pokud si vsichni hru stahnou bezplatne na warezu, je cela tato investice ztratou. A tyhle investice jsou v radu desitek milionu dolaru.
      • Warezák neznamená zákazník, byť by si to mnohé firmy rády myslely.
        • Statisticky znamena, byt to neni 1 ku 1. Neni potreba si nic nalhavat.
          • Právě statisticky to neznamená vůbec nic, nanejvýš tak statistickou propagandu herních firem. Množství warezu nepodpovídá množství neprodaných kopií a neexistuje způsob, jak dokázat opak.
            • Demagogie, to by platit nemuselo. Je to jako stret poptavky s nabidkou, nekde mezi je optimalni bod. Napr. zaklinac 2, velmi kvalitni hra, bez ochran, stoji za ni velmi solidni a ferove studio, a presto melo velmi slabe prodeje.
            • Podle téhle tvé teorie by muselo platit, že čím silnější ochrana hry, tím větší zisk. Jenže jak už několikrát dokázala minulost, hry se "silnou" protipiránskou ochranou nejsou nijak prodávanější než hry se "slabou" nebo bez ochrany, ba možná naopak. O prodeji produktu/služby rozhoduje jeho kvalita, nikoli dostupnost warezu.
            • Prave statisticky je zrejme, ze prilezitost dela zlodeje, cim je to snazsi, tim vic se krade a ne jenom software. Tvrdit opak je obelhavani sama sebe.
    • No, warezáci moc shopů s hrama nemají.
  • Tož jsem se podíval na český torrent a opravný crack, co smázn škorpiona už existuje. Tak snad vývojáři příště. Udělejte kvalitu a tohle nebudete mít ani zapotřebí, protože za hru Vám urvou ruxe, když bude co hrát.
    • stratego
      ten crack existoval uz v dobe zverejneni tohoto clanku :)
      • No já na torrentu nebyl dlouho no. Omlouvám se:)
        • stratego
          ja tam taky nechodim, ale mam osvedcene stranky, kde kouknout, kdyz me neco takoveho zajima :)
          • No já sice taky, ale zkouškové a zápočtové mám, tak nic nestíhám *1*
  • uzivatel1982
    crack bude dvojhlavnova brokovnice co ho dokaze zabit:)...jinak dobry drm:)
  • Já nevím, jak Vy, ale stáhnu, baví, koupím. Nebaví, smáznu. A výmluva to rozhodně není, jelikož takové SC 2, MS 2, Stalker, Deus Ex, oba díly Zaklínače. To všechno jsem si prvně koupil a nelitoval, jelikož jsem veděl do čeho jdu. Ale koupit si takový Rage za ty prachy a pak to ani nemoct hrát, to je na palici.
    • Asharak
      Přesně. BF3 jsem přehrál za den, a od té doby jsem ho nezapl. Ani k vůli grafice. Mulťák bety mě moc nebavil (sic tam nebyly stroje).
      Zkoušel jsem SC2, přešel kampaň, šel si zkusit honem Starter Edition a nakonec kupuji originál. A nejen k vůli mulťáku, ale taky k vůli Blizzardu (samozřejmost) a skvělé kampani a příběhu *4*
      Teď rozmýšlím co se Skyrimem *16*
  • Mám origo, ale kvůli tomu si to stáhnu *1*
    • Přesně vždyť zas maj ti co si to koupí o něco méně *1* a piráti hrajou v pohodě a ještě se pobaví *1*
  • No tak si jejich hru nestáhnu... změní se tím něco? Dostanou snad vývojáři ode mne více peněz když si to nestáhnu? NE.

Pořád budou vymýšlet blbosti jako DRM místo aby vymysleli pořádnou hru (ted nemluvím o SS). Ten kdo si to může koupit si to většinou koupí a ten kdo ne, tak si to stáhne a nic se nestane (protože by si to stejně nekoupil) a navíc krádež je to pouze podle autorských práv autora, ale pokud vám někdo (kdokoliv) nabídne výrobek zdarma, tak asi neodmítnete.

To že mají vývojáři málo peněz není způsobeno pirátstvím, ale množstvím her vydaných za rok! Za rok 2011 vyšlo nejméně 100-150 titulů a většina z nich i stála za zahrání, všichni nejsme boháči jako Billy Gates, tak si koupíme jen třeba 5 her za těch 5 000 kč a zbytek si stáhneme. Kdyby těch her za rok vyšlo třeba jen 50, to by se peníze valily jak sudy s pivem! Než někdo začne řešit problémy, tak by nejdříve měl zjistit, kde ty problémy ve skutečnosti jsou!
    • Jiste, neporusis jejich prava. Zakladni pravidlo, ktere by se melo ve spolecnosti ctit je, necin jinym to, co nechces aby oni cinili tobe. Kdyz porudujes neci prava, konas zlo, jsi zdrojem zla a zlo ma tu vlastnost, ze ma tendenci se sirit. Dusledkem toho pak mohou byt treba protipiratske ochrany, ktere obtezuji platici hrace, tedy ty, na kterych parazitujes a kteri ti nedobrovolne financuji tvoji neopravnenou zabavu. A dnes uz tohle zlo ma tendenci pronáknout do zakonu a omezovat lidskou svobodu. Lide kteri se neumi slusne a cestne chovat nemohou byt svobodni, to proste nejde. A timto zpusobeny mocensky boj spolecnost ekonomicky vycerpava a poskozuje ji. Takze tim, ze pachas zlo poskozujes celou spolecnost.
      • Člověk nikdy nebude svobodným, bude-li členem společnosti. Vždy ho budou omezovat ostatní lidé, zákony atd. Takže o nějaké "svobodě" radši pomlč kamaráde. Život není o svobodě, úctě atd., ale o přežití a je jedno jak toho člověk dosáhne. V přírodě to vždy bude tak, že silnější, chytřejší a lstivější vždy porazí slabčího, hloupějšího a "čestného"... Společenské systémy a další věci jsou jen odkazem degenerace lidstva...
        • Nemas pravdu, chovat se podle vede pouze ke kratkodobemu prospechu, ale celek tim trpi, zvlaste pokud ztrati silu se tomu postavit, pote se takove zlo siri a s tim upadaji mravy v cele spolecnosti, coz vede ke krizi spolecnosti a jejimu upadku. A to tvrde dopadne na vsechny, vcetne tech zlo-deju.

System ktery popisujes je anarchie, a ten nikdy neprinesl nic dobreho, lide se o to pokouseli mnohokrat. A dokonce ani nevis co to je svoboda, vykladas si ji detinsky zcestnym - moci si delat co chci.
    • Ano zmeni(pokud tak ucini kazdy kdo nema tu hru v palnu koupit) treba statistika warez stahovani takze vyvojari nebudou moct rict je to kvuli piratum. Mozna i tvuj pocit a pokud jsi o tu hru mel opravdu velky zajem tak se treba rozhodnes ji koupit pripadne alespon po case v nejake sleve.

I kdyby vyslo milion a jedna hra za den a ty jsi mel jen na 5 her rocne tak to neni omluva kradeze.
      PS: tvuj priklad je vazne vtipnej i kdyby vyslo jen 50 her a jen 1/3 z toho byla pro tebe dobra tak porad mas jen na 5 z nich ty dalsi zase stahnes? V poctu her neni problem. Ten hledej spis v tvem uvazovani.
      • Harshday
        K prvnímu odstavci: Přesně, pak si možná i vývojáři dají záležet na hratelnosti když uvidí, že o hru není zájem. *3*
    • To jsme tu četli už tak sto osmdesátkrát. Odpovědět lze jedním slovem: výmluvy.
    • Krádež je to pro všechny slušný lidi respektující duševní vlastnictví...osobní svoboda také není materiální věc a přesto si jí každý slušný člověk hlídá zuby nehty, materiální vlastnictví nebo duševní vlastnictví...slušnej člověk v tomdle nevidí rozdíl prostě jednou tu hru vytvořili a je jejich, tim že si jí stáhneš z warezu se stáváš zlodějem a můžeš to okecávat jak chceš...když ti vycucám bankovní konto v bance tak ti taky žádná škoda nevznikne protože zmizeli jen nějaký virtuální čísla?
      • Jako bych četl prohlášení Apple.... *1*
        • Apple zrovna nemusim, ale evidentně tam dělají slušní lidé...
      • Jde o porušení autorských práv, to není těžké pochopit.

Tvůj příměr je zcela chybný, když někomu vycucáš konto, je to krádež, kdyby si jeho konto "namnožil", tak majiteli konta to bude jedno, ovšem zase okradeš banku, která by ti "okopírované" číslo z cizího konta musela proplatit.

Když už chceš použít příměr, tak něco co neni zcela mimo.
        • To je vtip? Vaše uvažování je na urovni smažek z pražský Milady "ten barák tady stál 10 let bez zájmu majitele, tak jsme se sem nakvartýrovali a děláme smaha párty"...tady nejde snad tolik o ten (ne)ušlej zisk jako o princip a morální hodnoty...pro mě je normální, že když na něco nemám, tak to prostě nemám...to, že to stáhneš z warezu s argumentem, že nic nezmizelo nic sem neukradl a pocitem, že vývojáři stejně zaplaceno dostali je pouze pokryteckej alibismus, neřikám, že jsem nikdy nic nestáhl a na každej film chodim do kina ale když už jsem takovej ču*ák tak alespoň to nevykřikuju do světa jak je to super
          • na Standu raději nereaguj, on je nesmrtelný a diskusi vždy dovede do svého vítězného konce :)
          • To není vtip, to říká zákon.

Já tu nepolemizuji na tím zda to je nemorální nebo ne, pouze uvádím na pravou míru, že se nejedná o krádež ale porušení autorských práv. Pokud někde od mě vidíš, že je stahování v pořádku a morální, tak mě cituj, v opačném případě mi nepodsouvej něco co jsem nenapsal a čeho se tak chytáš, to je logický klam, nic takového jsem nenapsal. V neposlední řadě jsem uvedl na pravou míru ten tvůj příměr k bankovnímu kontu, který je pořád krádeží a ne analogie ke stahování.

Další tvůj příměr s vilou Milada je opět nesmysl, v tomhle případě nejde ani o příměr ke krádeži, ani k porušení autorských práv, je evidentní že se v tom dost zamotáváš a nedokážeš rozeznat rozdíly mezi jednotlivými případy, které mylně vydáváš v principu za stejné.
            • Místo toho ad hominem a výmluvy si mi mohl odpovědět na mou otázku.
            • To je v@l. Ja nic takoveho netvrdim, naopak jsem jasne napsal ze to neni to same. Cely tvuj prispevek je snaha dokazat to, co uz jsrm napsal. A jsi demagog.
            • Předně, zjisti jaký je význam slova demagog, netuším, proč si to slovo na mě použil pokud víš jaký je jeho význam.

Zadruhé, krádež není automaticky "trestný čin" jak tvrdíš ale stává se trestným činem po splnění podmínek stanovených zákonem (Část druhá, Hlava 5 § 205, trestního zákoníku). Pokud je například krádež do 5000, jedná se "jen" o přestupek (§ 50/1a Zákona o přestupcích). Když už chceš být formální, doporučuji si o tématu nejdříve něco zjistit než začneš řešit takové věci. Každopádně mi celkově uniká jakého omylu jsem se dopustil tím, že jsem použil pouze slovo krádež a nikoliv spojení "trestný čin krádeže" Naopak tím dávám jasně navědomí, že to nemusí být vůbec trestný čin, ale pouze přestupek a proto jsem použil jen obecně slovo krádež jako ostatní.

Když si to ale vyčetl zrovna mně, tak má otázka na tebe tedy zní, jaký je rozdíl mezi "krádeží" a "trestným činem krádeže"? Předem dík za odpověď.
            • Jsi demagog. Kdyz uz chces byt formalni, tak se nejedna o kradez, ale trestny cin kradeze, to jsou rozdilne veci. To zaprve a zadruhe takove veci nerika zakon, ale soud, na nem je, aby urcil jake zakony byly poruseny a jake je provineni. Klidne z toho muze byt nakonec danovy unik.
      • "PS" Problém je v tvojim myšlení které je značně nemocné, viz: "vyjde 150 her" ale mám jen na 50....ostatní stáhnu"...mělo by být 50 koupim a ostatní si prostě nezahraju, protože na to nemám...sousedovy taky neukradneš BMW jen pro to, že na něj nemáš ale tak strašně se ti líbí...
  • Nemohl bych kdyby se někde zaseknul =).
    NO, každopádně je to skvělý nápad rozhodně lepší než neustálé připojení k internetu.
  • Lide co nezvladaji svuj chtic jsou bud dusevne nemocni a nebo jsou spatne vychovani, rozmazleni a meli by se prevychovat, tvrdou praci v chudem prostredi, nejlepe. Spolecnosti by to velmi prospelo. Takze ja bych piratum ukladal tvrde pokuty a pokud na ni nemaji, sup s nimi do civilnu slýzby a makat od rana do vecera, a nechat jim jen to nejnutnejsi, ostatni vytezek posilat na dobrocinne ucely.
    • Tohle je dost špatně podaný výrok. Dobrá, člověk by si měl svůj život uspořádat a vědět co chce, ale aby jsme tyhle lidi posílali makat to si nemyslím. Dle mého každému jednou dojde co chce a na všechno nepodstatné se vykašle. To platí i o pirátech. Teď stahují, ale co myslíš, že budou dělat, když jim bude 70? Makat?!
    • Lidi co si to můžou koupit, tak si to kupujou a lidi co nemůžou, tak si to stáhnou aniž by vývojář o něco přišel (a ti lidé co na tom pracovali, zaplaceno dostali!). Stejně by si to ti lidé nekoupili, tak proč ne? Protože je to špatné? Ale prosím vás... Život je o přežití a né o tom hrát hry a být dobrým člověkem... Problém je podle mě úplně někde jinde, pravděpodobně tam, jak napsal "Bengal" nahoře.
      • Ne, spousta necestnych lidi si to ukradne i kdyz si to mohou koupit. Kdo je tak chudy, ze si nemuze dovolit nic by se mel starat o to, jak si polepsit a ne hrat hry. Melo by to byt jeho moralni povinnosti, protoze takovy clovek je na davkach a nechava se zivit od ostatnich.
    • Né že bych se snad chtěl pirátů zastávat, ale když čtu tvůj příspěvek, mám pocit že duševně nemocný tu asi budeš ty... *4*
      • Takze kdyz nekdo dostane chut znasilnit zenskou, tak proc si neuzit? Vzdyt jsme jenom slabi lide, kazdy ma obcas na neco chut, tak proc si to nevzit, co na tom, ze tim nekomu jinemu ublizujem a poslapsvame jeho prava? Kdo je tady bezohledny, bezcitny a mozna dusevne nemocny? Lidi se k sobe chovaji cim dal hur, dnes uz se rodice boji poustet ven deti samotne. Jak je to mozne? Jak to, ze se nad tim nikdo nepozastavuje? Zkus sam prijit na to, proc tomu tak je.
        • Všechno má, ale svoje hranice, tak tu neporovnánej krávu s melounem... Té ženské by jsi ublížil jak psychicky, tak i fyzicky. Když si stáhneš hru, tak nikomu neublížíš (pokud si ji nemůžeš koupit). Ten kdo se vymlouvá, jsou vývojáři. Vůbec nemůžou mít ponětí kolik lidí ve skutečnosti pirátí, tak to prostě shodí na ně a je to! Nosí hrdou tvář při boji s něčím co vůbec, ale vůbec není problémem a už vůbec né zásadním problémem. Uvědomte si to vy "dobráčci" a "svatoušci" (samozřejmě to musí být v uvozovkách *2* ), přestante si tady vylévat zlost na lidech, kteří vám ani nikomu jinému nijak neškodí! Je to od vás ošklivé a taky je škoda, že vám to člověk musí říkat jak dětem ve škole.

Já se s váma už nebudu zabývat, půjdu diskutovat na jiné stránky, kde jsou přívětivější a nezaujatí lidé...
          • Jsi hloupy a proto si neuvedomujes, ze tihle paraziti skodi vsem. Vyvojari samozrejme mohou vedet jak moc se jejich hry pirati a obcas o tom vydavaji svedectvi. Vavra u mafie 2 a cd projekt u zaklinace 2 udavsji 80 %. Cd projekt uvedl metodiku vypoctu a ta byla velmi vstricna vuci piratum, vychazela z jedineho piratskeho zdroje, torrentu, zadne dalsi do uvahy nebrala. Pritom je to kvalitni hra, bez drm a s velmi ferovou spolecnosti. Bohemia interactive uvedla, ze u online! pristupu na jejich servry je na 3 legalni kopie 100 nelegalnich. Tvurci machinaria udali udaj pres 80 % piratstvi a tak by se dalo pokracovat. Vsechna cisla se tykala pc platformy.
          • ucho
            nastuduj si něco od zimbarda. uvídíš, jak krásně se v tomhle mýlíš. bohužel takhle uvažuje drtivá většina lidí a proto to půjde časem do kytek všechno.
  • To je zase trapny h vymluv, kterymi si lidi omlouvaji svuj nezvadnuty chtic.

Pokud se vam nejake zbozi nebo sluzba nelibi at vlastnostmi, kvalitou nebo cenou, tak ji proste nechte byt a zvolte konkurencni produkt. To je jedine spravne a cestne chovani. Nicim nemuzete omluvit porusovani prav lidi ve vasem okoli. Odmena za praci je zakladni lidske pravo, chcete-li vyuzivat vysledku cizi prace, jste povini dotycnemu poskytnout nalezitou odmenu. Kdo tak nekona, chova se nelidsky a nelze to nicim omluvit. Softwarovi pirati jsou paraziti a jako s takovymi by se s nimi melo jednat. V pripade deti by meli nest odpovednost rodice, uz jen za to, jak spatne sve potomky vychovavaji.

Viz zpousta zdejsich blbych kecu, ktere ukazuji jaka spousta lidi vubec netusi co je spravne, co ne a proc.
    • Fallon
      Za:
      a- to čo je správne nikdy neurčuje uzavretá skupina spoločností alebo jedincov ale väčšinová spoločnosť!!

b- základným ľudským právom nie je(bacha neprestať čítať) dostať odmenu za prácu ale za dobre odvedenú prácu!!! Je mi u zadnice či niekto musel pre môj stôl spíliť strom, narobiť dosky, ohobľovať, natrieť a zložiť, keď stôl nemá rovnaké nohy/rozpadá sa etc.

c- kupovanie u konkurencie nie je skutočne možnosť, keď žiadna skutočná neexistuje. Navyše keď je takmer isté ,že po prekročený určitej hranice aj táto "konkurencia" sa stane tým istým čo pred tým bol jej nenávidený sok.

d- práca neospravedlňuje predraženosť( čti nenažranosť)
      • a1) nemas pravdu
        a2) listina zakl. lidskych prav a svobod je siroce prijimany dokument, u nas ma oporu v ustave
        b1) nemas pravdu, precti si listinu zakladnuch prav a svobod
        b2) dostatecna kvalita je zarucena tim, ze nikdo nema povinnost uzivat cizi praci, nekvalitni stul ani hru si nekoupim, ale kdyz toto zbozi uzivat chci a uzivam, jsem povinen poskytnout odmenu za praci
        c) nekdy to muze byt problem, treba dodavatel elektriny, pak se to u nezbytnych produktu a sluzeb resi statni regulaci, ale v zadnem pripade se to netyka her, ktere jsou jak zbytne, tak maji tvrde konkurencni prostredi
        d) s vyjimkou monopolu (viz c) si kazdy muze stanovit libovolnou cenu, kdyz to prepiskne, nevydela a zkrachuje, cena je parametr, ktery se podili na rozhodnuti koupit/nekoupit, zadnym zpusobem neumoznuje ani neomlouva kradez
      • a) ano i ne ale to je prilis filozoficka debatana na zdejsi diskusi.
        b) mas pravdu a proto si takovy produkt ktery nechci neporidim. vzal by jsi si deravy krivy rozpadajici se stul? leda na podpal pokud by byl drevenej.
        c) nakup u konkurence je moznost ale ano nektere hry konkurenci nemaji otazka zni stoji ti za to ta hra? pokud ne tak ji nechces tudiz nepotrebujes ani zadarmo
        d) ano ale predrazenou vec si logicky nekoupim to neni duvod ke kradezi "je to ferrari je krasne ale drahe tak si ho ukradnu"
    • Harshday
      Má pravdu chlapec *2* .
    • Presne tak a vubec nejlepsi vymluva je "oni to delaji, takze ja muzu take" .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit